-
τώρα, να φανταστώ, ότι το παραπάνω απαντάει σε κάτι έτσι;
Α!
Έτσι πχ αν σκοτώσεις κάποιον, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία, αθωώνεσαι. Από τον Θεό όμως δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγεις.
Αν σκοτώσεις κάποιον και υπάρχουν στοιχεία, σε μπουζουριάσανε.
Αν μετανοήσεις όμως ειλικρινά κλπ χριστιανικά, εντάξει πας παράδεισο. Τη φυλακή όμως δεν τη γλυτώνεις.Μια χαρά το κόβω να ξεφεύγεις πολύ πιο εύκολα από το Θεό παρά από τον άνθρωπο
-
@ aposal
αδικα προσπαθεις ,οπως ειχα γραψει και καπου αλλου στο φορουμ ,μην μιλας σε ανθρωπους που δεν εχουν διαθεση να ακουσουν . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
@ aposal
αδικα προσπαθεις ,οπως ειχα γραψει και καπου αλλου στο φορουμ ,μην μιλας σε ανθρωπους που δεν εχουν διαθεση να ακουσουν .ακούω = συμφωνώ να φανταστώ, κατά τα χριστιανικά πρότυπα μετάδοσης της αλήθειας;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@ aposal
αδικα προσπαθεις ,οπως ειχα γραψει και καπου αλλου στο φορουμ ,μην μιλας σε ανθρωπους που δεν εχουν διαθεση να ακουσουν .ακούω = συμφωνώ να φανταστώ, κατά τα χριστιανικά πρότυπα μετάδοσης της αλήθειας;
Ακούω = Δεν καταλαβαίνω χριστό, αλλα για να το λέει αυτός έτσι θα ναι
-
O γέροντας Παϊσιος, συχωρεμένος να είναι ο άνθρωπος, και μπορεί να ήταν καλή ψυχή όσο ζούσε, αλλά πολύ της μόδας έχει γίνει τελευταία, κάτι σαν τον Κοέλο.
Στους αγαπητούς συγχριστιανούς, θα συνιστούσα να εντρυφήσουν πρωτίστως σε άλλα φιλοσοφικά κείμενα, και ας αφήσουν για μετά τον Παϊσιο, αν πρέπει να συμπεριλάβουν στη βιβλιογραφία τους οπωσδήποτε και κάποιον εκπρόσωπο του χριστιανικού μοναχισμού. -
Ποιος είναι ο Παΐσιος;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
συνεχιστε μερικοι να το παιζετε αθεοι.
Δίκιο έχεις...
Τη Δευτέρα όλοι εκεί έ;coupea ποιος είναι ο billy;
Σε μεταμορφωσα θεικα στον Billy!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιος είναι ο Παΐσιος;Ηταν ενας μοναχος. Αν ενδιαφερεσαι, σηκω τωρα απο καρεκλες ντιβανια πολυθρονες κρεβατια και παρε το 2310 κλπ λπ. πουλαει βιβλιο του ο λιακο.
οχι νταξ μπορει να ηταν ωραιος τυπακος ρε παιδι μου, δεν ξερω ... αλλα το γεγονος οτι τον διαφημιζει ο λιακο σε κανει να μην μπορεις να τον παρεις στα σοβαρα με τιποτα. -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Δίκιο έχεις...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δίκιο έχεις...
FYI: To Billy δεν είναι υποκοριστικό του Bill, δεν είναι το ίδιο όνομα (είναι υποκοριστικό ΑΛΛΟΥ ονόματος).
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
@ aposal
αδικα προσπαθεις ,οπως ειχα γραψει και καπου αλλου στο φορουμ ,μην μιλας σε ανθρωπους που δεν εχουν διαθεση να ακουσουν .Μπα, εγώ μια χαρά τους βλέπω! Σαν νέοι και ορεξάτοι έχουν ένα σωρό αρωτήσεις και αμφισβητήσεις να παραθέσουν και αυτό είναι καλό!
Άλλωστε, να με συγχωρείτε, αλλά αυτά που πρεσβεύω εγώ δεν θέλω να τα επιβάλλω ως τα απόλυτα αληθή. Είναι αυτά που ΕΓΩ πιστεύω ως αληθή, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως τον μοναδικό κομιστή της αλήθειας. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές σε μια δημοκρατική κοινωνία, που είναι η καλύτερη γήινη κοινωνία, αλλά ΚΑΙ σε μια Χριστιανική κοινωνία. Άλλο αν εμείς, ως αμαρτωλοί και ανάξιοι να λεγόμαστε Χριστιανοί, θεωρούμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα και - το χειρότερο - προσπαθούμε να τα επιβάλλουμε στους άλλους.
Ο σωστός Χριστιανός (που δεν είμαι) είναι αυτός που έχει βιώσει τον Χριστιανισμό και διακρίνεται από το ήρεμο και γαλήνιο ύφος του και βέβαια από την αγάπη προς όλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους ανθρώπους, τους οποίους θεωρεί αδελφούς του. Είναι αυτός τον οποίο έχω εγώ σαν πρότυπο, αλλά όπως και με τα περισσότερα πρότυπά μου, απέχω ακόμη μακριά, πολύ μακριά!
Να με συγχωρείτε! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ποιος είναι ο Παΐσιος;
Ηταν ενας μοναχος. Αν ενδιαφερεσαι, σηκω τωρα απο καρεκλες ντιβανια πολυθρονες κρεβατια και παρε το 2310 κλπ λπ. πουλαει βιβλιο του ο λιακο.
οχι νταξ μπορει να ηταν ωραιος τυπακος ρε παιδι μου, δεν ξερω ... αλλα το γεγονος οτι τον διαφημιζει ο λιακο σε κανει να μην μπορεις να τον παρεις στα σοβαρα με τιποτα.Ο μακαριστός - πλέον - Γέροντας Παΐσιος (1924 - 1994) καμία σχέση δεν έχει με τον κύριο Λιακόπουλο. Ο κύριος Λιακόπουλος εξέδωσε ένα βιβλίο για τον Γέροντα όταν πλέον είχε γίνει πολύς ντόρος γι' αυτόν και είδε ότι ο Γέροντας 'πουλάει'. Αλλά και πάλι δεν κρατήθηκε και προσπάθησε να δώσει έμφαση σε κάποιες προφητικές ρήσεις του Γέροντα (που επίσης πουλάνε) και για τις οποίες δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν τις είπε. Μάλιστα τις ερμηνεύει ο ίδιος, οπότε ...ο Θεός βοηθός.
Η ουσία των λόγων του εκπληκτικού αυτού Γέροντα, βρίσκεται στα πέντε βιβλια που εξέδωσε το Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάνου του Θεολόγου, που ίδρυσε ο ίδιος, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης :- Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»
- Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «ΛΟΓΟΙ Β΄ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ»
- Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «ΛΟΓΟΙ Γ΄ : ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»
- Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «ΛΟΓΟΙ Δ΄ : ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ»
- Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου «ΛΟΓΟΙ Ε΄ : ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΕΣ»
-
Εκκλησιαστικό quiz :
α) Σε ποιον απευθύνεται η παρακάτω επιστολή :
Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.
Οποία εξοχότητα λέτε να παρακαλούν θερμώς να αναλάβει υπό την προσωπική προστασία και κηδεμονία, όντας ευαρεστημένη με τη στάση των 'αντιπροσώπων';
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Εκκλησιαστικό quiz :α) Σε ποιον απευθύνεται η παρακάτω επιστολή :
Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων.
Οποία εξοχότητα λέτε να παρακαλούν θερμώς να αναλάβει υπό την προσωπική προστασία και κηδεμονία, όντας ευαρεστημένη με τη στάση των 'αντιπροσώπων';
Επιστολη προς Χιτλερ;
-
Ε ναι...
**Αγίω Όρει τη 13/26 Απριλίου 1941.**Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ
Εις Βερολίνον
Εξοχότατε,
Οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών καί Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Όρους Άθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς καί Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων
[...]
Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων καί Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής καί καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν καί μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Έθνους.
Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως………Και το κλείσιμο μετράει αρκετά...όπως επίσης μια σημασία έχει και η ημερομηνία...
β) Που έχει τραβηχτεί η κάτωθι φωτογραφία ;
[για το εικονιζόμενο πρόσωπο κεντρο-δεξιά δεν νομίζω να χρειάζονται συστάσεις]
-
Σε παλιά χασαποταβέρνα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε παλιά χασαποταβέρνα;κατά μία έννοια ναι !
Μονή Παντελεήμονος εν Αγίω Όρει
-
:eleison: άπιστε, φωτιά να πέσει να σε κάψει
Όπου φυσάει ο επαναστατικός άνεμος -
Όποιος θέλει να γνωρίσει τη ουσία των Αγιορειτών μοναχών ας πάει μέχρις εκεί και ας συνομιλήσει μαζί τους. Ή ας πληροφορηθεί για τους νέους που τρέχουν να παρηγορηθούν για την άσχημη ζωή που κάνουν και τη προσπάθειά τους να την αλλάξουν και να απαλλαγουν από την μάστιγα των ναρκωτικών.
Εκ του μακρόθεν πολλά μπορούμε να λέμε.
Ακόμη και ιερείς αξιοσέβαστους μπορεί να δει (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι) κι εδώ, στην Αθήνα. Ιερείς πραγματικά κοσμήματα. Και δεν θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς. Στην εποχή της ισοπέδωσης των ιδανικών και της συνειδητής υποβάθμισης της παιδείας μας, το να υποστηρίζεις ακόμη τα ιδανικά της ορθοδοξίας, είναι ΤΟ κατόρθωμα. Γι' αυτό και όσοι το καταφέρνουν είναι λίγοι. Αλλά υπάρχουν. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Ή ας πληροφορηθεί για τους νέους που τρέχουν να παρηγορηθούν για την άσχημη ζωή που κάνουν και τη προσπάθειά τους να την αλλάξουν και να απαλλαγουν από την μάστιγα των ναρκωτικών.
.Σεβομαι τις αποψεις σου και τα πιστευω σου, αλλα τα ναρκωτικα δεν ειναι 'μαστιγα'. Η πρεζα ειναι.
Περί εκκλησίας