-
Εγω δεν απαίτησα να φτάνει το μετρό έξω απο το σπίτι μου, απλώς επισημαίνω πως η καταδίκη του ΙΧ είναι παράλογη και σαδιστική για πάρα πολλές περιπτώσεις.
edit [kouk] Tα προσωπικά σας, κατ' ιδίαν παίδες! -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
nasos79, πλάκα κάνουν! και εγώ ψάρωσα, αλλά ένα μικρό πουλάκι με πληροφόρησε...
Υποννοείς κάτι για το μέγεθός μου;
Ναι ρε. Μπάμια, ε μπάμια.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αλλά είναι και το άλλο:Άντε και γίνονται πιο πυκνά δρομολόγια, αγοράζονται περισσότερα λεωφορεία, επεκτείνονται οι γραμμές του μετρό και καλύπτουν όλη την Αττική, φτάνουν μέχρι Σχηματάρι και πλέον βολεύονται ΟΛΟΙ.
Τι θ'αλλάξει; Πάλι τα ΜΜΜ ΔΕΝ θα χρησιμοποιούνται και όλοι θ'αρχίσουν ΠΑΛΙ τις ρητορείες 'α, δε με βολεύουν, α το ένα, α το άλλο'.
Μου θυμίζουν όλους αυτούς τους 'απαιτητικούς' μετά τα όσα έγιναν σε Τέμπη, Μαλιακό και Αλιάκμονα. Φωνάζανε όλοι για τα παλιά λεωφορεία, για την ανυπαρξία ζωνών ασφαλείας σ'αυτά... Ορίστε! Τα ΚΤΕΛ αγόρασαν ολοκαίνουργια πούλμαν, με ζώνες ασφαλείας για όλους τους επιβάτες. ΚΑΝΕΝΑΣ επιβάτης δεν τις φοράει - πλην εμού.
Αυτό νομίζω τα λέει όλα.
Ωστόσο νομίζω ότι η κάλυψη των περιοχών με ΜΜΜ θα επιλύσει το πρόβλημα. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στην Κηφισίας όπου πλέον είναι Επιχειρησιακή Περιοχή με εκατοντάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις δεν υπάρχει επαρκές ΜΜΜ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο 'ασθενικός' προαστιακός και τα λεωφορεία. Κάθε μέρα γίνεται πραγματικό πανηγύρι για ανεύρεση θέσης παρκαρίσματος από υπαλλήλους σε όλη την περιοχή. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε μία ή δύο στάσεις Μετρό στην περιοχή θα είχε μειώσει δραστικά τον τεράστιο αυτό όγκο οχημάτων.
Δεν νομίζω όλοι μας πλέον να είμαστε τόσο 'μαζόχες' και να θέλουμε να ταλαιπωρούμαστε με τα αυτοκίνητα, ειδικά όταν οι περισσότεροι από εμάς 'λογοδοτούμε' σε εργοδότες και δεν έχουμε την ευχέρεια επιλογών. Ολα αυτά τα θεωρώ φυσιολογικά διότι όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε τη προσωπική ζωή ποιο εύκολη και ποιοτική (δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και ο χρόνος χρήμα) και μετά κοιτάζουμε τα υπόλοιπα εφόσον μας δίνεται η δυνατότητα.
Το να γυροφέρνεις μέσα στο κέντρο ψάχνοντας απελπισμένα για θέση στάθμευσης δεν είναι ταλαιπωρία; Το να προσπαθείς να βολέψεις όχημα 4.5 μέτρα σε χώρο 4.55 μέτρων δεν είναι ταλαιπωρία; Το να έχεις το άγχος να ξαναβάλεις κέρμα στο παρκόμετρο προτού λήξει ο χρόνος σου μη σε γράψουν δεν είναι ταλαιπωρία; Το να έχεις φτάσει στη βρύση (στο χώρο εργασίας σου) και να αναγκάζεσαι να κάνεις μισή ώρα (στην καλύτερη περίπτωση) βόλτες για να βρεις θέση στάθμευσης, η οποία είναι τελικά στου διαόλου τη μάνα δεν είναι ταλαιπωρία; Το να ξοδέψεις τη διπλάσια βενζίνη απ'όση προέβλεπες δεν είναι ταλαιπωρία;
Και σκέψου ότι τα ίδια τραβάνε - και εξ αιτίας σου - και όλοι οι άλλοι οδηγοί.
Ολα όσα γράφεις είναι πολύ σωστά αλλά δεν νομίζω ότι είναι πολλοί εκείνοι οι εργαζόμενοι που κατεβαίνουν στο κέντρο με αυτοκίνητο. Είναι όμως ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ οι εργαζόμενοι άλλων εταιριών που κατεβαίνουν με χιλιάδες αυτοκίνητα (νοικιαζόμενα, εταιρικά, ταξί κλπ...) στο κέντρο για εργασιακούς λόγους. Είναι φυσιολογικό να γίνεται αυτό όταν σχεδόν όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός και η καρδιά της χώρας χτυπάει σε μία μικρή περιοχή.
Πως θα ήταν άραγε η Αθήνα αν όλα τα Υπουργεία και οι κρατικοί οργανισμοί μετακόμιζαν κάπου προς την Κόρινθο ή τα Οινόφυτα ή κάπου προς το Αεροδρόμιο?
Ποιος όμως το υιοθετεί αυτό? :hmmm -
Δλαδή μόνο εγώ αισθάνομαι βλαμμένος με την έκβαση του όλου θέματος;;;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωστόσο νομίζω ότι η κάλυψη των περιοχών με ΜΜΜ θα επιλύσει το πρόβλημα. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στην Κηφισίας όπου πλέον είναι Επιχειρησιακή Περιοχή με εκατοντάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις δεν υπάρχει επαρκές ΜΜΜ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο 'ασθενικός' προαστιακός και τα λεωφορεία. Κάθε μέρα γίνεται πραγματικό πανηγύρι για ανεύρεση θέσης παρκαρίσματος από υπαλλήλους σε όλη την περιοχή. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε μία ή δύο στάσεις Μετρό στην περιοχή θα είχε μειώσει δραστικά τον τεράστιο αυτό όγκο οχημάτων.Έχεις δίκιο. Ωστόσο, υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που γκρινιάζουν επειδή δεν υπάρχουν κάποιες δυνατότητες και, όταν τους δοθούν, αρνούνται να τις χρησιμοποιήσουν.
-
Έχεις δίκιο. Ωστόσο, υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ που γκρινιάζουν επειδή δεν υπάρχουν κάποιες δυνατότητες και, όταν τους δοθούν, αρνούνται να τις χρησιμοποιήσουν.Θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι κάποιοι (που γκρινιάζουν) είναι μειοψηφία, για να μην πω οι ελάχιστοι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση φίλε Skullone που είναι τελικά αρκετοί, την 'κάτσαμε την βάρκα' ή μάλλον να πάρουμε τη βάρκα και να φύγουμε ...
-
Είναι πάρα πολλοί. Περιστατικό: σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων, δρομολόγιο για Λάρισα... Συζητούσαν οι επιβάτες για τα όσα έγιναν στο Μαλιακό και ΟΛΟΙ λέγανε 'ναι, να έχουν ζώνες τα λεωφορεία'. Και πετάγομαι κι εγώ και τους λέω 'ωραία κύριοι. Το λεωφορείο ΕΧΕΙ ζώνες. Τις βλέπετε. Τις φοράτε;'. Εννοείται πως ΟΧΙ.
Δηλαδή, καλά κάνουμε και φωνάζουμε και ζητάμε καλύτερες υπηρεσίες και προδιαγραφές. Δουλειά μας είναι να τις ζητάμε και δουλειά τους να μας τις παρέχουν. Όταν όμως μας δίνονται, μην πάνε χαμένες!
-
Storm
Ωστόσο νομίζω ότι η κάλυψη των περιοχών με ΜΜΜ θα επιλύσει το πρόβλημα. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στην Κηφισίας όπου πλέον είναι Επιχειρησιακή Περιοχή με εκατοντάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις δεν υπάρχει επαρκές ΜΜΜ.
Η αν ειχαν υποχρεωσει αυτους τους πυργους που σηκωθηκαν εκει να εχουν το δικο τους παρκινκ για τους υπαλληλους ισως???
Βασικα ισως να μην ειχαν δωθει καν αδειες γι αυτους τους πυργους σε ενα ηδη κυκλοφοριακα κορεσμενο σημειο .. (Ζζζζζζ ωπ ξυπνησα!παλι ονειρα εβλεπα)
Κουκ γιατι να βοηθησεις τα ΜΜΜ οταν αυτα σε απωθουν να τα χρησιμοποιησεις??? Μονο η χρεωση του παρκινκ στο Μετρο ενα τετοιο πραγμα ειναι.
Ισα ισα που αν γεμιζαν τα ΜΜΜ με κοσμο οι υπευθυνοι θα ενιωθαν ικανοποιημενοι και θα τα αφηναν ως ειχαν αφου θα ηταν γεματα... -
Μα προβλέπεται νομίζω από τους κανόνες δόμησης η ύπαρξη επαρκών χώρων στάθμευσης για νέες οικοδομές. Τώρα το γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο... Ε, τα ξέρουμε τώρα...
-
Μα προβλέπεται νομίζω από τους κανόνες δόμησης η ύπαρξη επαρκών χώρων στάθμευσης για νέες οικοδομές. Τώρα το γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο... Ε, τα ξέρουμε τώρα...Ναι, αγγούρια!!! Θεωρητικά κάθε κατάστημα ή γραφείο οφείλει να έχει μία θέση στάθμευσης. Ομοίως και οι κατοικίες, ανάλογα με την επιφάνειά τους. Αλλά για πες μου εσύ, αν εγώ έχω ένα γραφείο και απασχολώ άλλα 5 άτομα (δεν λέω και κανένα υπερβολικό νούμερο), ποιος άμοιρος θα πρωτοβάλει το αμάξι του σ' αυτή τη μία θέση στάθμευσης;
Άστα τώρα, τι ψάχνεις να βρεις; Και σε όσα νέα κτίρια γίνονται υπόγεια πάρκιγκ με επαρκείς θέσεις στάθμευσης, αυτές πάνε για εμπορική εκμετάλλευση και ακούς κάτι τιμές (χωρίς πλάκα) 4-5 ευρώ την ώρα ή 130 ευρώ μηνιαίως... Ε ναι, συγγνώμη! Πείτε μου εσείς πολλούς υπαλλήλους που έχουν τη δυνατότητα να σκάνε 130 ευρώ το μήνα για να παρκάρουν στη δουλειά τους.
Εκτός αν... ΝΑΙΙΙΙΙ!!! Τους τα πληρώνουν οι εταιρίες!
Ωραία γελάσαμε πάλι. Άντε καλημέρα μας!
-
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
Η αν ειχαν υποχρεωσει αυτους τους πυργους που σηκωθηκαν εκει να εχουν το δικο τους παρκινκ για τους υπαλληλους ισως???
Βασικα ισως να μην ειχαν δωθει καν αδειες γι αυτους τους πυργους σε ενα ηδη κυκλοφοριακα κορεσμενο σημειο .. (Ζζζζζζ ωπ ξυπνησα!παλι ονειρα εβλεπα)θεωρείται δεδομένο ότι από εκεί ξεκινά το πρόβλημα ... Οταν ο καθένας φτιάχνει ένα κτίριο και θεωρεί ως πάρκινγκ τα πεζοδρόμια του δρόμου έξω από το κτίριο, λογικό είναι η κατάσταση να είναι μπ@ρδέλο ...
Ημουν σε αντίστοιχο κτίριο εταιρείας στο Τελ Αβίβ και εκτός από το τεράστιο εξωτερικό πάρκινγκ για τους υπαλλήλους υπήρχε και εσωτερικό κάτω από το κτίριο, υπόγειο 5 ορόφων κάτω από τη γη! Στην Ελλάδα τα υπόγεια τα κάνουν γραφεία πολλές φορές! ...
Βαρέθηκα ... τόσα χρόνια στο φόρουμ γράφουμε συνέχεια τα ίδια ...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ωστόσο νομίζω ότι η κάλυψη των περιοχών με ΜΜΜ θα επιλύσει το πρόβλημα. Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα. Στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού στην Κηφισίας όπου πλέον είναι Επιχειρησιακή Περιοχή με εκατοντάδες οργανισμούς και επιχειρήσεις δεν υπάρχει επαρκές ΜΜΜ. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο 'ασθενικός' προαστιακός και τα λεωφορεία. Κάθε μέρα γίνεται πραγματικό πανηγύρι για ανεύρεση θέσης παρκαρίσματος από υπαλλήλους σε όλη την περιοχή. Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι αν υπήρχε μία ή δύο στάσεις Μετρό στην περιοχή θα είχε μειώσει δραστικά τον τεράστιο αυτό όγκο οχημάτων.
Στη λεωφόρο Κηφισιάς (*) προβλέπεται να κατασκευαστεί η γραμμή 4 του μετρό, Γαλάτσι – Μαρούσι. Στη λεωφόρο θα έχει τους εξής σταθμούς:
- Φάρος,
- Φιλοθέη,
- Σίδερα,
- Ο.Α.Κ.Α.,
- Παράδεισος (ανταπόκριση με προαστιακό) και
- Μαρούσι (ανταπόκριση με γραμμή 1).
Βέβαια η γραμμή αυτή θα αργήσει να κατασκευαστεί (μήκος 19,6 χιλιόμετρα, 20 σταθμοί, εκτιμώμενος προϋπολογισμός περίπου 2,1 δις ευρώ)...
Αττικό Μετρό - Επεκτάσεις υπό μελέτη
Βικιπαίδεια: Μετρό Αθήνας(*) και όχι Κηφισίας που λένε όλοι – η Κηφισιά, της Κηφισιάς!
-
Ο χρήστης guru έγραψε:
Αττικό Μετρό - Επεκτάσεις υπό μελέτηΕπίσης υπάρχει ο εξής (μεγαλούτσικος) χάρτης που είναι πολύ παραστατικός:
http://www.ametro.gr/main/project/descr ... downgr.jpg
-
Τι λέγαμε για Μαρούσι-Γλυφάδα σε 40'?
-
Δηλαδή για να πάω από την Κυψέλη στην Κηφισιά θα πρέπει να κατέβω μέχρι το Κέντρο? Θα προτιμήσω το αυτοκίνητο.. Once more..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Δηλαδή για να πάω από την Κυψέλη στην Κηφισιά θα πρέπει να κατέβω μέχρι το Κέντρο? Θα προτιμήσω το αυτοκίνητο.. Once more..Για σένα, θα κάνουν ειδική γραμμή Κυψέλη-Κηφισιά!
Το 'οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει' το ξέρεις? -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τι λέγαμε για Μαρούσι-Γλυφάδα σε 40'?Πότε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Πότε;
Εχει σημασία?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πότε;
Εχει σημασία?
Δεν έχει; σήμερα πόσο κάνεις με ΜΜΜ;
Άλλωστε μέχρι το Ελληνικό είδα επέκταση, από κει και κάτω;
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Δηλαδή για να πάω από την Κυψέλη στην Κηφισιά θα πρέπει να κατέβω μέχρι το Κέντρο? Θα προτιμήσω το αυτοκίνητο.. Once more..
Για σένα, θα κάνουν ειδική γραμμή Κυψέλη-Κηφισιά!
Το 'οποιος δεν θέλει να ζυμώσει, 10 μέρες κοσκινίζει' το ξέρεις?Ρε συ Νίκο, με το αυτοκίνητο από το σπίτι μου - Τουρκοβούνια - είναι 10 λεπτά ο Φάρος και 25-30 η Κηφισιά. Γιατί να φάω μία ώρα στο Μετρό αφού μπορώ να πάω στον μισό χρόνο και πολύ πιο ξεκούραστα με το αυτοκίνητο? Εσύ από την Φιλοθέη για να πας Κηφισιά θα πας με το Μετρό ή με το αυτοκίνητο?
Δεν θέλω ειδική γραμμή, απλά βλέπω ότι το Μετρό κάνει έναν τεράστιο κύκλο ενώ θα μπορούσε να πάει Άλσος Βεΐκου και μετά Φιλοθέη..
Car Free Day