-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Δυο μικρες,μικρες ερωτησεις.
Α) Ποσο ηταν πια αυτο το νοικι που ουτε οι μεν δεν μπορουσαν να δωσουν ,ουτε οι αλλοι δεν εκαναν χωρις αυτο;
Β) Ποσα νοικια χρωστουσαν ; Αν ειναι κανα δυο χρονια ε καποιο δικιο εχει και το συμβουλιο,αν ειναι πιο λιγο ,απλως η εκκλησια (ξανα)εδειξε ποσο πιστευει στο 'αγαπα τον πλησιον σου'.
Καλα ε και κεινη η δικαιοσυνη,παραειναι θεοστραβη αδελφε μου.Ολοκληρη εξαμελη οικογενεια ουτε την ειδε ουτε την πηρε υπ'οψιν της.Απ' ότι άκουσα στο 'έγκυρο' προ-δελτίο του ALTER χρωστούσαν ενοίκια 13 (!) ετών. Επίσης, δεν είχαν πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα & πετρέλαιο. Ο άντρας είπε ότι η γυναίκα του είχε ένα πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μην του περισσεύουν λεφτά από τα 600ευρώ της σύνταξης του ΙΚΑ. Επίσης, είπε ότι πρότεινε πλέον να πληρώνει κάθε μήνα 2 μηνιάτικα (1 το κανονικό και 1 χρεωστούμενο) και ότι απορρίφθηκε η πρότασή του. Του ζητήθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο (αν κατάλαβα καλά το διαμέρισμα ανήκει σε κάποια ενορία) να εγκαταλείψει το σπίτι για να παραιτηθεί (το συμβούλιο) από κάθε αξίωση επί των χρεωστουμένων.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Α) Ποσο ηταν πια αυτο το νοικι που ουτε οι μεν δεν μπορουσαν να δωσουν ,ουτε οι αλλοι δεν εκαναν χωρις αυτο;
Β) Ποσα νοικια χρωστουσαν ; Αν ειναι κανα δυο χρονια ε καποιο δικιο εχει και το συμβουλιο,αν ειναι πιο λιγο ,απλως η εκκλησια (ξανα)εδειξε ποσο πιστευει στο 'αγαπα τον πλησιον σου'.
Καλα ε και κεινη η δικαιοσυνη,παραειναι θεοστραβη αδελφε μου.Ολοκληρη εξαμελη οικογενεια ουτε την ειδε ουτε την πηρε υπ'οψιν της.Απ' ότι άκουσα στο 'έγκυρο' προ-δελτίο του ALTER χρωστούσαν ενοίκια 13 (!) ετών. Επίσης, δεν είχαν πληρώσει ποτέ κοινόχρηστα & πετρέλαιο. Ο άντρας είπε ότι η γυναίκα του είχε ένα πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα να μην του περισσεύουν λεφτά από τα 600ευρώ της σύνταξης του ΙΚΑ. Επίσης, είπε ότι πρότεινε πλέον να πληρώνει κάθε μήνα 2 μηνιάτικα (1 το κανονικό και 1 χρεωστούμενο) και ότι απορρίφθηκε η πρότασή του. Του ζητήθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο (αν κατάλαβα καλά το διαμέρισμα ανήκει σε κάποια ενορία) να εγκαταλείψει το σπίτι για να παραιτηθεί (το συμβούλιο) από κάθε αξίωση επί των χρεωστουμένων.
Toτε δεν ειχε και πολυ αδικο το συμβουλιο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Α και γω σημερα το πρωι τα'κουγα στις ειδησεις και δινω πολλα ελαφρυντικα στην ενορια εκτος απο ενα. Να φροντιζαν να εβγαζαν τα 150 ευρο απο το κονδυλι με τις φιλανθρωπιες και να εδειχναν (που αραγε; στον Δεσποτη; ) οτι εισπρατουν το ενοικιο.Αν οι ενοικοι της πολυκατοικιας ειχαν προβλημα με τα χρεωστουμενα ας εκαναν εκεινοι την αγωγη.
-
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
απο την αλλη για ποτε μαζευτηκαν 28δις για τις τραπεζιτσες...
Λογιστικη εγγραφη ΘΑ γινει αγαπητε,λογιστικη εγγραφη και τιποτε αλλο. Δεν υπαρχουν και ουτε γινεται να υπαρξουν μιας και ειναι αδυνατον να τα τυπωσουν.
που εγραψα το αντιθετο εγω???
αυτο που επισημανα ηταν η δραστικη κινηση υποστηριξης των τραπεζων
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Γερουσιαστής μήνυσε τον... Θεό!απ'το τρεηλερ του νεου Punisher:
-God help you Frank
Punisher:-Sometimes I'd like to get my hands on God -
Ιερώνυμος: Δημοψήφισμα για χωρισμό http://greece.flash.gr//soon/2008/11/5/42009id/' target='_blank' target='_blank
Μήνυμα για το ζήτημα του χωρισμού Εκκλησίας- Κράτους έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ζητώντας στην ουσία δημοψήφισμα. Μιλώντας σε ημερίδας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση, ο κ. Ιερώνυμος τόνισε: Δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει γι αυτό το θέμα, από ενδιαφέρον δήθεν για το λαό χωρίς το λαό. Αν έρθει η ώρα, μετά από κατάλληλη ενημέρωση θα το αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα. Είμαστε σίγουροι οτι ο καθένας θα πάρει το μάθημα που του χρειάζεται.
Δημοψήφισμα για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας προκρίνει ο Αρχιεπίσκοπος http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244' target='_blank
Αναφορά στο θέμα του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «αν έρθει η ώρα, μετά από κατάλληλη ενημέρωση θα το αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα. Είμαστε σίγουροι ότι ο καθένας θα πάρει το μάθημα που του χρειάζεται».
«Δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει γι αυτό το θέμα, από ενδιαφέρον δήθεν για το λαό χωρίς το λαό» τόνισε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση.
ήρθε η 'αγία' αυτή ώρα?
-
Έχω την εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στην σίγουρη πλειοψηφία που θα έχει το 'κατά' του διαχωρισμού.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στην σίγουρη πλειοψηφία που θα έχει το 'κατά' του διαχωρισμού.Είναι τόσοι πολλοί;
Ακόμα και μετά το Βατοπέδι;Πάντως μου κάνει εντύπωση μόνο και η αναφορά στο θέμα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω την εντύπωση ότι ο Αρχιεπίσκοπος ποντάρει στην σίγουρη πλειοψηφία που θα έχει το 'κατά' του διαχωρισμού.ωραία, θα έχει και καλή απόδοση ο διαχωρισμός άρα. που βάζουμε τα στοιχήματα?
-
Κρυφές δημοσκοπήσεις έχουν σίγουρα στα χέρια τους. Αν κρίνω πάντως από γνωστούς μου (και εμένα) πρέπει να είναι πολλοί αυτοί που δηλώνουν μεν χριστιανοί αλλά επιθυμούν και τον διαχωρισμό. Ακόμα και κληρικοί.
Τώρα, το να βγαίνει ο Αρχιεπίσκοπος (όποιος κι αν είναι κι όσο προοδευτικός κι αν έχει δείξει οτι είναι) ο οποίος είναι εκλεγμένος από αυτούς που έχουν συμφέρον από την διατήρηση της παρούσας κατάστασης, και να ζητάει να αποφασίσει ο λαός, πιθανόν να σημαίνει οτι οι δημοσκοπήσεις βγάζουν αποτέλεσμα κατά του διαχωρισμού ή οτι έχουμε να κάνουμε με έναν σπουδαίο (και χωρίς πολύ μέλον στο αξίωμά του) Αρχιεπίσκοπο. -
Όταν λέμε χωρισμό τί ακριβώς εννοούμε? Σε ποιά σημεία είναι επι του παρόντος αναμεμειγμένη η εκκλησία στα πολιτικά της χώρας?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν λέμε χωρισμό τί ακριβώς εννοούμε? Σε ποιά σημεία είναι επι του παρόντος αναμεμειγμένη η εκκλησία στα πολιτικά της χώρας?Ο διαχωρισμός θα ναι κυρίως οικονομικός, υποθέτω. Προφανώς θα σταματήσουν οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι (τρελό κι αυτό ) και ΙΣΩΣ, λέω ΙΣΩΣ να πληρώσει και η εκκλησία κάνα ΦΠΑδάκι για τα λίγα οικοπεδάκια που κατέχει.
-
Πάντως, σήμερα έρχεται στη Βουλή για συζήτηση (σιγά μην περάσει, βέβαια) πρόταση για την άρση των φοροαπαλλαγών που ισχύουν για εκκλησίες, μοναστήρια και πάει λέγοντας.
Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, βέβαια, αλλά ας ξανασκεφτούν όσοι δεν το έχουν καταλάβει ότι μιλάμε για νταβατζη που κάνει μπιζνες με τζάμπα κεφάλαιο ΚΑΙ χωρίς να πληρώνει φόρους.....
-
Mυαλο 0 οι παπαδες. Οταν ημουν μαθητης μαθαινα οτι Χ.Ο. ειναι το 99% του πληθυσμου. Ηρθε ο Χριστοδουλας και καατφερε να κανει αυτο το 99%, 65% με δημοψηφισμα και χαιρονταν. Θα ερθει τωρα ο Ιερωνυμας και θα πανηγυριζει που το ποσοστο αυτο θα γινει 51,2%.
-
Συνδέεις δλδ τον αυτοπροσδιορισμό ενός Ελληνα πολίτη ως Χ.Ο. (ότι κι αν σημαίνει αυτό) με την υπογραφή στα τεφτέρια του Χριστόδουλου και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιερώνυμου;
-
Εγω; Αυτοι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όταν λέμε χωρισμό τί ακριβώς εννοούμε? Σε ποιά σημεία είναι επι του παρόντος αναμεμειγμένη η εκκλησία στα πολιτικά της χώρας?Κληρικοί δημόσιοι υπάλληλοι
Κληρικοί & μοναχοί απαλάσσονται από στρατιωτική θητεία (δεν είμαι σίγουρος)
Απαλλαγές Εκκλησίας από διάφορους φόρους και τέλη
Μάθημα θρησκευτικών (ευτυχώς λύθηκε αυτό)
Εικόνα Χριστού σε δικαστήρια, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.
'Επίσημη θρησκεία του κράτους' στο Σύνταγμα
Νόμος περί προσηλυτισμού
Αδεια οικείου μητροπολίτη για δημιουργία ναού οποιασδήποτε άλλης θρησκείας (ή και δόγματος ? δεν είμαι σίγουρος)
Ισοδυναμία πολιτικού - θρησκευτικού γάμου και άλλων μυστηρίων με διοικητικές πράξεις (πχ. ονοματοδοσία παιδιού μέσω βάπτισης)
Υπουργείο Παιδείας '& Θρησκευμάτων'Αυτά μου ήρθαν πολύ πρόχειρα.
-
Καλά, γιατί δεν κάνουν ένα ταμείο δικό τους, έτσι ώστε μην τους πληρώνουν οι πολίτες? Κάποιος που δεν πιστεύει στην ορθόδοξη εκκλησία, γιατί να τους πληρώνει?
Πρόσφατα είχαμε στη δουλειά κάποιους εκπαιδευτές από την Ελβετία, οι οποίοι μας έλεγαν ότι στην φορολογική τους δήλωση, υπάρχει κουτάκι που το συμπλήρωναν με τικ, σε ποια θρησκεία και αντίστοιχη εκκλησία ανήκουν και πληρώνουν παραπάνω ένα μικρό ποσοστό που πηγαίνει στο ταμείο τους. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Καλά, γιατί δεν κάνουν ένα ταμείο δικό τους, έτσι ώστε μην τους πληρώνουν οι πολίτες? Κάποιος που δεν πιστεύει στην ορθόδοξη εκκλησία, γιατί να τους πληρώνει?
Πρόσφατα είχαμε στη δουλειά κάποιους εκπαιδευτές από την Ελβετία, οι οποίοι μας έλεγαν ότι στην φορολογική τους δήλωση, υπάρχει κουτάκι που το συμπλήρωναν με τικ, σε ποια θρησκεία και αντίστοιχη εκκλησία ανήκουν και πληρώνουν παραπάνω ένα μικρό ποσοστό που πηγαίνει στο ταμείο τους.γιατί δεν πάνε μια ώρα αρχίτερα σ' αυτό που ευαγγελίζονται; Στην αιώνια μετά θάνατον ζωή; Δεν θα τους σταματήσει κανείς!
Το σύστημα που περιγράφεις (πρέπει να ισχύει σε διάφορες χώρες της κεντρικής Ευρώπης) σαφέστατα καλύτερο από την #%%^%^ μας, παραμένει κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί τι έχουν οι εκκλησίες και δικαιούνται κουτάκι; Η Κοκα-Κόλα να μη βάλει κι αυτή κουτάκι; Αν γουστάρω να πίνω να σκάω και τπτ στο ταμείο της; Εγώ; Να μη βάλω κι εγώ κουτάκι μπας και γίνει κανά λάθος;... Ο Βγενό πάντως θα ψηνόταν στανταρ για κανά κουτάκι
Κατά τ' άλλα, '+' πολλά και στο nass.. δλδ πραγματικά είναι αδιανόητο αυτό... και υπέρ ποιών αυτά τα πράγματα; Υπέρ αυτών, που όποια σημαντική κοινωνική εξέλιξη έχει συμβεί στην αθρωπότητα από την εποχή που ξεπετάχτηκαν είναι όποτε τους ...ξεσκάρταραν
Περί εκκλησίας