-
Nα** ιερα** ρχεις τις προτεραιότητες σου
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)
[...][σ.σ. επίσης το παραπάνω με το παρακάτω quote είναι από διαφορετικά συγγράματα ένα εκ των δύο φέρεται να έχει τον τίτλο 'Πολιτισμός και Φυσική επιλογή' ]
Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)και νομίζω αυτό απαντάει ένα ερώτημα που είχε τεθεί νωρίτερα :
Συγκρίνοντας (έστω και θεωρητικά) δύο παιδιά όπου το ένα διαβάζει τη βίβλο και το άλλο Πλάτωνα ([edit: κόβωνται μερικοί ]),ποιό απ τα δύο κινδυνεύει να παρεκτραπεί?
ΚΑΙ τα δύο λοιπόν απογοητευτικά είναι
-
Τι έχει γίνει εδώ ρε σεις,πότε προλάβατε και γράψατε τόμο ολόκληρο?
Ρε χριστιανοί,ένσημα σας κολάνει η μητρόπολη?**red_army7 ** με τον ίδιο τρόπο που βανδάλισες το 'Συμπόσιον' του Πλάτωνα θα ήθελα να μου εξηγήσεις κι απ την μεριά του πιστού τις ασχήμιες της Βίβλου που σου παρέθεσα αλλά και τις ύβρεις της αγίας γραφής κατά του ελληνισμού
Θα επανέρθω.... -
G60, απο πού νομίζεις επηρεάστηκε ο Χριστιανισμος δλδ
(trigαρες και τον άλλον τώρα, θα διασπαστεί το αρραγές μέτωπο κατά των πιστών )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
G60, απο πού νομίζεις επηρεάστηκε ο Χριστιανισμος δλδ(trigαρες και τον άλλον τώρα, θα διασπαστεί το αρραγές μέτωπο κατά των πιστών )
'επηρεάστηκε' ;
Πως εννοείς το 'επηρεάστηκε'; Γιατί εγώ καταλαβαίνω μια θεωρία που 'μεταλλάσσεται' [ ] υπό την επίδραση μιας άλλης.Οπότε και πάμε στο ερώτημα, χωρίς τον πλατωνισμό, ποια ήταν η κοσμολογία/θεολογία του χριστιανισμού ;
-
Ή τζεντάι
:
Nα μια καλη επιχειρηματικη ευκαιρια!!!Να ανοιξεις μια εκκλησια του τζενταισμου στην Αγγλία!!!
-
Διεγράφη παράθεση επειδή δεν αναφέρθηκε η πηγή (Moderator nass)
Καλά οι χριστιανοί έχετε πολύ πλάκα πάντως, το copy paste και το word είναι εργαλεία που χρησιμοποιείτε κατ' εντολήν της θρησκείας σας απ ότι βλέπω
Πηγή http://www.oodegr.com/neopaganismos/arx ... filia1.htm
και ΑπολογητήςΠαρ όλα αυτά θα επανέλθω αναλυτικά αργότερα
-
G60, απο πού νομίζεις επηρεάστηκε ο Χριστιανισμος δλδΤι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια
Τα ξέρουν οι βάνδαλοι,μην ανησυχείς -
Ο χρήστης nass έγραψε:
(**) Κατά την άποψή μου (όσο ενδιαφέρει): τίποτα φίλοι μου, πάρτε το απόφαση, σταματήστε να ασχολείστε και απολαύστε τη ζωή σας σύμφωνα με την ηθική και τη συνείδησή σας
Η αποψη σου ειναι ισσοροπιστικη και κουσουρι των moderators. Aν εχεις τα κοτσια πεστην. ΠΕΣ ''ειμαι αθεος και ολα αυτα ειναι σαχλαμαρες γι'αυτο και γι'αυτο''
Υπάρχει Θεός με την ευρεία έννοια ? Δεν ξέρω, το μυαλό μου είναι πολύ μικρό για να μπορώ να αποφασίσω. Η λογική μου λέει πως 'δεν υπάρχει' διότι η μέχρι τώρα γνώση μου για το σύμπαν, ότι μπούρδες και να τσαμπουνάς (με το συμπάθειο...) δεν απαιτεί την ύπαρξη του θεού. Αλλά το θυμικό μου θα ήθελε 'κάτι ανώτερο' οπότε ας πούμε πως απαντάω 'ναι'.
Υπάρχει Θεός με την έννοια που του δίνουν όλες οι θρησκείες ? 100% όχι.
Υπάρχει μετά θάνατον ζωή ? 100% όχι.
Οπότε τι είμαι, τι είμαι ? (εκτός από προφήτης...) Εχει όνομα αυτό που είμαι και σε αφήνω να το ανακαλύψεις Δεν είναι πάντως 'άθεος'Νομίζω το 'άθεος' εδώ χρησιμοποιείται ως 'μη Χ.Ο.'
είναι πολύπλευρη έννοια και καλύπτει και άλλους χριστιανούς, πχ Καθολικούς (επειδή έχουν αλλάξει 3 λέξεις στα ιερά κείμενα). Εσύ που υποστηρίζεις την εξέλιξη και ότι ο άνθρωπος βρίσκεται στην γη πολύ περισσότερο από 5.000 χρόνια, είναι σίγουρο ότι θα καταδικασθείς στο πυρ το εξώτερον - άσχετα αν είσαι ΚΑΛΟΣ άνθρωπος.Επειδή δεν προέρχεται όλη η ζωή από τον ίδιο μονοκύτταρο οργανισμό, το ανθρώπινο DNA είναι πολύ διαφορετικό από αυτό μιας μύγας.
http://archives.cnn.com/2000/NATURE/03/23/fruit.fly.genome/index.html
*Seventy percent of the genes found in the flies are also present in humans. * -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
G60, απο πού νομίζεις επηρεάστηκε ο Χριστιανισμος δλδ
(trigαρες και τον άλλον τώρα, θα διασπαστεί το αρραγές μέτωπο κατά των πιστών )
'επηρεάστηκε' ;
Πως εννοείς το 'επηρεάστηκε'; Γιατί εγώ καταλαβαίνω μια θεωρία που 'μεταλλάσσεται' [ ] υπό την επίδραση μιας άλλης.Οπότε και πάμε στο ερώτημα, χωρίς τον πλατωνισμό, ποια ήταν η κοσμολογία/θεολογία του χριστιανισμού ;
Όντως το επηρεάστηκε ήταν πολύ αλαφρύ
Αν δεν υπήρχε ο πλάτωνας, ίσως να είχαμε γλιτώσει απ το χριστιανισμό, αλλά πλέον μπαίνουμε στη συζήτηση του ιστορικά αναπόδραστου.
Κάποιος άλλος θα είχε βρεθεί να γράψει κάτι παρομοιο μωρέ
ΕΙλικρινά πιστεύεις οτι υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουμε απ τις θρησκείες@ G60 : Μη διαβάζεις πολύ πλάτωνα, γιατί ξέρεις πού μπορεί να καταλήξεις
:eleison
-
Όντως το επηρεάστηκε ήταν πολύ αλαφρύ
Αν δεν υπήρχε ο πλάτωνας, ίσως να είχαμε γλιτώσει απ το χριστιανισμό, αλλά πλέον μπαίνουμε στη συζήτηση του ιστορικά αναπόδραστου.
Κάποιος άλλος θα είχε βρεθεί να γράψει κάτι παρομοιο μωρέ
ΕΙλικρινά πιστεύεις οτι υπάρχει περίπτωση να γλιτώσουμε απ τις θρησκείεςόχι δεν πιστεύω [ ] ότι θα είχαμε γλυτώσει απο το χριστιανισμό αν δεν υπήρχε ο πλάτωνας. Ούτε πολυπιστεύω ότι μπορούσε να μην υπάρχει ο πλάτωνας.
Υπήρξε όμως, όπως και οι χριστιανοί, και συνεπώς αποτελεί αντικείμενο κριτικής
-
Μεγάλη κουβέντα πάντως το ιστορικά αναπόδραστο
Είναι κάτι που με ταλαιπωρεί σαν ιδέα, και δεν θέλω να την παραδεχτώ, αλλά όσα γνωρίζω οδηγούν στο αντίθετο...Btw είμαι με το ποδήλατο σήμερα, το χειρότερο είναι να βραχώ, γράφουμε ελεύθερα
-
Μεγάλη κουβέντα πάντως το ιστορικά αναπόδραστο
Είναι κάτι που με ταλαιπωρεί σαν ιδέα, και δεν θέλω να την παραδεχτώ, αλλά όσα γνωρίζω οδηγούν στο αντίθετο...Btw είμαι με το ποδήλατο σήμερα, το χειρότερο είναι να βραχώ, γράφουμε ελεύθερα
Δεν το λέω με την έννοια του ιστορικού αναπόδραστου [κάπου ακούω το gto να φωνάζει ] αλλά με αυτή της πιθανής εξέλιξης. Όπως και να το κάνεις -ο πλατωνικός ιδεαλισμός- είναι ένας εκ των πιθανών 'δρόμων' εξέλιξης της σκέψης. Θεωρώ δλδ ότι θα ήταν απίθανο να μην ακολουθηθεί ΚΑΙ αυτή η πορεία σκέψης.
Πάντως δεν έχει νόημα να συζητάμε για 'αν δεν' και 'θα'.
Συνέβη, έκανε αυτά που έκανε και γι' αυτό τον κράζουμε -
Eννοείται ότι κράζουμε
Vuur en vlammen in Plato -
Υπάρχει δεν υπάρχει θεός στο σύμπαν, σε αυτό το Forum ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ και τον λένε κανονισμό. Προφήτες του οι moderators. Και λένε: όταν παραθέτεις κάτι που δεν έγραψες εσύ πρέπει να αναφέρεις την πηγή. Η ποινή είναι διαγραφή όσων παρέθεσες. Εχεις 1 ώρα να το κάνεις. Σ΄αρέσει δεν σ΄αρέσει.
Πολυ αργα θυμηθηκες τους κανονες. Συμμαζεψε τα αλλα που γραφονται και ασε τελευταια τα δικα μου. Οι moderators δεν πρεπει να εχουν προσωπικες συμπαθειες και αντιπαθειες. Ενας λογος που δεν γραφω αρκετα σε αυτο το φορουμ πλεον ειναι αυτος. Κανετε οπου θελετε ban ,οταν θελετε θυμαστε κανονες, αλλες φορες κανετε τα στραβα ματια.
Υπάρχει Θεός με την ευρεία έννοια ? Δεν ξέρω, το μυαλό μου είναι πολύ μικρό για να μπορώ να αποφασίσω. Η λογική μου λέει πως 'δεν υπάρχει' διότι η μέχρι τώρα γνώση μου για το σύμπαν, ότι μπούρδες και να τσαμπουνάς (με το συμπάθειο...) δεν απαιτεί την ύπαρξη του θεού. Αλλά το θυμικό μου θα ήθελε 'κάτι ανώτερο' οπότε ας πούμε πως απαντάω 'ναι'.
Υπάρχει Θεός με την έννοια που του δίνουν όλες οι θρησκείες ? 100% όχι.
Υπάρχει μετά θάνατον ζωή ? 100% όχι.
Οπότε τι είμαι, τι είμαι ? (εκτός από προφήτης...) Εχει όνομα αυτό που είμαι και σε αφήνω να το ανακαλύψεις Δεν είναι πάντως 'άθεος'Nαι υπαρχει Θεος με την ευρεια εννοια. Ειναι η υπερτατη οντοτητα που ειναι τελεια και χωρις τα χιλιαδες ελλατωματα των ανθρωπων. Η λογικη σου λιγη σημασια εχει και οι λογικες των ανθρωπων το ιδιο. Δεν εχει αποδειχθει καμια θεωρια για την δημιουργια του κοσμου και δεν εχει αποδειχθει ουτε οτι προερχομαστε απο τους πιθηκους και ας μοιαζουμε κατα 95% μαζι τους(και με τα ποντικια μοιαζουμε παντως. Λετε πριν απο χιλιαδες χρονια να ημασταν αρουρια? ). Εγω πιστευω οτι υπαρχει και Θεος και μετα θανατον ζωη και περιμενω αποδειξεις για το αντιθετο.
-
Nαι υπαρχει Θεος με την ευρεια εννοια. Ειναι η υπερτατη οντοτητα που ειναι τελεια και χωρις τα χιλιαδες ελλατωματα των ανθρωπων. Η λογικη σου λιγη σημασια εχει και οι λογικες των ανθρωπων το ιδιο. Δεν εχει αποδειχθει καμια θεωρια για την δημιουργια του κοσμου και δεν εχει αποδειχθει ουτε οτι προερχομαστε απο τους πιθηκους και ας μοιαζουμε κατα 95% μαζι τους(και με τα ποντικια μοιαζουμε παντως. Λετε πριν απο χιλιαδες χρονια να ημασταν αρουρια? ). Εγω πιστευω οτι υπαρχει και Θεος και μετα θανατον ζωη και περιμενω αποδειξεις για το αντιθετο.
Υπάρχει θεός και λέγεται Ολυμπιακός!!
-
Υπάρχει δεν υπάρχει θεός στο σύμπαν, σε αυτό το Forum ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ και τον λένε κανονισμό. Προφήτες του οι moderators. Και λένε: όταν παραθέτεις κάτι που δεν έγραψες εσύ πρέπει να αναφέρεις την πηγή. Η ποινή είναι διαγραφή όσων παρέθεσες. Εχεις 1 ώρα να το κάνεις. Σ΄αρέσει δεν σ΄αρέσει.
Πολυ αργα θυμηθηκες τους κανονες. Συμμαζεψε τα αλλα που γραφονται και ασε τελευταια τα δικα μου. Οι moderators δεν πρεπει να εχουν προσωπικες συμπαθειες και αντιπαθειες. Ενας λογος που δεν γραφω αρκετα σε αυτο το φορουμ πλεον ειναι αυτος. Κανετε οπου θελετε ban ,οταν θελετε θυμαστε κανονες, αλλες φορες κανετε τα στραβα ματια.
.
- 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.
-
Κλασσική λογική 'κυρία-κυρία και ο Κωστάκης το έκανε, γιατί μόνο εμένα ?' Αντί να κοιτάξεις τα δικά σου, ασχολείσαι με τα άλλα, λες και η βελτίωση πάντα πρέπει να ξεκινάει από τους άλλους. Δεν σου φταίει που παραβαίνεις τους κανόνες, σου φταίει που ο moderator μεροληπτεί εναντίον σου Οπως και στο μπάσκετ, δε σου φταίει που η ομάδα σου τόσα χρόνια ήταν καφενείο, αλλά που ευνοούν την άλλη και εμφανώς καλύτερη ομάδα οι διαιτητές -τα ίδια ισχύουν από ακριβώς την ανάποδη και για την άλλη ομάδα στο ποδόσφαιρο, για να μη με κατηγορήσεις πάλι για μεροληψία. Οπότε προφανώς δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Λοιπόν, πάω τώρα (γιατί χτες έπεσε το Forum και τη γλύτωσες) να τσεκάρω αν έχεις βάλεις πηγές στις παραθέσεις σου... (δεν σε απείλησα ποτέ με ban φυσικά, γιατί το λες μόνο εσύ ξέρεις). Οπως και να 'χει, αν δεν σ΄αρέσει οτιδήποτε σε αυτό το Forum είσαι ελεύθερος να μην το επισκέπτεσαι, αλλά αν το επισκέπτεσαι είσαι υποχρεωμένος να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες του. Και εγώ δεν πιστεύω στις θρησκείες αλλά αν τύχει και μπω σε κάποιο χώρο λατρείας δείχνω τον προσήκοντα σεβασμό σε όσους πιστεύουν: πχ. σε τζαμί, ή βγάζω τα παπούτσια μου και μπαίνω ή δε μπαίνω καθόλου.
(Moderator nass)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κλασσική λογική 'κυρία-κυρία και ο Κωστάκης το έκανε, γιατί μόνο εμένα ?' Αντί να κοιτάξεις τα δικά σου, ασχολείσαι με τα άλλα, λες και η βελτίωση πάντα πρέπει να ξεκινάει από τους άλλους. Δεν σου φταίει που παραβαίνεις τους κανόνες, σου φταίει που ο moderator μεροληπτεί εναντίον σου Οπως και στο μπάσκετ, δε σου φταίει που η ομάδα σου τόσα χρόνια ήταν καφενείο, αλλά που ευνοούν την άλλη και εμφανώς καλύτερη ομάδα οι διαιτητές -τα ίδια ισχύουν από ακριβώς την ανάποδη και για την άλλη ομάδα στο ποδόσφαιρο, για να μη με κατηγορήσεις πάλι για μεροληψία. Οπότε προφανώς δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Λοιπόν, πάω τώρα (γιατί χτες έπεσε το Forum και τη γλύτωσες) να τσεκάρω αν έχεις βάλεις πηγές στις παραθέσεις σου... (δεν σε απείλησα ποτέ με ban φυσικά, γιατί το λες μόνο εσύ ξέρεις). Οπως και να 'χει, αν δεν σ΄αρέσει οτιδήποτε σε αυτό το Forum είσαι ελεύθερος να μην το επισκέπτεσαι, αλλά αν το επισκέπτεσαι είσαι υποχρεωμένος να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες του. Και εγώ δεν πιστεύω στις θρησκείες αλλά αν τύχει και μπω σε κάποιο χώρο λατρείας δείχνω τον προσήκοντα σεβασμό σε όσους πιστεύουν: πχ. σε τζαμί, ή βγάζω τα παπούτσια μου και μπαίνω ή δε μπαίνω καθόλου.
(Moderator nass)
Ο,τι άλλο θέλεις με ΡΜ.
(Moderator nass)
-
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα που να μην μπορει να λυθει με ριμες
e- μολοτωφ στο κατεστημενο του mirage
Περί εκκλησίας