-
Εκει που ελεγα οτι ειχα κατασταλαξει τωρα μπηκα παλι σε σκεψεις,οχι μονο απο τις γνωμες του φορουμ αλλα και απο αλλα μεσα και φιλους...
Ειναι περιεργο διλημμα οπως ειπε κι ο popol@ros!
Οποιος εχει διαθεσει ας πει την αποψη του να τα βαλω ολα κατω και να τα ζυγισω!ισως κανενας κατοχους ενος απ τα συγκεκριμενα μοντελα! -
Πήγες να κάνεις test drive και στα δύο; Θα έλεγα επίσης να δοκιμάσεις και το C4 1.6 που θα έχει ίδια τιμή με το Corolla 1.4. Επειδή ειδικά το Citroen έχει και λίγο περίεργο εσωτερικό (πρωτότυπο, όχι άσχημο), μπορεί να να μην σε βολέψει και να το απορρίψεις...
Δεν είμαι φανατικός, αλλά νομίζω πως σαν αυτοκίνητο, ειδικά το 1.6 C4 είναι πολύ καλό και σίγουρα καλύτερο από το αντίστοιχης τιμής Corolla (πιο λογικό είναι να συγκρίνουμε με την τιμή νομίζω...). Από κει και μετά, το Corolla υπερέχει στο πακέτο εγγύηση (κατά πολύ) μεταπώληση (λιγότερο, οι Corolla δεν είναι πια τα τέρατα αξιοπιστίας του παρελθόντος, γιατί έγιναν...καλύτερα αυτοκίνητα...Πιο πλούσια, καλύτερα εξοπλισμένα κλπ κλπ)... Είναι θέμα προτεραιοτήτων πάντα... -
-
Ο χρήστης Stathis12 έγραψε:
Εκει που ελεγα οτι ειχα κατασταλαξει τωρα μπηκα παλι σε σκεψεις,οχι μονο απο τις γνωμες του φορουμ αλλα και απο αλλα μεσα και φιλους...Nα προτείνω και το skoda octavia2;;; Πιστεύω είναι καλή περίπτωση με βάση τις απαιτήσεις σου...
Από τα 2 που λες μάλλον το C4 θα διάλεγα... Οδήγησα (για πολύ λίγο στην εθνική) μια corolla 1,6 και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα... Καλό (πολύ καλό) γκάζι, άνετη (σχετικά), καλή ποιότητα/ηχομόνωση, αλλά στα 140 έπλεε (τα αμορτισέρ ήταν εντάξει)... Δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη βέβαια από τόσο λίγο, αλλά προβληματίστηκα... Την C4 δεν την έχω οδηγήσει...
Πάντως οπωσδήποτε κάνε ένα test-drive!
Καλορίζικο (όποιο κι αν είναι)!
-
Να 'στε καλα για το ενδιαφερον
σιγουρα ενα test drive νομιζω θα μου δωσει μια πιο σαφη εικονα
μεχρι τωρα δε μπορεσα να κανω γιατι στην μεν ΤΟΥΟΤΑ ειχε νυχτωσει οταν πηγα και δε δινουν για test drive νυχτα ενω στη δε CITROEN ηθελε να κλεισεις ραντεβου..τεσπα θα γινει μεσα στις επομενες μερες και θα επιστρεψω με εντυπωσεις! -
Ο χρήστης Stathis12 έγραψε:
Να 'στε καλα για το ενδιαφερον σιγουρα ενα test drive νομιζω θα μου
δωσει μια πιο σαφη εικοναΟδήγησέ τα, δές τα από κοντά, κυκλοφόρησε τα λίγο.
Αν δεν νοιώσεις 'ανεβασμένος' μέσα σε ένα ΝΕΟ αυτοκίνητο θα είσαι
μίζερος για τα επόμενα χρόνια που θα το οδηγείς.Ανεβασμένος μπορεί να νοιώσεις για πολλούς λόγους
- Αν είναι ευχάριστο στην οδήγηση
- Πως φαίνεται από μέσα
- Πως φαίνεται απ' έξω
- Το κοιτάζουν άλλοι, τσιμπάνε?
Φυσικά ένα αυτοκίνητο είναι ΚΑΙ εργαλείο. Αν όμως είναι ΜΟΝΟ
εργαλείο για εσένα και δεν σε νοιάζει πως νοιώθεις μέσα τότε πάρε
τον ποιό ανθεκτικό κουβά και μη ψάχνεσαι.Εγώ θα έπαιρνα corolla λόγω 6 χρόνων και τρελλών προσφορών.
Αλλά κανείς δεν κοιτάζει μια corolla στο δρόμο - είσαι άλλος ένας
ανώνυμος κορολάκιας, εκτός και φτιάξεις το αυτοκίνητο. -
**Corolla **για την αξιοπιστία & την υψηλή μεταπωλητική της αξία (έναντι του C4)
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
**Corolla **για την αξιοπιστία & την υψηλή μεταπωλητική της αξία (έναντι του C4)πώς και δεν πρότεινες Golf TSi...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
**Corolla **για την αξιοπιστία & την υψηλή μεταπωλητική της αξία (έναντι του C4)
πώς και δεν πρότεινες Golf TSi...
Eκτός επιλογών
-
corolla δαγκωτό για 2 λόγους:
-
Γίνεσαι μέλος της Νο1 αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως (από του χρόνου αυτό..) και αυτό λέει κάτι..
-
Μπορεί να είναι πιο ακριβή αλλά σήμερα κανένας δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλω να πω ότι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα υλικών και κατασκευής παντού πάνω στο αυτοκίνητο και κυρίως σε σημεία που δεν φαίνονται με πρώτη ματιά..
Γενικά τα Citroen είναι ψιλοευαίσθητα αυτοκίνητα κατά γενική ομολογία χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχουν και θετικά στοιχεία (π.χ. ανάρτηση). Εξαρτάται πού ρίχνει το βάρος ο καθένας.
-
-
Στα 1400 θα έπαιρνα corolla.
Στα 1600 μάλλον θα προτιμούσα C4. -
οι 4τροχοι συγκρινουν στο 411 τα c4 , corolla, golf 1600.
αποτελεσμα η c4 ειναι καλυτερο αμαξι απο την corolla,αλλα αν σε νοιαζουν τα στοιχεια που αναφερουν οι φιλοι παραπανω το αποτελεσμα δειχνει toyota(υπερτερει σε κινητηρα).
εχουν και μια μετρηση 120-0 c4 58m , corolla 68m!!!!!!!!!!!!!! (και λεει απλα οτι υπολειπονται σε αποτελεσματικοτητα ,το νουμερο ειναι τραγικο δε ξερω αν ισχυει)
επισης λεει οτι δεν αξιζει να παρεις 1400 γιατι τα τωρινα 1400αρια σερνονται (ενω τα παλια 75αρια )εγω θα παιρνα c4 φτηνοτερο και ομορφο μεσα εξω.τωρα αν υπολογιζεις οτι θα δωσεις τοσα μειον την αξια μεταπωλησης,ποτε δε ξερεις το c4 ειναι αρκετα πιο σπανιο
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
...τωρα αν υπολογιζεις οτι θα δωσεις τοσα μειον την αξια μεταπωλησης,ποτε δε ξερεις το c4 ειναι αρκετα πιο σπανιο...μείον τις εκπτώσεις τις Citroen που -πιθανόν- να προκύψουν μετά την αγορά
-
λες να φτηνηνει κιαλλο??????? yeah baby (λιγο δυσκολο)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
περιεργο διλλημα....τιμονι : καλυτερο της C4 με διαφορα
επιλογεας : αν και αρκετα βελτιωμενος της C4, η κορολλα εχει καλυτερο
παθητικη ασφαλεια : πολυ καλυτερη η C4
κινητηρας : καλυτερος της κορολλα αν και η C4 δεν εχει και ασχημο
φρενα : C4 ετσι απλα
αναρτηση / πλαισιο : C4
εσωτερικο : κορολλα
θεση οδηγησης : C4τα ζυγιζεις και αποφασιζεις...
τιμονι : +1
επιλογεας : +10!!!
παθητικη ασφαλεια : δεν το συζητάμε...
κινητηρας : στα 1400 ναι, στα 1600 όχι...
φρενα : +1
αναρτηση / πλαισιο : +10!!!
εσωτερικο : απαράδεκτο το Corolla. Τυπικό ιαπωνικό. Ένα από τα ισχυρά ατού του C4 είναι το εσωτερικό...
θεση οδηγησης : +1Επιπλέον από μένα :
εμφάνιση : υποκειμενικό, αλλά αντικειμενικά Corolla sucks...
οδική συμπεριφορά : Αναίσθητο-ουδέτερο το Corolla, ενδιαφέρον το C4 (παρά τον ημιάκαμπτο)
υποστήριξη - after sales : Toyota πάνω απ'όλους. Η νο1 με διαφορά...Όπως αναφέρθηκε, ζυγίζεις υπερ-κατά και αποφασίζεις. Κάνε κι ένα test-drive...
ΥΓ : Το θέμα με τις αλλαγές των μοντέλων είναι καθαρά προσωπικό και το τι θέλει ο καθένας. Το Corolla αλλάζει όπου να΄ναι. Για μένα αυτό θα μέτραγε πολύ...
-
μιλαμε για ποιοτητα εσωτερικου τονυ και οχι για την σχεδιαση......
για τον κινητηρα στα 1,600, δεν νομιζω οτι υστερει και πουθενα το κορολλα..... μην ειμαστε και υπερβολικοι....
-
Δεν είπε ότι υστερεί στα 1600, απλά δεν μειονεκτεί... Είναι περίπου ιδια τα χαρακτηριστικά τους... Για την ποιότητα του εσωτερικού πάλι, δεν ξέρω αν έχει κάνει βήματα η Citroen με την C4, αλλά η Corolla χωρίς να είναι κάτι εντυπωσιακό, μάλλον θα είναι καλύτερη... Πάντως είναι αρκετά συντηρητική μέσα οπότε μετράει και η νεωτερικότητα της C4. Είναι θέμα προτεραιοτήτων.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
... η αξιοπιστία της TOYOTA δεν είναι αυτό που ήταν...
Μα δεν είναι μόνο η αξιοπιστία. Είναι και τα 6 χρόνια εγγύηση και το
after sales support που έχουν δώσει αυτό το όνομα στην Toyota.Angel έχω TOYOTA και αν είχε βγάλει τα προβλήματα που έβγαλε εκτός
εγγύησης θα ήμουν αρκετά προβληματισμένος. Εν τω μεταξύ ξέρω οτι
αυτά τα προβλήματα είναι στάνταρ για το μοντέλο μου οπότε δεν παίζει
να ήμουν άτυχος.Δηλαδή τί προβλήματα είναι στάνταρντ για την πρώτη 6ετία?
Ξέρω π.χ στο focus είναι αντλία και κρεμαγιέρα (και εγώ ο δύσμοιρος
τότε με το ΖΧ στην πρώτη 6ετία καθάρισα μόνο τη μίζα).&^%&^% την τεχνολογία μου.
-
Corolla. H C4 δε με εμπνέει για την αντοχή της στο χρόνο και την αξιοπιστία της. Επιπλεόν στα 1400 η corolla είναι μονόδορομος λογω επιδόσεων (εξαιρούνται τα TSi TFSi).
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
μιλαμε για ποιοτητα εσωτερικου τονυ και οχι για την σχεδιαση......για τον κινητηρα στα 1,600, δεν νομιζω οτι υστερει και πουθενα το κορολλα..... μην ειμαστε και υπερβολικοι....
Δεν το διατύπωσα καλά Γιάννη, αλλά εννοούσα και ποιοτικά... Εμένα η Corolla δεν με τρελαίνει ούτε βλέπω διαφορά από το δικό μου. Ίσα-ίσα που τα πλαστικά στα επάνω μέρη είναι πιο μαλακά στο C4, με πολύ καλύτερη αφή. Μόνο στη συναρμογή θα έδινα έναν πόντο παραπάνω στο Corolla...
Δεν είπα τίποτα υπερβολικό. Στα 1600, οι κινητήρες έχουν παρόμοια λειτουργία, με εξαίρεση τα ψηλά (πάνω από 4000-4500 σαλ). Το Corolla εκεί χάνει...
Toyota Corolla 1.4,5θ ή Citroen C4 1.4,5θ??