-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Να σημειώσω οτι η συνδεση χρησιμοποιείται σχεδον 24/7 και κατεβάζω περι τα 700mb κάθε μέρα.είσαι μαύρος???
-
Οχι, ειμαι geek.
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Ερώτηση: τώρα που έχουν πέσει οι τιμές, συμφέρει κανείς να αναβαθμίσει ADSL 384Κbps σε 512άρα; Το πάγιο του ΟΤΕ ειναι 19,90 αντι 15,90 και της Forthnet π.χ. 26,90.Το σκέφτομαι κι εγώ αλλά αξίζει τον κόπο;; λίγη δεν είναι η διαφορά της ταχύτητας;;
-
Η διαφορά μπορεί να ακούγεται 'λίγη', αλλά γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον χρήστη.
-
Μάλλον με βλέπω να το κάνω. Πάντως το εκνευριστικό ειναι η περιορισμένη ταχύτητα upload (128Κbps) που ριχνει την ταχύτητα download. Θα μου πείτε γι' αυτό τη λένε ADSL... Υπάρχουν σχέδια για synchronous DSL στο μέλλον?
-
παιδια ακουστε το προβλημα που εχω...
Εβαλα DSL 384 απο οτε και οτενετ.
Την Παρασκευη πηγα και παρελαβα τον εξοπλισμο απο τον ΟΤΕ πατησσιων.
Το συνεδεσα το Σαββατο και απο τοτε υπάρχει το εξής:Μπαινω στο νετ, για λίγο όμως,ίσα ίσα να φορτώσει κανα 2 σελίδες και μετά σταματάει να φορτώνει σελίδες και να κατεβαζει. Παίρνω τηλέφωνο στο 1242 και μου λένε να πάρω στο 121 να αναφερω τη βλάβη και ότι μάλλον η γραμμή θέλει 'καθάρισμα'. Στο 121 μου λένε ότι σημειώνουν τη βλάβη αλλά να πάρω και στην οτενετ να το τσεκάρω. Παίρνω στην ΟΤΕΝΕΤ και εκεί μου λένε ότι με βλέπουν πίσω από Firewall και όταν ελεγχουμε μαζί ότι δεν έχω Firewall μου λένε ότι τότε έχει πρόβλημα η γραμμή.
Στο 121 το λέω αυτό αλλά μου λένε ότι θα το ελέξουν οι τεχνικοί σε κανα 2 μέρες.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ για να έχω νετ? Τα νεύρα μου..
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Διπλα στο pc δεν έχω τηλεφωνική συσκεύη. Έτσι μου ειπε ενας κυριος στο 1242 να μην βάλω σπλιτερακι αλλα να συνδέσω το καλώδιο του μοντεμ κατευθείαν πάνω στον τοιχο. Υπάρχει περίπτωση να φταιει αυτό;;;
ΤΑ φώτα σας θέλω για να μην αρχίσω να καντηλιάζω οτε και οτενετ. (Γραμμη PSTN)
-
Μου είχε κάνει και εμένα κάτι τέτοιες τσαχπινιές η ADSL όταν την πρωτόβαλα (τον Φεβρουάριο), αλλά το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του ως δια μαγείας μετά από 2 μέρες. *
Παρόλα αυτά, μια-δύο φορές τον μήνα μουλαρώνει και δεν με αφήνει να μπω, οπότε αναγκάζομαι να βγάλω για λίγο το καλώδιο από το jet router, να περιμένω 20 δευτερόλεπτα και να το ξαναβάλω. Συνήθως αυτό λύνει το πρόβλημα. Αν δεν πιάσει και αυτό, ένα restart του PC είναι σχεδόν εγγυημένο να την τρομάξει και να πάρει εμπρός.
Στους μήνες που την έχω όμως, έχει τύχει και μια νύχτα που ήρθα από την δουλειά και απλά δεν μπόρεσα να μπω στο δίκτυο, ότι και να έκανα. Το επόμενο πρωί όλα ήταν καλά.
- Σημείωση. Όταν τελικά δούλεψε, παρατήρησα ότι ο πατέρας μου είχε αλλάξει την πρίζα από την οποία παίρνει ρεύμα το jet router και είχε χρησιμοποιήσει μια άλλη που βρίσκεται 2 μέτρα μακριά από το γραφείο μου. Δεν μπορώ να φανταστώ για ποιόν λόγο αυτό μπορεί να είχε κάποια σχέση με το πρόβλημα, απλά το αναφέρω. Ίσως η δική μου εμπειρία με την OTENET να έπρεπε να πάει σε αυτό το θέμα:
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Διπλα στο pc δεν έχω τηλεφωνική συσκεύη. Έτσι μου ειπε ενας κυριος στο 1242 να μην βάλω σπλιτερακι αλλα να συνδέσω το καλώδιο του μοντεμ κατευθείαν πάνω στον τοιχο. Υπάρχει περίπτωση να φταιει αυτό;;;
Δεν είμαι ειδικός ... αλλά χωρίς το σπλίτερ σε εμένα δεν δουλεύει καθόλου.
Η γραμμή έρχεται στο σπλίτερ και χωρίζεται στο modem του ISDN και στο modem του DSL. -
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Η γραμμή έρχεται στο σπλίτερ και χωρίζεται στο modem του ISDN και στο modem του DSL.Ειναι γραμμη PSTN και οχι ISDN.. Ξαναλέω ότι για λιγο (5-6 λεπτά ) δουλευουν όλα αψογα και γρηγορα. Μετα σκατα... Παταω ριφρες καμια 15αρια φορες και μετα ίσως να ξαναδουλεψει για αλλο τοσο και φτου και απο την αρχή.
-
Η γραμμή έρχεται στο σπλίτερ και χωρίζεται στο modem του ISDN και στο modem του DSL.Ειναι γραμμη PSTN και οχι ISDN.. Ξαναλέω ότι για λιγο (5-6 λεπτά ) δουλευουν όλα αψογα και γρηγορα. Μετα σκατα... Παταω ριφρες καμια 15αρια φορες και μετα ίσως να ξαναδουλεψει για αλλο τοσο και φτου και απο την αρχή.
Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το είδος της γραμμής ... ίσως κάποιος ειδικός μας δώσει τα φώτα του.
Πως έχεις συνδέσει το modem στο pc ?
Γιατί εγώ το σύνδεσα μέσω κάρτας δικτύου και είχα παρόμοιο πρόβλημα ... δηλ. μετά από 15 λεπτά κατέβαζε πολύ αργά. Τελικά λύθηκε με ρυθμίσεις στη κάρτα δικτύου. -
EDIT:
OK, το τακτοποίησα...
-
citastak το ίδιο περίπου πρόβλημα είχα μέχρι που έβαλα φιλτρο στο τηλεφωνο, κατι που λογικα δεν έχει σχέση με την DSL .
Το ξέρω πως είναι παράλογο και δεν έχει λογική εξήγησει αλλά με το τηλ στην πρίζα (οχι στην ιδια) έπεφτε η γραμμή μέχρι που έβαλα το φίλτρο, δομίμασε να αποσυνδέσεις τις συσκευές που υπάρχουν.
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Eχω το Νοkia 6680 και ψαχνω (αν υπαρχει) μια εφαρμογη που να απορριπτει τις κλησεις απο επιλεγμενους αριθμους αλλα ταυτοχρονα να κραταει σαν ημερολογιο οτι ειχα αυτες τις κλησεις.Υπαρχει κατι τετοιο (και free αν γινεται) ;
Βασίλη υπάρχει ονομάζεται call filter
κάπου πρέπει να το έχω αν το βρώ θα στο στείλω.
EDIT:Το βρήκα αν θες δώσε μου το μαιλ σου να στο στείλω.
Εχεις π.μ.
-
Και εγω μέσω κάρτας δικτύου το έχω συνδέσει. Αν θυμάσαι πές μου τις ρυθμίσεις σου.
Στειλε κανα πμΟι υπόλοιπες συσκεύες έχουν φίλτρο όλες (και δεν βρίσκονται στην πρίζα του pc) αλλά στα υπόλοιπα δωμάτια. Θα δοκιμάσω να τις αποσυνδέσω αλλα τι θα γίνει ή θα έχουμε ιντερνετ ή θα μιλάμε στο τηλ??
Ελπίζω ότι θα είναι κάτι με κάρτα δικτύου.
-
Και εγω μέσω κάρτας δικτύου το έχω συνδέσει. Αν θυμάσαι πές μου τις ρυθμίσεις σου.
Στειλε κανα πμΟι υπόλοιπες συσκεύες έχουν φίλτρο όλες (και δεν βρίσκονται στην πρίζα του pc) αλλά στα υπόλοιπα δωμάτια. Θα δοκιμάσω να τις αποσυνδέσω αλλα τι θα γίνει ή θα έχουμε ιντερνετ ή θα μιλάμε στο τηλ??
Ελπίζω ότι θα είναι κάτι με κάρτα δικτύου.
PM send
-
to spliter δεν χρειαζεται!
μπορεις να βαλεις κατευθειαν το μοντεμ στη πριζα του ΟΤΕ. -
άντε πάμε πάλι, το είχα γράψει μερικές σελίδες πιο πίσω
pstn: γραμμή απευθείας στο modem απ'τον τοίχο, αν θέλεις ΚΑΙ τηλεφωνική συσκευή παράλληλα, τότε βάζεις διαχωριστή (splitter). Αν θέλεις ΜΟΝΟ τηλεφωνική συσκευή, τότε βάζεις φίλτρο
isdn: βάζεις διαχωριστή ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ πριν το netmod, από κει και πέρα η μία έξοδος πάει στο modem και η άλλη στο netmod για να μοιράσει αναλογικό σήμα στο σπίτι
-
ΟΚ ....
-
Θα δοκιμασω τις ρυθμισεις που μου εστειλε ο Βασιλης και ελπιζω να λυθούν όλα.
Καμια αλλη πιθανη λύση;;
-
BAD NEWS, BAD NEWS...
αντιγραφω απο in.gr:
*Αρκετά ακριβότερα θα κοστίζει από τον επόμενο μήνα η πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (συνδέσεις dial-up). Η αύξηση ξεπερνά το 75%, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ημέρας οι κλήσεις θα χρεώνονται με περίπου 0,6 ευρώ ανά ώρα, από 0,34 ευρώ σήμερα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, οι φθηνότερες χρεώσεις που ίσχυσαν μέχρι τώρα για κλήσεις από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί καταργούνται, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο το βράδυ από το σπίτι.
Από τις 6 Δεκεμβρίου η κλήση για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ΕΠΑΚ θα χρεώνεται 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων. Δηλαδή μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού, η σύνδεση στο Internet θα χρεώνεται περίπου μια μονάδα (0,026 ευρώ) ανά περίπου 2,5 λεπτά. Μέχρι τώρα η χρέωση ήταν μια μονάδα κάθε 4,5 λεπτά περίπου ή για την ακρίβεια μια μονάδα κάθε 266 δευτερόλεπτα.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για μια ώρα σύνδεσηςο συνδρομητής θα χρεώνεται τώρα 23 μονάδες, ενώ πρώτα χρεωνόταν 13 μονάδες.
Οι νέες τιμές ισχύουν για όλες τις μέρες και ώρες της εβδομάδος και εφόσον η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος τον ΕΠΑΚ και ο κόμβος του παρόχου είναι στον ίδιο νομό. Για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα, η χρέωση είναι 0,026 ευρώ ανά κλήση.
Ο ΟΤΕ προσπαθεί να αιτιολογήσει τις αυξήσεις με το επιχείρημα ότι οι τιμές που ισχύουν σήμερα είναι σταθερές από το 1999 και παραμένουν κατά 40% κάτω του κόστους.
Ο οργανισμός μάλιστα υποστηρίζει ότι η αύξηση αυτή θα συμβάλει στη διάδοση του ευρυζωνικού (γρήγορου) Διαδικτύου, καθώς οι συστηματικοί χρήστες θα επιλέγουν πλέον συνδέσεις ADSL. Πάντως η τεχνολογία ADSL διατίθεται αυτή τη στιγμή μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.
Στην ανακοίνωση του ΟΤΕ διευκρινίζεται επίσης ότι στις λίγες περιπτώσεις (λιγότερο από 1% των κλήσεων) όπου η τηλεφωνική σύνδεση του καλούντος και ο κόμβος του παρόχου βρίσκονται σε διαφορετικούς νομούς, οι τιμές καθορίζονται με βάση την ώρα και την απόσταση. Για κλήσεις από τις 08:00 έως τις 20:00 καθημερινά, οι τιμές καθορίζονται σε 0,026 ευρώ ανά λεπτό για απόσταση μέχρι 45 χλμ. από τον κόμβο του παρόχου και 0,062 ευρώ ανά λεπτό (με ρυθμό χρέωσης 0,026 ευρώ ανά 25,16 δευτερόλεπτα) για απόσταση πάνω από 45 χλμ.. Από τις 20:00 έως τις 08:00 καθημερινά, οι νέες τιμές καθορίζονται στο 0,01 ευρώ ανά λεπτό για κλήσεις με διάρκεια μεγαλύτερη των 156 δευτερολέπτων και 0,026 ευρώ ανά κλήση για κλήσεις διάρκειας μέχρι και 156 δευτερόλεπτα.
Οι νέες τιμές έχουν εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Οι χρεώσεις του Διαδικτύου στην Ελλάδα παραμένουν αναλογικά οι υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «15». *
Σας καλω δε, να αναφωνησουμε... ΖΗΤΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
Να ναι καλα ο ΟΤΕ, απο Δεκεμβριο κοβω το internet λοιπον... ετσι ειναι... αφου ο ΟΤΕ φροντισε να καλυψει μεχρι και την τελευταια τρυπα με ADSL... ας ειναι. Θα βαλω λοιπον virtual adsl και θα κανω πως μπαινω στο 4T forum...
Θα επελθει μεσαιωνας για οσους δεν ειναι σε αστικα κεντρα...
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#2]