-
Ερώτησης!
Το ρούτερ που έχω για dsl παίρνει μέχρι 5 υπολογιστές. Για να συνδέσω και 2ο pc τι ρυθμίσεις πρέπει να δώσω;;;
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
ΟΚ. Τα περιεχόμενα του δίσκου χάνονται?
Όχι... go for it!
Λάβε όμως υπόψη σου πως άπαξ και γίνει NTFS δεν ξαναγυρίζει σε FAT32 χωρίς φορματ.
γίνεται με το Partition Magic,ι το έχω δοκιμάσει κάποιες φορές σε partition των XP χωρίς πρόβλημα
Ξέχασα να γράψω μια λέξη: εγγυημένα
με μπέρδεψες Χάρη, πιστεύεις δλδ ότι εγγυημένα δε θα γίνει convert fat32->ntfs δίχως format ?
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ερώτησης!Το ρούτερ που έχω για dsl παίρνει μέχρι 5 υπολογιστές. Για να συνδέσω και 2ο pc τι ρυθμίσεις πρέπει να δώσω;;;
θα δώσεις στον 2ο υπολογιστή ip δικιά του της μορφής ip του router και θα βάλεις default gateway και DNS server την ip του router
π.χ.
router: 192.168.1.1
1o pc: 192.168.1.2 με default g/w και dns 192.168.1.1
2o pc: 192.168.1.3 πάλι με default g/w και dns 192.168.1.1κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
με μπέρδεψες Χάρη, πιστεύεις δλδ ότι εγγυημένα δε θα γίνει convert fat32->ntfs δίχως format ?
Όχι βρε. Με την εντολή convert από τη γραμμή εντολών μετατρέπεις εγγυημένα από fat32 σε ntfs χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου. Το ανάποδο με Partition Magic έχει αναφερθεί πολλές φορές από προβληματικό έως καταστροφικό για τα υπάρχοντα δεδομένα του δίσκου.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ερώτησης!
Το ρούτερ που έχω για dsl παίρνει μέχρι 5 υπολογιστές. Για να συνδέσω και 2ο pc τι ρυθμίσεις πρέπει να δώσω;;;
θα δώσεις στον 2ο υπολογιστή ip δικιά του της μορφής ip του router και θα βάλεις default gateway και DNS server την ip του router
π.χ.
router: 192.168.1.1
1o pc: 192.168.1.2 με default g/w και dns 192.168.1.1
2o pc: 192.168.1.3 πάλι με default g/w και dns 192.168.1.1κ.ο.κ.
thanks mate
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ερώτησης!Το ρούτερ που έχω για dsl παίρνει μέχρι 5 υπολογιστές. Για να συνδέσω και 2ο pc τι ρυθμίσεις πρέπει να δώσω;;;
Με το ρούτερ να μοιράσεις το ιντερνετ στους 2 υπολογιστές σύμφωνα με τις παραπάνω υποδείξεις. Σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψεις στο δίκτυο των δύο υπολογιστών μέσω του ρουτερ να μοιράζονται αρχεία, θα τα μοιράζεσαι και με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Αν θέλεις να συνδέσεις τους 2 υπολογιστές ώστε να μοιράζονται αρχεία, πάρε 2 κάρτες δικτύου και στήσε ακόμα ένα δίκτυο.
-
Όχι 2 κάρτες δικτύου, συχνά δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ τους.
Με ένα switch ανάμεσα σε router και 2+ PC γίνεται σωστή δουλειά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ερώτησης!
Με το ρούτερ να μοιράσεις το ιντερνετ στους 2 υπολογιστές σύμφωνα με τις παραπάνω υποδείξεις. Σε καμία περίπτωση να μην επιτρέψεις στο δίκτυο των δύο υπολογιστών μέσω του ρουτερ να μοιράζονται αρχεία, θα τα μοιράζεσαι και με όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Αν θέλεις να συνδέσεις τους 2 υπολογιστές ώστε να μοιράζονται αρχεία, πάρε 2 κάρτες δικτύου και στήσε ακόμα ένα δίκτυο.
Μήπως υπερβάλεις λίγο; Αυτό θα σήμαινε ότι όλοι οι κοινόχρηστοι πόροι σε όλα τα τοπικά δίκτυα που συνδέονται στο ιντερνετ σ' όλο τον κόσμο θα ήταν προσβάσιμοι σε όλους. Με ένα απλό firewall γλιτώνεις το άγχος αυτό!
Αν παρόλα αυτά έχω άδικο, να μου το πείτε να οργανωθώ...
-
Με μπερδεψατε τωρα. Εμενα ο ροθυτερ συνδεεται στο πισι μεσω καρτων δικτυου. Εχω 2 πισια, με 2 καρτες δικτυου; τι πρεπει να κανω;; με ενδιαφερει να εχουν και τα 2 ιντερνετ καθως και να ανταλάσσω αρχεια μεταξυ τους!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ερώτησης!
Μήπως υπερβάλεις λίγο; Αυτό θα σήμαινε ότι όλοι οι κοινόχρηστοι πόροι σε όλα τα τοπικά δίκτυα που συνδέονται στο ιντερνετ σ' όλο τον κόσμο θα ήταν προσβάσιμοι σε όλους. Με ένα απλό firewall γλιτώνεις το άγχος αυτό!
Ούτε καν firewall δεν χρειάζεται... το setup αυτό από μόνο του σε προστατεύει. Άντε πια έχουμε μπουχτήσει με τα firewall.
Αφού τα pc έχουν ip's που δεν φαίνονται από Internet, δεν μπορεί κανείς να τα δεί, εκτός αν πείς στον router, ότι έρχεται στην δικιά του ip να το προωθεί σε μια συγκεκριμένη ip στο εσωτερικό δίκτυο.
-
Κάποια πρόταση για εξωτερικό σκληρό? (Νάσο κάτι δεν πήρες τελευταία? )
-
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).
-
Εχω το antivir 7.0 και το Zone Alarm Pro 6.0
Eπειδή όμως σέρνεται με το ZA το laptop και μου έχει ψιλοσπάσει τα α.....α με τα μηνύματα του μπορείτε να μου προτείνετε ένα άλλο free ή 'free' firewall πλην του Kerio και του Antihacker.Εάν κρατήσω των Windows θα είμαι καλυμμένος;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Ερώτησης!
Δεν είναι υπερβολή, ακόμα και η Microsoft που σε θέματα ασφαλείας είναι άθλια, το χαρακτηρίζει ως 'configuration to avoid'.
Το δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του κομπιούτερ σου είναι 'εχθρικό' δίκτυο και δεν πρέπει να ενεργοποιείς netbios, file share. Μοιράζει μόνο το internet.
-
Το ΖΑ μπορείς να το ρυθμίσεις να μη σου βγάζει κανένα μήνυμα. Αλλά είναι άθλιο έτσι και προσπαθήσεις να το ρυθμίσεις για διάφορες δουλειές (άνοιγμα port, συνεργασία με δίκτυο κλπ).
Θα σου έλεγα το Sygate, αλλά δυστυχώς μόλις είδα ότι το αγόρασε η #@$%@# Symantec.
Το Outpost είναι πολύ καλό, αλλά βγάζει ένα κάρο μηνύματα. Θα δω αν μπορώ να τα κόψω (αυτό χρησιμοποιώ από χθες).
Δεν είναι τόσο κακό το Windows Firewall. Αλλά είναι ελάχιστα παραμετροποιήσιμο. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).Σε μένα η θήκη που αγόρασα από το πλαίσιο (transcend) κι έβαλα τον 20άρη παλιό μου 2.5' Τοshiba δυστυχώς δεν μου τον αναγνωρίζω όταν βάζω το usb στο laptop...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).Συμφωνώ. Τι όμως? Τιμές? Κάποιο link?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι τόσο κακό το Windows Firewall. Αλλά είναι ελάχιστα παραμετροποιήσιμο.Το κακό είναι ότι δεν έχεις έλεγχο σε ποιά προγράμματα έχουν πρόσβαση στο internet και δεν είναι λίγα αυτά που στέλνουν προσωπικές σου πληροφορίες.
Ένα χρήσιμο πρόγραμμα είναι το peerguardian που αποκλείει τη πρόσβαση P2P και HTTP σε κακές διευθύνσεις (σ' αυτές περιλαμβάνεται το ΚΕΠΥΟ).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν είναι υπερβολή, ακόμα και η Microsoft που σε θέματα ασφαλείας είναι άθλια, το χαρακτηρίζει ως 'configuration to avoid'.Το δίκτυο μεταξύ του ρουτερ και του κομπιούτερ σου είναι 'εχθρικό' δίκτυο και δεν πρέπει να ενεργοποιείς netbios, file share. Μοιράζει μόνο το internet.
Κακό αυτό που μου λέτε, πολύ κακό! Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι και φυσικά δεν με είχε απασχολήσει. Εγώ όμως έχω άλλο πρόβλημα. Ο υπολογιστής μου δεν έχει πλέον διαθέσιμες PCI θύρες και δεν προβλέπεται άμεσα αναβάθμιση... Επίσης, έτσι όπως είναι τώρα με βολεύει αφάνταστα! Καμια άλλη λύση; Με Firewall (ZApro) δεν κάνουμε δουλειά; Κάποια άλλη πρόταση;
Ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το καλύτερο είναι μια θήκη USB 2. Επιλέγεις εσύ τον σκληρό που θα της βάλεις, έτσι έχεις την ευχέρεια να αξιοποιήσεις κάποιον παλιό σκληρό που δεν χρειάζεσαι (πχ κανένα 20άρη IDE).
Συμφωνώ. Τι όμως? Τιμές? Κάποιο link?
Πχ και πχ. Οι κανονικοί σκληροί δίσκοι είναι 3,5', οι μικρότεροι για φορητούς 2,5'.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]