-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ήταν όμως κάποιοι ιστορικοί και το αναφέρουν ξεκάθαρα (π.χ. Κοραής).Ηταν που? Στο κρυφο σχολειο? τοτε πως δεν υπηρξε?
-
Στην Ελλάδα τον καιρό που οι παπάδες λέγανε ότι ανοίγανε σχολεία. Μην παίζεις με τις λέξεις σαν το γαβρίλη.
-
Στην Ελλάδα τον καιρό που οι παπάδες λέγανε ότι ανοίγανε σχολεία. Μην παίζεις με τις λέξεις σαν το γαβρίλη.Ποιος ειναι παλι αυτος ο γαβριλης, δασκαλος του γενους, διαφωτιστης?
-
Ε ρε μπλεξιμο....
Εναν κοβεις, αλλος εμφανιζεται....
-
Το ότι οι Τούρκοι δεν είναι σωστοί απέναντι σε τέτοια θέματα δεν είναι δικαιολογία για μας να γίνουμε όμοιοί τους. Και είναι ή ΒΛΑΚΑΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ όποιος αξιώνει να περιθωριοποιήσουμε τους μουσουλμάνους, γιατί έτσι θα αφήσουμε ολόκληρη πόρτα ολάνοιχτη στην Τουρκία να τους μετατρέψει σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα με αποσχιστικές βλέψεις.+1
Άμα θέλουμε να μην ανησυχούμε για τυχόν απόσχισή τους κτλ πρέπει να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας. Οποιαδήποτε περιθωριοποίηση μιας ομάδας ανθρώπων τους δίνει κίνητρα να στραφούν αλλού.
Υπηρξε δεν υπηρξε δεν ειμασταν εκει να ξερουμε........
Όπως να υποθέσω δεν ξέρεις αν έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας ή ο Τρωικός πόλεμος, έτσι;
Και κάτι ακόμα, RedLine λεχεις μιλήσει καθόλου με Πομάκους;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το ότι οι Τούρκοι δεν είναι σωστοί απέναντι σε τέτοια θέματα δεν είναι δικαιολογία για μας να γίνουμε όμοιοί τους. Και είναι ή ΒΛΑΚΑΣ ή ΠΡΟΔΟΤΗΣ όποιος αξιώνει να περιθωριοποιήσουμε τους μουσουλμάνους, γιατί έτσι θα αφήσουμε ολόκληρη πόρτα ολάνοιχτη στην Τουρκία να τους μετατρέψει σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα με αποσχιστικές βλέψεις.
+1
Άμα θέλουμε να μην ανησυχούμε για τυχόν απόσχισή τους κτλ πρέπει να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας. Οποιαδήποτε περιθωριοποίηση μιας ομάδας ανθρώπων τους δίνει κίνητρα να στραφούν αλλού.
Υπηρξε δεν υπηρξε δεν ειμασταν εκει να ξερουμε........
Όπως να υποθέσω δεν ξέρεις αν έγινε η ναυμαχία της Σαλαμίνας ή ο Τρωικός πόλεμος, έτσι;
Να ενταξουμε ποιους? Τους ειδη εντεταγμενους? Κυνδυνολογειτε με αυτα που λετε, ακου αποσχιση!!!
Το θεμα του κρυφου σχολειο δεν ειναι αποδεδειγμενο αν υπηρξε η οχι τελικα, υπαρχουν αναφορες η ικασιες, για τον Κοραη δεν ξερω αν ειπε κατι τετοιο αλλα και αν ειπε, αυτο δεν αποτελει αποδειξη.
Με πομακους οχι δεν εχω μιλησει, εχω μιλησει με κουρδους, ποντιους, αρμενιους, σερβους, και Σκοπιανους.....αλλα τι σημασια εχει, η ερωτηση σου ποια ειναι?
-
Ο χρήστης RedLine έγραψε:
Το θεμα του κρυφου σχολειο δεν ειναι αποδεδειγμενο αν υπηρξε η οχι τελικα,
Είναι σαφώς αποδεδειγμένο ότι δεν υπήρξε.
Ηδη από το 1454 ιδρύθηκε η Πατριαρχική Σχολή στην Κων/πολη και από τα τέλη του 16ου αιώνα έχουμε πολλά σχολεία κυρίως στα αστικά κέντρα (Χίος ,Πάτρα, Θεσ/νίκη, Πάτμος)Διακρίνονται σε : Σχολεία των Κοινών Γραμμάτων ( κατι σαν τα σημερινά Δημοτικά) και σε Σχολεία των Ελληνικών Μαθημάτων (κάτι σαν τα σημερινά Γυμνάσια)
Από τα μεσα του 18ου αιώνα κυρίως με την υποστήριξη των εμπορων και την συμμετοχή των λογίων ανανεώνεται η εκπ/ση, ιδρύονται νέα σχολεία και ακολουθούνται νέες μέθοδοι διδασκαλίας (Γιαννενα, Κυδωνίες, Σμύρνη και αλλού)
Εάν υπήρχε το 'κρυφό σχολειό' γιατί ο Κοσμάς ο Αιτωλός δηλώνει ότι :'...έως τριάκοντα επαρχίας περιήλθα, δεκα σχολεία ελληνικά εποίησα, διακόσια δια κοινά γράμματα';;
Μπορείς να πάρεις περισσότερες πληροφορίες από τα βιβλία του Κιτρομηλίδη που αφορούν τον Νοελληνικό Διαφωτισμό. Θεωρείται 'γκουρού' για την εποχή αυτή , κάτι σαν τον Ομπράντοβιτς στο μπάσκετ.
Το έχουμε ξαναπεί : Ενας πίνακας και ...πέντε στίχοι ήταν η αφορμή να στηθεί μια από τις μεγαλύτερες απάτες της σύγχρονης Ιστορίας μας (=κρυφό σχολειό)
Ηδη στα τελευταία χρόνια τα βιβλία της Ιστορίας έκαναν λόγο για 'θρύλο του κρυφού σχολειού' ενώ στα νέα βιβλία δεν υπάρχει καμια αναφορά.
Καιρός ήταν.
(συγγνώμη που βρεθηκα εκτός θέματος)
-
Έεεεεεεεεετσι
(εκτος από τα περι Ομπραντοβιτς )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:roll:Έεεεεεεεεετσι
Χαρηκες εσυ ε? Δεν μου κανει εκπληξη ειδικα για σενα
-
Με πομακους οχι δεν εχω μιλησει, εχω μιλησει με κουρδους, ποντιους, αρμενιους, σερβους, και Σκοπιανους.....αλλα τι σημασια εχει, η ερωτηση σου ποια ειναι?Ποιος στα αληθεια ειμαι εγω και που παω;
Σπιτι ολοι καλα;
Κατι ελεγες δε σε προσεχα, συγνωμηνΝα πω επισης οτι εχω μιλησει με 3 Νορβηγους, 7 Αυστραλους, εναν Χιλιάνο και μια Νοτιοαφρικανα.
-
Αμα καταλαβαινεις εσυ την ερωτηση πες την μου και μενα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Με πομακους οχι δεν εχω μιλησει, εχω μιλησει με κουρδους, ποντιους, αρμενιους, σερβους, και Σκοπιανους.....αλλα τι σημασια εχει, η ερωτηση σου ποια ειναι?
Ποιος στα αληθεια ειμαι εγω και που παω;
Σπιτι ολοι καλα;
Κατι ελεγες δε σε προσεχα, συγνωμηνΝα πω επισης οτι εχω μιλησει με 3 Νορβηγους, 7 Αυστραλους, εναν Χιλιάνο και μια Νοτιοαφρικανα.
Στην Τουρκικη γλωσσα τα λεγατε?
-
Στη νοηματικη με το Δημητρη Πουλακη.
Αληθεια στη νοηματικη αλλαζουν τα εθνικα συμφεροντα και οι χαρτες; -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Στη νοηματικη με το Δημητρη Πουλακη.
Αληθεια στη νοηματικη αλλαζουν τα εθνικα συμφεροντα και οι χαρτες;Για κανε μια ερευνα, θα βρουμε πολλους φωτεινους παντογνωστες που θα κανουν το παν να βγαλουν πορισμα για οφελει της ΕΛΛΑΔΑΣ αν δωσει απλοχερα οτι ζηταει η γειτονα χωρα
-
:roll:
Έεεεεεεεεετσι
Είμαι χαρουμενο παιδι, τι να κανω
Γιατι ομως ειδικα εγώ?
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
:roll:
Έεεεεεεεεετσι
Είμαι χαρουμενο παιδι, τι να κανω
Γιατι ομως ειδικα εγώ?
Ελα ντε, γιατι ειδικα εσυ?
-
Redline, αναφέρθηκε κάπου ότι η Τουρκία απαίτησε την προαιρετική διδασκαλία των τουρκικών στα ελληνικά σχολεία; Έχω χάσει επεισόδια...
Ή μήπως απλώς πετάμε στρακα-στρούκες χάρην (πατριωτικού) εντυπωσιασμού; -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Είμαι χαρουμενο παιδι, τι να κανωΓιατι ομως ειδικα εγώ?
Εισαι γνωστος μειοδοτης! Αντι να βαλεις αβαταρ τον τσολιά σαν τον ηλιλια και υπογραφη το 'το παπακι παει στην ποταμια', υποδαυλιζεις την ελληνικην κουλτουρταν προβαλλοντας τους χασιληδες και μαλλιαδες εγγλεζοκιναιδους. Ονειδος!
-
Οτι να ναι...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Redline, αναφέρθηκε κάπου ότι η Τουρκία απαίτησε την προαιρετική διδασκαλία των τουρκικών στα ελληνικά σχολεία; Έχω χάσει επεισόδια...
Ή μήπως απλώς πετάμε στρακα-στρούκες χάρην (πατριωτικού) εντυπωσιασμού;Διαβασε λοιπον τι εχω γραψει και κρατα τις στρακα-στρουκες για το πασχα
Διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στο γυμνάσιο.