-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τι κανετε για να προστατευσετε τον υπολογιστη σας απο ιους trοjans κλπ; Με το dsl τωρα γινεται ενας ψιλοχαμος ενω με ολα αυτα τα προγραμματακια που κατεβαζεις διαφορα δεν μπορεις να εισαι και τοσο σιγουρος για τις αγνες προθεσεις τους. Εγω εχω firewall στο μοντεμ, ad-ware, zone alarm και Spybot αλλα νιωθω παλι εκτεθειμενος.
βαλε linux
να γλυτωσει απο ιους και να πεσει σε ακομα χειροτερα???
Εγω παντως εχω το firewall των windows το οποιο ειναι επαρκεστατο στο να κλεινει θυρες στους απεξω, και απο εκει και περα εχω και ενα Kaspersky antivirus και ειμαι ΥΠΕΡκαλλυμενος... Και το antivirus δηλαδη που μπηκε.... μπηκε τον τελευταιο χρονο για να ελεγχει τα downloads απο τα P2P... και για κανενα αλλο λογο. Αλλωστε ολα τα προηγουμενα χρονια δεν ειχα καν.... και ουδεποττε* χτυπηθηκα απο ιο...
- αμα εχεις φαει την μιση ζωη σου πανω απο τους υπολογιστες ξερεις να αποφευγεις τις κακοτοπιες...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εγω παντως εχω το firewall των windows το οποιο ειναι επαρκεστατο στο να κλεινει θυρες στους απεξω, και απο εκει και περα εχω και ενα Kaspersky antivirus και ειμαι ΥΠΕΡκαλλυμενος... Και το antivirus δηλαδη που μπηκε.... μπηκε τον τελευταιο χρονο για να ελεγχει τα downloads απο τα P2P... και για κανενα αλλο λογο. Αλλωστε ολα τα προηγουμενα χρονια δεν ειχα καν.... και ουδεποττε χτυπηθηκα απο ιο...Πώς το ξέρεις εφόσον δεν είχες antivirus και άρα ελεγκτικό μηχανισμό που να σου πιστοποιήσει την «μόλυνση»...;
-
Μάλλον δεν είχε ανεξήγητα κολλήματα ή άλλα προβλήματα.
Βέβαια αν κάποιος χρησιμοποιεί το internet μπαίνοντας μόνο στις ίδιες 4-5 σοβαρές διευθύνσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα. -
Τι κανετε για να προστατευσετε τον υπολογιστη σας απο ιους trοjans κλπ; Με το dsl τωρα γινεται ενας ψιλοχαμος ενω με ολα αυτα τα προγραμματακια που κατεβαζεις διαφορα δεν μπορεις να εισαι και τοσο σιγουρος για τις αγνες προθεσεις τους. Εγω εχω firewall στο μοντεμ, ad-ware, zone alarm και Spybot αλλα νιωθω παλι εκτεθειμενος.
βαλε linux
δε νομιζω να εχει και πολλα προβληματα εκτος αν το συστημα του ειναι κατι εξειδικευμενο - αυτο που τρομαζει (ΙΜΟ) ειναι η αλλαγη και το ξεβολεμα
αρχισα να χρησιμοποιω linux πριν περιπου 2 μηνες και δεν βλεπω να ξαναγυρναω σε windows
οσο το μαθαινω (αν και εχω παρα πολυ δρομο ακομη) τοσο πιο πολυ μου αρεσειτα προγραμματα που χρειαζομαι υπαρχουν (παιχνιδια δεν παιζω) και μπορω να κανω οτι και σε υπολογιστη με win οποτε....
στην τελικη υπαρχει και η λυση Apple
-
Τώρα που έχει προχωρήσει και το πρότζεκτ OS X σε x86 επεξεργαστές...
-
Αλήθεια φίλε j. marr τι distro Linux χρησιμοποείς?
-
ubuntu
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
δε νομιζω να εχει και πολλα προβληματα εκτος αν το συστημα του ειναι κατι εξειδικευμενο - αυτο που τρομαζει (ΙΜΟ) ειναι η αλλαγη και το ξεβολεμα
Πραγματικά, το ξεβόλεμα είναι το σημαντικότερο.
Μετά το winamp, τίποτα.
αρχισα να χρησιμοποιω linux πριν περιπου 2 μηνες και δεν βλεπω να ξαναγυρναω σε windows
οσο το μαθαινω (αν και εχω παρα πολυ δρομο ακομη) τοσο πιο πολυ μου αρεσειτα προγραμματα που χρειαζομαι υπαρχουν (παιχνιδια δεν παιζω) και μπορω να κανω οτι και σε υπολογιστη με win οποτε....
Από κεί και πέρα, αν δεν έχεις κάποια «περίεργη» συσκευή/ εφαρμογή που δεν την έχει φροντίσει ο κατασκευαστής σωστά, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Και τον firefox έχεις για www, και τον thunderbird/evolution για την αλληλογραφία σου, το gaim για το όλα-σε-ένα-IM, έχεις και ένα OpenOffice, κλπ... -
Εγω παντως εχω το firewall των windows το οποιο ειναι επαρκεστατο στο να κλεινει θυρες στους απεξω,Ένα 'κακό' πρόγραμμα στον υπολογιστή σου όμως, ανοίγει όσες θέλει και τα windows δεν καταλαβαίνουν τίποτα.
-
@ elteo: την περιμενα την ερωτηση. Θα σου απαντησω, αν και με καλυψε εν μερη ο mousatos. Ειναι θεμα του τι χρηση κανεις στον υπολογιστη. Πετας μεσα οτι προγραμμα βρεθει? Επισκεπτεσε αμφιβολου ποιοτητας site, κατεβαζεις οτι να ναι mail και τρεχεις τα exe που εχουν attach? Eαν κανεις απερισκεπτη χρηση και δεν εισαι υποψιασμενος για καποια πραγματα τοτε ναι... ειναι σχετικα ευκολο να την πατησεις. Eπισης εαν patchαρεις σωστα το λειτουργικο εχεις κανει ηδη την μιση δουλεια που απαιτητε Τελος, μπορει να μην ειχα εγκατεστημενο antivirus... παραυτα γινονταν περιοδικοι ελεγχοι με καποιο (1 φορα το διμηνο) απλα για να επιβεβαιωνουν της ασφαλειας το αληθες Οπως επισης γινονται on line tests με επιθεσεις στις θυρες του υπολογιστη για να φαινονται τυχον αδυναμιες.
@leonp: Ναι, ανοιγει οποιες θελει... αλλα πρωτα θα πρεπει να τρεξεις εσυ καποιο προγραμματακι (trojan κτλ) το οποιο θα σου κανει σουρωτηρι το firewall. Εαν ξερεις οτι τα προγραμματα που χρησιμοποεις ειναι ΟΚ, δεν εχεις καποιο προβλημα. Παντως σε γενικες γραμμες επειδη ολα τα soft firewall εχουν τις αδυναμιες τους, το καλυτερο ειναι η αγορα καποιου DSL modem με ενσωματομενο hardware firewall.
Περι linux... αν και συχνα πυκνα μπαινω στον κοπο να ασχοληθω μαζι του καθαρα για να δω το επιπεδο εξελιξης του... δεν μπορω να πω πως βλεπω τα αναμενομενα. Ειδικοτερα σε οτι αφορα το interface, την υποστηριξη hardware (οπου μπορει να σε κανει να φτυσεις αιμα για να τρεξει μια συσκευη) αλλα και την γενικοτερη σχεδιαση η οποια δεν θα του αφησει ποτε να διακριθει. Μακαρι να ηταν το linux commercial εφαρμογη και να ειχε καποια standards στην δδημιουργια εφαρμογων... γιατι εδω φτασαμε να βλεπουμε για καθε διαφορετικη διανομη και διαφορετικη εκδοση του καθε προγραμματος.... και οπου λαλουν πολυ κοκκοροι αργει να ξημερωσει.
Προσωπικα ως ενναλακτικο λειτγουργικο (περαν των Windows) σε επιπεδο user βλεπω μονο ενα... και αυτο ονομαζεται OS X x86 cracked edition -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ubuntuΜόλις το εγκατέστησα (έκδοση 5.0.4. για AMD64)! Έχω μείνει ενθουσιασμένος!
Έχοντας δοκιμάσει Mandrake, SuSe και Redhat μπορώ να πω πως είναι η πιο εύκολη στη χρήση distribution... Ολα δουλεύουν άψογα μέχρι στιγμής...
-
το προβλημα με το λινουξ και τη συμβατοτητα -οπως πολυ σωστα ανεφεραι ενα αρθρο που διαβαζα (και συμφωνω απολυτα)- βρισκεται στις εταιριες και οχι στο λινουξ
δεν φταιει το λινουξ αν οι εταιριες δεν δινουν drivers ή πληροφοριες για να γραφουν drivers για το λινουξ
και για το user interface
στο λινουξ εχεισ τη δυνατοτητα να επιλεξεις μεταξυ πολλων
εκτος απο τα KDE και Gnome υπαρχουν καμια δεκαρια αλλα
ειναι αδυνατο να μην βρεις κατι να σε βολευειοσο για την Apple εχω την αισθηση οτι περα του πανεμορφου design των προιοντων της δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια Microsoft με λιγοτερα κεφαλαια
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
οσο για την Apple εχω την αισθηση οτι περα του πανεμορφου design των προιοντων της δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια Microsoft με λιγοτερα κεφαλαια
λες γι' αυτό να μην κρασάρει καθόλου και να μην έχει μπλε οθόνες;
-
Σήμερα χρησιμοποίησα το Google Earth ένα πρόγραμμα δορυφορικών φωτό.
Καταπληκτικό, είδα το σπίτι μου σε κάτοψη και βεβαίως εκτύπωσα την φωτό. -
Δείτε ένα κα-τα-πλη-κτι-κό πληκτρολόγιο: http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δείτε ένα κα-τα-πλη-κτι-κό πληκτρολόγιο: http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/Ο θάνατος των greeklish...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δείτε ένα κα-τα-πλη-κτι-κό πληκτρολόγιο: http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/
Ο θάνατος των greeklish...
μόνο??? Δες πόσα άλλα κάνει!
Ανά πάσα στιγμή δείχνει τι κάνει το κάθε κουμπί! Φαντάσου ευκολία σε προγράμματα όπως Photoshop, Corel, πάσης φύσεως Cad, νέα παιχνίδια κλπδυστυχώς δεν βρίσκω specs (ασύρματο ή όχι?), τιμές και τρόπο παραγγελίας, θα τους στείλω μέιλ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ GROUP BUY???
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σήμερα χρησιμοποίησα το Google Earth ένα πρόγραμμα δορυφορικών φωτό.
Καταπληκτικό, είδα το σπίτι μου σε κάτοψη και βεβαίως εκτύπωσα την φωτό.Ειναι live αυτο; Γιατι παλια ειχα χρησιμοποιησει το keyhole και δεν ελεγε πολλα απ'οτι θυμαμαι. Ποσο ζουμε γινεται; Δηλαδη ξεχωριζεις πχ ποιο αυτοκινητο ειναι αυτο που βλεπεις;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ GROUP BUY???Από τα μέσα του 2006 που θα κυκλοφορήσει, εγώ μέσα
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ GROUP BUY???
Από τα μέσα του 2006 που θα κυκλοφορήσει, εγώ μέσα
χα χα χα χα!
δεν διάβασα καλά το site ε?
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]