-
Ο χρήστης skye έγραψε:
για φωτογραφικη παντως που αναφερθηκε παραπανω, μια φορα μου την ειπαν πολυ χοντρα, γιατι περνουσαμε πανω απ'τις αλπεις και δεν μπορουσα ν'αντισταθω να μην τραβηξω φωτογραφιες
ευτυχως δε μου πηραν το φιλμ,--- μονο με πρηξανεγια ψηφιακή φωτογραφική ποτέ δεν μου έχουν πει κάτι κι έχω πάρα πολλές φωτογρφίες, εκτός από τα κοντινά σε απο/προσγείωση
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Aυτή και αν είναι μαλακία... Σε τι μπορεί να ενοχλήσει η φωτογραφική, ιδιαίτερα η αναλογική την πτήση?προφανως θα μοιαζω λιγο με το τζειμς μποντ.....
οποτε θα σκεφτηκαν να κρατησουν καμια πισινη
εντιτ: lkar δοκιμασε να βγαλεις φωτο ενα τοπιο μπροστα στην αεροσυνοδο
πιανει πανταεκτος αν εχεις θεληματικο πηγουνι, ή αν εχουν αλλαξει τοσο πολυ τα πραγματα
-
corsair και τα περιστατικά που αναφέρει το άρθρο που ανέφερα (το οποίο δεν είναι θέμα άποψης, περιστατικά αναφέρει, εκτός αν κάποιος το θεωρεί αναξιόπιστο) ειναι απειροελάχιστα σε σχέση με τον όγκο των δρομολογίων.
Απλώς οι παρεμβολές απο ηλεκτρονικές συσκευές αν και εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργήσουν πρόβλημα δεν παύουν να είναι ένας υπαρκτός κίνδυνος παρεμβολής και σε καμία περίπτωση 'μύθος'.
Λογικά τα πιο σύγχρονα αεροπλάνα δεν θα αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα ή έστω θα έχουν ακόμα λιγότερα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
...Παντως, και αντε να πουμε πως τα WiFi και GSM και οποιαδηποτε πηγη εκπομπης δυναται να επηρεασει μια πτηση.... το discman ρε παιδια πως μπορει να επηρεασει? Η το Gameboy... η αλλα ηλεκτρονικα τα οποια ΔΕΝ εχουν πομποδεκτες καποιου ειδους. Αυτο δεν μπορεσα ποτε να το χωνεψω... εκτος ποια και αμα αγνοω κατι.Όλες οι ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές παράγουν ένα είδος «θορύβου» όταν λειτουργούν.
Αυτός ο «θόρυβος» δύναται να επηρεάσει άλλες συσκευές ή δέκτες διαφόρων συστημάτων. (υπό προυποθέσεις βέβαια)Πολλές φορές βλέπουμε στην οθόνη της τηλεόρασης μας πότε ο γείτονας χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα ή το μίξερ π.χ.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Όλες οι ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές παράγουν ένα είδος «θορύβου» όταν λειτουργούν.
Αυτός ο «θόρυβος» δύναται να επηρεάσει άλλες συσκευές ή δέκτες διαφόρων συστημάτων. (υπό προυποθέσεις βέβαια)Πολλές φορές βλέπουμε στην οθόνη της τηλεόρασης μας πότε ο γείτονας χρησιμοποιεί την ηλεκτρική σκούπα ή το μίξερ π.χ.
Σωστα... αλλα δεν κουβαλαμε και μετασχηματιστες μωρε... τα περισσοτερα με 1,5 volt μπαταριουλες ειναι... ποσο ποια 'φασαρια' να κανει πχ ενα PSP?
Παντως ετσι για να ξερετε... αυτη την περιοδο οι ειδικοι συσκεπτονται σχετικα με το κατα ποσο θα πρεπει να συνεχισει να επιτρεπεται η χρηση φορητων υπολογιστων στα αεροσκαφη. Βλεπετε χαρη στα δεκαδες κρουσματα πυρκαγιας επειτα απο την συνεργασια Dell με Sony, φοβηθηκε το ματι τους σχετικα με το τι μπορει να γινει (και αν κρινω απο Video με πυρκαγιες απο φορητους... ειναι οντως επικυνδινα) Ηδη σε καποιες αεροπορικες τους επιτρεπεπουν την χρηση φορητων, αφου πρωτα αφαιρεσουν την μπαταρια (προφανεστατα υπαρχουν τροφοδοσιες στο αεροσκαφος)
-
Στο μεταξύ....
http://news.ert.gr/8/252606.asp*Απαρηγόρητη είναι η ανάπηρη πρωταθλήτρια από τη Ν. Ζηλανδία, Κεϊτ Χόραν, η οποία βλέπει πλέον τους κόπους και τα όνειρα δύο χρόνων για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλο σε αγώνες δρόμου της κατηγορίας Ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), να σκοντάφτουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο βρετανικό αεροδρόμιο του Χίθροου. Η 30χρονη πρωταθλήτρια του τριάθλου, που είχε δώσει το παρών και στους παραολυμπιακούς αγώνες του 2004 στην Αθήνα, αναγκάστηκε να αφήσει το προσθετικό μέλος αξίας 6.300 δολαρίων μαζί με άλλα 20.000 αντικείμενα, που δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται σε αεροπορικές πτήσεις σε αποθήκη του Λονδίνου.
Ζήτησε να της φτιάξουν νέο μέλος
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του στην εφημερίδα 'Ντομίνιον Ποστ' του Ουέλιγκτον η Χόραν συνήθως μεταφέρει την πολύτιμη ειδική πρόθεση για το τρέξιμο στις χειραποσκευές της, μολαταύτα τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας την ανάγκασαν να το αποχωρισθεί στο check-in όταν προ εβδομάδος ταξίδευσε από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ, όπου την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί στο Άσεν το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΑΜΕΑ.
Και ενώ η πρωταθλήτρια από τη Ν.Ζηλανδία βρίσκεται ήδη στη 'χώρα της τουλίπας' το πολύτιμο 'πόδι της' έχει μείνει 'αμανάτι' στις αποθήκες του βρετανικού αεροδρομίου. Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συμμετάσχει στους αγώνες η Χόραν ζήτησε από έναν Ολλανδό κατασκευαστή προσθετικών μελών να της ετοιμάσει ένα νέο πόδι, όμως όπως αναφέρει και η ίδια απογοητυεμένη 'αυτά τα πόδια απαιτούν πολλές εβδομάδες για να ταιριάξουν τέλεια-προς ώρας αυτή είναι η μόνη πιθανότητα που έχω' τόνισε φανερά απογοητευμένη η Χόραν στη 'Ντομίνιον Ποστ'.
*Αν είναι δυνατόν?!......
-
Περίοδο μουντιαλ πέταξα Αθήνα - Φρανκφούρτη - Νέα Υόρκη και Νέα Υόρκη - Μόναχο - Αθήνα με την Lufthansa.
Τα μέτρα ασφαλέιας δεν μπορώ να πώ ότι ήταν εξονυχιστικά μόνο στην πτήση Φρανκφούρτη - Νέα Υόρκη κάποιοι έβγαζαν παπούτσια - ζώνες κλπ!!!!!
Να πούμε ότι τα πιρούνια ήταν μεταλλικά!!!!!
Στην επιστροφή από NY το JFK είναι μπουρδελάκι!!!!!! ο έλεγχος ήταν πολύ χαλαρός!!!! δυστυχώς οι Έλληνες παρότι είμαστε στην ΕΕ αντιμετωπιζόμαστε σαν δεύτερης κατηγορίας πολίτες!!!!!
Έκπληξη μου προκάλεσε ότι λόγω πολλών αγορών είχα μια χειροαποσκευή η οποία εκτός των άλλων είχε μέσα ένα βάζο από το MOMA το οποίο με δυο κινήσεις μπορούσε να γίνει καλό όπλο.... και όμως το πήρα μαζί μου στην καμπίνα!!!!Τώρα για δυσλειτουργίες συσκευών και θερμότητες όποιος έχει χρόνο ας ανατρέξει στην πτώση της Swissair στον Ατλαντικό το 1998. Υπερθέρμανση του νέου συστήματος ψυχαγωγίας για τους επιβάτες της Α΄θέσης, ικρή υποεκτίμιση και λαμπάδιασε ο τόπος!! Δύναμη πρόσκρουσης στο νερό 350 G. Παίζει και σε ντοκυμαντερ στο NOVA
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο μεταξύ....
http://news.ert.gr/8/252606.aspδε ντρεπονται τα βρωμοσκυλα με τα ανεκδιηγητα μετρα ασφαλειας τους????????????
περισσοτερο ασφαλης νιωθεις στο αφγανισταν παρα στις ευρωπαικες πρωτευουσες με αυτους τους αχρηστους που νομιζουν οτι ετσι κανουν δουλεια...
-
η παγκοσμια σπορα του φοβου εγινε
τωρα ηρθε η ωρα να θερισουμε
ειμαι (Α)
-
'Campaign of fear and consumption'...
-
Γνωρίζει κανείς αν με τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό επιτρέπεται να έχει κάποιος laptop ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο; Δε σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση, μόνο να το έχω μαζί μου.
Πετάω Αθήνα - Φλωρεντία μέσω Βιέννης με Austrian Airlines.
-
Επιτρέπεται να έχεις laptop ως χειραποσκευή. Τουλάχιστον επιτρεπόταν ένα χρόνο πριν..
Προσωπικά χρησιμοποιώ το iPod κατά την διάρκεια της πτήσης και ποτέ δεν μου έχει πει αεροσυνοδός κάτι. Μία φορά μόνο θυμάμαι που πριν προσγειωθούμε και είχα αφήσει τα ακουστικά στα αυτιά μου, μου είπε η αεροσυνοδός να το κλείσω, της είπα ότι είναι κλειστό και that was all..
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν με τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό επιτρέπεται να έχει κάποιος laptop ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο; Δε σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση, μόνο να το έχω μαζί μου.Πετάω Αθήνα - Φλωρεντία μέσω Βιέννης με Austrian Airlines.
Επιτρέπεται. Απλά, όταν περνάς έλεγχο, στο βγάζουν από την τσάντα του πριν περάσει από ακτίνες Χ.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Γνωρίζει κανείς αν με τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό επιτρέπεται να έχει κάποιος laptop ως χειραποσκευή στο αεροπλάνο; Δε σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω σε καμία περίπτωση, μόνο να το έχω μαζί μου.Πετάω Αθήνα - Φλωρεντία μέσω Βιέννης με Austrian Airlines.
Πέταξα μια μέρα μετά τα νέα του Λονδίνου.. Μου εκαναν ενα τυππικο έλεγχο στο λαπτοπ και όλα καλα...
Ενας συμφοιτητης μου είναι χωρις αποσκευες απο τις 11 αυγούστου.. έχουν χαθεί...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Στο μεταξύ....
http://news.ert.gr/8/252606.aspδε ντρεπονται τα βρωμοσκυλα με τα ανεκδιηγητα μετρα ασφαλειας τους????????????
περισσοτερο ασφαλης νιωθεις στο αφγανισταν παρα στις ευρωπαικες πρωτευουσες με αυτους τους αχρηστους που νομιζουν οτι ετσι κανουν δουλεια...
Χεχε...δεν ξέρω αν πρέπει να κλαις ή να γελάς. Αν απορείς με ποια λογική το έκαναν αυτό οι Άγγλοι, να σου πω ότι σαν τρόπος σκέψης είναι πολύ λίγο ευέλικτοι. Κοινώς, πάνε με το γράμμα του κανονισμού, ακόμα και στα προφανή.
Κάποιες φορές λένε ότι οι κανονισμοί έχουν φτιαχτεί για τους ηλίθιους. Μάλλον ταιριάζει για ορισμένους λαούς αυτό.Τώρα, στο θέμα laptop ταξίδεψα από το Ελ. Βενιζέλος συνολικά 3 φορές και έφυγα από το Λούτον άλλες 3 τον τελευταίο χρόνο. Ε, στο ελληνικό αεροδρόμιο μου ακτινογραφήσανε το λάπτοπ και τις 3 φορές, ενώ στο αγγλικό μόνο μία, την τελυταία (πριν τα νέα μέτρα όμως).
Για τώρα, επειδή με ενδιαφέρει, έχω μάθει ότι αφήνουνε λάπτοπ΄μέσα στο αεροπλάνο, αλλά όχι χειραποσκευή. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Επιτρέπεται. Απλά, όταν περνάς έλεγχο, στο βγάζουν από την τσάντα του πριν περάσει από ακτίνες Χ.όταν φεύγεις από Βενιζέλο. Από άλλα αεροδρόμια της χώρας...
Στο αεροπλάνο...