-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
*'Εγώ θα αφήσω το αυτοκίνητο στη ράμπα για τους αναπήρους. Ας είχε φροντίσει το κράτος να μου έχει δωρεάν πάρκινγκ στο κέντρο.''Θα κλείσουν το κατάστημα ενός φτωχού βιοπαλαιστή επειδή πούλαγε σάπια, ενώ τα καρτέλ αλωνίζουν χωρίς έλεγχο'
'Και τί έγινε που πέταξα τα μπάζα στο ρέμα; Το κράτος που ήταν όταν με λήστεψαν τις προάλλες;'*
Λαϊκισμός και παπαρολογία αντί επιχειρημάτων επί της ουσίας. Γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο...
Καμια έκπληξη, εγώ τα λέω 3-4 χρόνια τώρα
-
Ας κάνω ένα quote σε μια μεστή τοποθέτηση για να μην πιάσει η τρολοειδής απόπειρα εκτροχιασμού του θέματος σε άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε....
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μερικές παρατηρήσεις.Α. Η ΔΕΗ είναι Α.Ε. εισηγμένη στο Χρημαστήριο και με υψηλή διασπορά στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Δεν είναι Δημόσιο. Το προϊόν που πουλά έχει όμως χαρακτήρα κοινωνικού αγαθού και είναι είδος πρώτης ανάγκης. Καλώς ή κακώς κατ' εμέ (Ελληνιστί ΙΜΗΟ) θα έπρεπε να ισχύουν για τις απεργίες των κυρίων περιορισμοί αντίστοιχοι με αυτούς που ισχύουν σε άλλα αντίστοιχους τομείς που άπτονται και της Εθνικής Ασφάλειας.
Β. Ο νόμος δεν θίγει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα που έχουν ως σήμερα οι εργαζόμενοι (δεν θα μπορούσε και βάσει άλλων νόμων να το κάνει). Αυτό που αλλάζει είναι η ανταποδοτικότητα από εδώ και τώρα. Το γεγονός ότι από τα 1500 Ευρώ η σύνταξη πέφτει στα 700 Ευρώ δεν ισχύει για κάποιον με Χ πχ. 25 χρόνια στο επάγγελμα αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του υπολογισμού με το παλαιό και νέο σύστημα για κάποιον που συνταξιοδοτείται. Π.χ. αν κάποιος συνταξιοδοτείται στα 35 χρόνια και στα 25 είναι με το ισχύον καθεστώς η σύνταξη του θα είναι ανάλογη λαμβάνοντας υπόψη τα 25 παλαιά και τα 10 νέα χρόνια. Νοσηρότητες του στυλ 'με ορίζω διευθυντή τον τελευταίο μήνα για να πάρω 200 Ευρώ παραπάνω σύνταξη' κόβονται (και εκεί είναι το τυράκι). Οι νοσηρότητες αυτές όμως απλά επιβαρύνουν τους υπόλοιπους που πληρώνουν ως ζώα για να τους έχοντες. Και βέβαια εδώ το ερώτημα που θέτει κανείς είναι αν είναι δυνατόν όσοι πραγματικά θέλουν ένα δίκαιο σύστημα να υποστηρίζουν μέτρα που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους κατά αυτό τον τρόπο σε έχοντες και μη έχοντες.
Γ. Περί προβλημάτων υγείας. Κατ' εμέ αν τηρούσαν τα μέτρα ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα. Όταν όμως τους βλέπεις να μην φορούν μάσκα (γιατί τους ενοχλεί), κράνος (γιατί θα αποκτήσουν φαλάκρα!!!), γιαλιά (γιατί φαίνονται γελοίοι) κ.α. σε ένα νοσηρό για την υγεία περιβάλλον δεν νομίζω ότι τους φταίμε οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με αναλγησία του Εργοδότη αλλά με ασυδοσία του Εργαζόμενου. (το ίδιο συμβαίνει στις Οικοδομές και σε άλλα έργα που έχω ιδία πείρα). Ακόμα και αν προσπαθήσει να νουθετήσεις ή να εκπαιδεύσεις κάποιον εισπράτεις την χλεύη της αγέλης και ουέ και αλίμονο αν δοκιμάσεις να απολύσεις κάποιον για παραδειγματισμό (εκεί έρχεται το συνδικάτο να σου κόψει τον @@λο).
Δ. Το πρόβλημα με τη ΓΕΝΟΠ είναι ότι όσο η ενέργεια παράγεται από τις πρώην κρατικές μονάδες θα έχουμε αυτά τα προβλήματα. Στον Ιδιωτικό τόμεα οι εργαζόμενοι κάνουν τουμπεκί και δουλεύουν γιατί ισχύουν απλά οι νόμοι και όχι το δίκαιο του κάθε συνδικαλιστή. Δεν θέλει και πολύ έξυπνάδα να καταλάβει κανείς το μένος της ΓΕΝΟΠ για τη συμφωνία με την RWE και την Χαλυβουργική (τό άλλο μέτωπο). Απλά θα χάσουν 3,000 Μεγαβάτ ισχύος από παλαιές μονάδες που θα κλείσει η ΔΕΗ (άλλωστε η Ε.Ε. ζήτησε από την Ελληνική Κυβέρνηση να αποδεσμεύσει σύντομα το 40% των Λιγνιτικών αποθεμάτων για Ιδιώτες ώστε να μπορούν να ανταγωνιστούν την ΔΕΗ και τα νέα 3,000 Μεγαβάτ ισχύος των συμφωνιών της Διοίκησης Αθανασόπουλου είναι το 1ο μέτρο της ΔΕΗ για αντιμετώπιση της λαίλαπας αυτής) με αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη απώλεια της συνδικαλιστικής τους ισχύος.
Υπάρχει το συμφέρον του Κοινωνικού Συνόλου και το Συμφέρον μίας Κοινωνικής Ομάδας. Το συμφέρον του 1ου είναι πιο ισχυρό από αυτό του 2ου θέλω να πιστεύω. Εδώ δεν μπαίνουν εκφράσεις το δίκαιο του Εργάτη καθώς ο εργάτης (με την έννοια του blue collar worker) αποτελεί και αποτελούσε πάντα τη μειοψηφία. Καμία μειοψηφία δεν την έχει πιο μακριά από τις άλλες μειοψηφίες. Εκφράσεις δε, του στυλ 'ότι το κατεστημένο διαιρεί και βασιλεύει' καλές είναι αλλά απλά δεν ισχύουν καθώς οι τεχνητοί διαχωρισμοί απλά δεν μπορούν να αντέξουν για πολύ. Διαχωρισμοί υπάρχουν και θα υπάρχουν γιατί απλά έτσι είναι!
Το μόνον που θέλει η ΓΕΝΟΠ είναι να μην χάθουν τα ειδικά προνόμια και σκασίλα τους για το αν κόβουν το ρεύμα. Αν δεχτούμε ότι έχουν δίκαιο τότε έχει δίκαιο κάθε συνδικαλιστικός κλάδος (μειοψηφία) με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο να μην αλλάξει τίποτα στο ασφαλιστικό στο σύνολο του.
Όμως με το συγκεκριμένο μέτρο και με τη σημερινή κρατική ανεπάρκεια και διαφθορά (που η ΓΕΝΟΠ είναι ένα μικρό της μέρος) το ασφαλιστικό είναι μία τεράστια χαβούζα που απλά τρώει λεφτά. Αν δεν αλλάξει κάτι (και τα περί πάταξης της εισφοροδιαφυγής καλά ακούγονται αλλά προϋποθέτουν και τον ανάλογο αδιάφθορο μηχανισμό κάτι που σημαίνει απολύσεις και προσλήψεις νέων αδιάφθορων αλλά αυτό είναι κακό για τα συνδικάτα άρα άδικο και εφόσον έχουμε δεχτεί ότι τα συνδικάτα έχουν δίκαιο δεν πρέπει να γίνει) το σύστημα θα καταρεύσει αργά ή γρήγορα (αργά για τα συνδικάτα) και δεν θα μπορεί να πληρώσει τις συντάξεις.
Τώρα αν είναι προτιμότερη η κατάσταση αυτή μέτα από 20 χρόνια (άλλωστε στο στυλ το παχύ μας εντεράκι να δουλεύει και οι υπόλοιποι να πάνε να @@μηθούν) ο καθένας το κρίνει μόνος του.
Πάντως για να το κλείσουμε λίγο λίγο το θέμα. Η κίνηση της ΓΕΝΟΠ είναι απλά απαράδεκτη. Γνωρίζουν ότι πωλούν ένα αγαθό που θίγει πιο πολύ τον απλό εργαζόμενο η απώλεια του και όχι τον πλούσιο εργοδότη. Στην πραγματικότητα τιμωρούν τον απλό πολίτη γιατί κακά τα ψέματα η Αγγελοπούλου (πχ) έχει γεννήτρια στο σπίτι της (ή εκεί το ρεύμα δεν κόβεται ποτέ....).
Ακόμα και αν το δούμε με το κυνισμό του koutsan ότι καλώς κάνουν τα συνδικάτα να αγωνίζονται πρέπει και εμείς με τον δικό μας κυνισμό να δούμε το δικό μας συμφέρον που στην περίπτωση αυτή δεν είναι με τη ΓΕΝΟΠ. (πάντα κατ' εμέ).
Και δηλώσεις του στυλ 'ο ιδιώτης θέλει να βγάλει λεφτά και δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό σύνολο' με βρίσκουν σύμφωνο αλλά αγνοούν ή προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός ότι για το λόγο αυτό υπάρχει το κράτος για να ελέγχει ότι οι νόμοι εφαρμόζονται σωστά ότι καμία οικονομική ομάδα δεν αποκτά άδικο οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοιπών και ότι για το κοινωνικό σύνολο το συνολικό ισοζύγιο είναι θετικό. Και κατ' εμέ η σημερινή κατάσταση της ΔΕΗ με τον λιγνίτη ως μοναδικό καύσιμο και τους συνδικαλιστές νταβαζτίδες δεν είναι προς το συμφέρον του Κοινωνικού Συνόλου καθώς για τα συμφέροντα μίας ολιγαρχίας καταδικάζονται οι υπόλοιποι και κυρίως οι μελλοντικές γενεές.
Αυτά...
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Κι αυτος τον δικο σου. Ετσι παει. Αλλιως ο καθενας για την παρτη του και να δουμε τι θα παρουμε ολοι μας.
Δυστυχώς κατά εκεί δεν οδεύουμε? (αν δεν έχουμε φτάσει κιόλας...). Μας έχουν μάθει να είμαστε ζηλόφθονοι, ατομιστές, να εποφθαλμιούμε τα των άλλων.
Δεν κρίνω τους ΔΕΗτζήδες, δεν γνωρίζω το θέμα. Αλλά κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Σίγουρα υπάρχουν αυτοί (άτομα ή εργασιακές ομάδες) που κάνουν το παν για να μην απωλέσουν τα 'δίκαια κεκτημένα τους' . Και γω τσατίζομαι που δεν έχω τα τυχερά ενός ΔΕΗτζη, ενος ΟΤΕτζη, ενός ΟΑτζή, κ.ο.κ. Εκεί είναι το θέμα όμως?Αυτό που καταλογίζεται κατά βάσιν στους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα είναι ότι επί σειρά ετών έξυναν ό,τι μπορούσε να ξυθεί αντί για να βελτιώνουν αφενώς μεν τις συνθήκες εργασίας τους ( και σε ότι αφορά σε ΔΕΗ , ΟΤΕ , Νοσοκομεία , Σχολεία , Υπουργεία κτλ οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων αφορούν όλον τον κόσμο ) αφετέρου δε μπήκαν στις εν λόγω Υπηρεσίες ( η πλειοψηφία για να μην παρεξηγηθώ ) με τρόπο όχι ακριβώς δίκαιο ή αξιοκρατικό. Αυτήν την αναλγησία των Υπαλλήλων την επιστρέφει τώρα η κοινωνία με την μορφή αντίδρασης στους ( δίκαιους επι του προκειμένου ) αγώνες τους. Δεν συντάσσομαι με κάθε μορφής αγώνα ( πχ είμαι αντίθετος στα αιτήματα των Λιμενεργατών και θεωρώ εκβιασμό την δεδομένη κατάσταση ) αλλά δεν τραβάω και ιδιέτερο ζόρι με την απεργία , για τον συγκεκριμένο λόγο , της ΔΕΗ. Και όντως ο σωστός επαγγελματίας φροντίζει και για γεννήτρια και για UPS. Το πολυκατάστημα , ιατρείο κτλ αν βασίζεται - σε όποιοα χώρα του κόσμου - μόνο στην όποια ΔΕΗ τότε μάλλον διοικείται από μη γνώστες.
-
Μερικές παρατηρήσεις.....
Αυτά...Μπράβο ρε φίλε, ενα σοβαρό πόστ.....
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν δεν μπορω να παω σε αλλον τοτε καθομαι εκει που ειμαι.
Φυσικα και θα κρινω εξ ιδιων τα αλλοτρια, ας βρουν αλλο τροπο να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους. Οπως εγω δεν βλαπτω κανεναν ανθρωπο για να εχω καλητερο ωραριο η πιο καλα λεφτα, ετσι δεν θελω να με ριχνουν.
Καταλαβαινεις οτι αυτο δεν ειναι κοινωνικη συνειδηση (για την ελλειψη της οποιας κατηγορεις αυτους)....
Οπως εσενα δε σε νοιαζει αν αυτοι θα χασουν τις (πληρωμενες) επικουρικες συνταξεις τους, αρκει να εχεις ρευμα, ετσι κι αυτους δεν τους νοιαζει αν θα εχεις ρευμα, αρκει να μη χασουν τις (πληρωμενες) επικουρικες συνταξεις τους. Απλο ειναι.Δεν είναι ακριβώς τόσο απλό. Το ηλεκτρικό ρεύμα , η παιδεία κτλ είναι κοινωνικά αγαθά που δεν δύνασαι να τα στερείς , όχι επί μακρών τουλάχιστον , από το κοινωνικό σύνολο που σε στηρίζει μεν , σε πληρώνει αλλά έχει ανάγκη αυτό το αγαθό δε. Κανείς δεν είπε γιατί ρε μπαγάσα βολεμένε είσαι βολεμένος. Όλοι λένε γιατί ρε μπαγάσα βολεμένε μου στερείς το ρεύμα που το ακριβοπληρώνω.
Αλήθεια θα γίνει καμία περικοπή των παγίων λόγω των διακοπών ( λέμε τώρα ) ;
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ενω το να με γαμαει εμενα καθε μηνα και απο ενας κλαδος ειναι μια χαρα,ε?
Μια οι δασκαλοι, μετα οι βενζινοπωλες, μετα αυτοι που μοιραζουν το πετραιλεο, μετα οι ταριφες (καλα για αυτους χεστηκα) μετα οι τραπεζικοι, μετα τα λεωφορεια κλπ κλπ.
Μα εδώ είναι το πρόβλημα... Ότι σε κάθε τι που δεν μας επηρρεάζει άμεσα λέμε 'χέστηκα'.
Ε, τότε χέστηκα και εγώ που δεν έχουμε ρεύμα. Έχω γεννήτρια και μπορώ να δουλεύω ενω άλλοι συνάδελφοι όχι, άρα κάνω μεγαλύτερο τζίρο... Κόψτε το ρεύμα για πάντα!!
Επειδή προφανώς αυτός δεν είναι σωστός τρόπος σκέψης, αντιδρώ μαζί με αυτόν που αδικείται ανεξάρτητα αν με επηρρεάζει άμεσα. Γιατί έμμεσα θα με επηρρεάσει και γιατί και εγώ αν έρθει η ώρα να μου καταργήσουν τα δικαιώματά μου θα θέλω ευρεία στήριξηευρεια στηριξη θες οταν με γαμας? ευρεια στηριξη θελανε και οι δασκαλοι με 2-3 μηνες απεργια? για τους ταριφες χεστηκα γιατι μπορει καποιος να παρει λεωφορειο κλπ που εινα ικαι πιο φθηνο, το αντιθετο ειναι προβλημα γιατι καποιος που δεν εχει να δωσει για ταξι πρεπει να παρει λεωφορειο...αν απεργουν τα λεωφορεια...κατι πρεπει να κανει.
dirtoulios, οχι αλλα μην πιασουμε τα συνδικατα, αυτοι εινα ιχειροτεροι απο τους δημοσιους.
Για τους ταρίφες δεν με νοιάζει γιατί τα αιτήματά τους δεν είναι δίκαια. Όχι γιατί μπορείς να πάρεις το λεωφορείο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
kyr80 αλήθεια πιστεύεις πως αυτό με τις εισφορές έχει γίνει μόνο στο ταμείο της ΔΕΗ; Προφανώς έχει γίνει και σε άλλα ταμεία. Και έχουν αδικηθεί και άλλοι ασφαλισμένοι είτε λιγότερο ή περισσότερο.
Αν βγουν όλοι να γκρινιάζουν και να παραλύουν τα πάντα πιστεύεις ότι βγαίνει κάποιο όφελος;
Π.χ. λέγε με ΤΣΜΕΔΕ
Και ΙΚΑ. Το έχουν @@@@μήσει το ταμείο.
-
Β. Ο νόμος δεν θίγει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα που έχουν ως σήμερα οι εργαζόμενοι (δεν θα μπορούσε και βάσει άλλων νόμων να το κάνει). Αυτό που αλλάζει είναι η ανταποδοτικότητα από εδώ και τώρα. Το γεγονός ότι από τα 1500 Ευρώ η σύνταξη πέφτει στα 700 Ευρώ δεν ισχύει για κάποιον με Χ πχ. 25 χρόνια στο επάγγελμα αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του υπολογισμού με το παλαιό και νέο σύστημα για κάποιον που συνταξιοδοτείται. Π.χ. αν κάποιος συνταξιοδοτείται στα 35 χρόνια και στα 25 είναι με το ισχύον καθεστώς η σύνταξη του θα είναι ανάλογη λαμβάνοντας υπόψη τα 25 παλαιά και τα 10 νέα χρόνια. Νοσηρότητες του στυλ 'με ορίζω διευθυντή τον τελευταίο μήνα για να πάρω 200 Ευρώ παραπάνω σύνταξη' κόβονται (και εκεί είναι το τυράκι). Οι νοσηρότητες αυτές όμως απλά επιβαρύνουν τους υπόλοιπους που πληρώνουν ως ζώα για να τους έχοντες. Και βέβαια εδώ το ερώτημα που θέτει κανείς είναι αν είναι δυνατόν όσοι πραγματικά θέλουν ένα δίκαιο σύστημα να υποστηρίζουν μέτρα που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους κατά αυτό τον τρόπο σε έχοντες και μη έχοντες.
Αυτό που λες για τις συντάξεις απλά δεν ισχύει... Δε ξέρω από που έχεις τις πληροφορίες σου. Ο αδερφός μου 45 χρονών σήμερα, μετά από 25 χρόνια υπηρεσιάς τον στέλνουν απλά στο ΙΚΑ και χάνει τις παραπανήσιες εισφορές 25 ετών. Παίρνει πολλά χρήματα; Πιθανώς. Αυτός τώρα τι είναι όμως; Τρόπος για να βγάλει η υπόλοιπη κοινωνία το άχτι της εναντίοπν τους;; 'Ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα'.... Αυτή είναι η καραμέλα της κυβέρνησης... ¨οτι δηλαδή δε θα θιγούν όσω είναι να βγουν σύντομα στη σύνταξη.. Κανείς όμως δεν λέει πόσο θα είναι αυτό το σύντομα...
Γ. Περί προβλημάτων υγείας. Κατ' εμέ αν τηρούσαν τα μέτρα ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα. Όταν όμως τους βλέπεις να μην φορούν μάσκα (γιατί τους ενοχλεί), κράνος (γιατί θα αποκτήσουν φαλάκρα!!!), γιαλιά (γιατί φαίνονται γελοίοι) κ.α. σε ένα νοσηρό για την υγεία περιβάλλον δεν νομίζω ότι τους φταίμε οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με αναλγησία του Εργοδότη αλλά με ασυδοσία του Εργαζόμενου. (το ίδιο συμβαίνει στις Οικοδομές και σε άλλα έργα που έχω ιδία πείρα). Ακόμα και αν προσπαθήσει να νουθετήσεις ή να εκπαιδεύσεις κάποιον εισπράτεις την χλεύη της αγέλης και ουέ και αλίμονο αν δοκιμάσεις να απολύσεις κάποιον για παραδειγματισμό (εκεί έρχεται το συνδικάτο να σου κόψει τον @@λο).
Εδώ δεν αναφέρθηκα για τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων αυτού του είδους. Δεν αναφέρθηκα στους γραφιάδες, Το θέμα των εργαζομένων στα εργοστάσια δεν είναι τι αναπνέουν στο ωράριό τους, αλλά ότι τα αναπνέουν 24 ώρες αυτοί , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους... Καθώς λόγο συνθηκών ζούνε κάτω από αυτά..
Τώρα συνολικά για τα υπόλοιπα η ΓΕΝΟΠ έχει και λαμόγια και απλούς εργάτες και όλα. Μην τους βάζεις στο ίδιο καλάθι. Βάση νομοθεσίας όταν δημιουργείται εργοστάσιο λιγνίτη υποχρεωτικά λειτουργεί το λιγότερο 25 χρόνια... Και αυτοί πάνε να τακλείσουν αρκετά νωρίτερα.. Έχει λειτουργήσει η ΔΕΗ λάθος τόσα χρόνια σαν επιχείρηση;; Πιθανώς ναι, αν όχι σε όλα τότε σε πολλά.. Ο Αθανασόπουλος όμως δε θίγεται από τις ρυθμίσεις αυτές, όπως ούτε και ο Κανελόπουλος παλαιώτερα. Ο απλός υπάλληλος θίγεται. Και αν αυτός δεν συμφωνούσε, δε θα κατέβαινε σε απεργία.. Γιατί μιλάμε ότι δε δουλεύει κανείς αυτ'η τη στιγμή.
-
ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ, από κάθε άποψη, να 'κόβεις το ρεύμα' του κοσμάκη, που στηρίζει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το νταβατζιλίδικο, τριτοκοσμικό μονοπώλιό σου 'κύριε' ανωνυμοεπώνυμε συνδικαλιστή !!
Και ερωτώ: μπορεί κάποιος να στραφεί νομικά εναντίον αυτών των εκβιαστών, ατομικά ή και από κοινού ;; -
Mια ερωτηση: οι εισφορες ειναι οι παρακατω;
ΚΛΑΔΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ (ΔΕΗ) ΚΡΑΤΟΣ
Κύρια Ασφάλιση 6,67 13,33 10
Επικουρική 3 3 -
Υγεία 2,55 5,10 3,8
Πρόνοια 4 - -Επασφάλιστρο ΒΑΕ Κύρια Ασφάλιση 2,20 1,40 -
Επασφάλιστρο ΒΑΕ Επικουρική 1,25 0,75 -
Επασφάλιστρο ΥΒΑΕ Κύρια Ασφάλιση 2,50 5 -
Επασφάλιστρο ΥΒΑΕ Επικουρική 1 2 -Απο το site της ΔΕΗ το πηρα ακι αφορα τους εργαζομενους μετα το 92, που ουσιαστικα ειναι αυτοι που κυριως θιγονται, μιας και οι υπολοιποι μεσω μεταβατικων περιοδων δεν θα εχουν μεγαλες αλλαγες. Αν θεωρησουμε οτι τα ΒΑΕ ειναι τα βαρεα ανθυγιεινα που δεν αφορουν ολους, μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι οι υπαλληλοι της ΔΕΗ πληρωνουν περισσοτερες εισφορες, και συνεπως δικαιουνται περισσοτερων απολαβων;
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'...Φέτος το σύστημα θα χάσει 2,2 δισ. ευρώ από τη μη ανταπόκριση του κράτους στις υποχρεώσεις του, 6 δισ. ευρώ περίπου από την εισφοροδιαφυγή, 2,5 δισ. από τη σπατάλη που παρατηρείται στους κλάδους υγείας των Ταμείων και 700 εκατομμύρια από τη μη αποτελεσματική αξιοποίηση της περιουσίας (σύνολο 11,4 δισεκατομμύρια). Επομένως, «αρκούσε οριακή βελτίωση της κατάστασης, μόλις στο 3% στους τομείς αυτούς, έτσι ώστε να μη χρειαστούν οι αλλαγές που επέλεξε η κυβέρνηση...'
Περι μη ανταποκρισης του κρατους....
Το 'κρατος' δεν ειναι κατι εξω απο μας. Ειμαστε εμεις και οι ποροι του ειναι κυριως οι φοροι μας. Το κρατος λοιπον εχει να διαχειριστει πεπερασμενο αριθμο χρηματων. Αναλογως τις αναγκες τα διαθετει σε διαφορους τομεις. Αυτο που ακουγεται πολλακις, οτι το ασφαλιστικο, η ολυμπιακη, κλπ, κλπ θα ηταν μια χαρα αν το κρατος εδινε αυτα που επρεπε, προυποθετει οτι το κρατος πρεπει να κοψει τα αντιστοιχα ποσα απο καπου αλλου: σχολεια, νοσοκομεια, δρομους, διαλεξτε.
Δυστυχως, οι ποροι ειναι περιορισμενοι και μηχανη που να γενναει χρημα δεν υπαρχει.ΥΓ. ελπιζω να μην ακουσω κανενα 'να τα κοψει απο τους βολευτες', δεν θα το αντεξω.
-
Θ' ακουσεις, ομως 'να το κοψει απο τον 'κουμπαρο' Αδαμοπουλο, απο τον ημετερο Πρινιωτακη και τους λοιπους, δομημενους και μη'...
-
Το αστείο είναι ότι ασχέτου απόψεων για το θέμα της ΔΕΗ, τα δυο μεγάλα κόμματα θα πάρουν πάλι κοντά στο 80% όταν γίνουν εκλογές... Άρα 8στους 10 Έλληνες που θα πάνε να ψηφίσουν, συμφωνούν με ότι περναμε..
-
2 ώρες χωρίς ρεύμα στα Γιάννενα, ευτυχώς που είχα και το laptop.
Απαράδεκτο. -
3 ωρες στη Καλλιθεα απο τις 8 και μιση μεχρι τις 11 και μιση...
Αστα δι@λ@.
-
Με τέτοια μυαλά ρίχνετε νερό στο μύλο της συντήρησης, του κεφαλαίου και της παγκοσμιοποίησης.
Οι ηλεκτρικοί μύλοι είναι εκτός λειτουργίας. -
Μια ακόμα αλητεία της ΔΕΗ και των εργαζομένων που θέλουν να επιταχύνουν την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας είναι....
κάποιοι σκάβουν τον λάκο τους εκεί....
Ακόμα, εγώ γιατί να πληρώνω πάγιο για τις μέρες που οι αλήτες κατεβάσαν τους διακόπτες ;;;;;
-
Εγώ πάντως εξακολουθώ να εξοργίζομαι περισσότερο με τις αρλούμπες του κ. Αθανασόπουλου και όχι με τους εργαζομένους - επιτέλους, δεν κάνουν οι συνδικαλιστές ΜΟΝΟΙ τους τις απεργίες, οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ απεργούν!
Δεν θέλω να υπερασπίσω ΚΑΝΕΝΑ μονοπώλιο, κρατικό ή μη, αλλά απεργίες γίνονταν και θα γίνονται και όχι μόνον στην Ελλάδα. Αυτές τις μέρες και η Γερμανία έχει παραλύσει από τις απεργίες, τι να κάνουμε, ΟΛΟΙ θέλουν το καλύτερο για τον εαυτό τους!Τι θέλετε δηλαδή να κάνουν οι εργαζόμενοι; Να μην απεργήσουν και να δεχτούν αυτό που τους προτείνουν; Που είναι πολύ χειρότερο; Γιατί δηλαδή; Επειδή το λεει η κυβέρνηση και ο Αθανασόπουλος;
Καμία όρεξη δεν έχω για το δημόσιο, φυσικά και ενοχλούμαι όταν μου κόβουν το ρεύμα, αλλά θεωρώ τα αιτήματά τους δικαιότερα από του Αθανασόπουλου και της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή! Αντε, πήραν φόρα και πηδάνε όλα τα ταμεία, χωρίς μελέτες, χωρίς σχέδιο, χωρίς τίποτε!
Μου αρέσει που κάποιοι τη μία δεν θέλουν το λαό πρόβατο και την άλλη δεν γουστάρουν απεργία και αντίδραση! Η απεργία, είναι ΥΓΙΗΣ αντίδραση του λαού, καταλάβετέ το!
Και τι πάει να πει να βρουν άλλους τρόπους; Ποιους δηλαδή; Να κατεβούν σε πορείες όπως κατεβήκαμε κι εμείς και πήραμε τον πούλ ; Είναι τυχεροί και μπορούν να πιέσουν περισσότερο, μπράβο τους, τα χρήματα δεν τα έκλεψαν, τα έχουν δουλέψει. Αν αυτός που είναι στο ΙΚΑ έχει πρόβλημα, ας κατέβει σε απεργία διεκδικώντας κι αυτός κάτι. Αφού δεν αντιδράς, είναι προσωπική επιλογή, μην τα ρίχνεις στους άλλους που αντιδρούν! Δεν διεκδικούν τεμπελιά όπως τους κατηγορείτε, διεκδικούν αυτό που έχουν πληρώσει κι αυτό που είχαν συμφωνήσει με την διοίκηση.
Για μένα παραμένει το πρόβλημα της διοίκησης, αφού αντιδρά το ΣΥΜΠΑΝ στις επιλογές της και κάποιοι ηθελημένα ή αθέλητα το αγνοούν! Για πηγαίνετε στην Καβάλα να δείτε τι άποψη έχουν για τον Αθανασόπουλο και τις...Κόκα Κόλες του!
Αν τολμούσε κάνας συνδικαλιστής να πει τέτοια παπ ριά, θα τον ξεχέζαμε εδώ μέσα πατόκορφα, αλλά επειδή την είπε ο κ. Τάκης που είναι σουπερ-ντουπερ στελέχι, κάνουμε μόκο;
Τα λεφτά της RWΕ σε ανανεώσιμες παρακαλώ ή πυρηνική ενέργεια. Οι Αθανασόπουλοι είναι για τον φούτσο, δεν πάει καλύτερα να πουλήσει κάνα Toyota, φαίνεται πως τον χρειάζονται πάλι σιγά σιγά!
-
Καλά κάνουν και τους ξεσκίζουν, συνταξιοδοτούνται στα 50 και παίρνουν 3 φορές το μισθό εργαζόμενου σε σουπερμάρκετ.
Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι η ένταξη στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ είναι άθλιο, απαράδεκτο και στην ουσία οι άνθρωποι χάνουν την ιατρική κάλυψη και θα χρειάζεται να κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά κάνουν και τους ξεσκίζουν, συνταξιοδοτούνται στα 50 και παίρνουν 3 φορές το μισθό εργαζόμενου σε σουπερμάρκετ.Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι η ένταξη στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ είναι άθλιο, απαράδεκτο και στην ουσία οι άνθρωποι χάνουν την ιατρική κάλυψη και θα χρειάζεται να κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες.
Αυτό για τη σύνταξη στα 50 από που ακριβώς το άκουσες;;; Και για να πάρουν αυτή την 'υπέρογκη' σύνταξη, έχουν πληρώσει αντίστοιχες εισφορές. Αυτές που πάνε να τους κλέψουν.. Αυτά ακούνε και οι εργαζόμενοι εκεί και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατεβάσουν τους διακόπτες(δεν έχουν βέβαια και άλλη λύση).¨Όταν ο απλός εργαζόμενος δεν τους συμπαραστέκεται και τους καταδικάζει τότε ποιος θα τους συμπαρασταθεί;;; Ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου;; Ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης;;
Τότε και στους εργαζομένους στην ΥΠΑ, να πάμε να τους σκοτώσουμε... Οι ελεγκτές παίρνουν κάτι χιλιάρικα μισθό για 20 ώρες την εβδομάδα... Και σύνταξη πριν τα 50..
Τί λογικές είναι αυτές;; Αφορισμοί σε όποιον βγάζει περισσότερα από εμάς, αλλά συμπάθεια σε όσους βγάζουν λιγότερα...
Περί ΔΕΗ