-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο χριστιανισμός σας είναι η μεγαλύτερη κατάρα του πλανήτη.
Απ την ημέρα που γενήθηκε το εβραικό δόγμα σας η ανθρωπότητα πέρασε τα πάνδεινα και λεηλατήθηκε κάθε είδους και μορφής τέχνης πολιτισμού και γραμμάτων για 17 αιώνες,και έχεις το ΘΡΑΣΣΟΣ να μας λες ότι έγινε η κοινωνίας μας ανθρώπινη με τη θρησκεία της ερήμου?
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ούτε τα πιτσιρίκια δεν τα πιστεύουν αυτά που τα κάνουν ακόμα θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία,με το ελεύθερο παρακαλώ όχι με τη βία.....Σεβαστές οι απόψεις σου.
Παρεμπιπτόντως, το Λιτόχωρο έτυχε να το επισκεφθώ τρεις φορές από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, και να κάνω και πικ-νικ στον καταρράκτη του Ενιπέα ποταμού.
Τώρα αν σου πω τους λόγους της επίσκεψης θα σε αναταράξω πάλι... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ρε σκάι τί απολαυση λες να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος πιπιλίζεται ότι είναι σκάρτος απ την ώρα που γεννιέται και ζεί με ενοχές
Αν κανει λαθος αυτος θα λουστει τις 'συνεπειες'. Προβλημα του δεν ειναι; Δεν βλεπω που με αφορα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σταμάτα να έχεις ενοχές ανθρωπέ μου και απόλαυσε τη ζωή σου
Μπορει να την απολαμβανει ζωντας οπως πιστευει πιο κοντα στο θεο
Απο τη στιγμη που οι προθεσεις του ειναι ευγενεις δεν αξιζει τετοιας αντιμετωπισης. Ειδικα αυτης του G60.Ενας απο τους πολλούς λόγους, που αυτόν τον... (μην τον χαρακτηρίσω) skye και να θες, δεν μπορείς να τον αντιπαθήσεις..!! (προσωπική άποψη πάντα)
Ρε σκάι τί απολαυση λες να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος πιπιλίζεται ότι είναι σκάρτος απ την ώρα που γεννιέται και ζεί με ενοχές
Σίγουρα οι ενοχές όπως τις παρουσιάζεις, δεν είναι ο,τι καλύτερο. Απο την αλλη πάλι όμως, ετσι οπως βιώνουμε σήμερα την πλήρη απενοχοποίησή μας, σε όλα τα επίπεδα, έχουμε πάει στο άλλο άκρο...Δεν βλέπω να βελτιώνεται αισθητά η ποιότητα της ζωής μας όμως....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αν κανει λαθος αυτος θα λουστει τις 'συνεπειες'. Προβλημα του δεν ειναι; Δεν βλεπω που με αφορα
Ειναι τα χριστιανικά μου κατάλοιπα
Ηθική δεν είναι μόνο η χριστιανική spartan
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Όπως τα λες είναι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν νομίζω πως η εκκλησία (ειδικά στην Ελλάδα) μπορεί να αφήσει εύκολα την ζωή ενός ανθρώπου ήσυχη. Ούτε koutsan να είσαι δεν το καταφέρνεις αυτό
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Ο χριστιανισμός σας είναι η μεγαλύτερη κατάρα του πλανήτη.
Απ την ημέρα που γενήθηκε το εβραικό δόγμα σας η ανθρωπότητα πέρασε τα πάνδεινα και λεηλατήθηκε κάθε είδους και μορφής τέχνης πολιτισμού και γραμμάτων για 17 αιώνες,και έχεις το ΘΡΑΣΣΟΣ να μας λες ότι έγινε η κοινωνίας μας ανθρώπινη με τη θρησκεία της ερήμου?
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ούτε τα πιτσιρίκια δεν τα πιστεύουν αυτά που τα κάνουν ακόμα θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία,με το ελεύθερο παρακαλώ όχι με τη βία.....Σεβαστές οι απόψεις σου.
Παρεμπιπτόντως, το Λιτόχωρο έτυχε να το επισκεφθώ τρεις φορές από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο, και να κάνω και πικ-νικ στον καταρράκτη του Ενιπέα ποταμού.
Τώρα αν σου πω τους λόγους της επίσκεψης θα σε αναταράξω πάλι...Το φαντάζομαι......στο μοναστήρι
Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα και δε φωνάζω άδικα.
Το εβραιοχριστιανικό σκουλίκι ο ηγούμενος μάξιμος ήταν σε μοναστήρι της Πελλοπονήσου κι αφού γκάστρωσε μια ηγουμένη τον διώξαν από κει κακήν κακώς και τον έφεραν στα δικά μας τα ΖΩΑ που τον έχου και άγιο
Το μοναστήρι έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βιομηχανία ξυλείας,ο μισός ο Ολυμπος είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας μέχρι και το δρόμο του Διου ( ο Τσάνταλης νοικιάζει τα κτήματα απ αυτούς) γαλακτοβιομηχανίας ,έργων τέχνης (τρομάρα τους) και κτηματομεσιτών και με κιτάπια τουρκικης κατοχής διεκδικούν κι άλλα.
Λοιπόν για να μη συνεχίσω το καλύτερο που μπορουν κάνουν τουλαχιστον ΗΘΙΚΑ οι βλακοχριστιανοί,οι υπηρέτες της θρησκείας των εγκληματιων (αλήθεια ξέρετε ποιούς προσκυνάτε και μιλάτε για ειδολωλατρεία?) του σκοταδισμού, της αγραμματοσύνης και των πολέμιων του ελληνισμού είναι να σκύβουν το κεφάλι τους και να προβληματίζονται αντί να έχουν το θράσσος να έρχονται σε αντιπαραθεση με την ωμή πραγματικότητα. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Όπως τα λες είναι σε προσωπικό επίπεδο, αλλά δεν νομίζω πως η εκκλησία (ειδικά στην Ελλάδα) μπορεί να αφήσει εύκολα την ζωή ενός ανθρώπου ήσυχη. Ούτε koutsan να είσαι δεν το καταφέρνεις αυτό
Γιατι; Εμενα μια χαρα ησυχο με εχουν αφησει.
Ουτε μου τα πρηζουν ουτε μου κανουν κηρυγμα οι παπαδες στο δρομο -
Νομίζεις...!! Αλλα πλανεμένος είσαι κι εσυ, τί να περιμένει κανείς...;;;
-
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την εκκλησία, με μερικά μέλη της οποίας αναγουλιάζω και κάποια άλλα (που δεν ακουγονται, ούτε φαίνονται στα καναλια) σεβομαι απόλυτα, θα ήθελα να δω μερικούς από εδώ που μιλάνε τόσο απαξιωτικά, πόσο μάγκες θα ήταν να το κάνουν αυτό σε ένα μουσουλμανικό κράτος. Εκεί να δείτε ελευθερία...
-
Την ίδια γνώμη έχω κι εγώ. Ο Χριστιανισμός έχει πλέον ξεπεράσει το στάδιο του θρησκευτικού φανατισμού και τώρα δεν καίμε τις μάγισσες στην πυρά. Οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια της θρησκείας τους και κάνουν παρόμοιες αγριότητες.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την εκκλησία, με μερικά μέλη της οποίας αναγουλιάζω και κάποια άλλα (που δεν ακουγονται, ούτε φαίνονται στα καναλια) σεβομαι απόλυτα, θα ήθελα να δω μερικούς από εδώ που μιλάνε τόσο απαξιωτικά, πόσο μάγκες θα ήταν να το κάνουν αυτό σε ένα μουσουλμανικό κράτος. Εκεί να δείτε ελευθερία...Τώρα καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι επίπεδο επιχειρήματος :
'Θα ήθελα να δω μερικούς από εδώ που μιλάνε με τέτοια θέρμη για την πίστη σε Θεό, πόσο μάγκες θα ήταν να το κάνουν σε 'ένα' [ ] κράτος που απαγορευόταν η θρησκεία. Εκεί να δείτε 'χριστιανική' κοινωνική εργασία που θα προσέφεραν μετά...
Δεν νομίζω ότι έχει και κάποιο φοβερό νόημα αυτή η αντιπαράθεση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Την ίδια γνώμη έχω κι εγώ. Ο Χριστιανισμός έχει πλέον ξεπεράσει το στάδιο του θρησκευτικού φανατισμού και τώρα δεν καίμε τις μάγισσες στην πυρά. Οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια της θρησκείας τους και κάνουν παρόμοιες αγριότητες.Εγώ δεν θα το ενετόπιζα στη θρησκεία όσο στην κοινωνική (+πολιτική +οικονομική, να μην τα επαναλαμβάνω κάθε φορά) ανάπτυξη.
Εσύ δλδ για τις εξελίξεις στο 'χριστιανισμό' κρίνεις ότι έχουν έρθει 'εκ των έσω' ως μια διαδικασία της θρησκείας καθ' αυτής ή ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης υπό το βάρος της εξέλιξης της τελευταίας;Εγώ χαλαρά βλέπω το δεύτερο, κι αν θες το συζητάμε βλέποντας τόσο θεωρητικά -στη βάση του χριστιανισμού δλδ- όσο και πρακτικά -ποια γεγονότα δλδ ώθησαν στο ξεπέρασμα του καψίματος μαγισσών-.
Ας τρώγαμε κι εδώ κανά &@^)! όπως τρώνε τα 'μουσουλμανικά κράτη' -από εμάς- και θα το συζητάγαμε ξανά περί του θρησκευτικού φανατισμού και των αντίστοιχων ελευθεριών.
-
Για κάποιο λόγο ξεχνάμε πολύ εύκολα την σχετικά πρόσφατη χριστιανική ιστορία της ευρώπης
-
Αυτά έγιναν και πέρασαν. Το να πηγαίνεις στην εκκλησία, να πιστεύεις ή να αντιπαθείς το παπαδαριό επιτρέπεται και δεν νομίζω να φοβάται κανείς να μην έρθουν οι παπάδες στο σπίτι του να τον συλλάβουν για να του κόψουν τα χέρια στην πλατεία - κάτι που γίνεται καθημερινά πχ στην Σ. Αραβία.
Το παπαδαριό πλέον δεν ασκεί εξουσία αλλά μόνο διαπλέκεται και αυξάνει τον πλούτο του σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να τους πολεμήσουμε στα δικαστήρια και με την ψήφο μας.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτά έγιναν και πέρασαν. Το να πηγαίνεις στην εκκλησία, να πιστεύεις ή να αντιπαθείς το παπαδαριό επιτρέπεται και δεν νομίζω να φοβάται κανείς να μην έρθουν οι παπάδες στο σπίτι του να τον συλλάβουν για να του κόψουν τα χέρια στην πλατεία - κάτι που γίνεται καθημερινά πχ στην Σ. Αραβία.Το παπαδαριό πλέον δεν ασκεί εξουσία αλλά μόνο διαπλέκεται και αυξάνει τον πλούτο του σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να τους πολεμήσουμε στα δικαστήρια και με την ψήφο μας.
Και αυτό το αποδίδεις σε χαρακτηριστικά του χριστιανισμού; Αν ναι κάνεις λάθος, η θρησκεία των μουσουλμάνων δεν είναι πολύ πιο αυστηρή απ την δική μας, η επιβολή της είναι αυστηρη. Ταλιμπάν γίνεσαι αν σκέφτεσαι σαν ταλιμπάν, οχι επειδή το επιβάλλει η όποια θρησκεία.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτά έγιναν και πέρασαν.Πολύ απλοική τοποθέτηση,δε νομίζεις?
Δεν μπορείτε όμως να επικαλείστε την ιστορία όποτε σας βολεύει.
Τους εγκληματίες του πολιτισμού που έσπειραν τον τρόμο και τον πόνο τους λατρέυετε όμως ως αγίους και σήμερα.Το να πηγαίνεις στην εκκλησία, να πιστεύεις ή να αντιπαθείς το παπαδαριό επιτρέπεται και δεν νομίζω να φοβάται κανείς να μην έρθουν οι παπάδες στο σπίτι του να τον συλλάβουν για να του κόψουν τα χέρια στην πλατεία - κάτι που γίνεται καθημερινά πχ στην Σ. Αραβία.
Το παπαδαριό πλέον δεν ασκεί εξουσία αλλά μόνο διαπλέκεται και αυξάνει τον πλούτο του σε βάρος του κοινωνικού συνόλου. Πρέπει να τους πολεμήσουμε στα δικαστήρια και με την ψήφο μας.
Σήμερα οι χριστιανοί δε σκοτώνουν με όπλα αλλά με τριαντάφυλλα εε?
Ασκούν επιρροή στο υπουργείο παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ(όπως και σε άλλα υπουργεια φυσικά) ναι ή όχι?
Τι ήταν η περιοχή του αγίου όρους πριν εγκατασταθούν οι μάγοι του εβραισμού και την μετατρέψουν σε βιομηχανία?
Είναι φασιστική η θρησκευτική κατήχηση στα σχολεια για 15 χρόνια ναι ή οχι?
Διαμορφώνουν φασιστικά την ιστορία στα σχολεία μας σύμφωνα με τα μέτρα τους ναι ή όχι?
Γιατί τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν αρχαία ελληνικά ?
Προσυλιτίζουν ανθρώπους για να τους κάνουν μοναχούς και να εκμεταλευτουν τα περιουσικά τους στοιχεία ναι ή όχι?
Πόσα πληρώνει το κράτος σε ετήσια βάση για να διατηρούμε το εβραιοχριστιανικό δόγμα της μισσαλοδοξίας και του σκότους, ξες?Για κάνε ένα υπολογισμό.
Βάλε μέσα και τα λεφτά που πληρώνουμε για τα πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Κων/πολης.
Καταπατούν ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ναι ή όχι?
Τι δουλειά έχει το παπαδαριό να χρειάζομαι και να ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να παιρνω απο αυτούς την βεβαιωση των πολυτέκνων?
Κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να μην περάσουν ΝΟΜΙΜΑ θρησκείες όπως ο Δωδεκαθεισμός?Κατά τα άλλα δεν ασκούν καμία επιρροή
Δυστυχώς ο έλληνας ακόμα και σήμερα παιζει το ρόλο του εβραιόδουλου και εβραιοτσολιά .
Αυτοί που κατέστρεψαν και μίσούν ακόμα και σήμερα τον Ελληνισμό ο Ελληνας τους λατρεύει ως σωτήρες και αγίους,την γενονκτονία του ελληνισμού σκύβουμε και προσκυνάμε,κάτι ωσαν να βλέπεις τους Εβραίους να προσκυνανε τον Χίτλερ.Τόσο πάτο έπιασε ο έλληνας πνευματικά ,άλλο παρακάτω δεν έχει.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
...
Τι δουλειά έχει το παπαδαριό να χρειάζομαι και να ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ να παιρνω απο αυτούς την βεβαιωση των πολυτέκνων?
...Τι εννοείς;
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
...
...Τι εννοείς;
Πάνε να ζητήσεις βεβαίωση για πολυτέκνων και δες η σφραγίδα αλλά και το σωματείο τους που ανήκει.
Πριν γίνει το σωματείο πήγαινες κατ'ευθείαν στο παπαδαριό τώρα φτιάξαν τάχα μου σωματείο για να παιρνεις την έγγριση ΠΑΛΙ από αυτούς.Καλά μας λένε οι Γερμανοί ότι ζούμε ακόμα σε θρησκευτικο μεσαίωνα....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Γιατί τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν αρχαία ελληνικά ?
Όσο και αν φανεί παράξενο εδώ θα συμφωνήσουμε!
Για διαφορετικούς όμως (φαντάζομαι)λόγους. Η δική μου άποψη έχει ως εξής (πάταξον μεν, άκουσον δε) :
Το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι πεφωτισμένοι, που κυβερνούν τον πλανήτη, εξελίσσεται εδώ δεκαετίες (ίσως και αιώνες). Προβλέπει την πλήρη παρακολούθηση όλου του πλανήτη, από μία κυβέρνηση στην οποία αυτοί μόνον θα μετέχουν. Είναι η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση : Όλος ο πλανήτης ένα κράτος, με μία κυβέρνηση, μία γλώσσα και μία (παγκοσμιοποιημένη, δηλαδή κατασκευασμένη) θρησκεία.
Για να το κάνουν αυτό, θα έπρεπε να δώσουν ως αντάλλαγμα (καρότο) χρήμα. Εξ ου και η περίφημη ΕΟΚ, ο πρόδρομος της παγκοσμιοποίησης.
Επειδή οι αντιστάσεις θα ήσαν πολλές, τόσο σε πολιτικό επίπεδο (μιλάμε για μια παγκόσμια, ηλεκτρονική δικτατορία, αφού θα σου περάσουν το τσιπάκι, με όλα σου τα στοιχεία και θα παρακολουθείσαι 24 ώρες το 24ωρο), όσο και σε θρησκευτικό (το τσιπάκι φέρει το σύμβολο του αντίχριστου, το 666 και όποιος το παίρνει δεν θα δικαιούται βοήθεια από τον Θεό, γιατί αποτελεί άρνηση της βάπτισης) αποφάσισαν να επέμβουν στην παιδεία, ώστε οι νέες γενιές που θα έρχονται να μην έχουν επαρκείς γνώσεις σε θέματα όπως :- Γλώσσα
- Ιστορία
- Θρησκεία, παραδόσεις και έθιμα.
ώστε να μην προβάλουν ισχυρή αντίσταση.
Ιδιαίτερα στην Ελλάδα που η Ιστορία της είναι γεμάτη από τα κατορθώματα των μεγάλων Ελλήνων (των άλλων Ελλήνων) τα οποία αποτελούν πρότυπο για τους νέους και τα οποία θα έπρεπε να εξαληφθούν. Γι' αυτό και οι επεμβάσεις στα βιβλία της Ιστορίας, που έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μόνο με το βιβλίο της ΣΤ΄ Δημοτικού υπήρξε αντίδραση.
Το ίδιο συμβαίνει και με τα Θρησκευτικά. Οι περισσότεροι άγιοί μας υπέστησαν φοβερά βασανιστήρια, αλλά όχι μόνο δεν πονούσαν, αλλά προσευχόντουσαν για τους βασανιστές τους! Και αυτά τα παραδείγματα πρέπει να εξαληφθούν.
Για το λόγο αυτό η παιδεία μας, (από την μεταπολίτευση και μετά, που μπορώ να θυμάμαι) συνεχώς αφελληνίζεται και αποχριστιανίζεται.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Την ίδια γνώμη έχω κι εγώ. Ο Χριστιανισμός έχει πλέον ξεπεράσει το στάδιο του θρησκευτικού φανατισμού και τώρα δεν καίμε τις μάγισσες στην πυρά. Οι Μουσουλμάνοι βρίσκονται ακόμη σε πρώιμα στάδια της θρησκείας τους και κάνουν παρόμοιες αγριότητες.
Εγώ δεν θα το ενετόπιζα στη θρησκεία όσο στην κοινωνική (+πολιτική +οικονομική, να μην τα επαναλαμβάνω κάθε φορά) ανάπτυξη.
Εσύ δλδ για τις εξελίξεις στο 'χριστιανισμό' κρίνεις ότι έχουν έρθει 'εκ των έσω' ως μια διαδικασία της θρησκείας καθ' αυτής ή ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης υπό το βάρος της εξέλιξης της τελευταίας;Εγώ χαλαρά βλέπω το δεύτερο, κι αν θες το συζητάμε βλέποντας τόσο θεωρητικά -στη βάση του χριστιανισμού δλδ- όσο και πρακτικά -ποια γεγονότα δλδ ώθησαν στο ξεπέρασμα του καψίματος μαγισσών-.
Ας τρώγαμε κι εδώ κανά &@^)! όπως τρώνε τα 'μουσουλμανικά κράτη' -από εμάς- και θα το συζητάγαμε ξανά περί του θρησκευτικού φανατισμού και των αντίστοιχων ελευθεριών.
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι :
Το τι κάνουν οι πολίτες, ή - ακόμη χειρότερα - η εκάστοτε εξουσία, που αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί, δεν σημαίνει ότι είναι σύμφωνο με τον Χριστιανισμό.
Τι σχέση μπορεί να έχουν τα βασανιστήρια οι καύσεις, οι πόλεμοι και οι πάσης φύσεως καταπιέσεις των ανθρώπων με τον Χριστιανισμό;
Επειδή όμως έχουμε όμως άγνοια (εμού συμπεριλαμβανομένου) για τις αρχές του Χριστιανισμού, δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε πότε κάποιος συμπεριφέρεται σύμφωνα με τον Χριστιανισμό και πότε όχι.
Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει τα ερωτήματα που παραθέτω, σχετικά με το τι πρεσβεύει ο Χριστιανισμός;Ερώτηση : Τι στάση πρέπει να κρατάμε προς τους εχθρούς μας;
Ερώτηση : Ποια η θέση του Χριστιανισμού για τον πόλεμο;
Ερώτηση : Ο Θεός τιμωρεί; Και αν ναι, πώς;
Ερώτηση : Είναι σωστή η άποψη ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή στις δυσκολίες της ζωής (αρκεί να ζούμε Χριστιανικά), αλλά την αμοιβή μας θα την πάρουμε στην άλλη ζωή, στον Παράδεισο;
Ερώτηση : Μπορούν να συμβούν θαύματα σε μη Χριστιανούς, όπως πχ σε Μουσουλμάνους;
Ερώτηση : Οι πυροβάτες, που πατάνε σε αναμμένα κάρβουνα (κρατώντας εικόνες αγίων) αποδεικνύουν τη δύναμη της πίστης στο Χριστό;
Ερώτηση : Μπορεί να προβλεφθεί το μέλλον από τους ανθρώπους;
Ερώτηση : Μερικές φορές, χωρίς να κάνουμε κακό σε κάποιον, αυτός προσπαθεί να μας βλάψει. Ακόμα και όταν του κάνουμε καλό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αγανάκτηση από μέρους μας λόγω της αδικίας που μας γίνεται και να προσπαθούμε να εκδικηθούμε. Η εκδίκηση του αδικημένου θεωρείται αμαρτία;
Ερώτηση : Η εικόνα ενός ευσεβούς γέροντα, ο οποίος συναρπάζει με τα λόγια του τον κόσμο και δημιουργεί ομάδα οπαδών που τον ακολουθεί τυφλά, είναι σωστή Χριστιανικά εικόνα;
Ερώτηση : Το «Πίστευε και μη ερεύνα» είναι Χριστιανικό;
Ερώτηση : Το μάτιασμα (βασκανία) είναι υπαρκτό; Τι ισχύει για τη μαγεία;
Ερώτηση : Είναι η τεχνολογία αντιχριστιανική;
Ερώτηση : Βλέπουμε κάποιον να συμπεριφέρεται άσχημα και τον κατακρίνουμε, Πράττουμε σωστά;
Ερώτηση : Πολλές φορές στον ύπνο μας βλέπουμε όνειρα, τα οποία έχουμε διαπιστώσει ότι οδηγούν σε άσχημες εμπειρίες ή τουλάχιστον έτσι λένε αυτοί που τα ερμηνεύουν. Είναι σωστό που ανησυχούμε όταν βλέπουμε άσχημα όνειρα;
Ερώτηση : Ο δεσμός του γάμου είναι πιο δυνατός από τον δεσμό μεταξύ γονέων και τέκνων;
Ερώτηση : Η πειθαρχία και η αυστηρότητα προς τα παιδιά είναι σωστά παιδαγωγικά μέτρα;
Ερώτηση : Αναφέρεται από κάποιους ότι η Εκκλησία είναι εναντίον της ερωτικής πράξης, θεωρεί την ηδονή σαν αμαρτία και δεν επιτρέπει τα παντρεμένα ζευγάρια να «συνευρίσκονται» παρά μόνο για την γέννηση παιδιού και αποδέχεται μία συγκεκριμένη ερωτική στάση. Ισχύει;
Ερώτηση : Ποια είναι η μεγαλύτερη αρετή για κάθε Χριστιανό;
Ερώτηση : Θαύματα μπορεί να κάνει ο διάβολος;
Ερώτηση : Αν είμαστε τυπικοί, κάνοντας πάντα μετάνοιες και τον σταυρό μας, σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ δύσκολες καταστάσεις;
Περί εκκλησίας