-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Αυστηρός είμαι γιατί μιλάμε για BMW. Απο αυτή περιμένεις σπορ αρχοντιά και σεξυ σοβαρότητα (η Μερσεντες έχει μόνο αρχοντιά και σοβαρότητα). Προσωπικά δεν βρίσκω και πολλά θετικά στη Νεα γενιά των BMW. Εντάξει δεν είναι και εκτρωματα (η 1 είναι βέβαια δικαιωματικά) αλλά δεν έχουν και αυτό που είχαν απο το 1995 μέχρι το 2005 περίπου, να ψάχνεις να την ξαναδεις για να τη θαυμασεις. Πολύ φοβάμαι ότι η BMW οδευει προς σαλαμοποιηση της γκάμας της προσ το σοβαρο μεν αλλα low profile τετοιο, εν γνώσει της μεν αλλά ... Εμένα δεν μ' αρέσει & η ειρωνεία είναι ότι το παθαίνει τώρα που η Μερσεντες άρχισε να ξυπνάει εμφανισιακα.Sent from me.
Και πολύ καλά κάνεις να είσαι αυστηρός σε μάρκες που σαν αυτοκινητόφιλος εκ προοιμίου απαιτείς πάντα το κάτι παραπάνω, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για το Βαυαρικό κολοσσό.
Να μην μακρηγορώ, με κάθε σεβασμό στην άποψη σου, είσαι μάλιστα από τους χρήστες μάλιστα που θα ήθελα να τα πούμε και από κοντά σε κάποια συνάντηση, βλέπω αυτή τη χρονική στιγμή την BMW, ως το πιο δυνατό μαζικό premium brand name παγκοσμίως. Εξαιρετικά προιόντα σε κάθε κατηγορία, που χτυπούν την κορυφή με τον συνδυασμό πληρότητα-ηχηρό brand name-ποιότητα-χαρακτήρα.
Δεν μπορώ να βρω κάποιο προιόν της BMW τούτη τη στιγμή που να μην το αγόραζα, δηλαδή να μην μου αρέσει πρωτίστως και δευτερευόντως να μην με ικανοποιεί σε τομείς όπως η ποιότητα κατασκευής και η αθλητική καρδιά. Αν με το ζόρι πρέπει να αναφέρω κάποιο αυτό θα ήταν η 5GT, αν και πάλι το βρίσκω εξαιρετικό προιόν, επικροτώ συνάμα τέτοια ασυνήθιστα σχήματα. Μια 5GT με φανταστικό εσωτερικό(σε προκαλώ με την καλή έννοια να δεις μια 5GT από κοντά), αξιοζήλευτο για κάθε premium κατασκευαστή. Αλλά τέλος πάντων ας πω 5GΤ, έτσι για το γαμώτο!!!Δεν σου κρύβω ότι εύχομαι να μου πάνε όλα δεξιά έτσι ώστε το επόμενο μου αυτοκίνητο να είναι από το Μόναχο και να φέρει την προπέλα(sic) για σήμα. Ρώτα τον Νίκο να σου γράψει δημοσίως τι άποψη έχω για τις BMW.
Tώρα για το που οδεύει η μάρκα? Μα στο μέλλον φυσικά και στην προσπάθεια περαιτέρω εδραίωσης, πάντα όμως σεβόμενη όσο αυτό είναι δυνατό τις παραδόσεις της μάρκας και του ονόματος που έχει χτίσει κυρίως την τελευταία 20ετία. Μετάδοση στον πίσω άξονα, ποιότητα κατασκευής και αντοχή στο χρόνο, κινητήρες, οδική συμπεριφορά για τον πιο ανήσυχο. Είπα όσο είναι αυτό δυνατό γιατί ξέρω ότι θα μου πεις για υπερτροφοδοτούμενα Μ-division cars και 4wheel-drive....Εδώ πρέπει να κοιτάς και τον ανταγωνισμό. Ιστορικά είδαμε ότι οι προσκολλημένοι έχασαν το τρένο.... Γιατί να κάνει το ίδιο λάθος η BMW?
Οι εποχές αλλάζουν, και όσο τα χρόνια περνούν, το παρελθόν αποκτά αίγλη. Έτσι βλέπεις τώρα μια BMW του 1995, όπως έτσι βλέπω και εγώ μια Alfa του 1975, μια Alfetta GT λόγου χάρη. Όμως για να συνεχίσει μια μάρκα να έχει αυτοκίνητα που μετά από 20-30 χρόνια θα αποκτήσουν μια κάποια αίγλη, θα πρέπει σήμερα να κοιτάει μπροστά, ίσως και πιο μπροστά από τον καθένα ει δυνατόν!!!
Τα υπόλοιπα σε κάποια συνάντηση φίλτατε.
-
Θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Μπορεί να την κράζω για τα Χ5Μ, Μ5 F10 κλπ αλλά σαφώς αναγνωρίζω ότι ήταν κινήσεις που έπρεπε να γίνουν για να παραμείνουν τα ταμεία γεμάτα. Με την αισθητική των τελευταίων μοντέλων έχω κάποιες 'αντιρρήσεις'. Μου δείχνουν πολύ 'συντηρητικά' για BMW και μου φαίνεται ότι αποκτούν μια αύρα αισθητικής 'μερσεντίλας'. Δεν είναι για τα μπάζα αλλά δεν έχουν και κείνο το μερακλίδικο που είχαν οι Ε60, Ε92, Ζ Coupe, X6 (Χ6?? ποιος μου πειράζει το πληκτρολόγιο... ) Ε46 2D (σόρυ, δεν τα ξέρω όλα με το εσωτερικό τους όνομα. Μην ψάχνω τώρα).
Θα τα πούμε με χαρά πιο αναλυτικά σε συνάντηση εκ του σύνεγγυς !
-
-
Ούτε και υπέροχο (όπως του V10) τον λες όμως...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ούτε και υπέροχο (όπως του V10) τον λες όμως...Kαλά προφανώς γιατί δεν είναι ατμοσφαιρικό
Αλλά για turbo εννοώ, μια χαρά ακούγεται.
-
Και real life φώτο:
Από κάποιες γωνίες μου θυμίζει τη 3άρα μου με άλλο προφυλακτήρα.
-
I like. A lot!!
-
Αισθητικά απλά ... υπέρ-υπέροχη! Πολύ εμπνευσμένο αυτοκίνητο σαν 5άρα. Σαν Μ5 δε οπτικά ότι καλύτερο σε 4τροχο.
-
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=13335
έχει κανείς τέτοια πληροφόρηση?
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=4&art_id=13335έχει κανείς τέτοια πληροφόρηση?
Ναι, ισχύει. Θα βγει. Θα είναι η Μ5 με κινητηρα diesel βελτιωμένο απο την Μ λένε.
- Sent from my iPad 2 using Tapatalk
-
Είδα και γω σήμερα την νέα 5άρα 523i μετά από δύο (;) χρόνια κυκλοφορίας πολύ κομψό αμάξι χωρίς εξάρσεις ο όγκος κρύβεται πολύ περίτεχνα δεν μοιάζει με μαούνα μου άρεσε .
-
Κούκλα η νέα 5άρα και σαφώς την προτιμώ αισθητικά σε σχέση με την Ε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ναι, ισχύει. Θα βγει. Θα είναι η Μ5 με κινητηρα diesel βελτιωμένο απο την Μ λένε.
Ι highly doubt it mate...
-
Ωραία η 5αρα.
Αν βγει 1.6Τ θα την προτιμήσω.
-
Ι highly doubt it mate...
Εδώ μια φωτογραφία από τη συσκευασία κουτιού κάποιου supplier για το αυτοκίνητο:
Αν δεις, γράφει Μ550dX.
Το Χ παίζει να είναι και 4κίνηση, είχαν πει ότι θα έβγαζαν και 4κίνηση στη 5άρα.
-
Και εδώ λένε ότι είναι επίσημο, αλλά ανακοίνωση δεν έχω δει ακόμα:
Επίσημο: Νέα BMW Σειράς 5 με πετρελαιοκινητήρα από τα χέρια του τμήματος Μ
Δημοσιεύθηκε από gazokiller στις 18 Αυγ 2011 | 6 Σχόλια
Οι φήμες για την παραγωγή της Μ5 με πετρελαιοκινητήρα επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την BMW. Το μοντέλο δεν θα ονομάζεται Μ5 d, αλλά το πιο πιθανό 550d xDrive M ή 550dM ή 550dXM ή κάτι παρόμοιο στα πρότυπα του 1 M Coupe. Ο λόγος που βλέπουμε το χαρακτηριστικό Χ είναι γιατί το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο για να μπορέσει να περάσει στο δρόμο όλη την θηριώδη ροπή που θα έχει ο tri-turbo 3.0-λίτρων κινητήρας. Ο κινητήρας αυτός θα είναι σε σειρά και θα χρησιμοποιήσει ένα μικρό turbo για να άμεση ώθηση και μικρή κατανάλωση κατά την εκκίνηση καθώς και δύο μεγαλύτερα twin-scroll turbo για την παραγωγή περισσότερης δύναμης όταν ο οδηγός της αποφασίσει να κινηθεί γρήγορα.
Ο κινητήρας αυτός είναι ο ίδιος με τον σημερινό 3.0-λίτρων πετρελαιοκινητήρα της BMW, αλλά με σημαντικές τροποποιήσεις, όπως είναι η νέα κυλινδροκεφαλή. Θα κάνει χρήση μιας ποικιλίας προηγμένων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των άμεσου ψεκασμού και σύστημα Valvetronic, με σκοπό να βελτιστοποιήσει την λειτουργία της εισαγωγής και εξαγωγής βαλβίδων του κινητήρα.
Η απόδοση του κινητήρα θα είναι μικρότερη από τον twin-turbo V8 4.4-λίτρων της βενζινοκίνητης έκδοσης με τα 560 άλογα αλλά θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 500 με 550 άλογα. Όμως η μεγάλη διαφορά θα είναι στη ροπή που θα υπερβαίνει τα 880 Nm σε σχέση με τα 680 Nm της βενζινοκίνητης.
Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Επίσημο: Νέα BMW Σειράς 5 με πετρελαιοκινητήρα από τα χέρια του τμήματος Μ - AutoBlog.gr
http://www.autoblog.gr/2011/08/18/bmw-c ... es-diesel/
88 κιλά ροπή!! Γιαυτό θα είναι 4κίνητο.
-
Τετρακίνητη Μ αν θα βγει είναι γιατί τώρα χάνουν πωλήσεις στην λεγόμενη snow belt των ΗΠΑ-Καναδά. Κατά τα άλλα το M Division βουλιάζει όλο και περισσότερο στον βούρκο...
-
Κατά τα άλλα το M Division βουλιάζει όλο και περισσότερο στον βούρκο...Βασικά ψάχνει να βρει niches να επιβιώσει.
Το M Division ήταν πάντα ο επίσημος 'βελτιωτικός' οίκος της BMW. Δηλαδή το αυτοκίνητο όπως βγαίνει από το εργοστάσιο, το παίρνει η Μ και το κάνει ό,τι θέλει.
Προσαρμόζεται όμως πλέον στις ανάγκες της αγοράς. Πρέπει να επιβιώσει βγάζοντας συνεχώς νέα και διαφορετικά μοντέλα. Δεν έβγαλε μόνο 4κίνητο ή μόνο diesel θα βγάλει ΚΑΙ αυτά. Θα μου πεις, και η Audi έχει βγάλει και δε το ονόμασε SQ7 δε ξέρω κι εγώ πως θα μπορούσε, αλλά το Μ είναι πιο μαρκετινίστικο όπως καταλαβαίνεις
Από την άλλη, το diesel είναι μια τεχνολογία όπου προσφέρει συγκριτικά με τη βενζίνη χαμηλότερη κατανάλωση και περίπου 30% μεγαλύτερη ροπή. Νομίζω είναι ευπρόσδεκτο μια εταιρία να το εξελίσσει λίγο παραπάνω. Όποιος είναι dieselhead το αγοράζει, όποιος είναι petrolhead παίρνει την τουρμπάτη πισωκίνητη έκδοση της Μ5.
Εδώ έχει δώσει επιλογές.
Οπότε, επειδή όπως είπα η Μ είναι ένας βελτιωτικός οίκος, παίρνει το *50d μοτεράκι, κάνει τα μαγικά της και το βγάζει στη παραγωγή.
-
Ανεξάρτητος οίκος μετατρέπει την Μ5 σε υγραέριο, τουλάχιστον το προηγούμενο μοντέλο με τον Βε10. Εγώ αυτό θα έπαιρνα αν ήθελα σώνει και καλά να έχω χαμηλότερη κατανάλωση.
Βέβαια οικονομία και Μ5 είναι σχήμα οξύμωρο, αλλά βίτσια είναι αυτά.
Κάτι σε βενζινουβρίδιο ίσως να είχε περισσότερο νόημα, ακόμη και το Φερραρικό σκέφτεται κάτι τέτοιο. -
Μα δε το κάνει για τη κατανάλωση. Για τη ροπή το κάνει.
BMW 5 Series 2009