-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν δώσει η ΝΔ τα λεφτά που ζητάνε οι δικαστικοί, δεν πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ να τους ξαναψηφίσει. Να βρούνε τρόπο να τους κόψουν την όρεξη.Κάτι άκουσα για δημιουργία ειδικού φορέα που θα εκδικάζει τις αγωγές δικαστικών εκτός των κοινών δικαστηρίων για θέματα μισθολογίου. Δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει αυτό την αισχρή κατάσταση να αποφασίζουν ουσιαστικά οι ίδιοι οι δικαστικοί για τη νομιμότητα των διεκδικήσεών τους, θα δείξει.
βασικα ξεφυγαμε λιγο, το θεμα το οποιο εθιξα ειναι το κατα ποσο θα δεχοταν αδιαμαρτυρητα ο μανος την συγχωνευση αυτη αν ηταν μηχανικος ως αποφαση κυβερνησεως εκλεγμενης δημοκρατικα
Έχω απαντήσει αλλού με τα ακόλουθα:
manosk
εσύ τι θα κανες αν αύριο η ασφάλειά σου μεταφεροταν στο ΙΚΑ;Δεν ξέρω. Το θέμα είναι τι θα έκανε το κράτος για να προστατεύσει τους πολίτες από τυχόν βρωμιές που θα σχεδίαζα για να μη θιχθούν τα 'κεκτημένα' μου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
.......... Έτσι λειτουργεί ο Καπιταλισμός 4 αιώνες τώρα και κανένα άλλο σύστημα δεν κατάφερε να τον παραγκωνίσει για την ώρα τουλάχιστον καθώς ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ...
Όταν καταλάβουμε πόσο αλήθεια είναι αυτή η φράση, θα μπορέσουμε να δούμε και τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών που συμβαίνουν γύρω μας.
Επί της ουσίας δε διαφωνώ, αλλά το θέμα είναι τι τύπου καπιταλισμό εν τέλει ευαγγελίζονται κάποιοι για την Ελλάδα (μιας κι από ότι φαίνεται ακόμα ψαχνόμαστε εδώ)...Γιατί πχ όταν εγώ που πληρώνω τα μαλλιοκέφαλά μου στο ΤΣΜΕΔΕ και παίρνω τα @@ μου, όταν θέτω θέμα μη συνένωσης του ταμείου μου με τα υπόλοιπα γιατί θα γίνει μπάχαλο και θα τσιμπήσουν τα αποθεματικά κάποιοι για να μπαλώσουν αλλονών αμαρτίες με ξένα κόλυβα (κακός κρατικός παρεμβατισμός να τω πω;), οι υπέρμαχοι του αμερικανικού καπιταλισμού (έτσι ουσιαστικά αυτοπροσδιορίζονται) δηλώνουν χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα ότι όχι, η κοινωνία μας θέλει τη στήριξη όλων για να μη καταρρεύσει το σύστημα, πρέπει οι υγιείς να συμβάλουν στους ανήμπορους κλπ τσιτάτα και την ίδια, στιγμή, ω δια μαγείας, βουρ στην πυρά ο ΟΤΕ, στο πυρ το εξώτερο η ΔΕΗ (ανεξαρτήτως καλών ή κακών από το σημερινό τρόπο λειτουργίας κλπ)...Αν αυτό δε λέγεται διγλωσσία τότε τι να πω...
Παρεπιπτόντως, διάβασα χτες τις δημοσιεύσεις του christosdimou στο thread για τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχαν γραφεί πριν από κανά 3μηνο-4μηνο...Ειλικρινά δυσκολεύομαι εν γένει να αναγνωρίσω (ειλικρινά, δεν ειρωνεύομαι) κατά πόσο το ίδιο πρόσωπο που υποστήριζε όσα υποστήριζε τότε περί ΤΣΜΕΔΕ, υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει σήμερα με αφορμή το ασφαλιστικό των ΔΕΗτζήδων καταρχήν και των λοιπών εργαζομένων κατ επέκτασιν, ειδικότερα αναφορικά με συνενώσεις κλπ.... -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
.......... Έτσι λειτουργεί ο Καπιταλισμός 4 αιώνες τώρα και κανένα άλλο σύστημα δεν κατάφερε να τον παραγκωνίσει για την ώρα τουλάχιστον καθώς ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ στην ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ...
Όταν καταλάβουμε πόσο αλήθεια είναι αυτή η φράση, θα μπορέσουμε να δούμε και τους σωστούς τρόπους αντιμετώπισης αυτών που συμβαίνουν γύρω μας.
Επί της ουσίας δε διαφωνώ, αλλά το θέμα είναι τι τύπου καπιταλισμό εν τέλει ευαγγελίζονται κάποιοι για την Ελλάδα (μιας κι από ότι φαίνεται ακόμα ψαχνόμαστε εδώ)......
Κακέκτυπο αυτού που νομίζουν ότι βλέπουν στο εξωτερικό. Ως συνήθως!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δώσει η ΝΔ τα λεφτά που ζητάνε οι δικαστικοί, δεν πρέπει ΚΑΝΕΝΑΣ να τους ξαναψηφίσει. Να βρούνε τρόπο να τους κόψουν την όρεξη.
Κάτι άκουσα για δημιουργία ειδικού φορέα που θα εκδικάζει τις αγωγές δικαστικών εκτός των κοινών δικαστηρίων για θέματα μισθολογίου. Δεν ξέρω κατά πόσο θα αλλάξει αυτό την αισχρή κατάσταση να αποφασίζουν ουσιαστικά οι ίδιοι οι δικαστικοί για τη νομιμότητα των διεκδικήσεών τους, θα δείξει.
βασικα ξεφυγαμε λιγο, το θεμα το οποιο εθιξα ειναι το κατα ποσο θα δεχοταν αδιαμαρτυρητα ο μανος την συγχωνευση αυτη αν ηταν μηχανικος ως αποφαση κυβερνησεως εκλεγμενης δημοκρατικα
Έχω απαντήσει αλλού με τα ακόλουθα:
manosk
εσύ τι θα κανες αν αύριο η ασφάλειά σου μεταφεροταν στο ΙΚΑ;Δεν ξέρω. Το θέμα είναι τι θα έκανε το κράτος για να προστατεύσει τους πολίτες από τυχόν βρωμιές που θα σχεδίαζα για να μη θιχθούν τα 'κεκτημένα' μου.
Μάνο, υπάρχει ήδη θεσμοθετημένο ειδικό δικαστήριο που ονομάσθηκε Μισθοδικείο...Νομίζω πως θεσπίσθηκε μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος
Σχετικά:http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomol ... io1_05.htm' target='_blank
-
Το βασικό ζήτημα είναι το ποιοι θα απαρτίζουν τη σύνθεση του δικαστηρίου. Λογικά, δικαστές. Πού θα βρεις δικαστές που θα κόβουν χιλιάδες ευρώ από τους συναδέλφους τους;
Βέβαια ακούγονται διάφορες ανοησίες επιπέδου καφενέ. Πχ πού βρίσκει το κράτος τα λεφτά για τους δικαστικούς και δεν βρίσκει για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όταν υπάρχει ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, το κράτος είναι υποχρεωμένο μέχρι και να δανειστεί για να δώσει τα επιδικασθέντα ποσά. Όταν δεν υπάρχει, τότε λος πούλος ή φιλοδώρημα (δυστυχώς). -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το βασικό ζήτημα είναι το ποιοι θα απαρτίζουν τη σύνθεση του δικαστηρίου. Λογικά, δικαστές. Πού θα βρεις δικαστές που θα κόβουν χιλιάδες ευρώ από τους συναδέλφους τους;Βέβαια ακούγονται διάφορες ανοησίες επιπέδου καφενέ. Πχ πού βρίσκει το κράτος τα λεφτά για τους δικαστικούς και δεν βρίσκει για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Όταν υπάρχει ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ, το κράτος είναι υποχρεωμένο μέχρι και να δανειστεί για να δώσει τα επιδικασθέντα ποσά. Όταν δεν υπάρχει, τότε λος πούλος ή φιλοδώρημα (δυστυχώς).Μαζί σου κι εγώ, αλλά είναι πρόσφατες οι μνήμες στο μυαλό μου από την περιβόητη ιστορία με τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ που αφορούσε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους (είχαν πολάκις κερδίσει σχετικά δικαστήρια), καθώς και τον τρόπο που τελικά διευθετήθηκε από τον νυν πρωθυπουργό...Και νά ταν μόνο αυτή.
-
Ούτε οι δικαστικοί τα παίρνουν αμέσως, συνήθως γίνεται κάποιος διακανονισμός. Η διαφορά είναι ότι το ΛΑΦΚΑ σημαίνει συνήθως δεύτερη φρατζόλα ψωμί και κάποια αναγκαία φάρμακα, ενώ τα αναδρομικά των δικαστικών σημαίνουν καινούριο αυτοκίνητο ή επιπλέον τραπεζικές καταθέσεις.
-
Παρεπιπτόντως, διάβασα χτες τις δημοσιεύσεις του christosdimou στο thread για τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχαν γραφεί πριν από κανά 3μηνο-4μηνο...Ειλικρινά δυσκολεύομαι εν γένει να αναγνωρίσω (ειλικρινά, δεν ειρωνεύομαι) κατά πόσο το ίδιο πρόσωπο που υποστήριζε όσα υποστήριζε τότε περί ΤΣΜΕΔΕ, υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει σήμερα με αφορμή το ασφαλιστικό των ΔΕΗτζήδων καταρχήν και των λοιπών εργαζομένων κατ επέκτασιν, ειδικότερα αναφορικά με συνενώσεις κλπ....
Mπορει να προσληφθηκε στο....Μυτηληναιο!!!!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Παρεπιπτόντως, διάβασα χτες τις δημοσιεύσεις του christosdimou στο thread για τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχαν γραφεί πριν από κανά 3μηνο-4μηνο...Ειλικρινά δυσκολεύομαι εν γένει να αναγνωρίσω (ειλικρινά, δεν ειρωνεύομαι) κατά πόσο το ίδιο πρόσωπο που υποστήριζε όσα υποστήριζε τότε περί ΤΣΜΕΔΕ, υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει σήμερα με αφορμή το ασφαλιστικό των ΔΕΗτζήδων καταρχήν και των λοιπών εργαζομένων κατ επέκτασιν, ειδικότερα αναφορικά με συνενώσεις κλπ....
Απ' όσα διάβασα (στο άλλο θέμα), ο Χρήστος υποστηρίζει την ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ, είναι καλόπιστος και πιστεύει ότι θα είναι προς το καλύτερο και όποιες διαφορές υπάρξουν (και δεν διευθετηθούν) θέλει να λυθούν δικαστικά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Απ' όσα διάβασα (στο άλλο θέμα), ο Χρήστος υποστηρίζει την ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ, είναι καλόπιστος και πιστεύει ότι θα είναι προς το καλύτερο και όποιες διαφορές υπάρξουν (και δεν διευθετηθούν) θέλει να λυθούν δικαστικά.
Παρακάτω δημοσιεύω παλιότερη δημοσίευση του Χρήστου της 15/12/07 στο thread για τα Ασφαλιστικά Ταμεία (τα bold δικά μου)
...................................Εφόσον μιλάμε για συγκρίσεις μεταξύ ταμείων ΙΜΗΟ η καλύτερη λύση είναι η απόλυτη αναλογικότητα.
Δίνει Α θα πάρει Α δίνεις 2Α θα πάρει 2Α. Δίνεις Α για Ν χρόνια θα πάρεις Α, δίνεις Α για Ν+Μ χρόνια θα πάρεις (Ν+Κ+Μ)/(Ν+Κ-Μ)*Α σύνταξη.
Αυτό όμως σημαίνει ότι τέρμα οι λύσεις της κατώτερης σύνταξης κ.α. Δεν μπορείς να βάζεις πλαφόν στη χαμηλότερη σύνταξη γιατί κατά αυτό το τρόπο απλά πηδάς την αναλογικότητα και στο τέλος αυτός που πληρώνει τη νύφη είναι αυτός που πληρώνει τις εισφορές. Γιατί ο Έλληνας έχει Φιλότιμο αλλά αν καταλάβει ότι τον κλέβεις θα σε κλέψει 10 φορές. Και ΝΑΙ είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να βλέπεις κάποιους να ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για ΚΑΠΟΙΟΥΣ αποδέκτες συντάξεων των 400 Ευρώ του ΙΚΑ που 'ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ' για ΧΡΟΝΙΑ ένσημα. ΑΥΤΟΙ τώρα ΑΠΑΙΤΟΥΝ να πληρώσουν οι υπόλοιποι από το ΥΣΤΕΡΗΜΑ τους για να έχουν μία αξιοπρεπή σύνταξη. ΑΣΦΑΛΩΣ και ΜΙΛΑΜΕ για ΥΑΙΝΕΣ (έστω και ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ) που δεν θα ΔΙΣΤΑΖΑΝ να ΜΗΝ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΟΥΝ την καταλήστευση ΥΓΕΙΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ.
Το σύστημα δεν μπορεί να σε στρέψει εναντίον κανενός αν έχεις το στοιχειώδη σεβασμό. Αν είσαι υαίνα είναι βέβαιο ότι για να ικανοποιήσεις το δικό σου παχύ έντερο θα κατακρεουργήσεις τους αδύνατους.
**ΔΕΝ είμαι υπέρ της ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΤΑΜΕΙΩΝ καθώς κάθε κλάδος όπως ΕΣΤΡΩΣΕ ας κοιμηθεί!
ΔΕΝ είμαι υπέρ της ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των ΤΑΜΕΙΩΝ από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ καθώς και αυτό είναι ΚΛΟΠΗ των χρημάτων των πολιτών για τη μακροημέρευση μίας ομάδας ανθρώπων.
**
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ της ΠΑΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ προνομιακού ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ που δόθηκαν σε μία ΝΥΧΤΑ προς ΑΓΡΑ ΨΗΦΩΝ.ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ των προνομίων και των κινήτρων που δίνονται σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ μετά την ΓΕΝΝΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΩΡΗΣ Συνταξιοδότησης ΟΜΩΣ. Καλύτερα να δώσω 18 μήνες ΑΔΕΙΑ όταν γεννηθεί ένα παιδί παρά να μετρήσω ΧΡΟΝΙΑ πλασματικής σύνταξης. Τα παιδιά έχουν ανάγκη τη ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ όταν είναι μικρά και ΟΧΙ στην ΕΦΗΒΕΙΑ. Μία μάνα στο ΣΠΙΤΙ με ΕΦΗΒΟΥΣ είναι ένα ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ. Ειδικά μία μάνα στη φάση της ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ που ξαφνικά δεν έχει τι να κάνει με το χρόνο της....
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ της αύξησης του ΧΡΟΝΟΥ των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ για ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. Βέβαια θα ήμουν ΥΠΕΡ της ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της σύνταξης ΚΑΘΩΣ ΟΙ 300 δεν είναι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ αλλά ΔΕΚΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ. Και που άλλου μία ΠΑΡΟΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ κατοχυρώνει ΣΥΝΤΑΞΗ. Δηλαδή θα πάρω ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΩ ως ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ στους ΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ από τη συγκεκριμένη οργάνωση ή από το ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ή από οπουδήποτε αλλού????
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ της ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ σήμερα ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ που συνταξιοδοτούνται στα 60 είχαν ευκολότερο έργο από ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ τους που θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 σε 30 χρόνια από ΤΩΡΑ??? Δηλαδή σε 30 χρόνια από τώρα θα είμαστε ακόμα με το μυστρί και τα τούβλα και την βαριά χειρονακτική εργασία??? Πως είναι δυνατόν να συγκρίνει κάποιος τις συνθήκες εργασίας του σήμερα με αυτό που θα είναι σε 30 χρόνια από τώρα και αυθαίρετα να ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Κάποτε στην ΟΙΚΟΔΟΜΗ έσπαγες τις ΠΕΤΡΕΣ με το ΧΕΡΙ σήμερα υπάρχουν ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ. Κάποτε η δόνηση γινόταν με το ΜΑΤΣΟΥΚΙ σήμερα με ειδικούς ΔΟΝΗΤΕΣ και σύντομα δεν θα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Κάποτε έπρεπε να λυγίσεις 200 10ράκια σε κάθε όροφο σήμερα ο οπλισμός έρχεται έτοιμος από το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ δεμένος κατάλληλα. Κάποτε οι εκσκαφές απαιτούσαν πολλά ΑΤΟΜΑ και μεταφορά των μπάζων με καροτσάκια ΣΗΜΕΡΑ με ένα ΕΚΣΚΑΦΤΙΚΟ και ΔΕΚΑ ΦΟΡΤΗΓΑ έχεις κλείσει σε μία μέρα. Κάποτε για τους ΤΟΙΧΟΥΣ είχες μόνον τα ΤΟΥΒΛΑ σήμερα η KNAUF σου λύνει τα χέρια. Και σταματώ εδώ.
(Για το κλάδο μου δεν μιλώ. Εννοείται ότι και στα 70 να τεθούν τα όρια για τους άντρες αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα καθώς ο νέος μηχανικός (άντρας ή γυναίκα χωρίς τέκνα) που τελείωσε στα 23 το Πολυτεχνείο ακόμα και με αναγνώριση του στρατού θα πρέπει να δουλεύει ως τα 73 (50 έτη) για πλήρη σύνταξη. Ακόμα και γυναίκες με 3 παιδιά θα πρέπει να περιμένουν τα 68. Αυτά για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν επαγγέλματα και επαγγέλματα).
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Έχω δει ΤΥΦΛΟΥΣ να οδηγούν ΚΟΥΦΟΥΣ να ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ως ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΕΣ και ΚΟΥΤΣΟΥΣ να δουλεύουν ως ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ.
ΚΑΙ τέλος. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ θα ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΤΥΧΗ μας. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στη ΔΕΗ, στην ΟΑ και ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ δουλεύουν στον Ιδιωτικό ΤΟΜΕΑ????
.........................................
Από που διάολο προκύπτει από την παλιότερη δημοσίευση του christosdimou,** Λεωνίδα**, ότι (και) τότε, πριν 3-4 μήνες, ήταν υπέρ της ενοποίησης του ΤΣΜΕΔΕ, κι όχι μόνο;
-
Αν και είχα δηλώσει, ότι δεν θα ξανα-ασχοληθώ, επειδή αναφέρεστε στα γραφόμενα μου θα δώσω κάποιες διευκρινήσεις για να κλείνουμε το θέμα ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ.
Είχα γράψει
ΔΕΝ είμαι υπέρ της ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ των ΤΑΜΕΙΩΝ καθώς κάθε κλάδος όπως ΕΣΤΡΩΣΕ ας κοιμηθεί!---
Στη σελίδα 16 της πρότασης της επιτροπής, άρθρο 25 παράγραφος 3 αναφέρεται:
Σε κάθε κλάδο του Ενιαίου Ταμείου εντάσσονται από την έναρξη λειτουργίας, τα παρακάτω Ταμεία και κλάδοι, ως Τομείς με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια έκαστος.
Ουδόλως με ενδιαφέρει αν η ενοποίηση σε διοικητικό επίπεδο επιφέρει δυσκολίες στους λυμαίνοντες το ΤΣΜΕΔΕ οι οποίοι θα χάσουν μέρος της ευχέρειας τους να εκμεταλεύονται όπως εκείνοι νομίζουν σκόπιμο τα χρήματα του Ταμείου.
Εφόσον Οικονομικά και Λογιστικά ο Τομέας παραμένει αυτοτελής και καθόσον η πολιτική επένδυσης των εισφορών καθορίζεται εδώ και χρόνια από το Κράτος βάσει νόμων δεν βλέπω που θα υπήρχε το πρόβλημα για τον τελικό αποδέκτη σύνταξης ή άλλων παροχών αν ο Τομέας του Διοικητικά υπάγεται σε ένα 2βάθμιο όργανο.
Επιπλέον στο άρθρο 31 παράγραφος 4 έχουμε (όσον αφορά τις αρμοδιότητες των Δ.Ε.)
**Η είσηγηση και η υποβολή προτάσεων στο Δ.Σ. για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαχείρηση περιουσίας των Τομέων και αξιοποίησης των κεφαλαίων, της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους καθώς και για κάθε θέμα που αφορά τα έσοδα και τις παροχές των Τομέων που εποπτεύουν **
Που πρακτικά (για όσους έχουν έστω τη στοιχειώδη επαφή με τη δομή του Δημοσίου) σημαίνει ότι το Δ.Σ. επικυρώνει ή όχι τις προτάσεις που εισηγούνται οι Δ.Ε. Στην περίπτωση της μη-επικύρωσης το Δ.Ε. υποχρεούται να επαν-υποβάλει νέα πρόταση προς έγκριση.
είχα γράψει
ΔΕΝ είμαι υπέρ της ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ των ΤΑΜΕΙΩΝ από τον ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ καθώς και αυτό είναι ΚΛΟΠΗ των χρημάτων των πολιτών για τη μακροημέρευση μίας ομάδας ανθρώπων.
Που συνεπάγεται με απλά λογάκια ότι είμαι εναντίον στο σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν την Ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και προσφέρουν απλόχερα στα εκάστοτε συνδικάτα ποσοστό της εταιρείας χωρίς ανταλάγματα για το ΔΗΜΟΣΙΟ.
Αν όλα αυτά συνεπάγεται ανακολουθία σε όλα λέω απλά δείτε στο τέλος και αυτό
ΚΑΙ τέλος. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΛΟΜΠΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ θα ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΤΥΧΗ μας. ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ στη ΔΕΗ, στην ΟΑ και ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΟΙ δουλεύουν στον Ιδιωτικό ΤΟΜΕΑ????
Που μάλλον είναι σε συγχορδία με τα όσα έγραψα εδώ και όχι σε αντίθεση. Επιπλέον αυτά που έγραψα θα ήταν στο δικό μου ιδεατό κόσμο οι βασικές γραμμές σχεδιασμού ενός βιώσιμου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος μαζί με άλλη μου δήλωση ότι θα αποδεχόμουν κάποια μετακύλιση πόρων από την έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α.) μόνον για την υγεία και περίθαλψη που ΙΜΗΟ αποτελεί και πρέπει να εκλαμβάνεται ως καθολικό αγαθό.
ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Εκφράσεις του στυλ 'Θα ...... από τον Μυτηληναίο' τις αντιπαρέρχομαι αν και κανονικά εμπίπτουν στο flame-bating ΙΜΗΟ και θεωρώ ότι με προσβάλουν.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι λέγεται εναντίον μου καθώς σε φόρουμ εκτίθεσαι και έχω επιλέξει να μην κρύβομαι πίσω από κάθε μορφής ΑΡΚΤΙΚΟΛΕΞΑ αλλά εμφανίζομαι με το όνομα και επώνυμο μου.
Στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς επιβάλουν αν αναφέρεσαι σε κάποιον κατά απαξιωτικό ή επικριτικό τρόπο να τον ενημερώνεις σχετικά εφόσον αυτός έχει δηλώσει ότι δεν συνεχίζει να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο thread και πολύ πιθανά να μην μπορεί να απαντήσει σχετικά.
Η μη συμμετοχή σε ένα thread δεν συνεπάγεται μόνον αδυναμία απάντησης. Συνήθως είναι η μόνη λύση (πριν τη σύρραξη) για την έξοδο από μία αδιέξοδη κατάσταση όπως αυτή στην οποία έχει περιέλθει το συγκεκριμένο thread.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
.....είχα γράψει....Δε θα σταθω καθολου στις ανακριβειες(τουλαχιστον) περι διαθεσης μεριδιου των υπο ιδιωτικοποιηση κρατικων εταιρειων ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ μιας και ειναι ευκολα αποδειξιμο οτι κατι τετοιο απλα δεν ισχυει.Εκτος αν αναφερεται το γεγονος οτι πραγματι μερος των μετοχων διατιθεται σε προνομιακη τιμη στους εργαζομενους ως ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και μονο...
Για να δουμε ομως τι ελεγε ο christosdimou, σε αλλο θεμα βεβαια, οτι πρεπει να γινει σχετικα με την αντιδραση των ασφαλισμενων του ταμειου του ωστε να εξαναγκασουν το Ταμειο να δινει καλυτερες παροχες:
....Εν πάσει περιπτώσει σε σύγκριση με τον Αλβανό στο εργοτάξιο είμαστε λίγο καλύτερα (όχι ακριβώς) αλλά αν συγκριθώ με άλλα ταμεία που είναι υγιή τότε απλά δεν υπάρχει σημείο αναφοράς.....
Βέβαια μία απεργιούλα από πλευράς των μηχανικών δεν θα έβλαπτε καθώς απλά θα μας γύρναγε σε μία εβδομάδα στη λίθινη εποχή (χωρίς ρεύμα, νερό τηλέφωνο) αλλά επιτέλους θα έλυνε και κάποια από τα προβλήματα του κλάδου.Συμπερασμα:Οταν προκειται για το δικο μας 'πονο' ειναι θεμιτο να γυρισουμε τη χωρα στη 'λιθινη εποχη'.Φυσικα το δικαιωμα αυτο το εχουμε μονο εμεις.Οταν οι αλλοι αγωνιζονται να μη γινουν σαν 'τον Αλβανο που εχουμε στο εργοταξιο' και που κατα πασα πιθανοτητα ειναι ασφαλισμενος(?) στο ΙΚΑ, τοτε αυτοι μετατρεπονται σε ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, ΡΕΤΙΡΕΔΕΣ κλπ.
Τα συμπερασματα μπορουν να εξαχθουν απο το καθε καλοπιστο αναγνωστη οπως και το συμπερασμα για το αν υπαρχει ή οχι ανακολουθια ιδεων και σκεψεων...ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ
Εκφράσεις του στυλ 'Θα ...... από τον Μυτηληναίο' τις αντιπαρέρχομαι αν και κανονικά εμπίπτουν στο flame-bating ΙΜΗΟ και θεωρώ ότι με προσβάλουν....
Aν και αγνοω την εννοια 'flame baiting' το σχολιο το εγραψα προς αποφορτιση της εντασης.
Αν σε προσβαλα, ειλικρινα, ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Kαι δηλωνω οτι δεν ειχα καμμια τετοια προθεση καθως ουτε γνωριζομαστε ουτε , πολυ περισσοτερο, η διαφορετικη θεωρηση ενος ζητηματος οπως εμφανιζεται σε ενα φορουμ δεν αποτελει αναγκαιο λογο στην εκτοξευση προσωπικων επιθεσεων και προσβολων.
Η μη συμμετοχή σε ένα thread δεν συνεπάγεται μόνον αδυναμία απάντησης. Συνήθως είναι η μόνη λύση (πριν τη σύρραξη) για την έξοδο από μία αδιέξοδη κατάσταση όπως αυτή στην οποία έχει περιέλθει το συγκεκριμένο thread.
H συρραξη επερχεται , κατα τη γνωμη μου, οχι απο την αντιπαραθεση για ενα θεμα αλλα απο τις αστηρικτες γενικευσεις και αφορισμους.Π.χ. αλλο να λες :'Το χ αυτοκινητο δε μου αρεσει για τον Α η Β λογο' και αλλο να λες 'Οι κατοχοι του ψ αυτοκινητου ειναι ΟΛΟΙ κομπλεξικοι, αδερφες κρετινοι κλπ'.
Και για να επανελθουμε στα περι ΔΕΗ ιδου τα αποτελεσματα της Επιχειρησης για το 2007:
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1'
Kαλα τα πηγαμε -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Και για να επανελθουμε στα περι ΔΕΗ ιδου τα αποτελεσματα της Επιχειρησης για το 2007:http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1' target='_blank'
Kαλα τα πηγαμεξερεις καμια εταιρια ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟΥ χαρακτηρα να μην τα πηγαινει καλα?
το αντιθετο θα ηταν η ειδηση!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Και για να επανελθουμε στα περι ΔΕΗ ιδου τα αποτελεσματα της Επιχειρησης για το 2007:http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1
Kαλα τα πηγαμεΑν αφαιρεθούν τα κέρδη από την Tellas η ΔΕΗ ως Α.Ε. τα πήγε απλά καλύτερα από πέρυσι, σε καμία περίπτωση καλά...
Η αύξηση των εσόδων ήταν καλή, ,τα κέρδη ~70 εκ € (αν αφαιρεθεί το ποσοστό της Tellas) είναι ελάχιστα για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους, είναι όμως και λογικά δεδομένης της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της ανάγκης δημιουργίας πιο σύγχρονων και παραγωγικότερων μονάδων.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Και για να επανελθουμε στα περι ΔΕΗ ιδου τα αποτελεσματα της Επιχειρησης για το 2007:
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank'
Kαλα τα πηγαμε**ξερεις καμια εταιρια ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟΥ χαρακτηρα να μην τα πηγαινει καλα?
το αντιθετο θα ηταν η ειδηση!**
Τα ονόματα ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (από το 1990 μέχρι το 2000 που ήταν μονοπώλιο στο εσωτερικό) σου λένε τίποτα;
-
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank'
Kαλα τα πηγαμε**ξερεις καμια εταιρια ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΟΥ χαρακτηρα να μην τα πηγαινει καλα?
Τα ονόματα ΟΣΕ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (από το 1990 μέχρι το 2000 που ήταν μονοπώλιο στο εσωτερικό) σου λένε τίποτα;
ναι μου λενε, οτι καποιοι ζουνε με κλοπιμαια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank'
ναι μου λενε, οτι καποιοι ζουνε με κλοπιμαια.
Αφενός δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς υποννοείς, αφετέρου δε, δε βλέπω καμιά συνάφεια των όσων απάντησα στην αρχική άποψή σου περί μονοπωλιακού χαρακτήρα εταιρειών κλπ με αυτό που μόλις έγραψες
-
Φαντάζομαι ότι εννοεί ότι ΟΣΕ, Ολυμπιακή, κτλ ζουν και βασιλεύουν με την ευγενική χορηγία του ελληνικού κράτους και κατ' επέκταση του ελληνικού λαού. Μάλλον ειρωνικά το είπε δηλαδή...
Χρόνια τώρα δηλαδή μπαίνουν συνεχώς μέσα (παρουσιάζοντας ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ζημιές), τα στελέχη τους όμως συνεχίζουν να χρυσοπληρώνονται και δεν ιδρώνει τ' αυτί τους.
-
Επιπλέον, αν και μονοπώλια υπάρχουν εναλλακτικές.
Αν δεν υπήρχε εθνικό οδικό δίκτυο ο ΟΣΕ θα μεσουρανούσε αλλά και η Ολυμπιακή θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Ειδικά ο ΟΣΕ πάντως, είναι μαύρη τρύπα μεγάλη, σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να έχουμε τρένα στην Ελλάδα. Αλλά αυτό ανήκει σε άλλο thread. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
http://www.dei.gr/ecPage.aspx?id=4298&nt=18&lang=1' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Kαλα τα πηγαμεΑν αφαιρεθούν τα κέρδη από την Tellas η ΔΕΗ ως Α.Ε. τα πήγε απλά καλύτερα από πέρυσι, σε καμία περίπτωση καλά...
Η αύξηση των εσόδων ήταν καλή, ,τα κέρδη ~70 εκ € (αν αφαιρεθεί το ποσοστό της Tellas)
Kαπου κανεις λαθος στην αφαιρεση:
Tα κέρδη προ φόρων το 2007, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού εσόδου από την πώληση της συμμετοχής της ΔΕΗ στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Τellas AE ύψους € 165 εκατ. ανήλθαν σε € 276,4 εκατ. έναντι € 42 εκατ. το 2006, αυξημένα κατά € 234,4 εκατ.
.
Προσθεσε και τα 200 εκ.που στοιχισε η μη επαρκης λειτουργια των υδροηλεκτρικων και οσα πολυ σωστα αναφερεις πιο κατω....
είναι ελάχιστα για μια επιχείρηση τέτοιου μεγέθους, είναι όμως και λογικά δεδομένης της αύξησης της τιμής των καυσίμων και της ανάγκης δημιουργίας πιο σύγχρονων και παραγωγικότερων μονάδων.
...και θα καταλαβεις οτι το 'καλα τα πηγαμε' δικαιολογειται απολυτα.
Επισης να σημειωσω οτι καταρριπτεται ο μυθος του τζαμπα λιγνιτη καθως και η κατασπαταληση του υδατικου πλουτου της χωρας.Επιπλέον, αν και μονοπώλια υπάρχουν εναλλακτικές.
Αν δεν υπήρχε εθνικό οδικό δίκτυο ο ΟΣΕ θα μεσουρανούσεΣτον ΟΣΕ δε φταιει τοσο το εθνικο οδικο δικτυο αλλα η πελατειακη πολιτικη του κρατους, το οποιο ευνοησε σκανδαλωδως τους 'μικρομεσαιους νοικοκυραιους', και ψηφοφορους βεβαιως βεβαιως (γιατι δυστυχως τα βαγονια και οι ραγες δε ψηφιζαουν αντιθετα απο τα δεντρα) των ΚΤΕΛ και των φορτηγων, αλλα και τους εμπορους , συγνωμη δυναμεις της αγορας, τυπου Σαρακακη, Φωστηροπουλου για ευνοητους λογους, αφηνοντας τη χωρα χωρις επαρκες και εκσυγχρονιζομενο σιδηροδρομικο δικτυο αλλα και χωρις σοβαρη βιομηχανια (και) αυτοκινητου.
αλλά και η Ολυμπιακή θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
Και σε ακομα πιο καλη κατασταση αν δεν υποχρεωνοταν να κουβαλαει εφημεριδες τζαμπα, αν πληρωνοταν τις (πολυ σωστες) μειωσεις εισητηριων που απορρεουν απο τη κοινωνικη πολιτικη, αν πληρωνοταν για τα αεροσκαφη που κουβαλουσαν Προεδρους, Πρωθυπουργους, Υπουργους Γραμματεις και Φαρισαιους, αν πληρωνοταν τα εισητηρια για τη μεταφορα των κομματικων στρατων απο ολα τα μηκη και πλατη της γης, αν δεν επεφταν πανω της τεσσερα πεντε προγραμματα εξυγιανσης κλπ κλπ.
Περί ΔΕΗ