-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Eγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ειδικα σε πιστες που η προσφυση ειναι ασυγκριτως μεγαλυτερη απο αυτη στο δρομο ,κυριο λογο για τους καλους χρονους παιζει η δυναμη. Γνωριζετε οτι μαμα vti κανει 1:15-1:16 ? Kαι ομως ειναι super υποστροφικο και τα περισσοτερα περιοδικα το εχουν θαψει.Τα χόντα που είδα στίς Σέρρες πάντως,δέν καταφέρνανε να εντυπωσιάσουν με τους χρόνους τους.Αλλά οι κινητήρες τους....κεντάνε!!!
-
Επισης ρολο παιζει και το βαρος. Μπορει το rallye να ειναι 122 αλογα,αλλα ειναι και 935 κιλα. Παρτε παραδειγμα μια bmw 316. Εχει 115 αλογα,αλλα και 1500 κιλα βαρος . Επισης τα ελαφρυτερα αυτοκινητα στριβουν καλυτερα αλλα και τα φρενα τους κουραζονται λιγοτερο (αν και στην πιστα με τους λιγους γυρους που κανουμε δεν κουραζονται τα φρενα ουτε των βαριων αυτοκινητων)
-
Eγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ειδικα σε πιστες που η προσφυση ειναι ασυγκριτως μεγαλυτερη απο αυτη στο δρομο ,κυριο λογο για τους καλους χρονους παιζει η δυναμη. Γνωριζετε οτι μαμα vti κανει 1:15-1:16 ? Kαι ομως ειναι super υποστροφικο και τα περισσοτερα περιοδικα το εχουν θαψει.Αυτο το 'έχω καταλάβει' τι σημαίνει? έτσι σου ήρθε?η έκανες έρευνα? Γιατί εγώ έχω καταλάβει το αντίθετο....και όχι αμπελοφιλοσοφόντας.
Μαμά VTI (που να βρεθεί άραγε τέτοια μαμά τόσα χρόνια μετά) μπορεί να γυρνάει στο 15-16........στον Καρτόδρομο!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Eγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ειδικα σε πιστες που η προσφυση ειναι ασυγκριτως μεγαλυτερη απο αυτη στο δρομο ,κυριο λογο για τους καλους χρονους παιζει η δυναμη. Γνωριζετε οτι μαμα vti κανει 1:15-1:16 ? Kαι ομως ειναι super υποστροφικο και τα περισσοτερα περιοδικα το εχουν θαψει.
Αυτο το 'έχω καταλάβει' τι σημαίνει? έτσι σου ήρθε?η έκανες έρευνα? Γιατί εγώ έχω καταλάβει το αντίθετο....και όχι αμπελοφιλοσοφόντας.
Μαμά VTI (που να βρεθεί άραγε τέτοια μαμά τόσα χρόνια μετά) μπορεί να γυρνάει στο 15-16........στον Καρτόδρομο!
Ειχε κανει ενα περιοδικο αφιερωμα στους redliners και εγραφε ''αυτο το vti κανει 1:16 στα Μεγαρα με φθαρμενα ελαστικα''
-
Δεν κάνει το VTI 16, το συγκεκριμένο VTI κάνει τόσο με το συγκεκριμένο οδηγό. Το οποίο δεν δέχομαι αλλά δεν θα κάτσω να διαφωνήσω, την αξιοπιστία των περιοδικών ο καθένας έχει μυαλό και την κρίνει.
Επίσης με έχει κουράσει λίγο η καραμέλα, ήμουν χωρίς λάστιχα χωρίς φρένα με κλασμένη ανάρτηση το αμάξι δούλευε 3κιλυνδρο και είχα και 6 φίλους μέσα και γύρισα με το Alto μου 1,14 ξερό....πρέπει να κατεβαίνει κιάλλο όμως!
-
Eγω με SportKA με καινουργια λαστιχα αλλα πεθαμενη αναρτηση εκανα 1:20.42 στο Μεγαρο και με λιωμενα λαστιχα (και την ιδια αναρτηση) 1:47.37 στις Σερρες.
Επισης εχω και ενα 1:17.56 στα Μεγαρα με Fiesta ST (να ειναι καλα ο φιλος μου ο Αντωνης)Ειναι σκετη τρελα η πιστα. Ανεξαρτητα απο 'φαγωμαρες' και 'το πιστευω δεν το πιστευω' και μονο η διαδικασια του να κυνηγας το χρονο ειναι αποδειξη πως εχεις τη θεληση για βελτιωση. Οσο ο...'αντιπαλος' ειναι ο εαυτος σου, ειναι ολα καλα. Οντως η χρονομετρηση με χρονομετρο χειρος δεν εχει διαφορες ανω των 0.2 εφοσον ο χειριστης εχει καλα αντανακλαστικα. Εγω μαλιστα εχω κανει συγκριση κρατωντας ο ιδιος χρονομετρο μεσα στο αυτοκινητο και η διαφορα μου με εξωτερικο χρονομετρη ηταν 0.1 sec.
-
Mε το focus rs οι συντακτες των 4τροχων εκαναν 1:12:50(αν θυμαμαι καλα) !!! Πιο γρηγορα απο subaru wrx !
Peugeot 206rc 1:15:1 (Ζαχος)
Renault sport 1:14:6 (Zαχος)
Fiesta st 1:17:2 (Ζαχος)
Ibiza cupra 1:16:1 (Ζαχος)Το focus st 170 ps ποσο να κανει αραγε?
-
Εγω πιστευω οτι το μονο που δεν μετραει στα μεγαρα ειναι η δυναμη..τα φρενα ναι η αναρτηση ναι τα λαστιχα ναι ολα εκτος τις δυναμης του μοτερ.παραδειγμα Saxo 1.4 vts me group N stenopiatela 280 lib αξονα απο 1.6 16v εγραψε στα μεγαρα 1.17 ξερο..η 1.16.9...και το αμαξι ηταν 75 αλογα με εξατμιση απο 16ν που το ειχε ψοφησει.τωρα ειναι 16ν για αυτο ειχε μπει αυτη η εξατμιση.το παν ειναι τα φρενα και η αναρτηση.και 540 ιμισλικλαστιχα..ξεχαστηκα...
-
Ρε παιδιά μην λέτε ότι τα άλογα δεν παίζουν σημασία στην πίστα παραμόνο ο οδηγός....αν για να φτάσεις τα 100 χρειάζεσαι 13 δευτερα πως να πιστέψω ότι το γυρίζει σε 1 και 19..την στιγμή που το Ιbiza Cupra το γυρίζει σε 1.16..και έχει τα διπλάσια άλογα και οδηγό...
-
θα σου πουνε οτι το Ιbiza Cupra δεν στριβει...
μετα εσυ θα τους δειξεις το διαγραμμα των g και θα συμφωνησετε οτι στριβει μια χαρα...
και ο χορος συνεχιζεται...
-
με την ευκαιρια, το ιμπιζα 101 γυρναει σε 1:18:5 και το cupra με τα διπλασια σχεδον αλογα και το αναλογο στησιμο και φρενα σε 1:16.
το γραφω για να δειξω οτι τα δευτερολεπτα δεν ειναι στραγαλια, και απο ενα σημειο και μετα δεν κατεβαινουν ευκολα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με την ευκαιρια, το ιμπιζα 101 γυρναει σε 1:18:5 και το cupra με τα διπλασια σχεδον αλογα και το αναλογο στησιμο και φρενα σε 1:16.το γραφω για να δειξω οτι τα δευτερολεπτα δεν ειναι στραγαλια, και απο ενα σημειο και μετα δεν κατεβαινουν ευκολα.
Oι συντακτες των 4τροχων με το ibiza top gun (115 αλογα,αμορτισερ-ελατηρια sachs) εκαναν 1:20:50. Αυτος που εκανε 1:18:5 με το ιμπιζα των 101 αλογων πρεπει να ειναι ΟΔΗΓΑΡΑ
-
με την ευκαιρια, το ιμπιζα 101 γυρναει σε 1:18:5 και το cupra με τα διπλασια σχεδον αλογα και το αναλογο στησιμο και φρενα σε 1:16.
το γραφω για να δειξω οτι τα δευτερολεπτα δεν ειναι στραγαλια, και απο ενα σημειο και μετα δεν κατεβαινουν ευκολα.
Oι συντακτες των 4τροχων με το ibiza top gun (115 αλογα,αμορτισερ-ελατηρια sachs) εκαναν 1:20:50. Αυτος που εκανε 1:18:5 με το ιμπιζα των 101 αλογων πρεπει να ειναι ΟΔΗΓΑΡΑ
ναι ηταν οδηγος αγωνων, στη συγκριτικη 4ωρη δοκιμη που ειχαν κανει με τα 1400-1600αρια. Καπου ειχα βαλει και ενα λινκ...
-
Επισης ρολο παιζει και το βαρος. Μπορει το rallye να ειναι 122 αλογα,αλλα ειναι και 935 κιλα. Παρτε παραδειγμα μια bmw 316. Εχει 115 αλογα,αλλα και 1500 κιλα βαρος . Επισης τα ελαφρυτερα αυτοκινητα στριβουν καλυτερα αλλα και τα φρενα τους κουραζονται λιγοτερο (αν και στην πιστα με τους λιγους γυρους που κανουμε δεν κουραζονται τα φρενα ουτε των βαριων αυτοκινητων)Αυτό είναι σωστό (εκτός από το ότι η 116 είναι 1500 κιλά). Το κουβαδάκι μου δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 900 κιλά ΜΕ εμένα μέσα, οπότε τι να κουράσεις... Τελευταία φορά στα μέγαρα έκανα ίσαμε 30 γύρους σερί, και δεν κατάλαβαν τίποτα τα φρένα, ούτε τα λάστιχα (που ήταν τελειωμένα έτσι κι αλλιώς ).
Το βάρος παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο, τα φρένα επίσης. Αν ήθελα να κατέβω από το 1:24 με τον κουβά μου (Yaris 1,0 θυμίζω), το πρώτο που θα άλλαζα θα ήταν τα φρένα. Το δεύτερο, τα ελατήρια (μπας και συνεργαστούν καλά με τα πολύ καλά KYB που φοράω). Το τρίτο, τον εαυτό μου. Παρασύρομαι και μπαίνω με περισσότερα από όσο πρέπει σε μερικές στροφές, εξ ου και μια μεγαλοπρεπής τετάκα στις φιστικιές την τελευταία φορά.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι, πρώτα τον εαυτό μου θα άλλαζα
-
Τα φρένα κουράζονται (στο 106 τουλάχιστον τα μαμα) διότι τα χρησιμοποιείς αρκετά, μαζεύει χιλιόμετρα, με τα οποία δεν μπορείς να στρίψεις όπως έρχεσαι, εκτός απο 3 στροφές(αν υπολογίσουμε 10 τις στροφές τις πίστας)
Τα άλογα είπα και πιο πριν ότι δεν παίζουν ρόλο αρκεί κάποιος να μην συγκρίνει το 1200 ιμπιζα με το κούπρα....ε κάτι ανάλογο έγινε λίγο πιο πάνω!
Μην παίρνεται ευαγγέλιο ότι χρόνο βλέπεται, δεν είναι πάντα οι ίδιες συνθήκες ούτε ο οδηγός.
Τα δευτερόλεπτα δεν είναι στραγάλια πολύ σωστά είπε κάποιος φίλος, αλλά πριν βάλουμε ανάρτηση φρένα κλπ, το καλλίτερο που έχουμε να κάνουμε είναι βελτιώσουμε τα χέρια μας, όταν φτάσουμε να εκμεταλευόμαστε 100% αυτά που έχουμε, πάμε παρακάτω!
-
O καλυτερος χρονος με το παλιο μου clio(1,4 16v 140 hp-18 kg) ηταν 1.17.8 (παντα οι μετρησεις ειναι εξωτερικες) συνηθως εκανα απο 1.18+ εως 1.21+ αναλογως των ποσων μ@μ@κιων θα εκανα
Με το Rs εχω παει 1 φορα στη πιστα μονο με τελειωμενα ελαστικα(Parada 205/45/16) το καλυτερο που εκανα ηταν 1.16.9. Mε τον Cavallino πιστευουμε οτι ο χρονος μπορει να πεσει στο 1.14-1.15
Αντε να κανουμε κανενα track day ρε παιδες.....
-
Αυτοκίνητο: Saxo Vts, χρώματος πράσινου (προσθέτει άλογα αυτό! )
Συνθήκες:
2 γεμάτα έως... υπέρβαρα άτομα...
θερμοκρασία περίιιιπου 20 βαθμοί και άνεμος.... ε καλά τώρα, θέλετε και άνεμο?λάστιχα: Γλιστρέλι, αυτά που έβαζαν μαμά στα Ραλί (700 ή 7000? Δεν θυμάμαι), αρκετά φθαρμένα και ολίιιιγον τι σκληρά (είχαν να πατηθούν 3-4 μήνες! )
φρένα... περίπου (στο τέλος της ημέρας έφυγα από την πίστα με σπασμένα τακάκια και δίσκους με γραμμές, σαν δίσκους βινιλίου....
ανάρτηση: αμορτισέρ koni ρυθμιζόμενα ως προς την σκληρότητα, ελατήρια eibach
άλλες βελτιώσεις: Σκούπα, τελικό
Χρόνος 1:17.8
Εκτίμηση: Μονοκάβαλος και πιέζοντας λίγο παραπάνω στις 2 γρήγορες αριστερές, θα μπορούσα να πάω στα ψηλά 16άρια. Ήταν η πρώτη ουσιαστική φορά που μπήκα στην πίστα (οι άλλες ήταν 'τσόντες' 4-5 γύρων το πολύ), έκανα συνολικά περίπου 50 γύρους και ο καλύτερος χρόνος έγινε στον προτελευταίο, πράγμα που ενισχύει την εντύπωση ότι μπορούσα και καλύτερα... Δυστυχώς ένα εντυπωσιακότατο τετακέ στην αριστερή πριν από τα πιτς, με ανάγκασε να σηκώνω λίγο παραπάνω το πόδι μου σε αυτή, καθώς ήταν τόσο ζόρικο που βρήκα μετά από αυτό πετραδάκια σφηνωμένα μεταξύ ζάντας-ελαστικού! Κόντεψε να ξεζαντάρει το λάστιχο και σφηνώθηκαν όταν μπήκα λίγο στα χώματα!
Αυτά...
Άντε και στο 1.10 ξερό!!!
-
1:30.5 με Autobianchi A112 Junior (900cc).
Λάστιχα: uniroyal 135/80 R13
Ανάρτηση: γόνατα μπροστά/φύλλα σούστας πίσω -
Polo '97 999cc 8v, με A/C. με ολα τα καθισματα και ρεζερβα πισω.
Εργοστασιακο 1'55'
Continental Sport contact. 185/55/14
1η αναβαθμιση
Αναρτηση Boge&Vogtland, τιμονι, γεφυρα στα ψαλιδια. Λάστιχα ΥΟΚΟΗΑΜΑ 510
1'35'
2η αναβαθμιση
Αναρτηση Bilstein&Vogltand
Bucket καθισμα, δισκοι/τακακια Tarox, λαστιχα ΥΟΚΟΗΑΜΑ 005.
1'24'4To 1400 8v δεν το εχω παει ακομα. Εχιε πολυ πιο σκληρη ζανφορ, καλη ροπη και δεν του κοβει το υδραυλικο. Υπολογιζω γυρω στο 1'21, αντε 1'20 αν τα βγαλω ολα και ειμαι με λιγοτερο απο το 1/4 του ντεποζιτου γεματος.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
1:30.5 με Autobianchi A112 Junior (900cc).Λάστιχα: uniroyal 135/80 R13
Ανάρτηση:** γόνατα μπροστά**/φύλλα σούστας πίσωΤα γόνατα είχαν και πρόβλημα μινίσκου αλλά .....
Θέμη μη κλέβεις 903cc είναι.
Xρονοι στην πιστα των Μεγαρων