-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είχε τις προάλλες το Discovery αφιέρωμα στους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Αν δείτε τις προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάζονται και τις συγκρίνετε με τους δικούς μας, θα κλάψετε.Το μέσο πάχος ασφάλτου εκεί είναι 2 με 3 φορές μεγαλύτερο από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτέλεσμα; Ο δρόμος δεν χαλάει ποτέ σχεδόν και τεράστια κομμάτια του δεν χρειάστηκαν επισκευή για δεκαετίες. Όσο για σχεδιασμό κλίσεων, πρόβλεψη αποστράγγισης υδάτων, σήμανση και αστυνόμευση, απλώς βρίσκονται σε άλλο πλανήτη από τους δικούς μας, με εξαίρεση (ίσως) την Α.Ο.
και τι διόδια πληρώνουν εκεί;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είχε τις προάλλες το Discovery αφιέρωμα στους Γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Αν δείτε τις προδιαγραφές με τις οποίες κατασκευάζονται και τις συγκρίνετε με τους δικούς μας, θα κλάψετε.
Το μέσο πάχος ασφάλτου εκεί είναι 2 με 3 φορές μεγαλύτερο από όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Αποτέλεσμα; Ο δρόμος δεν χαλάει ποτέ σχεδόν και τεράστια κομμάτια του δεν χρειάστηκαν επισκευή για δεκαετίες. Όσο για σχεδιασμό κλίσεων, πρόβλεψη αποστράγγισης υδάτων, σήμανση και αστυνόμευση, απλώς βρίσκονται σε άλλο πλανήτη από τους δικούς μας, με εξαίρεση (ίσως) την Α.Ο.
και τι διόδια πληρώνουν εκεί;
Οι δρομοι μας γι αυτο ειναι σαν καροδρομοι?
Για να μη πληρωνουμε παραπανω διοδια?Απορω ρε lkar ωρες ωρες με το σκεπτικο σου,η εκτος κι αν ποσταρεις ετσι για να ποσταρεις...
-
Δεν έχω συναντήσει σταθμό διοδίων στη Γερμανία...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν έχω συναντήσει σταθμό διοδίων στη Γερμανία...τα παιρνουν απο αλλου,πχ απ τις ασφαλειες αλλα δεν εχει σημασια.
Σημασια εχει οτι εχουν ΚΡΑΤΟΣ
-
Δανείζομαι από τη wikipedia:
Similar to such freeways in other countries, autobahns have multiple lanes of traffic in each direction, separated by a central barrier with grade-separated junctions and access restricted to motor vehicles with a top speed of at least 60 km/h. [...μπλα-μπλα...] The top design speed was approximately 160 km/h (100 mph) in flat country but lower design speeds could be used in hilly or mountainous terrain. A flat-country autobahn constructed to published design standards in use during the Nazi period could support speeds on curves of about 150 km/h (95 mph).
Τι μας λέει το άρθρο; Ότι την ναζιστική περίοδο της Γερμανίας δηλαδή το 1933 ως 1940 (γιατί δεν πιστεύω ότι στη μέση του πολέμου έφτιαχναν autobahn) οι δρόμοι τους σχεδιάζονταν για ταχύτητα στις καμπές ίση με 150km/h. Σκεφτείτε μόνο ποια αυτοκίνητα έτρεχαν στους δρόμους και τι πρόσφυση διέθεταν. Radials με πλατιά πέλματα, ψαγμένες αναρτήσεις, σωστή αεροδυναμική, δισκόφρενα, κτλ ξεχάστε τα!
Πόσα χρόνια πίσω είπαμε ότι είμαστε;
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
τα παιρνουν απο αλλου,πχ απ τις ασφαλειες αλλα δεν εχει σημασια.
Εμεις δηλαδι δεν πληρωνουμε ασφαλεια;;;;
Τζαμπα τα ακουμπαω στην Ιντεραμερικαν τοσα χρονια;;;
Ακουμπουσα....Η διαφορα ειναι απλη!
Παιρνουμε τα μισα απο τους Ευρωπαιους και πληρωνουμε τα διπλασια ΣΕ ΟΛΑ!
Πληρωνουμε τα διπλασεια απο τους Ευρωπαιους και μας παρεχουν τισ ΜΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ! -
Τα όρια ταχύτητας δεν είναι κάτι το στατικό. Το όριο ταχύτητας σχετίζεται και με τις συνθήκες οδήγησης και με το όχημα και τις δυνατότητες του οδηγού του αλλά και με τις δυνατότητες και ικανότητες των υπολοίπων οχημάτων και οδηγών.
Σε έναν έρημο δρόμο δεν θα έθετα όριο ταχύτητας στον MS με μία F430 αλλά σε έναν δρόμο με ιδιαίτερη κίνηση δεν είναι δυνατό να περιμένει κανένας ότι μπορεί να συνυπάρξουν ο Α.Χ. με τον Π.Ο. με τον 1ο στα 100 και τον 2ο στα 200+. Ούτε ο Π.Ο. είναι δυνατό να κινείται με ένα 403 με 140+ χιλιόμετρα αν και αυτή η ταχύτητα με μία 607 να είναι ιδιαίτερα ασφαλής (ο ΚΚ συνήθως μιλούσε για κατηγορίες Bantzatai εδώ έχουμε τα συμπαθή οχήματα με το λεοντάρι στο καπώ που είναι και ιδιαίτερα αξιόλογα pieces of machninery). Και τέλος άλλο ένας Α.Χ. με το Χ όχημα άλλο ένας Π.Ο. με το Χ όχημα. Άλλο το βρεγμένο άλλο το στεγνό άλλο το βράδυ άλλο την ημέρα.
Με τα παραπάνω μάλλον η λύση που προτείνεται είναι απλή η κατάργηση των ορίων ταχύτητας στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους υπό φυσιολογικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας με αντίστοιχους περιορισμούς υπό αντίξοες συνθήκες και τη νύχτα. Για την πόλη ένα μεταβλητό όριο από τα 30 (σε σχολεία κ.λ.π.) ως τα 90 χιλιόμετρα ανά ώρα θα ήταν θεμιτό. Για τους επαρχιακούς δρόμους όπως και στους αυτοκινητοδρόμους.
Πάντως ακόμα και με αυτά τα όρια που έχουμε ένα μεγάλο μέρος των οδηγών δεν τα υπερβαίνει για λόγους οικονομίας βενζίνης. Ένα όριο στα 130 ή 140 χιλιόμετρα την ώρα θα απασχολούσε μόνον το 5% των οδηγών καθώς με το κόστος της βενζίνης να ανεβαίνει δεν νομίζω ότι θα ήταν πολλοί αυτοί που θα πήγαιναν κομμάτια συνεχώς.
Εννοείται ότι όρια ταχύτητας ανάλογα με τις ικανότητες των οδηγών και με τις συνθήκες διαφθοράς στη χώρα μας είναι απλά ανεδαφικά πράγματα. Εδώ ένα απλό τεστ IQ δεν επιτρέπεται να εισάγει το Ελληνικό Δημόσιο ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα μπορεί ένας ηλίθιος να πάρει το τιμόνι και να σκοτώσει 10 άτομα (Προστασία Προσωπικών Δεδομένων).
-
Τα όρια ταχύτητας ανάλογα με τον οδηγό είναι ανεδαφικά παντού, όχι μόνο στην Ελλάδα. Και κατ'εμέ είναι πολύ επικίνδυνα.
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Πληρωνουμε τα διπλασεια απο τους Ευρωπαιους και μας παρεχουν τισ ΜΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!Πληρωνουμε,αλλα πολυ λιγα,και η interamerican σε πληροφορω οτι ειναι σχεδον η φθηνοτερη.
Δε θα σου πω εγω αλλα ρωτα τι πληρωνει ενας Γερμανος σε ασφαλεια και το ξανασυζηταμε.
Οσο για τα υπολοιπα που αναφερεις,συμφωνω
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Πληρωνουμε τα διπλασεια απο τους Ευρωπαιους και μας παρεχουν τισ ΜΙΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!Πληρωνουμε,αλλα πολυ λιγα,και η interamerican σε πληροφορω οτι ειναι σχεδον η φθηνοτερη.
Δε θα σου πω εγω αλλα ρωτα τι πληρωνει ενας Γερμανος σε ασφαλεια και το ξανασυζηταμε.
Οσο για τα υπολοιπα που αναφερεις,συμφωνω
Καλα....
Αν συγκρινουμε με Γερμανια..... Το χασαμε το παιχνιδι!
Στην Γερμανια τρακαρες χθες και το φτιαξες σημερα;
Αυριο θα χεις τα λεφτα σου! -
που διαφωνουμε?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
που διαφωνουμε?Μα.....
Δεν το πα επιδη διαφωνουμε...... -
Κινουμενος στην Εγνατια μεταξυ Θεσσαλονικης και Αλεξανδουπολης ειδα πινακιδες με οριο 130 .
Δεν ειδα ομως αυξηση του οριο στην εθνικη οδο Αθηνων Θεσσαλονικης. -
Κι εγώ έχω την ίδια απορία...
-
Απλα δεν εχουν προλαβει να τις βαλουν...μαλλον...
-
Το θεωρείτε δεδομενο οτι θα γίνει 130 και στην Αθηνων-Θεσσαλονίκης;Εχει ανακοινωθει αυτο,ή το συμπεραίνουμε λόγω των ορίβν στην Εγνατια;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Το θεωρείτε δεδομενο οτι θα γίνει 130 και στην Αθηνων-Θεσσαλονίκης;Εχει ανακοινωθει αυτο,ή το συμπεραίνουμε λόγω των ορίβν στην Εγνατια;Ο νέος ΚΟΚ δεν λέει ότι τα όρια είναι πλέον 130 στους αυτοκινητοδρόμους? Οπότε λογικά δεν τα έχουν αλλάξει ακόμη.
-
Τα όρια ταχύτητας ρυθμίζονται με βάση τον πιο αργό και όχι τον πιο γρήγορο... Ναι, ένα Μ3 στρίβει πιο γρήγορα από ένα βανάκι 10ετίας (έτσι λένε, εγώ δεν το πολυπιστεύω ) αλλά στον ίδιο δρόμο κυκλοφορούν και τα δυο. Είναι ανόητο να απαιτούμε όρια με προσωπικές παραμέτρους για τον καθένα.
Πιστεύω ότι τα όρια χρειάζονται μια μικρή προσαρμογή προς τα πάνω γιατί αντίστοιχα και ο στόλος έχει ανανεωθεί αλλά ακόμα περισσότερο θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μια καλή 'σκούπα' να φύγουν τα αστεία/παρατημένα απο κάποια δουλειά όρια που αποπροσανατολίζουν και μας κάνουν να αγνοούμε (μας βολεύει κιόλας) και όλα τα υπόλοιπα.
Το πρόβλημα με τα όρια είναι ότι κανείς δεν τα ακολουθεί αν δεν έχει υποψίες ότι στην επόμενη στροφή κρύβεται ένα άσπρο xsara και ακόμα και αν έχεις καλή πρόθεση να τα ακολουθήσεις πολλές φορές είναι αδύνατο και επικίνδυνο (καταλήγεις να έχεις μια ουρά πίσω να σε σιχτιρίζει και να επιχειρεί τρελλές προσπεράσεις από το πουθενά). Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα όρια μια φορά, ειδικά με ένα παλιό αυτοκίνητο που μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα καινούργια και θα με καταλάβετε...Κλασσικό παράδειγμα στα τούνελ της ΕΟ Αθηνών Κορίνθου:
Κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν πηγαίνει με 90 που είναι το όριο (καλά για τα φώτα που τα γράφουν κανονικότατα δεν το συζητάω). Αν δε επιχειρήσεις να πας με αυτά τα χιλιόμετρα σε προσπερνάνε κάτι νταλίκες μέσα στο τούνελ δίχως αύριο. Με δυο λόγια, ακόμα και να μη θέλεις να είσαι παραβάτης, στο επιβάλλουν οι γύρω σου. Και ρωτάω, ο δρόμος είναι καινούργιος και αυτοί που έβαλαν τα όρια δεν είχαν υπόψιν τους τις οδικές συνθήκες του '70, είστε τόσο σίγουροι ότι το όριο πρέπει να είναι 120-130 εκεί μέσα; Θα νιώθατε άνετα να πάτε με αυτή την ταχύτητα και να είμαι και εγώ από πίσω σας με το σκαραβαίο μου νομιμότατα με τα 6βολτα φώτα μου και τα ταμπουράκια μπρος πίσω; -
Στην Εθνική και στην Εγνατία θεωρώ ότι τα 130 είναι ΟΚ. Το κακό είναι ότι προφανώς δεν υπάρχει κα΄ποια αρχή η οποία να θέτει τα όρια ταχύτητας αντικειμενικά ανάλογα με την επικινδυνότητα του δρόμου. Πηγαίνεις από Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη. Εγνατία Οδός πριν τον Στρυμώνα όριο 130 αν δε κάνω λάθος. Μετά τον Στρυμώνα κόβεται η Εγνατία και συνεχίζεις στον παλιό δρόμος διπλής κατεύθυνσης με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση και ΛΕΑ. Στον δρόμο συνάντησα, τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές μηχανές και αγροτικά που κόβανε το αντίθετο ρεύμα και στρίβανε σε παρακείμενους δρόμους. Στο μεγαλύτερο μήκος του δρόμου αυτού το όριο είναι 110!!! Φαντάζεστε να πηγαίνετε με 110 και μετά από μια δεξιά κατηφορική καμπή να δείτε μπροστά σας μια θεριζοαλωνιστική να σας κόβει τον δρόμο
Από την άλλη, κινούμενος πριν λίγο καιρό στο κομμάτι Γρεβενά - Ιωάννινα λόγω των έργων για την Εγνατία που γίνονται, υπήρχαν πινακίδες με όριο ταχύτητας 30Kmh . Ειλικρινά δοκίμασα να πάω με το όριο (δεν ακολουθούσε κανείς από πίσω) και έσκασα στα γέλια. Καλύτερα να πήγαινα με τα πόδια. Στο σημείο πήγαινες άνετα με 60Kmh. Νομίζω ότι πρέπει να είδα και πινακίδα με όριο 10Kmh αλλά για αυτό δεν είμαι σίγουρος. -
Νομίζω (και ελπίζω) πως κανένας δεν υποστήριξε την αύξηση των ορίων στα τούνελ.
Αλλά είναι τραγικά ηλίθιο να έχεις όριο 110 σε σημεία του μαλιακού και 120 μετά στην Ε.Ο. με τις 2+2 και τσιμεντένιο στηθαίο.
Όρια ταχύτητας