-
το κακό με τις Asus, είναι ότι κοστίζουν διπλάσια από την αμέσως φθηνότερη
-
Επιτέλους πέτυχα το σωστό κοκτέϊλ προγραμμάτων και ρυθμίσεων ώστε να αποφεύγω τα traking cookies. Βέβαια αναγκάστηκα να γίνω παράνομος κατεβάζοντας full versions αλλά χαλάλι. Είχε αρχίσει να μου τη δίνει.
Δεν έχω ιδιαίτερα μυστικά αλλά συγχίζομαι που με το έτσι θέλω κάποιοι επιμένουν να τρυπώνουν στην προσωπική μου ζωή.
rally.gr tracking cookies, you can kiss my a$$ goodbye. -
nasos79:
Και οι MSI είναι πολύ ποιοτικές, σταθερές, φορτωμένες με καλούδια και σχετικά οικονομικές. Πορεύομαι εδώ και 6 χρόνια με αυτές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.mousatos:
Με τον Firefox μπορείς να σκοτώνεις τα cookies της επιλογής σου πριν καν αυτά μπουν στον σκληρό σου. Τα επιλέγεις από τη σχετική λίστα και τους απαγορεύεις την παρουσία τους. -
Λοιπόν θελω τη βοήθεια σας...
Θα προβώ σε αγορά εξαρτηματων:
1.Μητρική
2.Επεξεργαστής
3.Μνήμες
4.ΣκάνερΑπόψεις;;; Ρ4 ή AMD? Η μητρική να υποστηρίζει AGP και να κρατήσω το κόστος σε χαμηλά επίπεδα (ως προς τα 3 πρώτα) χωρίς να πάρω¨'μουφες'
Ακούω ιδέες
-
Μια ερωτηση:στο gmail υπαρχει τροπος να επιστρεφει επιβεβαιωση οτι το email το παρελαβε ο παραληπτης;Στο Outlook express υπαρχει αυτη η δυνατοτητα και ηταν πολυ βολικη!
-
BILL33:
Μια λύση είναι να πας στο λογαριασμό σου>Settings>Forwarding and POP και να ενεργοποιήσεις το POP, ώστε να μπορείς να στέλνεις-δέχεσαι μηνύματα από κάποιο πρόγραμμα σαν το Outlook Express. Μετά μέσα από το Outlook Express μπορείς να ενεργοποιήσεις τη σχετική λειτουργία επιβεβαίωσης (που λειτουργεί αν ο παραλήπτης πατήσει 'Ναι' όταν του ζητηθεί, αφού λάβει το μήνυμά σου). Λογικά θα δουλέψει.citastak:
Επεξεργαστή AMD64 σε Socket 939. Πάρε όποιον αντέχει το πορτοφόλι σου.
Μνήμες 400άρες DDR. Οι φθηνές της Kingston (Value RAM) είναι μια χαρά, επώνυμες και οικονομικές.
Μητρική θα σου έλεγα κάτι σε MSI. Αυτή είναι καλή κι έχει AGP (εγώ δεν θα την έπαιρνα με AGP πλέον, αλλά αυτό είναι δικό σου θέμα):
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523454
(βεβαιώσου ότι η κάρτα γραφικών σου κάνει για το συγκεκριμένο AGP)
Για scanner θα προτιμούσα microtek. -
citastak:
Εγώ για κάποιο περίεργο λόγο, δεν προτιμώ τους AMD, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης νομίζω, διαφορές σε απόδοση δύσκολα θα βρεις και αν βρεις, πάλι είμαι πεπεισμένος ότι μάλλον θα είναι υπέρ του Intel. Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλότερο, ειδικά αν υπολογίσεις το κόστος για ένα καλό σύστημα ψύξης.
Πριν από 4 χρόνια, αν έπαιρνα υπολογιστή δεν θα κοίταζα καν στην Intel. Τώρα, μάλλον δεν ασχολούμαι να το ψάξω, απλά εμπιστεύομαι την ανώτερη τεχνολογικά Intel.
Μην πάρεις AGP. Η γνώμη μου είναι να μην επενδύεις σε μία παλιά τεχνολογία. Ρώτα των εαυτό σου, θα έπαιρνες PCI όταν κυκλοφορούσε το AGP 4x; Γιατί να πάρεις τώρα AGP 8x, όταν έχει βγει το PCI-Express με κόστος μίας πολύ καλής κάρτας στα 100 ευρώ;
Kingston μνήμες, συμφωνώ. Αλλά μπορείς να βρεις και πιο γρήγορες απ' τις 400άρες.
Έχω MSI μητρική στη δουλειά, δεν τη διάλεξα εγώ. Το μηχάνημα είναι κακοστημένο ούτως ή άλλως, οπότε δεν μπορώ να σου πω πολλά πράγματα, αλλά γενικά, αν δεν έχεις πρόβλημα κόστους (που μάλλον έχεις, το λες κιόλας), ψάξε λίγο παραπάνω.
Scanner γιατί θες να πάρεις; Εννοώ για τι χρήση; Έχω ένα HP εδώ και κάποια χρόνια, είναι ικανοποιητικό για απλή χρήση, αλλά ο αντάπτορας για αρνητικά και slides αποδίδει φρικτά!!! Αν προσανατολίζεσαι σε κάτι τέτοιο (να ψηφιοποιείς φωτό από αρνητικά), κοίτα σε μία εξειδικευμένη συσκευή και όχι σε ένα all-in-one product.
-
Αν και δε συμμετεχω καθολου στο παρον thread, εχω να προτεινω στους Mods ή οποιον ενδιαφερεται, τη διασπαση του σε 2 ή 3 θεματα:
1 για Η/Υ
1 ή 2 για κινητα / gadgetsΑυτο θα διευκολυνει τη συζητηση, που τωρα χανεται μεταξυ των 'διασταυρουμενων πυρων'.
-
To σκαννερ το θελω αφενος για ψηφιοποιηση εγγραφων και OCR.Καποια στιγμηθα ηθελα να μπορεσω να περασω και τις φωτο μου σε cd (οχι απο αρνητικα).
Το θεμα με την AGP: ΑΠλα επειδη εχω καινουργια (μερικών ημερων καρτα γραφικών ελεγα να την κρατουσα για λογους κοστους).
Δεν κυκλοφορουν μητρικές με PCI express και AGP???
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ για κάποιο περίεργο λόγο, δεν προτιμώ τους AMD, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα προτίμησης νομίζω, διαφορές σε απόδοση δύσκολα θα βρεις και αν βρεις, πάλι είμαι πεπεισμένος ότι μάλλον θα είναι υπέρ του Intel. Το κόστος δεν είναι ιδιαίτερα ψηλότερο, ειδικά αν υπολογίσεις το κόστος για ένα καλό σύστημα ψύξης.Οι Athlon64 δεν χρειάζονται έξτρα σύστημα ψύξης, αυτό που περιέχεται στη συσκευασία είναι υπεραρκετό (θερμοκρασία ~40 βαθμοί). Οι AthlonXP το είχαν ανάγκη (θερμοκρασία ~60 βαθμοί χωρίς καλή ψύκτρα), σήμερα το έχουν ανάγκη οι P4, ειδικά αυτοί με πυρήνα Prescott καίνε και τσουρουφλάνε (με την ψύκτρα της Intel φτάνουν και τους 70 βαθμούς).
Όπως και να έχει, μακρυά από P4 με πυρήνα Prescott.Σχετικά με τον scanner: για τη συγκεκριμένη δουλειά (OCR), όλοι καλοί είναι. Απλώς οι Microtek έχουν 2ετή εγγύηση και καλή απόδοση, ενώ οι HP 1 έτους και η αντιπροσωπεία τους είναι για τα μπάζα.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Το θεμα με την AGP: ΑΠλα επειδη εχω καινουργια (μερικών ημερων καρτα γραφικών ελεγα να την κρατουσα για λογους κοστους).Δεν κυκλοφορουν μητρικές με PCI express και AGP???
φυσικά και κυκλοφορούν, εγώ έχω την Albatron PX-915G-AGPe που έχει και τις 2 θύρες. Καλή m/b με μόνο μειονέκτημα ότι έχει μόνο 2 pci slots αφού δε τραβάνε οι απλές pci exress δεν υπάρχουν συσκευές γιατί τις βάλανε..;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Το θεμα με την AGP: ΑΠλα επειδη εχω καινουργια (μερικών ημερων καρτα γραφικών ελεγα να την κρατουσα για λογους κοστους).
Δεν κυκλοφορουν μητρικές με PCI express και AGP???
φυσικά και κυκλοφορούν, εγώ έχω την Albatron PX-915G-AGPe που έχει και τις 2 θύρες. Καλή m/b με μόνο μειονέκτημα ότι έχει μόνο 2 pci slots αφού δε τραβάνε οι απλές pci exress δεν υπάρχουν συσκευές γιατί τις βάλανε..;
Μισο γιατι καθοτι ασχετος ψιλομπερδευτηκα.
Η Pci καρτα μπορει να μπει σε θύρα pci express?? H ειναι μονο για Pci express καρτα; -
Οι PCI σε PCI αποκλειστικά, το ίδιο και οι PCI-E.
Καλύτερα να μην πας σε τέτοια λύση πάντως. Τέτοια 'υβριδικά' μοντέλα μητρικών κάποια στιγμή ενδέχεται έχουν πρόβλημα γιατί ξεφεύγουν από τον κανόνα, άρα και από την υποστήριξη σε οδηγούς κλπ. Κάνε τώρα τη δουλειά σου με κάποια μητρική σε AGP και αργότερα παίρνεις το πολύ-πολύ μια μεταχειρισμένη μητρική με PCI-E να ξεμπερδεύεις.
Γενικά θα πρότεινα η μητρική να έχει chipset nVidia nForce (3-250 ή 4) ή Intel (αν πας σε P4) και όχι VIA. VIA μόνο αν θες να κάνεις οικονομία - δεν είναι κακά τα chipset της, δεν είναι όμως τόσο καλά όσο των άλλων δύο εταιρειών. -
Για καλή & οικονομική μητρική, εκτός από MSI κοίταξε και Gigabyte. (Αλλιώς ASUS )
-
Μήπως το ImageShack σας 'τρώει' τις φωτογραφίες;
Νόμιζα ότι το κάνει μόνο σε μένα, είδα όμως ότι έχει φάει και το 'SW' του cmarin στις φωτογραφίες των αυτοκινήτων μας-Περί Αυτοκίνησης (σελ.27), ενώ δεν πείραξε αυτές του CLIO-V6 στην κορυφή της ίδιας σελίδας.Edit: OK, ζωντάνεψε...
-
USB κλειδιά απο τη Mazda για το νέο Sassou
Η Mazda κυκλοφόρησε το νέο της μοντέλο για κίνηση μέσα στην πόλη, με την ονομασία Sassou. Μία από τις πολλές καινοτομίες του νέου μοντέλου είναι η χρήση USB key για την εκκίνηση της μίζας. Επίσης, το USB key μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μεταφορά δεδομένων προς το αυτοκίνητο.
Τέτοια δεδομένα μπορεί να είναι η τροφοδότηση του συστήματος πλοήγησης με χάρτες και εντολές κατεύθυνσης, αλλά ακόμα και μουσικά αρχεία ή video που το νέο Sassou μπορεί να αναπαράγει στην ενσωματωμένη οθόνη που διαθέτει, και στο στερεοφωνικό με δυνατότητες αναπαραγωγής MP3.
http://www.e-pcmag.gr/modules/news/arti ... oryid=1056
-
Παίδες, την βοήθειά σας όποιος κατέχει!!! (Σάββα μη με βρίσεις ρε!!!)
Πήρα την 256 κάρτα από το 6260 μου και την έβαλα στο καινούριο 3230. Αποφάσισα να της κάνω ένα φορμάτ, γιατί κάποια προγραμματάκια δεν έπαιζαν καλά και ήθελα να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή.
Φορμάτ μέσα στο κινητό, δεν έγινε ποτέ, κι ας το άφησα περίπου μιάμιση ώρα... αναγκαστικά έβγαλα μπαταρία, και τώρα το κινητό βλέπει την κάρτα ως 'κατεστραμμένη'
Πριν λίγο βρήκα έναν card-reader, και έκανα φορμάτ την κάρτα μέσω pc. Όλα οκ, αλλά το κινητό εξακολουθεί και την βλέπει ως 'κατεστραμμένη'...
any ideas???
EDIT: ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕ!!!!
η λύση βρέθηκε. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο, η κάρτα πρέπει να φορμαριστεί σε FAT και όχι σε FAT32
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
η λύση βρέθηκε. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κανείς κάτι παρόμοιο, η κάρτα πρέπει να φορμαριστεί σε FAT και όχι σε FAT32
είναι απλώς χοντρή, όχι χοντρή32;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παίδες, την βοήθειά σας όποιος κατέχει!!! (Σάββα μη με βρίσεις ρε!!!)Πήρα την 256 κάρτα από το 6260 μου και την έβαλα στο καινούριο 3230. Αποφάσισα να της κάνω ένα φορμάτ, γιατί κάποια προγραμματάκια δεν έπαιζαν καλά και ήθελα να τα ξαναπεράσω όλα από την αρχή.
Φορμάτ μέσα στο κινητό, δεν έγινε ποτέ, κι ας το άφησα περίπου μιάμιση ώρα... αναγκαστικά έβγαλα μπαταρία, και τώρα το κινητό βλέπει την κάρτα ως 'κατεστραμμένη'
Πριν λίγο βρήκα έναν card-reader, και έκανα φορμάτ την κάρτα μέσω pc. Όλα οκ, αλλά το κινητό εξακολουθεί και την βλέπει ως 'κατεστραμμένη'...
any ideas???
Με πρόλαβες... ...κάτι παρόμοιο είχα αντιμετωπίσει και εγώ!
-
Δωράκια από τον θείο Krus για κατόχους Symbian series 60 κινητών:
-
Τελευταία έκδοση του File Explorer. Εκτός από explorer, κάνει αρκετά πραγματάκια ακόμη ---> CLICK ME!
-
NFS Underground στο κινητό σας!!! ---> CLICK ME!
-
Για τους φαν του Firefox (και μη), ένα καταπληκτικό theme!!! Αλλάζει τα εικονίδια σε ΟΛΑ τα μενού και υπομενού, πολύ καλή δουλειά από αυτόν που το έφτιαξε ---> CLICK ME!
-
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]