-
Κολτανιο;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ΕΕΠ Όταν φτάσετε στο σημείο να προσπαθείτε να υποστηρίξετε ότι ο Χριστιανισμός είναι υπέρ των σαρκικών απολάυσεων... ε ξυπνήστε με !
Δεν πιστεύω να είσαι υπέρ των σαρκικών απολαύσεων
τελικά δεν έχεις ελπίδα σωτηρίας
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εγω θα σε παω σε θεωρητικο επιπεδο aposal. Πως εξηγεις οτι ανθρωποι που εχουν εντρυφησει στον ΘΕΙΟ λογο, εχουνε χριστει με το Αγιο Χρισμα, εχουν μεγαλωσει σε χριστιανικο περιβαλλον και παρ'ολα αυτα προξενουν ή εχουν προξενησει ολα οσα αναφερεις παραπανω;Δε θα επρεπε ο θειος λογος (ΑΝ ειναι θειος) να πειθει; Βλεπεις να πειθει;
Ένας Χριστιανός οφείλει να πείθει με το παράδειγμα του περισσότερο παρά κηρύττοντας το λόγο του Θεού.
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι το πως εφαρμόζει ο ίδιος αυτά που λέει η θρησκεία. 'Οταν λοιπόν δεν τα εφαρμόζει, τότε κάνει κακό, γιατί εξ' αιτίας του θα φύγουν απο την Εκκλησία πολλοί άνθρωποι. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο και η ευθύνη του είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη από την δική μας.
Τώρα το γιατί δεν τα εφαρμόζει, γι' αυτό ευθύνεται ο ίδιος, που ενδίδει στον πόλεμο που του κάνει ο διάβολος και παίρνει την κάτω βόλτα.
Ο πόλεμος αυτός δεν είναι ο ίδιος σε όλους. Στους κληρικούς είναι σημαντικά ισχυρότερος, γιατί με κάθε ένας κληρικό που αμαρτάνει, ο διάβολος κερδίζει και ένα σωρό άλλους λαϊκούς, οι οποίοι, βλέποντας τον κληρικό να μην τηρεί τα όσα λέει απομακρύνονται απο την Εκκλησία (περιπτώσεις Μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα, Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, πρόσφατα αυτού που συνελήφθη με παιδικό προνογραφικό υλικό κλπ). Ο διάβολος είναι πιο ισχυρός από τον άνθρωπο και μπορεί να τον νικήσει. Εκτός και αν ο άνθρωπος είναι κοντά στον Θεό, κατ' ουσίαν όμως και όχι στους τύπους, οπότε ο Θεός τον προστατεύει.
Να με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να τα πω καλύτερα, άλλωστε κι εγώ ένας αμαρτωλός είμαι. -
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Να με συγχωρείς, αλλά δεν μπορώ να τα πω καλύτερα, άλλωστε κι εγώ ένας αμαρτωλός είμαι.
Να με συγχωρείς αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να αισθάνεσαι άσχημα
Ελπίζω να αμαρτήσω συντόμως -
Ο χρήστης greo έγραψε:
: Κολτανιο;Τι ειναι αυτο;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κολτανιο;Δεν διαβάζεις ριζοσπάστη ε ;
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4790951&publDate=31/10/2008
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4793549&publDate=2008-11-02 00:00:00.0[πλάκα κάνω]
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Κολτανιο;Κι εγώ πρώτη φορά το διάβασα. Ο γκούγκλης με βοήθησε και βρήκα τα παρακάτω. Δεν μπορώ, όμως, να βρω την επίσημη λατινική ονομασία του στοιχείου αυτού. Έριξα και μια ματιά στον περιοδικό πίνακα αλλά δε βρήκα κάποιο στοιχείο του οποίου η ονομασία να 'φέρνει' στο 'κολτάνιο'.
Όσο περισσότερο αγοράζαμε τόσο περισσότερο έσφαζαν
...Τα διαμάντια, τον χρυσό, τον κασσίτερο και το κολτάνιο- ένα υλικό που χρησιμοποιείται για τα κινητά τηλέφωνα και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας...
Οι τέσσερις περιοχές, έκτοτε διαχωρισμένες, μετατρέπονται, λοιπόν, σε ζώνες «ελεύθερης διακίνησης» όπου διασταυρώνονται μαφιόζικα δίκτυα κάθε προέλευσης, τα οποία εκμεταλλεύονται τον χρυσό, τον χαλκό, το κολτάνιο [που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυκνωτών για τα κινητά τηλέφωνα, την ξυλεία, τα διαμάντια(3)].
λαμβάνοντας υπόψη ότι η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ΛYΚ όπως το κολτάνιο που χρησιμοποιείται στα κινητά τηλέφωνα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες
τροφοδότησης της σύρραξης στην περιοχή που αποτελεί συνέχεια της σύρραξης που ήδη
διαρκεί μια δεκαετία, -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Κολτανιο;
Δεν διαβάζεις ριζοσπάστη ε ;
[πλάκα κάνω]
Το goggleαρα αλλα αν δεν εχει τόνο δεν βγαζει αποτελεσμα.
-
ΕΎΡΗΚΑ
Η συμβολή των κινητών σε γενοκτονίες και οικολογικές καταστροφές
...
Το κολτάνιο (κολουμπίτης-τανταλίτης) είναι ένα σπάνιο ορυκτό, από το οποίο παίρνουμε το ευγενές μέταλλο ταντάλιο, το οποίο έχει εξαιρετική αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και οξέα. �Σαν άχρηστη μαύρη λάσπη μοιάζει αυτό το πράγμα �δεν σου δίνει καθόλου την εντύπωση ότι αξίζει με την πρώτη ματιά�, έγραφε η Suddeutsche Zeitung (SZ) στις 23 Ιουνίου 2001. Το κολτάνιο δεν είναι κανένα �καινούριο� υλικό για τις δυτικές εταιρείες. Στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό, κυρίως για συσκευές νυκτερινής όρασης, στην κατασκευή αεροσκαφών ή στην πολεμική βιομηχανία. Εκεί όμως που είναι απαραίτητα το κολτάνιο και το ταντάλιο, είναι στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών, όπως αυτοί που χρησιμοποιούνται για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ή για τα κινητά. Σήμερα το κολτάνιο αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα υλικά στον κόσμο.
...EDIT: Το αρχικό άρθρο μάλλον είναι αυτό.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=78829Νηστεία και στα… SMS
Εκπληξη, ειρωνικά σχόλια και αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η οδηγία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς τους πιστούς για ηλεκτρονική αποχή στη διάρκεια της Σαρακοστής! Εκτός όλων όσα θεωρούνται απαγορευμένα (π.χ. το κρέας, το σεξ, οι πονηρές σκέψεις κ.ά.), το Βατικανό προτείνει και πλήρη αποχή από την αποστολή μηνυμάτων SMS μέσω κινητών, τις επισκέψεις σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και τη χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Η σύσταση προβλέπει αποχή από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες μόνο κάθε Παρασκευή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα «επώδυνη» απαγόρευση για τους Ιταλούς, που έχουν το κινητό ως προέκταση του χεριού τους και κατατάσσονται δεύτεροι στην αποστολή μηνυμάτων SMS στην Ευρώπη -μετά τους Βρετανούς-, με 50 μηνύματα το μήνα έκαστος.
Οι εκκλησιαστικές αρχές της Μόντενα, του Μπάρι, του Τρέντο και του Πέζαρο ηγούνται της εκστρατείας «Οχι SMS τη Σαρακοστή», που σιγά σιγά εξαπλώνεται και σε άλλες περιφέρειες. Οπως εξηγεί ο Αρχιεπίσκοπος της Μόντενα Μπενίτο Κότσι, η κίνηση δεν αποσκοπεί μόνο στον έλεγχο ενός «πάθους» εν όψει του Πάσχα ή την αποφυγή των κινδύνων που κρύβει το Διαδίκτυο, αλλά αποτελεί και μια αντίδραση στη χρήση του κολτανίου σε κινητά, υπολογιστές και κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών.
Γνωστό και ως «ματωμένο μέταλλο της Αφρικής», το κολτάνιο, μαζί με τα διαμάντια και το χρυσό που ορύσσονται στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ευθύνεται για τον εμφύλιο που μαίνεται εδώ και δέκα χρόνια στη χώρα και έχει στοιχίσει τη ζωή τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Τζιαν Μαρία Βιαν, εκδότης της εφημερίδας του Βατικανού «L’ Osservatore Romano», εξέφρασε πάντως τις αμφιβολίες του για τη σαρακοστιανή οδηγία. «Τα μηνύματα από τη φύση τους είναι ουδέτερο εργαλείο», γράφει. «Μπορεί να είναι καλά ή κακά. Εξαρτάται πώς χρησιμοποιούνται. Και αν τελικά δεν είναι κακά, γιατί πρέπει να τα στερηθούμε τη Μεγάλη Παρασκευή ή οποιαδήποτε άλλη μέρα;» αναρωτιέται.
Με μια δόση ειρωνείας αντέδρασε και ο θεολόγος Τζιάνι Τζενάρι, που γράφει στην εφημερίδα των επισκόπων «Avvenire»: «Σε αυτό το πνεύμα η Εκκλησία θα μπορούσε να ζητήσει από τους πιστούς να κλείσουν το διακόπτη του ηλεκτρικού και να κάθονται στο σκοτάδι. Κάτι τέτοιες προτάσεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να υποβαθμίζουν τη σημασία της Σαρακοστής. Θα ήταν καλύτερα οι ιερείς να ζητήσουν από τους πιστούς να πίνουν έναν καφέ λιγότερο την ημέρα και να προσφέρουν τα χρήματα που θα γλυτώσουν στους φτωχούς», υποστηρίζει.
Λάθος μεγάλο η απαγόρευση!
Η τεχνολογία δεν είναι κάτι κακό. Το κακό το κάνουμε ΜΟΝΟ εμείς οι άνθρωποι όταν την χρησιμοποιούμε με λάθος τρόπο. -
-
aposal δε μου απαντησες λυπαμαι. Ξαναρωταω: Περιπου 2 δις ανθρωποι εχουν αμεση και σε τεραστιο ποσοστο υποχρεωτικη προσβαση στον (κατ'εσε) θειο λογο. Δε θα επρεπε να τους επηρρεασει σε μεγαλυτερο βαθμο αν ηταν οντως 'θειος';
ΥΓ Περι κολτανιου: Μητε το εχω ξαναματακουσει και ειμαι και ορυκτολογος Απο την αλλη καποιος ειδε κολτανιο και του αρεσε σαν ονομα. Γιατι δεν εχω ακουσει να αναφερονται σε κοιτασματα ωτουνιτη, αλλα σε κοιτασματα ουρανιου. Αρα το κοιτασμα ειναι κοιτασμα τανταλιου. Μαλλον ομως το κολτανιο ακουγεται καλυτερα
-
Μήπως είναι οξείδιο του Colt?
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
aposal δε μου απαντησες λυπαμαι. Ξαναρωταω: Περιπου 2 δις ανθρωποι εχουν αμεση και σε τεραστιο ποσοστο υποχρεωτικη προσβαση στον (κατ'εσε) θειο λογο. Δε θα επρεπε να τους επηρρεασει σε μεγαλυτερο βαθμο αν ηταν οντως 'θειος';Όσα μπορούσα να γράψω τα έγραψα. Να με συγχωρείτε για την αναξιότητά μου και την έλλειψη γνώσεων! Είναι κι αυτό ένδειξη της μεγάλης μου αμαρτωλότητας.
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
aposal δε μου απαντησες λυπαμαι. Ξαναρωταω: Περιπου 2 δις ανθρωποι εχουν αμεση και σε τεραστιο ποσοστο υποχρεωτικη προσβαση στον (κατ'εσε) θειο λογο. Δε θα επρεπε να τους επηρρεασει σε μεγαλυτερο βαθμο αν ηταν οντως 'θειος';
Όσα μπορούσα να γράψω τα έγραψα. Να με συγχωρείτε για την αναξιότητά μου και την έλλειψη γνώσεων! Είναι κι αυτό ένδειξη της μεγάλης μου αμαρτωλότητας.
Ήμαρτον με την αμαρτωλότητα
Σταμάτα να έχεις ενοχές ανθρωπέ μου και απόλαυσε τη ζωή σου(και προβληματίσου και λίγο με τις τόσες απαντήσεις που πήρες, μήπως αυτό που πιστεύεις το πιστεύεις απλά απο συνήθεια )
-
Ο χρήστης aposal έγραψε:
Ο Χριστιανισμός βοήθησε κατά την άποψή μου να γίνει η κοινωνία μας πιο ανθρώπινη. Να σταματήσει (σε κάποιο βαθμό έστω) η εκμετάλευση του ανθρώπου και να προστατεύονται τα δικαιώματά του, να υπάρχει μέριμνα για τα παιδιά, τους αρρώστους, τους υπερήλικες.
Αλλά, όπως ανέφερα οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες, μόνο κατ' ευφημισμόν αποκαλούνται Χριστιανοί. Στην πραγματικότητα δεν είναι. Το ίδιο συμβαίνει και με την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Αντί ο καθένας μας να κοιτάει πώς να εξυπηρετήσει τον συνανθρωπό του, φροντίζει μόνο την πάρτη του, κάνει δηλαδή ακριβώς το αντίθετο! Από τον τρόπο που οδηγούμε οι περισσότεροι το καταλαβαίνεις αμέσως!
Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή.Ο χριστιανισμός σας είναι η μεγαλύτερη κατάρα του πλανήτη.
Απ την ημέρα που γενήθηκε το εβραικό δόγμα σας η ανθρωπότητα πέρασε τα πάνδεινα και λεηλατήθηκε κάθε είδους και μορφής τέχνης πολιτισμού και γραμμάτων για 17 αιώνες,και έχεις το ΘΡΑΣΣΟΣ να μας λες ότι έγινε η κοινωνίας μας ανθρώπινη με τη θρησκεία της ερήμου?
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ούτε τα πιτσιρίκια δεν τα πιστεύουν αυτά που τα κάνουν ακόμα θρησκευτική κατήχηση στα σχολεία,με το ελεύθερο παρακαλώ όχι με τη βία..... -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Σταμάτα να έχεις ενοχές ανθρωπέ μου και απόλαυσε τη ζωή σου
Μπορει να την απολαμβανει ζωντας οπως πιστευει πιο κοντα στο θεο
Απο τη στιγμη που οι προθεσεις του ειναι ευγενεις δεν αξιζει τετοιας αντιμετωπισης. Ειδικα αυτης του G60. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Σταμάτα να έχεις ενοχές ανθρωπέ μου και απόλαυσε τη ζωή σου
Μπορει να την απολαμβανει ζωντας οπως πιστευει πιο κοντα στο θεο
Απο τη στιγμη που οι προθεσεις του ειναι ευγενεις δεν αξιζει τετοιας αντιμετωπισης. Ειδικα αυτης του G60.Ρε σκάι τί απολαυση λες να έχει ένας άνθρωπος ο οποίος πιπιλίζεται ότι είναι σκάρτος απ την ώρα που γεννιέται και ζεί με ενοχές
-
Όσα μπορούσα να γράψω τα έγραψα. Να με συγχωρείτε για την αναξιότητά μου και την έλλειψη γνώσεων! Είναι κι αυτό ένδειξη της μεγάλης μου αμαρτωλότητας.
Σταμάτα να έχεις ενοχές ανθρωπέ μου και απόλαυσε τη ζωή σου(και προβληματίσου και λίγο με τις τόσες απαντήσεις που πήρες, μήπως αυτό που πιστεύεις το πιστεύεις απλά απο συνήθεια )
Για το τελευταίο θα μου επιτρέψεις να είμαι κατηγορηματικός ότι δεν ισχύει. Επειδή τη ζωή μου πράγματι την απολαμβάνω, τις λίγες φορές που συγκεντρώνεται το μυαλό μου στον Χριστό. Είναι μια απόλαυση που δεν μπορεί να την σταματήσει ούτε η πίκρα από τους ανθρώπους, ούτε η καταπίεση της εξουσίας, ούτε τίποτε άλλο. Μόνο το ίδιο το πτωχό μου μυαλό, που έχει συνηθίσει να απολαμβάνει μόνο με το σώμα και όχι ΚΑΙ με το πνεύμα.
-
Μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται.
Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των ουρανών.
Περί εκκλησίας