-
Από το μενού τον επιλογών, απενεργοποίησε όσους ανεμιστήρες δεν υπάρχουν. Αν δεν το βρεις, πες μου να το ψάξω λίγο, η ας σου πει ο elteo που το έχει εγκατεστημένο. [/img]
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μόνο ο ανεμιστήρας της CPU δουλεύει. Ο ανεμιστήρας συστήματος δεν λειτουργεί καθόλου!!!Μόνο οι ανεμιστήρες που είναι συνδεδεμένοι πάνω στο ΜΒ με τρία καλώδια δίνουν ένδειξη ταχύτητας (όχι αυτοί με 2 καλώδια).
-
Όποιος ψάχνει για καλή, φτηνή και αξιόπιστη socket 939 (Athlon64) motherboard με AGP θύρα, ας τσεκάρει τις αγγελίες...
-
Θα ήθελα να δείτε σας παρακαλώ την παρακάτω σύνθεση:
CPU: AMD Athlon 64 3500+ (s939) 119
-
Η ένσταση μου εμένα είναι στην κάρτα γραφικών μόνο. Θεωρώ ότι τα 256 από εδώ και μπρος θα χρειάζονται, οπότε αν σκοπεύεις να το κρατήσεις το σύστημα, να το ψάξεις λίγο παραπάνω...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η ένσταση μου εμένα είναι στην κάρτα γραφικών μόνο. Θεωρώ ότι τα 256 από εδώ και μπρος θα χρειάζονται, οπότε αν σκοπεύεις να το κρατήσεις το σύστημα, να το ψάξεις λίγο παραπάνω...Μπορώ να διαθέσω άλλα 20 ευρώ για μία κάρτα γραφικών, όλα τα άλλα είναι οκ;
Ορίστε, η ίδια σειρά με 256: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513149
(όταν λύσουμε αυτό το θέμα, θα σας πω τα κατορθώματά μου με ένα plotter, έχω εντυπωσιαστεί! Έχω και φωτό και video!!! )
-
Κατά την γνώμη μου, δν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αυτός ο αθλον είναι 64μπιτος, έτσι;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Κατά την γνώμη μου, δν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αυτός ο αθλον είναι 64μπιτος, έτσι;Yes, έτσι λέει το ΠΛΑΙΣΙΟ.
Ωραία, τώρα το θέμα μας είναι να πάρουμε την απόφαση... Η οποία θα είναι δύσκολη!
Α, δεν ρώτησα. Στο case του plato θα το βάλω κι αυτό, δεν φαντάζομαι να έχει πρόβλημα, ε; Δεν θέλω άλλο, για 2 λόγους. 3 μάλλον:
α) συναισθηματικούς. να μου θυμίζει λίγο τον γεράκο μου
β) αισθητικούς. τα σύγχρονα κουτιά είναι εντελώς καγκούρικα και εγώ το δικό μου το έχω βάψει, τρυπήσει εκεί που θέλω κτλ, μου αρέσει!
γ) οικονομικούς. Δεν θέλει εξήγηση αυτό. -
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, σε τι άλλωστε; Και εφόσον σε εξυπηρετεί, κράτα τα φράγκα στην τσέπη σου.
-
Κι εγώ το ίδιο κουτί έχω από το 1999. Έχουν αλλαχτεί τα πάντα μέσα 2-3 φορές, αλλά για συναισθηματικούς λόγους το κρατάω ακόμα κι ας κοντεύει να γίνει μπίλιες.
Κάρτα γραφικών πάρε κάποια φθηνότερη μάρκα, η ASUS βαράει άσχημα στις τιμές και δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο γιατί πλέον η nvidia θέτει σαφέστατες προδιαγραφές στην κατασκευή καρτών με τα τσιπάκια της. Μόνο no-name μην πάρεις.
Μνήμη προτίμησε κάποια με CAS 2.5 αντί 3, υπάρχει διαφορά στις επιδόσεις. Οι Kingston σειρά Value είναι φθηνές και καλές (αν βρεις CAS 2.5 ακόμα καλύτερα).
-
Νάσο, και μένα η ένστασή μου στην κάρτα γραφικών είναι. Εφόσον είναι PCIexpress το mobo σου, πάρε τουλάχιστον μια 7600GT (όπως είπε κι ο Μάνος, δεν χρειάζεται να είναι ASUS) κι ας ανέβει και 100Ε το κόστος.
Μπορεί να σου κακοφαίνεται τώρα, αλλά είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ θα το μετανιώσεις!
Αυτό που θα κοιτάξεις στην κάρτα γραφικών είναι να υποστηρίζει την γραφική τεχνολογία των Vista (τον διάδοχο του DirectX δλδ), και νομίζω πως ούτε η 7600GT την υποστηρίζει. Σίγουρα όμως ΜΗΝ πάρεις 6600GT.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Νάσο, και μένα η ένστασή μου στην κάρτα γραφικών είναι. Εφόσον είναι PCIexpress το mobo σου, πάρε τουλάχιστον μια 7600GT (όπως είπε κι ο Μάνος, δεν χρειάζεται να είναι ASUS) κι ας ανέβει και 100Ε το κόστος.Μπορεί να σου κακοφαίνεται τώρα, αλλά είμαι σίγουρος πως ΔΕΝ θα το μετανιώσεις!
Αυτό που θα κοιτάξεις στην κάρτα γραφικών είναι να υποστηρίζει την γραφική τεχνολογία των Vista (τον διάδοχο του DirectX δλδ), και νομίζω πως ούτε η 7600GT την υποστηρίζει. Σίγουρα όμως ΜΗΝ πάρεις 6600GT.
Να ανέβει ΚΑΤΑ 100
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
ΤΙ να την κάνω την τόσο καλή κάρτα γραφικών; Εγώ για αρχή μάλιστα, σκέφτομαι να βολευτώ και με την on-board που έχει η μητρική...Το δικό μου κριτήριο για τη κάρτα γραφικών είναι να παίζει DVD χωρίς κολλήματα. Αν η on-board το κάνει (μάλλον) κράτησε αυτή και μη ξοδεύεσαι. Όποτε θέλεις αναβαθμίζεσαι.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αυτό που θα κοιτάξεις στην κάρτα γραφικών είναι να υποστηρίζει την γραφική τεχνολογία των Vista (τον διάδοχο του DirectX δλδ), και νομίζω πως ούτε η 7600GT την υποστηρίζει. Σίγουρα όμως ΜΗΝ πάρεις 6600GT.Όχι, υποστηρίζονται τα Vista από πολλά μοντέλα. Απλώς θα ψιλοσέρνεται το σύστημα με κάποια ασθενική κάρτα γραφικών. Εγώ προτείνω πάντως από 6800 και πάνω.
http://www.nvidia.com/page/technology_vista_home.html
Νάσο, αν η μητρική έχει on board κάρτα γραφικών, διάλεξε άλλη μητρική. Θα γλιτώσεις κάτι ψιλά και ίσως βρεις κάποιο άλλο πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ΤΙ να την κάνω την τόσο καλή κάρτα γραφικών; Εγώ για αρχή μάλιστα, σκέφτομαι να βολευτώ και με την on-board που έχει η μητρική...
Το δικό μου κριτήριο για τη κάρτα γραφικών είναι να παίζει DVD χωρίς κολλήματα. Αν η on-board το κάνει (μάλλον) κράτησε αυτή και μη ξοδεύεσαι. Όποτε θέλεις αναβαθμίζεσαι.
Εγώ πάλι λέω να συμφωνήσω με τον φίλο Λέοντα! Γλιτώνω 100 ευρώ που δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος να δώσω αυτή τη στιγμή. Οποιοδήποτε υποσύστημα γραφικών σύγχρονης μητρικής (ειδικά αφού στηρίζεται στο nForce, θα είναι καλύτερο απ' την GeForce 2 MX400 που έχω τώρα, άρα θα με ικανοποιεί! Αργότερα, αν θελήσω κάτι παραπάνω, το παίρνω!
Άρα, βγάζουμε την κάρτα γραφικών!
Αλλάζω τη μνήμη σε Kingstone, όμως ρε παιδιά, απ' ότι βλέπω, το cas latency ανεβαίνει στα πιο ακριβά αρθρώματα. Μήπως το 3 είναι καλύτερο απ' το 2,5; Όχι μάλλον, αν κρίνω απ' τη λέξη, σωστά; (latency='υστέριση')... Για πείτε κι εσείς... Πάντως η Kingstone δεν βγάζει με 2,5, τουλάχιστον όχι στο e-shop...
Άρα, έχουμε πλέον:
CPU: AMD Athlon 64 3500+ (s939) 119 -
Χρόνος απόκρισης είναι και το μικρότερο είναι καλύτερο. Οι 2.0 είναι ακριβές και δυσεύρετες. Αν δεν βρίσκεις 2.5, προτίμησε άλλη μάρκα καλύτερα. Κατά προτίμηση με εγγύηση εφ' όρου ζωής.
Αφού έχει nVidia ενσωματωμένη GPU και εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια, μάλλον θα κάνει τη δουλειά της. Όμως σιγουρέψου ότι υπάρχουν οδηγοί για τα Vista.
Εχμ, τώρα παρατήρησα ότι είναι uATX, δηλαδή μικρή σε μέγεθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μόλις 2 θυρών PCI. Όχι καλό. Αν χωράει το κουτί σου μεγαλύτερη, πάρε τύπου ATX. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Χρόνος απόκρισης είναι και το μικρότερο είναι καλύτερο. Οι 2.0 είναι ακριβές και δυσεύρετες. Αν δεν βρίσκεις 2.5, προτίμησε άλλη μάρκα καλύτερα. Κατά προτίμηση με εγγύηση εφ' όρου ζωής.
Αφού έχει nVidia ενσωματωμένη GPU και εφόσον δεν παίζεις παιχνίδια, μάλλον θα κάνει τη δουλειά της. Όμως σιγουρέψου ότι υπάρχουν οδηγοί για τα Vista.
Εχμ, τώρα παρατήρησα ότι είναι uATX, δηλαδή μικρή σε μέγεθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μόλις 2 θυρών PCI. Όχι καλό. Αν χωράει το κουτί σου μεγαλύτερη, πάρε τύπου ATX.Αυτό δεν το είχα δει καν! Ναι, το κουτί μου χωράει! Μαλακία μου, το κοιτάω τώρα!
-
και έτσι ξαφνικά.... σβήνονται όλες οι συνδέσεις (από το Network Connections)
windows και πάλι?
-
Ωραίο το Κ800.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ωραίο το Κ800.Το ξέρουμε γι αυτό και το παραγγείλαμε.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#5]