-
ψιτ αδερφια.........
εχουμε ιδεα πανω στο θεμα : τηλεοραση????
η δικια μας απεβιωσε χθες και ειμαι στο ψαξιμο.........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ψιτ αδερφια.........εχουμε ιδεα πανω στο θεμα : τηλεοραση????
Ευρυγώνια και 100 Hz να είναι και τα υπόλοιπα έρχονται πακέτο (ΜΗΝ πάρεις οπίσθιας προβολής).
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ψιτ αδερφια.........
εχουμε ιδεα πανω στο θεμα : τηλεοραση????
Ευρυγώνια και 100 Hz να είναι και τα υπόλοιπα έρχονται πακέτο (ΜΗΝ πάρεις οπίσθιας προβολής).
μπορεις να μου τα εξηγησεις ολα αυτα που λες???
-
Όχι σε αναλογία πλευρών οθόνης 4:3, όπως η οθόνη του PC σου, αλλά 16:9 (=ευρυγώνια). Έτσι μπορείς να βλέπεις DVD άνετα και ωραία, στη σωστή διάσταση. Να έχει ρυθμό ανανέωσης 100 Hertz, αντί των συνηθισμένων 50 που έχουν οι παλιότερες τηλεοράσεις. Κάνει πιο ξεκούραστη την τηλεθέαση.
Μέγεθος 32 ίντσες και πάνω. Όταν βλέπεις TV αυτή μετατρέπεται (με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο) σε 4:3 (με μαύρες γραμμές αριστερά-δεξιά) για να μην τραβιέται η εικόνα σε πλάτος και το μέγεθος της επιφάνειας που βλεπεις εικόνα είναι ~27-28'.Edit: Οι οπίσθιας προβολής είναι κάτι γκουμούτσες τεράστιες, με σκοτεινή εικόνα και συνήθως μεγάλης επιφάνειας (40'+). Οι plasma και οι TFT είναι οι λεπτές. Δεν τις εμπιστεύομαι, παθαίνουν εύκολα διάφορες βλάβες, με σημαντικότερο το κάψιμο κόκκων (pixel), που φαίνονται σαν μαύρα στίγματα στην οθόνη. Μια κλασικού τύπου TV με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι ΟΚ.
-
μανο εχουμε να προτεινουμε τιποτε???? μαρκα??? μοντελο???
και βασικα για τι τιμη μιλαμε??? -
-
αυτες που λενε οι πλασματος τι ειναι?????
-
Κοστίζουν διπλά και τριπλά. Είναι αυτές οι λεπτές που μοιάζουν με κάδρα.
Ωραία εμφάνιση και ποιότητα εικόνας, αλλά πολλά τα λεφτά (1500-5000+ ευρώ). Αν δεν υπάρχει τραγικό πρόβλημα χώρου και περισσεύουν τα φράγκα, είναι λουκουμάκι. Αλλά, όπως είπαμε, συχνά βγάζουν προβλήματα.http://www.sitemaker.gr/totan/assets/ep ... lasma4.jpg
(οι τιμές είναι για τα έπιπλα ) -
Οταν φτιάχναμε το οικογενειακό home theater στο σπίτι πριν μερικά χρόνια το είχα ψάξει εξονυχιστικά το θέμα (περιοδικά, hometheaterforum.com κ.λ.π.)
Αυτά που είπαν τα παιδιά ειναι απολύτως σωστά. 16:9, 100Hz, με progressive scan είσοδο.
Αντικειμενικά, την καλύτερη εικόνα (σαν σύνολο) έχουν ακόμα οι οθόνες CRT (μπαούλα με καθοδικό σωλήνα). Πιο ζωντανά χρώματα, φωτεινές, δοκιμασμένη τεχνολογία. Εμείς έχουμε μια Sony KV32FD-1.
Μειονεκτήματα των CRT είναι οι ατέλειες στη γεωμετρία (προς τις άκρες της οθόνης), το οτι εππηρεάζονται απο μαγνητικές πηγές (π.χ. ηχεία) και φυσικά το μέγεθος και βάρος τους (ενδεικτικά η Sony μας ζυγίζει 80 κιλά ). Δύο τηλεοράσεις αλλάξαμε (και με γράμμα καταγγελία στο HiTech) μέχρι να πετύχουμε οθόνη με 99% τέλεια γεωμετρία (ειμαστε ψείρες). Και φυσικά με κρυφό μενού κάνεις τις δικές σου μικρορυθμίσεις.
Οι πλάσμα ειναι ουσιαστικά η επόμενη γενιά των CRT (πάνω κάτω έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας), με πολλά προτερήματα: σχεδόν τέλεια γεωμετρία, ανάλυση (Hi-Def TV κ.λ.π.), εισόδους για σύνδεση PC, μειωμένο βάρος και όγκος, design. Βέβαια ακόμα σε επίπεδο χρωμάτων και φωτεινότητας δεν φτάνουν μια πολύ καλή CRT. Επίσης ειναι ακριβές.
Oι LCD TFT είναι οθόνες σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στο PC μας αλλα σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Ειναι απόλυτα ευκρινείς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μόνιτορ για PC, είναι φωτεινές και έχουν αρκετά καλό χρώμα (πάλι όχι τοσο καλό όσο οι CRT). Επίσης έχουν τέλεια (λόγω αρχής λειτουργίας) γεωμετρία. Απ' όσο ξέρω δεν βγαίνουν σε πολύ μεγάλες διαστάσεις (>32,36'') λόγω κόστους κατασκευής του πάνελ.
Ενας θείος μου έχει μια Philips 32'' TFT που έχει πραγματικά υπέροχη εικόνα.
Προσωπικά μάλλον θα επέλεγα μια 32άρα TFT.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Θα σε ψιλοπαιδέψει λίγο στην αρχή, μέχρι να φτιάξεις τις μπάρες και τα κουμπιά όπως θες. Μετά όμως είναι σαν τον FF σε αρκετά σημεία και εύχρηστος. Το πιο χρήσιμο είναι ένα κουμπάκι που σκοτώνει τις εικόνες πριν κατέβουν (διατηρώντας ή όχι τη διάταξη της σελίδας), ώστε να φορτώνει μια σελίδα που θες να δεις στα γρήγορα στο άψε-σβήσε.
Λοιπόν, γράφω από Όπερα. Ωραίος είναι, γρήγορος!
Ερώτηση στα γρήγορα: πώς κάνω import τα bookmarks μου?
ΕΔΙΤ: άκυρον, το βρήκα!
Οοοοουυυυυ δάσκαλε που δίδασκες...
...................
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα σε ψιλοπαιδέψει λίγο στην αρχή, μέχρι να φτιάξεις τις μπάρες και τα κουμπιά όπως θες. Μετά όμως είναι σαν τον FF σε αρκετά σημεία και εύχρηστος. Το πιο χρήσιμο είναι ένα κουμπάκι που σκοτώνει τις εικόνες πριν κατέβουν (διατηρώντας ή όχι τη διάταξη της σελίδας), ώστε να φορτώνει μια σελίδα που θες να δεις στα γρήγορα στο άψε-σβήσε.
Λοιπόν, γράφω από Όπερα. Ωραίος είναι, γρήγορος!
Ερώτηση στα γρήγορα: πώς κάνω import τα bookmarks μου?
ΕΔΙΤ: άκυρον, το βρήκα!
Οοοοουυυυυ δάσκαλε που δίδασκες...
...................
Στην πηρά, στην πηρά
-
μου ήρθε 2 φορές αυτό :
G DATA AntiVirusKit detected a virus in the following mail: Sender: xxxxxxx@yahoo.gr * το mail μου Receiver: SUPPORT@xxxxx.gr (το κρύβω για ευνόητους λόγους) Cc: Bcc: Date: 2005/09/20 17:48 Subject: Att Virus: Email-Worm.Win32.Bagz.f The infected area was deleted.
έψαξα με το Kaspersky και δεν είμαι «μολυσμένος»
το mail που μου ήρθε δεν είναι ιός (δεν έχει συνημμένο αρχείο) και το Kaspersky δεν μου «βάρεσε» alert.Tι γίνεται;
-
Πολλοί mail servers εξετάζουν τα μηνύματα για ιούς πριν σου τα στείλουν και αν έχουν ιό σου τα στέλνουν 'καθαρισμένα'.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολλοί mail servers εξετάζουν τα μηνύματα για ιούς πριν σου τα στείλουν και αν έχουν ιό σου τα στέλνουν 'καθαρισμένα'....με παρουσιάζει έμενα ως αποστολέα...ενώ εγώ δεν έχω στείλει mail σε αυτούς...
από spam list...;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πολλοί mail servers εξετάζουν τα μηνύματα για ιούς πριν σου τα στείλουν και αν έχουν ιό σου τα στέλνουν 'καθαρισμένα'.
...με παρουσιάζει έμενα ως αποστολέα...ενώ εγώ δεν έχω στείλει mail σε αυτούς...
από spam list...;
Φίλε elteo σπαμ είναι μην ασχολείσαι.
just delete them.
-
Σε παρουσιάζει σαν αποστολέα (αλλαγμένο επίτηδες) μήπως και περάσει από το φίλτρο σου και το ανοίξεις ή να μπερδευτείς εσύ και να το ανοίξεις. Κόλπα.
-
PSP Vs iPod U2..
Κατά 80% iPod αλλά θέλω να δω μπας και μου αλλάξετε γνώμη..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
PSP Vs iPod U2..Κατά 80% iPod αλλά θέλω να δω μπας και μου αλλάξετε γνώμη..
και τα δυο
ipod γιατι U2????
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
PSP Vs iPod U2..
και τα δυο
ipod γιατι U2????
Γιατί σε μαύρο είναι κουκλί. Το άσπρο είναι πολύ κοινό..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
PSP Vs iPod U2..
και τα δυο
ipod γιατι U2????
Γιατί σε μαύρο είναι κουκλί. Το άσπρο είναι πολύ κοινό..
Στο 'φορουμιστικο παιχνίδι', λένε ότι το i-pod δεν λέει πολύ... Προβληματίζομαι...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]