-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΝΑΙ στη χρήση των ΜΜΜ όταν μας βολεύουν! Όταν δεν βολεύουν, με 1000 το Ι.Χ. μας! Γι' αυτό άλλωστε το έχουμε! Αλλά ορθολογική χρήση!
Ωραία, μετά απο 8 σελίδες κατέληξες στο ίδιο πράγμα που λέω απο το πρωτο μου ποστ, ίσως η διαφορά μας είναι πως εσύ θες να ορίζεις την 'ορθολογική χρήση' με βάση το τι σου *αρέσει ***εσένα **να κάνουν οι **άλλοι **ενώ εγώ αναγνωρίζω πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να εξυπηρετείται με τον προτιμότερο για αυτόν τρόπο, εφόσον ούτε παρανομεί, ούτε ενοχλεί.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
εφόσον ούτε παρανομεί, ούτε ενοχλεί.
Αλλο το να μήν παρανομείς,καιάλλο το να ενοχλείς ΙΚΕ.Ούτε και με Σκάνια θα παρανομούσες άν κατέβαινες στο κέντρο
-
Θα σε εξυπηρετούσε όμως?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Θα σε εξυπηρετούσε όμως?Οχι,αλλά άν δέν ήμουνα ικανός να το καταλάβω,ή άν ήθελα να επιδείξω το μέγεθός του,το αποκλείεις να το χρησιμοποιούσα καθημερινώς;
-
Όχι δεν το αποκλείω, στην περίπτωση που περιγράφεις η νομοθεσία θα πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε ο χρήστης του Σκάνια να επυναρύνεται ανάλογα με την ενόχληση που προκαλεί.
Το βασικότερο πρόβλημα θα ήταν τα καύσιμα και το πάρκινγκ. Στα καύσιμα ήδη θα πληρώσει τους ανάλογους φόρους και στο πάρκινγκ εφόσον υπάρχουν τα ανάλογα παρκόμετρα θα επιβαρυνθεί ανάλογα (αν βρεί να παρκάρει!).
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Όχι δεν το αποκλείω, στην περίπτωση που περιγράφεις η νομοθεσία θα πρέπει να προσαρμοστεί έτσι ώστε ο χρήστης του Σκάνια να επυναρύνεται ανάλογα με την ενόχληση που προκαλεί.Το βασικότερο πρόβλημα θα ήταν τα καύσιμα και το πάρκινγκ. Στα καύσιμα ήδη θα πληρώσει τους ανάλογους φόρους και στο πάρκινγκ εφόσον υπάρχουν τα ανάλογα παρκόμετρα θα επιβαρυνθεί ανάλογα (αν βρεί να παρκάρει!).
Κοίταξε τώρα εδώ να δείς
Εάν υπήρχε αυξανόμενη χρήση τών Σκάνια εντός πόλεως,θα ζητούσες τήν αλλαγή του νόμου (με προφανή σκοπό τήν μείωση τής κυκλοφορίας των) πρός όφελος δικό σου
Με τήν αλλαγή του νόμου απέναντι στα ΣΟΥΒ θα συμφωνούσες όμως,ή θα υποστήριζες ότι είναι φασιστικό μέτρο;Απο ποιό μέγεθος και πάνω,ή απο ποσο καύσιμο/100 ή ρύπους,θα λέγαμε ότι πρέπει να μήν κυκλοφορεί ένα όχημα στήν πόλη,ή ότι δέν μας ενοχλεί η παρουσία του;
-
Εγω δεν είπα να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Σκάνια, το σύστημα πρέπει ναι μεν να είναι δίκαιο αλλά και να επιτρέπει στους πολίτες να εινάι ελεύθεροι να κάνουν τις επιλογές τους.
Ειδικά για το Σκάνια λοιπόν δεν βλέπω λόγο να αλλάξει η νομοθεσία πρίν της απαγόρευσης εισόδου του σε περιοχές που δεν χωράει.
Τα προβλήματα που βλέπω στην χρήση του είναι:
-κατανάλωση
-πάρκινγκ
-δυσκινισία σε στενούς δρόμους.Για τα 2 πρώτα η υπάρχουσα νομοθεσία τα καλύπτει απόλυτα πιστευω.
Για το 3ο δεν είναι θέμα διάκρησης, όπως στις χαμηλές γέφυρες απαγορευεται η διάβαση ψηλών οχημάτων έτσι και στην περίπτωση αυτή θα απαγόρευα την είσοδο σε δρόμους που δεν χωράνε.
Μόνο για το 3ο λοιπόν αναφερόμουνα στην αναπροσαρμογή της νομοθεσίας αλλά τώρα που το σκέφτομαι ο ΚΟΚ νομίζω το προβλέπει ήδη και σε στενούς δρόμους (έχει ενα δρομακι στη Κηφισιά κοπντα στο νεκροταφείο πχ) έχει ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο μεγαλων οχημάτων.
Το μέτρο για τα SUV το βρίσκω εντελώς φασιστικό, είχα κάνει εκτενή ποστ στο ανάλογο τόπικ, αναφερεται σε αισθητικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.
Ελπίσω να σε κάλυψε η απάντησή μου.
-
Βρε αδερφέ,όταν λές αλλαγή του νόμου για να επιβαρύνεται ο χρήστης του οχήματος,δέν εννοείς ότι πρέπει να καταδικάζεται η χρήση του;Να λειτουργήσει ο νόμος ώς αντι-κίνητρο στή χρήση του σκάνια ζητάμε,ή ώς μέσο γεμίσματος τών ταμείων του κράτους που θα τόν επιβάλει,χωρίς κανένα όφελος στήν κυκλοφορία;
Εκτός και άν εννοείς ότι τό εισρέων χρήμα,θα ξοδευτεί σέ έργα με σκοπό τήν διαπλάτυνση τών οδών κ.λ.π.
-
Εγω δεν είπα ούτε για απαγορεύσεις ούτε για νόμους αντι-κίνητρα. Νομίζω ήμουνα σαφής στο πρξηγούμενο ποστ.
Ο κόσμος δεν είναι όσο ηλίθιος νομίζετε, κανένας δεν θέλει να ταλαιπωρείται και πιστευω πως είναι πραγματικά ελάχιστοι όσοι χρησιμοποιούν αυτοκίνητο αντί για ΜΜΜ απλώς και μόνο για μούρη κλπ.
Εν προκειμένω απλώς κανένας δεν θα έπαιρνε ένα Σκάνια για να κατέβει στο κέντρο, είναι δύσχρηστο απο κάθε πλευρά.
Ένα Χ5 όμως ή ένα Range Rover δεν είναι ιδιαίτερα πιο δύσχρηστο απο ένα atos (μάλλον πιο εύχρηστο είναι σε πολλές περιπτώσεις) και δεν πιστευω πως η χρήση του επιβαρύνει τους άλλους. Εγω τουλάχιστον κυκλοφορώ συχνότατα στο κέντρο της Αθήνας και δεν με έχουν ενοχλήσει ΠΟΤΕ μεγάλα SUV.
-
Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να καταφέρω να βρω μερικά στοιχεία και μερικά paper ειδικά για τα SUV.
Δεν είναι αυτά το θέμα μας, αλλά η προφανής έλλειψη περιβαλλοντικής πολιτικής και παιδείας..
-
Δηλαδή να υποθέσω ότι ένα τεράστιο SUV - και μάλιστα με μαύρα τζάμια - ΔΕΝ κόβει την ορατότητα (άρα και τη δυνατότητα εκτίμησης επερχομένου κινδύνου) σε όσους βρίσκονται από πίσω του...
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δηλαδή να υποθέσω ότι ένα τεράστιο SUV - και μάλιστα με μαύρα τζάμια - ΔΕΝ κόβει την ορατότητα (άρα και τη δυνατότητα εκτίμησης επερχομένου κινδύνου) σε όσους βρίσκονται από πίσω του...το ιδιο κανουν και τα λεωφορεια και γενικα τα ψηλα οχηματα
στη δικια μου περιπτωση και οσον αφορα το δικο μου αυτοκινητο, το 90% των υπολοιπων αυτοκινουμενων μου εκοβε την ορατοτητα -
Δηλαδή να υποθέσω ότι ένα τεράστιο SUV - και μάλιστα με μαύρα τζάμια - ΔΕΝ κόβει την ορατότητα (άρα και τη δυνατότητα εκτίμησης επερχομένου κινδύνου) σε όσους βρίσκονται από πίσω του...Βέβαια ο SUVίστας βλέπει πιο μακριά άρα μπορεί να δει από πιο μακριά έναν πιθανό κίνδυνο.
-
Ο από πίσω του όμως; Αυτός, ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα είχε μπροστά του ένα όχημα με μέγιστο ύψος 1.40, μέγιστο πλάτος 1.65 (χωρίς τους καθρέπτες) και διαυγή τζάμια, μέσα από τα οποία θα μπορούσε να διακρίνει οχήματα ερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα, από διασταυρώσεις κλπ. Όταν όμως σ'αυτό το ύψος έχεις λαμαρίνα, ένα όχημα με πλάτος 1.90 (χωρίς τους καθρέπτες) και, ακόμα χειρότερα, μαύρα τζάμια, πώς θα διακρίνεις τι γίνεται; Δεν μας έφταναν οι κλούβες, έχουμε τώρα και τα SUV.
Άσχετο, μια και θυμήθηκα το σκάνδαλο Firestone: πόσο ΒΛΑΞ πρέπει να είναι κάποιος για να πάει και ν'αγοράσει ένα SUV στη δεκαετία του '90; Αυτά ήταν ΑΓΡΟΤΙΚΑ του '70 με πολυτελή καμπίνα. Και για όποιον ενδιαφέρεται για το σκάνδαλο Firestone, δεν έφταιγε η Firestone, αλλά η Ford με το κωλοχρέπι το Explorer.
-
Για τα κόμπλεξ μας απέναντι στα SUV υπάρχει το ανάλογο τόπικ για τον δακτύλιο. Κράξτε εκεί.
-
Ο από πίσω του όμως; Αυτός, ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα είχε μπροστά του ένα όχημα με μέγιστο ύψος 1.40, μέγιστο πλάτος 1.65 (χωρίς τους καθρέπτες) και διαυγή τζάμια, μέσα από τα οποία θα μπορούσε να διακρίνει οχήματα ερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα, από διασταυρώσεις κλπ. Όταν όμως σ'αυτό το ύψος έχεις λαμαρίνα, ένα όχημα με πλάτος 1.90 (χωρίς τους καθρέπτες) και, ακόμα χειρότερα, μαύρα τζάμια, πώς θα διακρίνεις τι γίνεται; Δεν μας έφταναν οι κλούβες, έχουμε τώρα και τα SUV.Αφού βλέπει ο μπροστά πολύ καλύτερα τότε ωφελημένος είναι και ο πίσω.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Για τα κόμπλεξ μας απέναντι στα SUV υπάρχει το ανάλογο τόπικ για τον δακτύλιο. Κράξτε εκεί.εγω δεν εκραξα τα SUV
ειπα οτι τα περισσοτερα οχηματα μου εκοβαν την ορατοτητα επειδη εχω πολυ χαμηλο αμαξι
αλλα φυσικα δεν απαιτω να απαγορευτουν -
Παλι η αντιπαθεια με τα suv... Και ο κινδυνος ειναι μονο μεσα στην πολη? Η μαλλον στο κεντρο? Στην ΕΟ και εκτος Αθηνας δλδ δεν κοβει?
Ολα τα βαν δεν κοβουν ορατοτητα? Να απαγορευτουν και αυτα?
Ουτε εγω τα συμπαθω σαν κατασκευες αλλα γουστα εχει ο καθενας.
Ο κατοχος του και φορους πληρωνει και παραπανω για παρκινκ και για βενζινη.Δικαιωμα του λοιπον να κυκλοφορει οπου θελει.Λες και αυτοι ρυπαινουν περισσοτερο απ οτι τα φορτηγα που πανε στις μεταφορικες στην Αγ Αννης.
Οσο αφορα την τροφοδοσια καταστηματων κλπ επειδη δουλεψα 2 χρονια σε αυτον τον τομεα απλα δεν γινεται να παρκαρεις σε παρκινκ (ακομα και να το πληρωνοσουν) διοτι θα φας 1 ωρα παραπανω να κουβαλας και αν εχεις ογκωδη δεν παιζει καροτσακι κλπ...
Να γινουν ανοιγματα στους δρομους τα οποια να αστυνομευονται και να δεις πως λυνεται το προβλημα...===========
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ο από πίσω του όμως; Αυτός, ΚΑΝΟΝΙΚΑ, θα είχε μπροστά του ένα όχημα με μέγιστο ύψος 1.40, μέγιστο πλάτος 1.65 (χωρίς τους καθρέπτες) και διαυγή τζάμια, μέσα από τα οποία θα μπορούσε να διακρίνει οχήματα ερχόμενα από το αντίθετο ρεύμα, από διασταυρώσεις κλπ. Όταν όμως σ'αυτό το ύψος έχεις λαμαρίνα, ένα όχημα με πλάτος 1.90 (χωρίς τους καθρέπτες) και, ακόμα χειρότερα, μαύρα τζάμια, πώς θα διακρίνεις τι γίνεται; Δεν μας έφταναν οι κλούβες, έχουμε τώρα και τα SUV.
Αφού βλέπει ο μπροστά πολύ καλύτερα τότε ωφελημένος είναι και ο πίσω.
Αν ο μπροστινός φρόντιζε και για τον πίσω του καλά θα ήταν. Αλλά αυτό απλώς δεν ισχύει στο 99.999% των περιπτώσεων.
-
Car Free Day