-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Εδω πλέον τελειώνει ο μύθος της αναστασης ρε φίλε.Τα οστα του Ιησου βρέθηκαν,το σωμα του δεν αναστηθηκε
γιατί τρέφατε ελπίδες
Σε μένα απευθύνεσαι;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και υπ'όψιν ότι ο ταφος είναι γνωστος εδω και 27 χρόνια,πραγμα που σημαίνει ότι,δεν αφέθηκε τίποτα που να θεωρείται αμφισβητίσιμο για να βγει σημερα μια τέτοια ανακοίνωση.Τον μελετησανε εξονυχιστικάΒασικά, πολύ γουστάρω! Άντε, μπας και ξυπνήσουν ορισμένοι!
(Εγώ ξύπνησα πρόσφατα)Μπράβο Ανδρέα που το βρήκες αυτό!
-
εμενα μουφα μεγαλη μου φαινεται...
βρηκαν και τρυπες απο καρφια? -
Ο χρήστης patro έγραψε:
βρηκαν και τρυπες απο καρφια?Τις ίδιες που έδειξε ο Ιησούς και στον Θωμά για να πειστεί;
Τι απ' όλα σου φαίνεται μούφα;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε Μάκη!Πουλια στον αέρα πιάνεις ρε συ!Εδω πλέον τελειώνει ο μύθος της αναστασης ρε φίλε.Τα οστα του Ιησου βρέθηκαν,το σωμα του δεν αναστηθηκε
Ε αυτο εννοω κι εγω
Εγω τα πουλια τα εχω πιασμενα εδω και καιρο,να δουμε τα προβατα τι θα πουνε τωρα -
Δεν πιστευω να αλλάξει κάτι σε αυτη τη γενια τουλάχιστον.Οσο αναμφισβήτητο και να παρουσιαστει το γεγονός,η αντίδραση θα έρθει αμέσως απο την εκκλησία,που θα συσπειρωσει τους πιστούς κατα αυτων που βάλλουν εναντίων της.Περιμένω να έχουμε κωμικές καταστασεις απο εδω και πέρα.Κάτι αναλογο με την αντίδραση των αστρολόγων όταν ανακαλύφθηκε 13ο ζωόδιο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και υπ'όψιν ότι ο ταφος είναι γνωστος εδω και 27 χρόνια,πραγμα που σημαίνει ότι,δεν αφέθηκε τίποτα που να θεωρείται αμφισβητίσιμο για να βγει σημερα μια τέτοια ανακοίνωση.Τον μελετησανε εξονυχιστικάΕσυ δηλαδη πιστευεις οτι ολοι οι επιστημονες στο ακουσμα της ειδησης θα συμφωνησουν,ή οτι οι θιασωτες του εν λογω θεαματος θα αντιμετωπιστουν ως γραφικοι και εγκάθετοι;
Προσωπικα δεν μπορω να καταλαβω πως τεκμηριωνεις αποτελεσματικα οτι βρηκες τα οστα ενος Θεου!Δηλαδη το DNA των εν λογω οστων ειναι διαφορετικο απο τα κοινα;Ή μήπως έχουν serial number;
-
Six of the ten coffins were carved with inscriptions reading the names: Jesua son of Joseph, Mary, Mary, Matthew, Jofa (Joseph, identified as Jesus’ brother), Judah son of Jesua (Jesus’ son - the filmmakers claim).
Ενα απο τα πειστηρια αναγραφεται στο σάιτ που παρεθεσα.Και ξαναλέω ότι,απο τη στιγμή που ερευνάται επι 27 ολόκληρα χρόνια,οπιστεύω πώς θα έχει τεκμηριωθει σε σημαντικό βαθμο η ανακοίνωση.
Και δεν είναι τα οστα ενός θεού,αλλά ενός ιστορικού προσώπου -
Θα 'χουμε σκηνές τελευταίου πειρασμού;
-
Οι παπαδες θα το θαψουν,η εκκλησια εχει απιστευτη δυναμη και ελενχει μηχανισμους οργανωμενους αιωνες,τροποι υπαρχουν πολλοι,επιστημονες που θα βγαλουν παλαβους αλλους επιστημονες,αμφισβητηση κτλ.Ετσι για καιρο ακομα θα προσκυνανε Βησσαριωνες θα ταζουνε μπαξισια στην Παναγια και θα φυλανε χερια δεσποταδων,ευτυχως καποιοι ξυπνανε και επιτελους σκεφτονται,λιγοι μεν αλλα κατι ειναι και αυτο
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εδω πλέον τελειώνει ο μύθος της αναστασης ρε φίλε.Τα οστα του Ιησου βρέθηκαν,το σωμα του δεν αναστηθηκε
γιατί τρέφατε ελπίδες
Σε μένα απευθύνεσαι;
όχι γενικό ήταν το σχόλιο με smiley
-
Παιδια,είναι απίστευτο να νομίζετε ότι θα υπάρξει μία συνειδητοποίηση του ρεαλιστικού κόσμου απο αυτούς που σημερα είναι χριστιανοι,ακόμα και σε περίπτωση που ο χριστιανισμός αποδειχτει τραγικά ψεύτικος.
Εαν οι χριστιανοι 'ξυπνήσουν' απλά θα αλλάξουν πλευρα και θα καναπάρουν ένα υπνάκο,πιστεύοντας σε κάτι καινούριο αυτη τη φορα
Δεν υπάρχει τρόπος να αποβάλει μία κοινωνία τήν πίστη σε κάποιου είδους ανωτερης δύναμης/θεού.Είναι ΑΝΑΓΚΗ του συνόλου.Η ιστορία του ανθρώπινου είδους μέχρι σημερα,δεν εχει να επιδείξει καμια κοινωνία που δεν είχε θρησκεία.
Αυτο μου λέει ότι το πιθανότερο είναι να ΜΗΝ υπάρχει καμια πιθανότητα να εξελιχθει μία τέτοια κοινωνία αναμεσα σε άλλες που έχουν θρησκειαΝομίζω πώς,σαν κοινωνία,αναγκαστικα θα πιστεύουμε κάπου.Αυτη τη στιγμη είναι ο Χριστιανισμός
Σαν παρενθεση όλα αυτα,διότι δεν βρίσκω πρακτικό νόημα στο αν θα φανει η θρησκεια ψεύτικη
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
βρηκαν και τρυπες απο καρφια?Τις ίδιες που έδειξε ο Ιησούς και στον Θωμά για να πειστεί;
Τι απ' όλα σου φαίνεται μούφα;
μου φαινεται οτι αμφισβητει οτιδηποτε ξεραμε ειτε θρησκευτικο ειτε επιστημονικο ιστορικο για το θεμα.
anyway υπαρχουν αλλες τοσες θεωριες με επιστημονικες αποδειξεις που θα το αντικρουσουν.
φασαριες λετε και λοιπα, σιγα δε προκειται να γινει τιποτα.
-
Kαταρχάς δεν χρειάζεται να προτρέχουμε, εκφράζοντας βεβαιότητα, χωρίς να έχουμε δει επιστημονική δημοσίευση (ένα ντοκυμαντέρ δεν λογίζεται ως τέτοια, πόσω μάλλον μία ανακοίνωση προβολής ντοκυμαντέρ).
Κατά δεύτερον, καθ' όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα, πρέπει να έχουν έρθει στο φως τουλάχιστον 550 τάφοι με τα οστά του Ιησού...
Κατά τρίτον, η δημοσίευση της συγκεκριμένης ανασκαφής έχει πραγματοποιηθεί και μάλιστα έχουν περάσει και 11 χρόνια από τότε, με τον υπεύθυνο αρχαιολόγο της ανασκαφής, καθηγητή Amos Kloner να δηλώνει επί λέξει ότι 'δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι αυτός ο τάφος ανήκει στον Ιησού της ΚΔ'.
Μου φαίνεται απολύτως εύλογο, καθότι τα ονόματα Ιησούς, Μαρία και Ιωσήφ ήταν τα πιο διαδεδομένα στην περιοχή της Παλαιστίνης κατά τον πρώτο μεταχριστιανικό αιώνα.
Ακόμα και η Υπηρεσία Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (Israel Antiquities Authority), αρνήθηκε να σχολιάσει το ντοκυμαντέρ, εκδίδοντας ανακοίνωση που έλεγε ότι δεν έχει μελετήσει τα κιβώτια, παρά μόνο επιμελήθηκε το θέμα της διαφύλαξής τους...
-
Ο χρήστης ironman έγραψε:
Οι παπαδες θα το θαψουν,**η εκκλησια εχει απιστευτη δυναμη και ελενχει μηχανισμους οργανωμενους αιωνες,**τροποι υπαρχουν πολλοι,επιστημονες που θα βγαλουν παλαβους αλλους επιστημονες,αμφισβητηση κτλ.Ετσι για καιρο ακομα θα προσκυνανε Βησσαριωνες θα ταζουνε μπαξισια στην Παναγια και θα φυλανε χερια δεσποταδων,ευτυχως καποιοι ξυπνανε και επιτελους σκεφτονται,λιγοι μεν αλλα κατι ειναι και αυτο+1
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Μου φαίνεται απολύτως εύλογο, καθότι τα ονόματα Ιησούς, Μαρία και Ιωσήφ ήταν τα πιο διαδεδομένα στην περιοχή της Παλαιστίνης κατά τον πρώτο μεταχριστιανικό αιώνα.Και το Μπράιαν επισης
-
Μου αρέσει που δεν πιστεύουμε κάτι για το οποίο μας πιπιλίζουν το μυαλό 2000 χρόνια, αλλά καταπίνουμε αμάσητη την άρνησή του, απ' όπου κι αν προέρχεται κι όπως κι αν 'τεκμηριώνεται'.
Κάτσε ρε να δούμε το ποτάμι - και ξεβρακωνόμαστε.
-
Από εδώ
Amos Kloner, who subsequently published the official report on the Talpiot excavation, maintained that the 'possibility of it being Jesus' family [is] very close to zero.'17 Motti Neiger, spokesperson for the Israel Antiquities Authority, agreed 'that chances of these being the actual burials of the holy family are almost nil.'18
Όπως λέει και ο ililias, μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα!
-
Και μένα μου αρεσει ρε Ηλία που δεν αφήνεις καμια προσπάθεια αμφισβήτισης να φανει ώς λογική,αλλα θέλεις να τις κάνεις να μοιάζουνε οτι έχουνε 'πονηρια' ( ) μεσα τους,
Και μη νομίζεις,υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν στο ποταμι με τα ρούχα φορεμένα
-
Πάντως ο ντοκυμαντερίστας το έπιασε το νόημα...
Στην μετά-Μπράουν εποχή, με τις συνομωσιολογία να περιπλέκεται με το μύθο και την ιστορία, με τη λογοτεχνία να μπερδεύεται με την ιστοριογραφία, και τα πλήθη να παραληρούν, ένα ντοκυμαντέρ με τα οστεοκιβώτια της οικογένειας του Ιησού -συν αυτά της γυναίκας του και του παιδιού του-, αναμένεται να πάρει τη σκυτάλη από τον κωδικό DaVinci και η κότα με τα χρυσά αυγά να εγκατασταθεί μόνιμα στο σπίτι του film maker...
Απορώ ειλικρινά κι εγώ, με την ευπιστία όσων άρχισαν τους 'πανηγυρισμούς', χωρίς καν να κοιτάξουν μία επιστημονικότερη πηγή, από ότι είναι μία ανακοίνωση 'είδησης' στο Internet...
Περί εκκλησίας