-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Αν θέλετε να γίνει μαι σοβαρή διαμαρτυρία ή να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα, πρέπει να υπάρξει μια μέρα χωρίς ΜΜΜ και μηχανές. ΟΛΟΙ να πάρουν το αυτοκίνητο. Και αφού γίνει η πόλη τριμπούρδελο, τότε ΙΣΩΣ θα κοιτάξουν οι υδροκέφαλοι να βελτιώσουν λίγο τα ΜΜΜ και να δώσουν κίνητρα στα πάσης φύσεως δίκυκλα, μειώνοντας παράλληλα την απαράδεκτη φορολογία για τα κράνη. Αυτή θα ήταν μια σοβαρή κίνηση και όχι αγάπες, λουλουδάκια και χαριτωμενιές...Εγώ έτσι και αλλιώς δεν παίρνω αυτοκίνητο στην πόλη. Τι πρέπει να κάνω αυτή τη μέρα?
χμμμ... μα μήπως αυτό επιδιώκουν? Συνήθως στα τριμπούρδελα πνίγουν τα κουνέλια ... Τελικά μήπως κάνουν ότι μπορούν για να μας 'πίκι-πίκι-ραμ'?
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αν μιλαμε για αθηνα, τι ποδηλατα κ μαλακιες λεμε ρε παιδια; συγνωμη, τους κινεζους κανουμε τωρα η και καλα να πουμε γαμωτο μου, η πολη φταιει που δεν εχει υποδομες; ελεοοος
αθηνα κ ποδηλατο δεν πανε μαζι. και -
εκτος αν μενεις σε καμια βουλιαγμενη και δουλευεις στο καβουρι..μιλαμε για μια συγχρονη μεγαλουπολη με προαστεια. ο καθενας μενει ξερω γω στο χ προαστειο και δουλευει συνηθως καπου αλλου..
ενα μετρο γαματο θα ηταν καλο να φτιαχτει να αρχισουμε να συζηταμε για μαζικη μετακινηση...
αλλα οσοι ζειτε η εχετε ζησει αθηνα δε μπορω να καταλαβω τι ποδηλατα πατινια και σκειτ λετεΠοδήλατο? Γίναμε Μόναχο και δεν το έχω πάρει χαμπάρι???
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εντάξει, αφού το λες εσύ, θέτοντας το τόσο απόλυτα, έτσι θα είναι.
απλα η αποψη μου ειναι,
Αλίμονο, όλοι την άποψή μας λέμε.
Οταν όμως γράφεις (η έμφαση είναι δική μου):
αν μιλαμε για αθηνα, τι ποδηλατα κ μαλακιες λεμε ρε παιδια; συγνωμη, τους κινεζους κανουμε τωρα η και καλα να πουμε γαμωτο μου, η πολη φταιει που δεν εχει υποδομες;** ελεοοος**
εκτος αν μενεις σε καμια βουλιαγμενη και δουλευεις στο καβουρι..Δεν αφήνεις και κανένα περιθώριο να διαφωνήσει κάποιος μαζί σου.
Να σού γράψω τα επιχειρήματά μου; Αφού μόλις μού είπες ότι λέω 'μαλακιες'.
Θες να κάνεις συζήτηση εδώ μέσα μαζί μου; Κάντο σωστά, με γραπτό λόγο, και μη λες ότι γράφω μαλακιες, ότι κάνω τον κινέζο, και κυρίως, σταμάτα να φωνάζεις 'έλεοοοοος' - πόσο αγενές...
Με την ευκαιρία, υπάρχουν ήδη πολλά topic για ποδηλασία εδώ στο forum, και έχω γράψει σε εκείνα ήδη πολύ αναλυτικά γιατί το ποδήλατο είναι μία πολύ καλή εναλλακτική σε ορισμένες περιπτώσεις, έχω γράψει αναλυτικά τον χρόνο που κάνω, τη διαδρομή που κάνω, το πόσο βολικό είναι, έχω παραθέσει ακόμα και τα μειονεκτήματα...
Θα έψαχνα τώρα να σού παραθέσω τα links, αλλά δεδομένου ότι εσύ για να συντάξεις το δικό σου 'post' δεν έκανες παραπάνω από 1', δεν πρόκειται να χάσω άλλο χρόνο μαζί σου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Θέλω να πω ότι μπορεί όλοι οι δρόμοι των ΜΜΕ να οδηγούν στο κέντρο δεν βλέπω όμως ανάπτυξη σε κάθετες διαδρομές.
αυτό ακριβώς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΜΜΜ ξεκινούν και καταλήγουν στο ΚΕΝΤΡΟ (Αθήνας ή Πειραιά) και ας υποθέσουμε ότι τις περισσότερες ώρες της ημέρας συμφέρει να πας ΚΕΝΤΡΟ με μετρό ή λεωφορείο. Το βράδυ δεν το συζητάμε γιατί εκτός του ότι δεν υπάρχουν, αν τύχει και περάσει η ώρα της σταχτοπούτας, παίρνεις ταξί, οπότε γιατί να μην είχες πάρει αυτοκίνητο αρχικά;
Με τις διαδημοτικές συνδέσεις το παιχνίδι είναι χαμένο. Ακόμα και σε γειτονικούς δήμους χρειάζεται ν'αλλάξεις μέσο για να φτάσεις οπότε ποιο το όφελος;
Μερικά απλά παραδείγματα, Π.Φάληρο- κέντρο Καλλιθέας θες οπωσδήποτε 2 διαφορετικά μέσα
κι ας αφήσουμε κάτι διαδρομές πχ Γλυφάδα-Αιγάλεω που πρέπει να διασχίσεις το κέντρο της Αθήνας με ΜΜΜ για να φτάσεις μετά από ώρες κι αφού αλλάξεις 2-3 λεωφορεία και μετρό.
Με το αυτοκίνητο θα πας παραλιακή-ποτάμι κι έφτασες σε λογικό χρόνο.
Τα επίγεια ΜΜΜ είναι κορεσμένα αφού κυκλοφορούν προφανώς στους ίδιους δρόμους με τα ΙΧ. Χωρίς επεκτάσεις μετρό δεν λύνεται το πρόβλημα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να το αφήσω αύριο, εκτός κι αν μου βρείτε τρόπο να πάω Φάληρο-Αγ. Στέφανο με ΜΜΜ σε λιγότερο από 4 ώρες
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
απλα η αποψη μου ειναι,
αν μιλαμε για αθηνα, τι ποδηλατα κ μαλακιες λεμε ρε παιδια; συγνωμη, τους κινεζους κανουμε τωρα η και καλα να πουμε γαμωτο μου, η πολη φταιει που δεν εχει υποδομες;** ελεοοος**
εκτος αν μενεις σε καμια βουλιαγμενη και δουλευεις στο καβουρι..Δεν αφήνεις και κανένα περιθώριο να διαφωνήσει κάποιος μαζί σου.
Θες να κάνεις συζήτηση εδώ μέσα μαζί μου; Κάντο σωστά, με γραπτό λόγο, και μη λες ότι γράφω μαλακιες, ότι κάνω τον κινέζο, και κυρίως, σταμάτα να φωνάζεις 'έλεοοοοος' - πόσο αγενές...
Με την ευκαιρία, υπάρχουν ήδη πολλά topic για ποδηλασία εδώ στο forum, και έχω γράψει σε εκείνα ήδη πολύ αναλυτικά γιατί το ποδήλατο είναι μία πολύ καλή εναλλακτική σε ορισμένες περιπτώσεις, έχω γράψει αναλυτικά τον χρόνο που κάνω, τη διαδρομή που κάνω, το πόσο βολικό είναι, έχω παραθέσει ακόμα και τα μειονεκτήματα...
Θα έψαχνα τώρα να σού παραθέσω τα links, αλλά δεδομένου ότι εσύ για να συντάξεις το δικό σου 'post' δεν έκανες παραπάνω από 1', δεν πρόκειται να χάσω άλλο χρόνο μαζί σου.
αγαπητε αβελ. θα ηθελες να σπαταλησεις περιπου τρια λεπτα απο τον πολυτιμο χρονο σου για να απαντησεις στις παρακατω ερωτησεις:
-
πως ακριβως ξερεις ποση ωρα εκανα να απαντησω, οταν απαντησα μια ωρα και τριαντα λεπτα μετα το δικο σου ποστ; αν απαντησεις οτι απαντησα σε αλλο τοπικ ενα λεπτο πιο πριν, θα σου υπενθυμισω οτι υπαρχει η πιθανοτητα να εγραψα το ποστ πολυ πιο πριν η να το εγραφα αργα αργα γιατι ισως εκανα κατι αλλο κ το αφησα στη μεση. για να σου λυσω παντως την απορια. πληκτρολογω πολυ γρηγορα. αν αυτο μπορει να σημαινει κατι, θα ηθελες να μου το τεκμηριωσεις: σε καθε περιπτωση, γιατι μπορει να θεωρηθει μειονεκτημα.
-
εχεις την εντυπωση οτι εισαι ο μονος που ξερει τι ειναι το ποδηλατο;
-
ποιος ακριβως σου εδωσε το δικαιωμα να δινεις εμφαση η να κοβεις την απαντηση μου σε οποιο σημειο σε βολευει;
-
το να μου λες οτι υπαρχουν λινκς που μπορω να βρω διαδρομες για ποδηλασια στην αθηνα, η ακομα χειροτερα δικες σου διαδρομες που πιθανοτατα εισαι ειτε η εξαιρεση που ανεφερα πιο πανω ειτε τρελαμενος ποδηλατης, και να το χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα σε αυτο που ειπα: η αθηνα ειναι μια πολη, που για την πλειοψηφια δε βολευει η καθημερινη μετακινηση με ποδηλατο, δομημενη με προαστεια και εργασιακο περιβαλλον σε αλλες περιοχες, κανει αυτου του τυπου την μετακινηση, αν οχι αδυνατη, ειτε υπερβολικα κουραστικη ειτε ασυμφορη απο θεμα χρονου, νομιζω χρειαζεται ελαχιστο μυαλο για να καταλαβει καποιος το προφανες: οτι δε στεκει σαν απαντηση.
-
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
απλα η αποψη μου ειναι,
αγαπητε αβελ. θα ηθελες να σπαταλησεις περιπου τρια λεπτα απο τον πολυτιμο χρονο σου για να απαντησεις στις παρακατω ερωτησεις:
-
πως ακριβως ξερεις ποση ωρα εκανα να απαντησω, οταν απαντησα μια ωρα και τριαντα λεπτα μετα το δικο σου ποστ; αν απαντησεις οτι απαντησα σε αλλο τοπικ ενα λεπτο πιο πριν, θα σου υπενθυμισω οτι υπαρχει η πιθανοτητα να εγραψα το ποστ πολυ πιο πριν η να το εγραφα αργα αργα γιατι ισως εκανα κατι αλλο κ το αφησα στη μεση. για να σου λυσω παντως την απορια. πληκτρολογω πολυ γρηγορα. αν αυτο μπορει να σημαινει κατι, θα ηθελες να μου το τεκμηριωσεις: σε καθε περιπτωση, γιατι μπορει να θεωρηθει μειονεκτημα.
-
εχεις την εντυπωση οτι εισαι ο μονος που ξερει τι ειναι το ποδηλατο;
-
ποιος ακριβως σου εδωσε το δικαιωμα να δινεις εμφαση η να κοβεις την απαντηση μου σε οποιο σημειο σε βολευει;
-
το να μου λες οτι υπαρχουν λινκς που μπορω να βρω διαδρομες για ποδηλασια στην αθηνα, η ακομα χειροτερα δικες σου διαδρομες που πιθανοτατα εισαι ειτε η εξαιρεση που ανεφερα πιο πανω ειτε τρελαμενος ποδηλατης, και να το χρησιμοποιεις σαν επιχειρημα σε αυτο που ειπα: η αθηνα ειναι μια πολη, που για την πλειοψηφια δε βολευει η καθημερινη μετακινηση με ποδηλατο, δομημενη με προαστεια και εργασιακο περιβαλλον σε αλλες περιοχες, κανει αυτου του τυπου την μετακινηση, αν οχι αδυνατη, ειτε υπερβολικα κουραστικη ειτε ασυμφορη απο θεμα χρονου, νομιζω χρειαζεται ελαχιστο μυαλο για να καταλαβει καποιος το προφανες: οτι δε στεκει σαν απαντηση.
-
-
(Θεωρείται καλό netiquette να κόβεις τα quotes και να αφήνεις μόνο το σχετικό κομμάτι).
Ο χρήστης skye έγραψε:
(snip)
σε αυτο που ειπα: η αθηνα ειναι μια πολη, που για την πλειοψηφια δε βολευει η καθημερινη μετακινηση με ποδηλατο, δομημενη με προαστεια και εργασιακο περιβαλλον σε αλλες περιοχες, κανει αυτου του τυπου την μετακινηση, αν οχι αδυνατη, ειτε υπερβολικα κουραστικη ειτε ασυμφορη απο θεμα χρονου,Το παραπάνω είναι διαφορετικό από το
Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη που πάλι χρησιμοποίησα bold κείμενο στο quote σου, χωρίς την άδειά σου.
-
Δεν νομίζω ότι το ποδήλατο αποτελεί μέσο μεταφορικό. Αν κρίνω από τους επαγγελματίες αθλητές (που δίνουν και το στίγμα οδήγησης και ασφάλειας). Τους βλέπω πολύ συχνά να κατεβαίνουν την Κηφισίας σε ομάδες των δύο ή τριών και πάντα έχουν στα αριστερά τους αυτοκίνητο να τους εποπτεύει (προστατεύει).
Σίγουρα ένα ποδήλατο μπορεί να βγει στο δρόμο, δεν υπάρχει όμως καμιά ασφάλεια στην μετακίνηση, ειδικά όταν σχεδόν το 100% των ποδηλατών (ανήλικων και ενήλικων) παραβιάζουν τον ΚΟΚ. Εκτός αν ο δρόμος των ποδηλάτων είναι τα πεζοδρόμια (είδος υπο εξαφάνιση) το οποίο είναι φαινόμενο επιεικώς απαράδεκτο. (σημειώστε ότι στην Γερμανία απαγορεύεται ρητά τα ποδήλατα να είναι στα πεζοδρόμια, όπως επίσης απαγορεύεται ο πεζός να βολτάρει στους ποδηλατόδρομους χωρίς να δίνει προτεραιότητα στα ποδήλατα).
α! Στο 'πλούσιο και υποδειγματικό' Μαρούσι υπάρχουν 'ποδηλατόδρομοι'! Υπάρχουν ταμπέλες για ποδήλατα, χωρίς να υπάρχει ειδική διαγράμμιση και φυσικά χωρίς να υπάρχει και ο χώρος για κίνηση ποδηλάτων. Αντε να οδηγήσεις ποδήλατο όταν κάποια Punto Gt και 106Rallye και κάτι τεράστια 4χ4 Βορείων Νεόπλουτων τρέχουν με 100χλμ/ώρα μέσα στις γειτονιές ...
Σταματώ γιατί θα αρχίσω τα καντήλια ...
-
Καλημέρα σας.
Είναι σαφές ότι πολλοί από εσάς/εμάς δεν έχουν/έχουμε κατανοήσει το θέμα της σημερινής ημέρας. Πρώτα απ' όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ! Είναι κάτι σαν γιορτή, επέτειος, μια ευκαιρία βρε αδερφέ να ΘΥΜΗΘΟΥΝ όσοι ενδιαφέρονται, να αφήσουν το αμάξι τους στο σπίτι και να δοκιμάσουν τα ΜΜΜ ή να κινηθούν με ποδήλατο, αν έχουν και αν η πόλη τους, προσφέρει αυτή τη δυνατότητα.
Ο αποκλεισμός του κέντρου από τα αυτοκίνητα είναι ελληνική προσθήκη στο όλο εγχείρημα, το οποίο ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΙ τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, αλλά ΔΕΝ την επιβάλλει, όπως βέβαια όλοι εμείς έχουμε θεωρήσει γιατί έτσι έχουμε μάθει να μας κάνουν!
Πέραν τούτων, έγραψα και παραπάνω αλλά δεν φάνηκε να απασχολεί τους φανατικούς διαφωνούντες, ότι η Car Free Day είναι απλά μία ευκαιρία να δούμε πώς θα μπορούσαμε, ΑΝ θα μπορούσαμε και ΑΝ ΔΕΝ μπορούμε, γιατί ίσως δεν μπορούμε, να κινηθούμε αποτελεσματικά, εύκολα, πολιτισμένα και γρήγορα με ΜΜΜ. Δεν είναι σκοπός της πρωτοβουλίας να ταλαιπωρήσει κανέναν και όσοι από αντίδραση αντιδράτε, ξανασκεφτείτε το! Γιατί; Να σας απαντήσω...
Γιατί όσοι κάνετε 2 ώρες να φτάσετε στον προορισμό σας με το αυτοκίνητο και 3 ή 4 με ΜΜΜ (έλεος, Αθήνα-Βόλος είναι 4 ώρες χωρίς την ημίωρη στάση στου Λεβέντη, ποια απόσταση μέσα στην Αθήνα είναι 327 χιλιόμετρα;;; ) θα μπορούσατε να κάνετε ΜΙΑ ώρα με ΜΜΜ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ οι συνθήκες το επέτρεπαν! Πώς θα δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες; Με εξέλιξη των εναλλακτικών μέσων μετακίνησης. Με γενικό περιορισμό της χρήσης των Ι.Χ., με αύξηση των δρομολογίων και της συχνότητας αυτών, με βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με δημιουργία νέων υποδομών κτλ. Θα μου πείτε, ποιος θα ασχοληθεί με αυτά; Θα σας απαντήσω, ο 'υπεύθυνος' εκείνος, ο οποίος θα αναγνωρίσει την ανάγκη! Όχι όμως την ανάγκη της διοίκησης ή του σχεδιασμού ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σε μία πόλη ένα νέο τρόπο μετακίνησης των ανθρώπων, αλλά την ανάγκη των ανθρώπων να μετακινηθούν με κάτι διαφορετικό του Ι.Χ., ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ τους να το κάνουν!
Όλοι μας ζητάμε πιο πλατείς δρόμους, καλύτερη άσφαλτο, λιγότερα φανάρια, καθόλου μποτιλιάρισμα (ενίοτε, ορισμένοι και καθόλου δίκυκλα ), αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ή έχουν σκεφτεί το εξής, που θα δυσαρεστήσει πολλούς: Η λειτουργία του δρόμου ως χώρος κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων ΔΕΝ είναι συμβατή με τη λειτουργία της πόλης ως χώρος κίνησης ατόμων. Είναι φυσικά μία ανάγκη την οποία οι πόλεις ενσωμάτωσαν στον ιστό και στη λειτουργία τους, αλλά τα πραγματικά 'φιλικά' τμήματα των πόλεων πλέον, τείνουν να είναι εκείνα στα οποία το αυτοκίνητο ή το Ι.Χ. αν θέλετε έχει περιορισμένη πρόσβαση.
Φυσικά, κανείς νοήμων άνθρωπος δεν θα υποστηρίξει το να αποκλείσουμε τα αυτοκίνητα από τις πόλεις. Όλοι όμως όσοι εμπλέκονται με το σχεδιασμό και διαθέτουν ένα στοιχειώδες επίπεδο σκέψης, θα πουν ότι είναι επιθυμητό το Ι.Χ. να διαχέεται κατά το δυνατόν σε μικρότερο μέρος του αστικού ιστού ή εν πάση περιπτώσει, σε σχετικά μικρές πυκνότητες ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα.Και το θέμα δεν είναι ανοήτως 'οικολογικό', όπως γράφει κάποιος φίλος παραπάνω, προσπαθώντας -ελπίζω όχι συνειδητά- να μειώσει το όλο ζήτημα. Το θέμα είναι όμως ΚΑΙ οικολογικό, αν και αυτή είναι η μία μόνο προέκταση. Είναι ανθρώπινο, είναι αστικό, είναι θέμα βιωσιμότητας των πόλεων! Είναι ψυχολογικό, σωματικό, διανοητικό, όπως θέλετε πείτε το! Όσοι έχετε ταξιδέψει στην Ευρώπη και έχετε δει κάτι σαν αυτό:
1
2
3
4
5 κτλθα έχετε ίσως διαπιστώσει ότι ο όρος 'βιώσιμη πόλη' δεν είναι προϊόν της επιστημονικής φαντασίας.
Στο Άμστερνταμ, οι δημόσιες συγκοινωνίες υπερισχύουν των ιδιωτικών. Θα μου πείτε η Ολλανδία είναι ειδική περίπτωση. Στις Βρυξέλλες τα πράγματα είναι εντυπωσιακά, ειδικά στο ιστορικό κέντρο. Παρίσι, Λονδίνο, Μιλάνο, πόλεις που επισκεύθηκα πρόσφατα, όλες έχουν παραδόσει μεγάλο μέρος των χώρων τους στους ανθρώπους, βγάζοντας το Ι.Χ. απ' το προσκήνιο, όχι κατ' επιβολή, αλλά κατ' επιλογή!
Για μία ακόμα φορά ο Έλληνας θα αποδειχθεί εξυπνότερος όλων και θα παραμείνει σταθερός στις παραδοσιακές του απόψεις; Ή θα αξιοποιήσουμε κάποια στιγμή κάποιες απ' τις ευκαιρίες που μας δίνονται ώστε να κατορθώσουμε να περισώσουμε ό,τι έχει μείνει πλέον από τις πόλεις και την ύπαιθρό μας;
Να πω για μία ακόμα φορά ότι ΔΕΝ είμαι υπέρμαχος ΚΑΜΜΙΑΣ άποψης που λέει να απαγορεύεται το Ι.Χ. Αλλά είμαι υπέρμαχος ΟΛΩΝ των απόψεων και των προσπαθειών που έχουν ως κοινό παρονομαστή την ορθολογική διαχείριση των αστικών μεταφορών με τρόπο που να δίνεται στον άνθρωπο η δυνατότητα να ΖΕΙ τις πόλεις του, είτε επιλέγει να μετακινηθεί πεζή, είτε επιλέγει να χρησιμοποιήσει το Ι.Χ. του!
(Άσχετο, κοιτάξατε μήπως το
Φτιάχνοντας πόλεις για ποδήλατο; Κοιτάξτε το, δωρεάν είναι! Και δεν θα χάσετε. Έστω δείτε μόνο τις φωτογραφίες, αν βαριέστε να το διαβάσετε. Εγώ έχω το hard copy στο σπίτι και μάλιστα 2 φορές (από λάθος, δεν είμαι ψυχάκιας ).Επίσης, ρίξτε μια ματιά και εδώ, ενδεικτικά... http://www.walkinginfo.org/
Αν θέλετε, βάλτε στο google όρους όπως:
traffic calming, woonerf, shared surfaces κτλ. Δεν σας προτρέπω για τίποτα παραπάνω απ' το να δείτε τις φωτογραφίες... Αν αυτό που βλέπετε δεν σας φανεί ελκυστικό σαν κατάσταση, τότε θα προσπαθήσω να μην διαφωνήσω με κανέναν σας πάνω σ' αυτό το θέμα ξανά.Καλημέρα σας!
-
Καρ φρι νταίϋ ή όπως λέμε στην ημεδαπή , Imera horis aftokinito. Το κέντρο που διέσχισα με το μηχανάκι μου ήταν υπέροχο. Την ίδια ημέρα την έχω ζήσει τρεις φορές στη Ρόδο και τις συγκεκριμένες ημέρες η πόλις έμοιαζε με τα σκηνικά που δείχνουν στις ταινίες του '60. Ήρεμη , χρωματιστή και με πολύ κόσμο.
-
H ανοδο της Αλεξανδρας παντος εχε τρελο πηξιμο....
-
Φταίνε οι βλαχοκαουμπόηδες.
-
Σαφώς. 'Πήρα αμάξι, θα το χρησιμοποιώ παντού και πάντα. Αααα, κοίτα το κράτος που δεν μας φτιάχνει δρόμους 6 λωρίδων στου Γκύζη και σφηνώνουμε, ενώ στις ΗΠΑ όμως... Α ρε Ελλαδίτσα καημένη, καλά να πάθεις με τέτοιους πολιτικούς. Αλλά τέτοιους αξίζουν οι ιθαγενείς με τα μυαλά που έχουν, αχ να ζούσα αλλού κλπ'. Τα λεωφορεία πάντως, ειδικά στο συγκεκριμένο δρόμο, ανεβοκατεβαίνουν αέρα. Ίσως γιατί δεν σταματάνε οι μπόυς ελέω συχνής αστυνόμευσης. Πάμε τώρα στα ωραία...
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ποιος σου είπε ότι 'βολεύομαι'; Απλώς είπα να πάρω ΜΜΜ και είδα ότι δεν είναι τραγική κατάσταση, όπως κάποιοι ισχυρίζονται επειδή τους είπαν ότι έτσι πρέπει να κάνουν ως γνήσιμοι μιμητές των βλαχοκαουμπόιζ.
Αν είχες διαβάσει τα ποστ μου θα έβλεπες πως πουθενά δεν είπα πως η κατάσταση είναι τραγική για όλους. Είναι όμως για πολλούς.
Περίεργη σκέψη. Αφού η κατάσταση είναι χάλια για πολλούς, ας εξακολουθήσει να είναι τέτοια κι ακόμα χειρότερη για όλους.
ΠΟΥΘΕΝΑ δεν κάνεις 3 ώρες για να πας αν δεν μπαίνουν μπροστά στα ΜΜΜ οι κάφροι για να παρκάρουν, να περιμένουν τον κανακάρη να βγει από το φροντιστήριο, να φορτοεκφορτώσουν, να δουν τις βιτρίνες, να πουν μια καλησπέρα στη γκόμενα/-ο κλπ.
Να τιμωρηθούν οι κάφροι λοιπόν, το μέτρο αυτό αντί να κλείνει δρόμους ταλαιπορώντας όλους θα έπρεπε (κανονικά κάθε μέρα θα έπρεπε αλλά λέμε τώρα) να εφαρμόζει το νόμο. Η καφρίλα και το καρκίνωμα που περιγράφεις βασανίζει τους πάντες και η τροχαία δεν κάνει τίποτα. Γιατι εσυ θες να τιμωρίσεις τον νομοταγή πολίτη που απλώς χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του? Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ως προς το αν πρέπει να τιμωρούνται όσοι παρκάρουν παράνομα ή γενικά έχουν αντικοινωνική συμπειφορά.
Ποιος έκλεισε τί; Ποιος απαγόρευσε τί; Πρόταση έγινε μπας και καταλάβουν μερικοί ότι τα ΜΜΜ τους συμφέρουν και τους βολεύουν. Όποτε ανεβαίνω καθημερινή την Αλεξάνδρας γράφω κατανάλωση +30%. Αυτό προφανώς το γουστάρουν αρκετοί που πηγαίνουν στη δουλειά τους, ενώ το μετρό διασχίζει την απόσταση σε 3-4'.
Για πες μας κιόλας από που ως που έκανες 3 ώρες, γιατί όπως τα παρουσιάζεις απλώς συντηρείς έναν μύθο που γεννήθηκε (δικαίως) τη δεκαετία των Κολλάδων και συντηρείται από τους βολεψάκηδες του σήμερα και φακ τουμόροου.
Αγιος Στέφανος - Πολυτεχνιούπολη, για να πας και να έρθεις θες 4 ώρες (καμια φορά και παραπάνω). 2 να πας και 2 να γυρίσεις. Με αυτοκίνητο είναι περίπου 2 ώρες (και λιγότερο) να πας και να γυρίσεις και με μηχανή κάτω απο μια ώρα (πηγαινε-έλα πάντα).
Αυτό είναι ένα παράδειγμα, δεν είναι το μοναδικό και δεν είναι το χειρότερο απο πλευρας χρόνου.
Δεν μου απάντησες όμως, **εσύ **θα θυσίαζες 3 ώρες **επιπλέον **στο δρόμο ή είσαι βλαχοκαουμπόυς?
Μένεις, αν το καταλαβαίνω καλά, στον Αγ. Στέφανο και θες να πας Ζωγράφου; Εντάξει, έκανες μια επιλογή (αν πρόκειται για καθημερινή διαδρομή), θα την υποστείς. Κερδίζεις καθαρό αέρα, χάνεις σε χρόνο. Αλλά όχι να μιλάς υποτιμητικά για τα εξαιρετικά βελτιωμένα ΜΜΜ επειδή ΕΣΕΝΑ δεν σε βολεύουν.
Μετά μας φταίει το κράτος (ΚΛΑΣΙΚΑ), ο γείτονας, ο βλάκας με το παπάκι που δεν εξαϋλώνεται για να περάσουμε εμείς με το ερπυστριοφόρο με ρόδες, η μόλυνση (που δεν υπάρχει όταν θέλουμε να την πούμε στους χαζούς οικολόγους αλλά υπάρχει όταν τρέχουμε με πνευμονικά στο ΣΩΤΗΡΙΑ και δεν βρίσκουμε αμέσως 10 γιατρούς για την πάρτη μας διότι φταίει ΚΛΑΣΙΚΑ το κράτος [ΠΑΛΙ]).
Δε βαριέσαι, τα γράφω αυτά γιατί απλώς βολεύομαι...
Ακριβως αυτη τη νοοτροπία που υποτίθεται κοροιδεύεις διακρίνω μεσα στην ειρωνία του ποστ σου.
Είσαι υπερ του αυριανού μέτρου επειδή ακόμα και αν δεν προσφέρει τίποτα σε εσένα, ακόμα και αν ταλαιπωρεί συμπολίτες σου που δεν φταίνε σε τίποτα **εσένα **δεν σε ενοχλεί.Χεχεχε... Παντελώς εκτός πραγματικότητας το παραπάνω σχόλιο. Εγώ υποστηρίζω κάτι θετικό για όλους, αφού δεν καταλαμβάνω 12+ τ.μ. εν κινήσει, δεν ρυπαίνω και δεν τυραννάω κόσμο προσπαθώντας να βρω θέση στάθμευσης. Αν αυτό έχει σχέση με το ακριβώς αντίθετο που πράττεις εσύ, πάσο.
-
Δεν έχω παρακολουθήσει σχεδόν καθόλου τη συζήτηση. Απλώς επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά και για περισσότερο από 12 χρόνια τις αστικές συγκοινωνίες (πήγαινα με τρόλλεϊ στο σχολείο, μετά στο φροντιστήριο, μετά στο στρατό με τρένο/μετρό και τώρα στη δουλειά μου με...ό,τι τύχει), το μόνο που έχω να πω είναι ότι η κατάσταση είναι ΠΑΡΑ πολύ βελτιωμένη σε σχέση με μόλις λίγα χρόνια πριν!!
-
O OΑΣΘ πάντως δεν έχει δωρεάν εισητήριο σήμερα. Ενδιαφέρον
-
Πέρα από το περιβαντολογικό μήνυμα της μέρας χωρίς αυτοκίνητο, υπάρχει και η διάσταση της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη στην οποία οι μεταφορές έχουν σημαντική συμβολή. Αυτή η διάσταση θα ωθήσει τους πολίτες στα ΜΜΜ, όχι η οικολογική συνείδηση.
Θεωρώ ότι στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και η σημερινή μέρα είναι μία παρότρυνση προς τους πολίτες να δοκιμάσουν τα ΜΜΜ και να αλλάξουν την κακή ιδέα που είχαν ανέκαθεν γι'αυτά.
Παρόλα αυτά μέσα από την προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών πολύ συχνά προκύπτουν μεταβολές προς το χειρότερο, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό ή να λαμβάνεται υπ΄όψη από τους αρμόδιους.
Για να εξηγήσω επιτρέψτε μου να σας κουράσω με την προσωπική μου εμπειρία.
Δουλεύω στο κέντρο και μένω στον Χολαργό και παλιότερα στο Κάτω Χαλάνδρι, που αμφότερα έχουν την τύχη να εξυπηρετούνται από το μετρό. Το μετρό ήταν αρχικά τεράστια βελτίωση της καθημερινότητάς μου καθώς με περπάτημα 25 λεπτών έφτανα στο σταθμό κι έκανα και τη γυμναστική μου. Πριν το μετρό είχα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω λεωφορείο, αλλά είχα καταλήξει στο αυτοκίνητο γιατί δεν άντεχα άλλο την σαρδελοποίηση, την ορθοστασία και τα 50 λεπτά μέχρι το κέντρο.
Κι έπειτα ήλθε το πρώτο καλοκαίρι μέσα στο μετρό χωρίς κλιματισμό. Μετά άνοιξαν κι άλλοι σταθμοί και οι επιβάτες αυξήθηκαν. Δεν έβρισκα πλέον να καθίσω αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Το χειρότερο ήταν η ζέστη, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες. Ακούστηκαν υποσχέσεις για κλιματισμό, αλλά αυτό έγινε μόνο στους συρμούς προς το αεροδρόμιο. Και τότε άρχισα να επιστρέφω το απόγευμα με το λεωφορείο, το οποίο είχε κλιματισμό το καλοκαίρι, σταθερές ώρες αναχώρησης από την αφετηρία της Ακαδημίας και έφτανε μέχρι το σπίτι μου. Από χρόνο δε έκανε ακριβώς το ίδιο με το μετρό την συγκεκριμένη ώρα!!! Απίστευτο ε; Ας το πιστώσουμε στο μέτρο των λεωφορειολωρίδων.
Κι έπειτα καταργήσανε τις αφετηρίες της Ακαδημίας για να βελτιωθούν οι συνθήκες στο κέντρο. Λεωφορείο πλέον δεν υπήρχε σε σταθερή ώρα και ο χρόνος αναμονής έφτανε τη μισή ώρα. Απελπισία. Επέστρεψα στο βραστό μετρό.
Ώσπου μιά μέρα κατέβηκα στο κέντρο με το αυτοκίνητο (από την Μεσογείων). Η νέα διαμόρφωση του τριγώνου των Αμπελοκήπων ήταν μία αποκάλυψη! Χολαργός - Κολωνάκι 20 λεπτά. Κι έκτοτε δελεάστηκα. Το καλοκαίρι όταν κυκλοφορώ στο δακτύλιο κατεβαίνω με το αυτοκίνητο και γλυτώνω από το κοχλάζον μετρό. Έχω οικολογικές τύψεις αλλά τουλάχιστον δεν στάζω από τον ιδρώτα!
Σύντομα όμως, όταν θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση θα πρέπει να το ξεχάσω κι αυτό.Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ότι μέτρα βελτίωσης πολλές φορές επιδεινώνουν τα πράγματα. Επίσης η βελτίωση κάποιων οδικών υποδομών (πχ. το τρίγωνο των Αμπελοκήπων) πολλές φορές δρουν ανταγωνιστικά προς τα ΜΜΜ. Παρόλα αυτά δεν ισχυρίζομαι ότι η καθημερινότητά μου δεν είναι καλύτερη απ' ότι ήταν πριν το μετρό .Είναι πολύ καλύτερη, αλλά όχι τόσο καλή όσο υπήρξε κάποιες δεδομένες χρονικές περιόδους που ανέφερα παραπάνω.
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα το έχει πλέον η περιφέρεια. Το κέντρο είναι καλύτερο από παλιότερα. Τα ΜΜΜ το εξυπηρετούν αρκετά αποτελεσματικά. Αλλά τι γίνεται με τις περιφερειακές (διαδημοτικές κλπ) συγκοινωνίες;
Ζητώ συγγνώμη αν μακρυγόρησα. Παρεπιπτόντως σήμερα κατέβηκα με το αυτοκίνητο σε 20 λεπτά. Ναι έχω τύψεις αλλά μετά το χθεσινό κατάβρεγμα δεν το ρίσκαρα.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Ώσπου μιά μέρα κατέβηκα στο κέντρο με το αυτοκίνητο (από την Μεσογείων). Η νέα διαμόρφωση του τριγώνου των Αμπελοκήπων ήταν μία αποκάλυψη! Χολαργός - Κολωνάκι 20 λεπτά.Ορίστε το πλεονέκτημα του να έχουμε πρωθυπουργό που μένει στη Ραφήνα κι όχι στο Κολωνάκι. Την συγκεκριμένη ώρα που κατεβαίνω όλη η τροχαία σκίζεται να έχει ανοιχτή την Μεσογείων - Βασ. Σοφίας. Κοντά στον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
O OΑΣΘ πάντως δεν έχει δωρεάν εισητήριο σήμερα. Ενδιαφέρονεχει απο τις 5 ως τις 8 η 9...
-
Τις ώρες αιχμής δηλαδή που πάνε όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλείες τους
-
Απορώ πως θα ήταν η μέρα ΜΕ αυτοκίνητο.50 λεπτά απο ΟΠΑΠ Γιαννιτσών ως τα δικαστήρια απο τη νέα είσοδο .
Car Free Day