-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Καλά κάνουν και τους ξεσκίζουν, συνταξιοδοτούνται στα 50 και παίρνουν 3 φορές το μισθό εργαζόμενου σε σουπερμάρκετ.
Στο μόνο που έχουν δίκιο είναι η ένταξη στο ΙΚΑ. Το ΙΚΑ είναι άθλιο, απαράδεκτο και στην ουσία οι άνθρωποι χάνουν την ιατρική κάλυψη και θα χρειάζεται να κάνουν ιδιωτικές ασφάλειες.
Αυτό για τη σύνταξη στα 50 από που ακριβώς το άκουσες;;; Και για να πάρουν αυτή την 'υπέρογκη' σύνταξη, έχουν πληρώσει αντίστοιχες εισφορές. Αυτές που πάνε να τους κλέψουν.. Αυτά ακούνε και οι εργαζόμενοι εκεί και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατεβάσουν τους διακόπτες(δεν έχουν βέβαια και άλλη λύση).¨Όταν ο απλός εργαζόμενος δεν τους συμπαραστέκεται και τους καταδικάζει τότε ποιος θα τους συμπαρασταθεί;;; Ο Καραμανλής ή ο Παπανδρέου;; Ο Κόκκαλης ή ο Βαρδινογιάννης;;
Τότε και στους εργαζομένους στην ΥΠΑ, να πάμε να τους σκοτώσουμε... Οι ελεγκτές παίρνουν κάτι χιλιάρικα μισθό για 20 ώρες την εβδομάδα... Και σύνταξη πριν τα 50..
Τί λογικές είναι αυτές;; Αφορισμοί σε όποιον βγάζει περισσότερα από εμάς, αλλά συμπάθεια σε όσους βγάζουν λιγότερα...Όχι φίλε μου. Δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους αυτές τις εισφορές. Άλλος τις έχει πληρώσει για αυτούς (λέγεται κράτος) εις βάρος άλλων εργαζομένων που δεν μπορούν να 'κλείσουν διακόπτες' και να εκβιάσουν προνόμια.
Επαναλαμβάνω πως δεν τίθεται θέμα αντεκδίκησης αλλά απλά απονομής δικαιοσύνης και αναδιανομής του πλούτου.
-
Ναι ρε σεις, τέτοιος πλούτος πρέπει να ξαναμοιραστεί. Όλοι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν 3 εξοχικά, πάνε διακοπές στο St. Moritz και οδηγούν Πόρσε (μερικοί bmw, αλλά το κάνουν λόγω άποψης)
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Όχι φίλε μου. Δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους αυτές τις εισφορές. Άλλος τις έχει πληρώσει για αυτούς (λέγεται κράτος) εις βάρος άλλων εργαζομένων που δεν μπορούν να 'κλείσουν διακόπτες' και να εκβιάσουν προνόμια.
Επαναλαμβάνω πως δεν τίθεται θέμα αντεκδίκησης αλλά απλά απονομής δικαιοσύνης και αναδιανομής του πλούτου.
Δες λίγο τις κρατησεις στο μισθολόγιό τους. Αν δεν τους κρατούσαν περισσότερα τότε θα έπερναν μεγαλύτερους μισθούς. Κανένα κράτος δεν πλήρωνε τις εισφορές τους στον ασφαλιστικό φορέα τους. Ο οποίος άλλωστε είναι και κερδοφόρος...
Αλλά και έτσι να ήταν(που δεν είναι), το κράτος από τον προυπολογισμό του συντηρεί κάποια άλλα ταμεία που είναι για λουκέτο, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις... Άρα με τη λογική σου να μειωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ π.χ. που το κράτος χρηματοδοτεί; -
O ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μάλλον έχει κατουρήσει σε κάποιο πηγάδι απ' ό,τι φαίνεται.
Επίσης φαίνεται ότι τα πάντα είναι ζήτημα συγκυριών. Αν τα φέρει έτσι ο διάολος που ο Χ θα εργαστεί κάπου, όπου δεν θα έχει τη δυνατότητα να εκβιάσει, θα πάρει τα 3 του. Αν συμβεί το αντίθετο, θα πάρουν οι άλλοι τα 3 του.
Όποιος επιχειρήσει να ανατρέψει αυτή την κατάσταση υπέρ των λιγότερο ισχυρών, είναι μετενσάρκωση του Μπαρμπαρόσσα και του Τζένκις Χαν. Όποιος επιβάλλει τη διατήρηση του καθεστώτος εκβιάζοντας το κοινωνικό σύνολο και μέσω αυτού την όποια κυβέρνηση, είναι μάγκας.Μια σημείωση: τις εργοδοτικές εισφορές τις πληρώνει, ως είθισται, ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ (εκτός από τις περιπτώσεις των αυταπασχολούμενων). Ο εργοδότης στην περίπτωση της ΔΕΗ είναι η ίδια η επιχείρηση, στην οποία ως πρόσφατα βασικός ιδιοκτήτης ήταν το κράτος, δηλαδή οι φορολογούμενοι. Και αργότερα όμως, ο χρηματοδότης της ΔΕΗ ήταν πάλι ο φορολογούμενος, αφού ίσχυε (ουσιαστικά ακόμα ισχύει) μονοπώλιο.
Συνεπώς, τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ τις έχουν πληρώσει οι λοιποί Έλληνες, όχι οι ίδιοι. Αυτές θέλουν με κάθε μέσο να διατηρήσουν υπέρ τους. -
Τις εργοδοτικές εισφορές τις πληρώνει ο εργοδότης από τις κρατήσεις που κάνει στο μισθό του υπαλλήλου του... Στην Γερμανία π.χ. ο υπάλληλος παίρνει ακαθάριστο το μηνιάτικό του και αποφασίζει που θα ασφαλιστεί. Στο Ελλάντα επειδή αν στα δώσει στο χέρι, αποκλείεται να πληρώσουν όλοι, αποφάσισαν να γίνονται οι κρατήσεις του μισθού από τον εργοδότη. Και αυτός τα αποδίδει έπειτα στον αντίστοιχο φορέα. Με κυρώσεις στην επιχείρηση του αν δεν το κάνει...
Όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να πούμε ότι είναι από τα φθηνότερα στην ΕΕ... Να δέιτε που θα πάνε τώρα με την απαλευθέρωση...
Από ό τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών που δε συμφωνούν με την απεργία είναι ένα. Ότι πέρνουν λιγότερα φράγκα. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Όχι φίλε μου. Δεν έχουν πληρώσει από την τσέπη τους αυτές τις εισφορές. Άλλος τις έχει πληρώσει για αυτούς (λέγεται κράτος) εις βάρος άλλων εργαζομένων που δεν μπορούν να 'κλείσουν διακόπτες' και να εκβιάσουν προνόμια.
Δες λίγο τις κρατησεις στο μισθολόγιό τους. Αν δεν τους κρατούσαν περισσότερα τότε θα έπερναν μεγαλύτερους μισθούς. Κανένα κράτος δεν πλήρωνε τις εισφορές τους στον ασφαλιστικό φορέα τους. Ο οποίος άλλωστε είναι και κερδοφόρος...
Αλλά και έτσι να ήταν(που δεν είναι), το κράτος από τον προυπολογισμό του συντηρεί κάποια άλλα ταμεία που είναι για λουκέτο, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις... Άρα με τη λογική σου να μειωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ π.χ. που το κράτος χρηματοδοτεί;το ξαναλεω (ηταν στην προηγουμενη σελιδα)
Mια ερωτηση: οι εισφορες ειναι οι παρακατω;
ΚΛΑΔΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ (ΔΕΗ) ΚΡΑΤΟΣ
Κύρια Ασφάλιση 6,67 13,33 10
Επικουρική 3 3 -
Υγεία 2,55 5,10 3,8
Πρόνοια 4 - -Επασφάλιστρο ΒΑΕ Κύρια Ασφάλιση 2,20 1,40 -
Επασφάλιστρο ΒΑΕ Επικουρική 1,25 0,75 -
Επασφάλιστρο ΥΒΑΕ Κύρια Ασφάλιση 2,50 5 -
Επασφάλιστρο ΥΒΑΕ Επικουρική 1 2 -Απο το site της ΔΕΗ το πηρα ακι αφορα τους εργαζομενους μετα το 92, που ουσιαστικα ειναι αυτοι που κυριως θιγονται, μιας και οι υπολοιποι μεσω μεταβατικων περιοδων δεν θα εχουν μεγαλες αλλαγες. Αν θεωρησουμε οτι τα ΒΑΕ ειναι τα βαρεα ανθυγιεινα που δεν αφορουν ολους, μπορει να μου εξηγησει καποιος γιατι οι υπαλληλοι της ΔΕΗ πληρωνουν περισσοτερες εισφορες, και συνεπως δικαιουνται περισσοτερων απολαβων;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μου αρέσει που κάποιοι τη μία δεν θέλουν το λαό πρόβατο και την άλλη δεν γουστάρουν απεργία και αντίδραση!
απο τα πιο σωστα πραγματα που εχω διαβασει εδω μεσα, εδω και πολυ καιρο, οσον αφορα αυτα τα θεματα
θελουν αντιδραση και απεργια μονο οταν θιγονται ΑΜΕΣΑ τα συμφεροντα τους (ή οταν θυμουνται την μακεδονια... α και τους αμερικανους φυσικα ) και, ακομα και τοτε, θα την υποστηριξουν ΜΟΝΟ αν ειναι να μην ξεβολευτουν...
..να κανεις πορεια, δεν τους νοιαζει, ισα ισα θελουν αν ειναι για τα συμφεροντα τους ή για κανα μακεδονικο ζητημα... αρκει βεβαια να μην την κανεις σε καποιον δρομο που μπορει να περασουν -
@ highdielity.
πιες καμια coca cola αλλά μη ρευτείς .
Δεν ακουσα κανέναν να διαμαρτύρεται για τον Αθανασόπουλο ως επισης. Προφανώς επειδή δεν βλάπτει άμεσα την τσέπη μας (νομίζετε...) -
Και για να μιλάμε με νούμερα.....
Σε 1680€ καθαρές αποδοχές, ένας υπάλληλος ΔΕΗ πληρώνει 1190€ συνολικές κρατήσεις!!!!
Στο ΙΚΑ ο εργοδότης πληρώνει 44% περίπου του μισθού του υπαλλήλου του... -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
kyr80 αλήθεια πιστεύεις πως αυτό με τις εισφορές έχει γίνει μόνο στο ταμείο της ΔΕΗ; Προφανώς έχει γίνει και σε άλλα ταμεία. Και έχουν αδικηθεί και άλλοι ασφαλισμένοι είτε λιγότερο ή περισσότερο.
Αν βγουν όλοι να γκρινιάζουν και να παραλύουν τα πάντα πιστεύεις ότι βγαίνει κάποιο όφελος;
Π.χ. λέγε με ΤΣΜΕΔΕ
Και ΙΚΑ. Το έχουν @@@@μήσει το ταμείο.
Και τα ταμεία των τραπεζών που ήταν από τα πιο υγιή ταμεία και τόσα ακόμα. Ο καθένας την πάρτη του κοιτάει τελικά.
-
[quote='kyr80']Και για να μιλάμε με νούμερα.....
Σε 1680 -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Β. Ο νόμος δεν θίγει το συνταξιοδοτικό δικαίωμα που έχουν ως σήμερα οι εργαζόμενοι (δεν θα μπορούσε και βάσει άλλων νόμων να το κάνει). Αυτό που αλλάζει είναι η ανταποδοτικότητα από εδώ και τώρα. Το γεγονός ότι από τα 1500 Ευρώ η σύνταξη πέφτει στα 700 Ευρώ δεν ισχύει για κάποιον με Χ πχ. 25 χρόνια στο επάγγελμα αλλά είναι η διαφορά μεταξύ του υπολογισμού με το παλαιό και νέο σύστημα για κάποιον που συνταξιοδοτείται. Π.χ. αν κάποιος συνταξιοδοτείται στα 35 χρόνια και στα 25 είναι με το ισχύον καθεστώς η σύνταξη του θα είναι ανάλογη λαμβάνοντας υπόψη τα 25 παλαιά και τα 10 νέα χρόνια. Νοσηρότητες του στυλ 'με ορίζω διευθυντή τον τελευταίο μήνα για να πάρω 200 Ευρώ παραπάνω σύνταξη' κόβονται (και εκεί είναι το τυράκι). Οι νοσηρότητες αυτές όμως απλά επιβαρύνουν τους υπόλοιπους που πληρώνουν ως ζώα για να τους έχοντες. Και βέβαια εδώ το ερώτημα που θέτει κανείς είναι αν είναι δυνατόν όσοι πραγματικά θέλουν ένα δίκαιο σύστημα να υποστηρίζουν μέτρα που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους κατά αυτό τον τρόπο σε έχοντες και μη έχοντες.
Αυτό που λες για τις συντάξεις απλά δεν ισχύει... Δε ξέρω από που έχεις τις πληροφορίες σου. Ο αδερφός μου 45 χρονών σήμερα, μετά από 25 χρόνια υπηρεσιάς τον στέλνουν απλά στο ΙΚΑ και χάνει τις παραπανήσιες εισφορές 25 ετών. Παίρνει πολλά χρήματα; Πιθανώς. Αυτός τώρα τι είναι όμως; Τρόπος για να βγάλει η υπόλοιπη κοινωνία το άχτι της εναντίοπν τους;; 'Ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα'.... Αυτή είναι η καραμέλα της κυβέρνησης... ¨οτι δηλαδή δε θα θιγούν όσω είναι να βγουν σύντομα στη σύνταξη.. Κανείς όμως δεν λέει πόσο θα είναι αυτό το σύντομα...
Γ. Περί προβλημάτων υγείας. Κατ' εμέ αν τηρούσαν τα μέτρα ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα. Όταν όμως τους βλέπεις να μην φορούν μάσκα (γιατί τους ενοχλεί), κράνος (γιατί θα αποκτήσουν φαλάκρα!!!), γιαλιά (γιατί φαίνονται γελοίοι) κ.α. σε ένα νοσηρό για την υγεία περιβάλλον δεν νομίζω ότι τους φταίμε οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε εδώ να κάνουμε με αναλγησία του Εργοδότη αλλά με ασυδοσία του Εργαζόμενου. (το ίδιο συμβαίνει στις Οικοδομές και σε άλλα έργα που έχω ιδία πείρα). Ακόμα και αν προσπαθήσει να νουθετήσεις ή να εκπαιδεύσεις κάποιον εισπράτεις την χλεύη της αγέλης και ουέ και αλίμονο αν δοκιμάσεις να απολύσεις κάποιον για παραδειγματισμό (εκεί έρχεται το συνδικάτο να σου κόψει τον @@λο).
Εδώ δεν αναφέρθηκα για τα προβλήματα υγείας των εργαζομένων αυτού του είδους. Δεν αναφέρθηκα στους γραφιάδες, Το θέμα των εργαζομένων στα εργοστάσια δεν είναι τι αναπνέουν στο ωράριό τους, αλλά ότι τα αναπνέουν 24 ώρες αυτοί , τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους... Καθώς λόγο συνθηκών ζούνε κάτω από αυτά..
Τώρα συνολικά για τα υπόλοιπα η ΓΕΝΟΠ έχει και λαμόγια και απλούς εργάτες και όλα. Μην τους βάζεις στο ίδιο καλάθι. Βάση νομοθεσίας όταν δημιουργείται εργοστάσιο λιγνίτη υποχρεωτικά λειτουργεί το λιγότερο 25 χρόνια... Και αυτοί πάνε να τακλείσουν αρκετά νωρίτερα.. Έχει λειτουργήσει η ΔΕΗ λάθος τόσα χρόνια σαν επιχείρηση;; Πιθανώς ναι, αν όχι σε όλα τότε σε πολλά.. Ο Αθανασόπουλος όμως δε θίγεται από τις ρυθμίσεις αυτές, όπως ούτε και ο Κανελόπουλος παλαιώτερα. Ο απλός υπάλληλος θίγεται. Και αν αυτός δεν συμφωνούσε, δε θα κατέβαινε σε απεργία.. Γιατί μιλάμε ότι δε δουλεύει κανείς αυτ'η τη στιγμή.
Για το 1ο απλά διάβασε καλύτερα το νομοσχέδιο. Το ίδιο ισχύει και για το νόμο Ρέππα όπως και για το νόμο Σουφλιά. Ότι υπάρχει μέχρι σήμερα δεν αλλάζει. Ακόμα και αν άλλαζε όμως (ή προσπαθούσαν να το αλλάξουν) αυτό σε ένα οποιοδήποτε Αστικό Δικαστήριο θα ανατρεπόταν.
Για το 2ο τώρα. Το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζουν μόνον αυτοί. Το αντιμετωπίσουν καί όλοι οι άλλοι οι άτυχοι που δεν δουλεύουν στη ΔΕΗ και εκτίθενται. Εδώ η λύση δεν είναι να σου καταστρέψω την υγεία πρώτα αλλά θα σε αποζημιώσω. Η λύση είναι να μην σου καταστρέψω την υγεία ή στην καλύτερη περίπτωση να σε εκθέσω στην μικρότερη δυνατή βλάβη. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με τέτοια θέματα αλλά με θέματα που άπτονται και μόνον του οικονομικού. Δεν έχει η υγεία αξία είναι ανεκτίμητο αγαθό και δεν μπορεί να μπει σε καμία τέτοια μετρική (κατ' εμέ). Μέχρι τώρα όμως δεν έχω καταλάβει από τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ να κόπτονται για την υγεία τους αλλά για τη τσέπη τους. Ακόμα και στο προφανές (κλείσιμο των παλαιών λιγνιτικών και άνοιγμα νέων μονάδων με λιθάνθρακα) υπάρχει αντίδραση για τους λόγους που έχω εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ (κατ' εμέ πάντα να μην ξεχνιόμαστε).
Περί ΓΕΝΟΠ.
Δυστυχώς τα λαμόγια διοικούν την εν λόγω οργάνωση και πρακτικά ακόμα και αν μέσα στη ΓΕΝΟΠ υπάρχουν λογικοί άνθρωποι η φωνή τους καταπνίγεται. Όταν κάνεις κατάληψη σε ένα σταθμό για να μην δουλέψει το προσωπικό ασφαλείας όπως ο νόμος ορίζει οδηγείς σε μυριάδες προβλήματα και νεκρούς τελικά (έστω και έμμεσα). Δεν θα αρχίσω να δείχνω με το δάκτυλο αλλά καταλαβαίνεις που το πάω. Επιπλέον, με πιό δικαίωμα μία ομάδα αποφασίζει με το έτσι θέλω, να θέσει σε αυξημένο κίνδυνο το γενικό πληθυσμό της χώρας?? Με πιό δικαίωμα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της Νόμους και εξουσία που προσφάτως επανέξελέγει και μάλιστα με τη γνωστή αντζέντα. (περί ασφαλιστικου ο λόγος).
Περί Λιγνίτη - ΔΕΗ - Διοίκησης
Πιο κοντόφθαλμη πολιτική από αυτή της κρατικής ΔΕΗ τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω ξαναδεί. Το 1980 ήταν πρωτοπόρος στις ΑΠΕ σε όλη την Ευρώπη μαζί με τη ΔΑΝΙΑ. Αντί λοιπόν να δημιουργήσει τον ενεργειακό δακτύλιο με την ένωση με την ενδοχώρα όλων των νησιών του Αιγαίου και να εκμεταλευτεί πλήρως το Αιολικό δυναμικό της χώρας χρησιμοποιούσε τις ανεμογεννήτριες ως PR θέμα. Αντί να προχωρήσει στην κατασκευή των 2 πύρηνικών σταθμών παραγωγής (ένας Γαλλικός και ένας Αμερικάνικος) στην περιοχή του Καρπενησίου για το νότιο τμήμα και στη περιοχή της Θράκης για το Βόρειο τμήμα σταμάτησε (όπως και άλλες βέβαια εταιρίες παραγωγής λόγω των αντιδράσεων για το Τσερνόμπιλ) μην έχοντας τη θέληση να πείσει τον κόσμο για το σοφό του επιχειρήματος. Έκλεισε μεν τις μονάδες πετρελαίου αλλά έμεινε λοιπόν στον Λιγνίτη και μόνον τον οποίο και υπέράντλησε. Κάποια στιγμή ακριβώς λόγω της υπερ-εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων άρχισε την εισαγωγή Λιθάνθρακα για τη βελτίωση της Τύρφης πρακτικά (με το περιεχόμενο του άνθρακα στα εναπομείναντα κοιτάσματα 'λιγνίτη' μόνον λιγνίτης δεν είναι). Το Φ.Α. ποτέ δεν το αγάπησε καθώς έπρεπε να πληρώσει για αυτό (παγκόσμια πρωτοτυπία στο κόσμο να μην πληρώνεις για το καύσιμο με το οποίο παράγεις ενέργεια, ακόμα και στην Κουμουνιστική Κίνα πληρώνουν το καύσιμο) και βέβαια για co-generation plants ούτε λόγος.
Σήμερα βέβαια με τις αγκυλώσεις λόγω ΓΕΝΟΠ η τυπική μονάδα απο Φ.Α. της ΔΕΗ θέλει 200 εργαζομένους όταν για την ίδια ισχύ τα Ελληνικά Πετρέλαια (που δεν έχουν ΓΕΝΟΠ αλλά σαν ΔΕΚΟ ξεκίνησε και αυτή) έχουν μόλις 40 άτομα.
Το πρόβλημα δεν είναι ο Αθανασόπουλος που προσπαθεί να κάνει το αυτονότητο που θα έκανε οποιοσδήποτε manager (αν αυξήσει την αξία της εταιρείας) αλλά το πρόβλημα είναι της ΓΕΝΟΠ που δεν έχει καταλάβει ότι πια τα παιγνιδάκια αυτά δεν περνάνε.
Φταίνε και οι πολιτικοί ταγοί που δεν έσπασαν την εταιρεία σε 3 τμήματα (παραγωγή, μεταφορά και πώληση) με πλήρη ιδιωτικοποίηση του 1ου και 3ου (και σπάσιμο σε 2 ή 3 ΔΕΗ του τμήματος παραγωγής) και με κρατικό έλεγχο το 2ο τμήμα (που όπως διδάσκει και η εμπειρία στο εξωτερικό είναι και η βέλτιστη πολιτική ώστε να γίνονται και επενδύσεις στο τμήμα της μεταφοράς της ενέργειας).
Φταίμε και εμείς που δεν τους διαολοστέλνουμε. Σήμερα στην Ακαδημία ήμουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 4 ώρες. Και βέβαια λίγο με πείραξε προσωπικά καθώς έχω πολλά να κάνω που δεν απαιτούν ηλεκτρικό αλλά σίγουρα καταλαβαίνω και τον εργολάβο που για 4 ώρες πλήρωνε μεροκάματο για να δει τους εργαζόμενους του να κάθονται πρακτικά.....
-
ουστ...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Σε 1680€ καθαρές αποδοχές, ένας υπάλληλος ΔΕΗ πληρώνει 1190€ συνολικές κρατήσεις!!!!
Στο ΙΚΑ ο εργοδότης πληρώνει 44% περίπου του μισθού του υπαλλήλου του...Ο μεικτός μισθός του (2800 ευρώ είναι 400 ευρώ παραπάνω από το δικό μου μεικτό)....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Ο μεικτός μισθός του (2800 ευρώ είναι 400 ευρώ παραπάνω από το δικό μου μεικτό)....
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα...
-
Kyr80 μην κάνεις αποσπασματικό quote του Χρήστου Δήμου. Αλλού θέλει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον ο άνθρωπος, τόσα έγραψε περί τούτου άλλωστε. Άσε τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Στο ΙΚΑ ο εργοδότης πληρώνει 44% περίπου του μισθού του υπαλλήλου του...Aρα μιλαμε για 2900 μεικτα. Εψαξα και βρηκα μια αναλυτικη απο την προηγουμενη δουλεια μου. Σε καποιον μηνα ειχα 3000 μεικτα και 880 κρατησεις. Σημειωτεον, ΔΕΝ συμπεριλαμβανονται οι εργοδοτικες εισφορες στα παραπανω. Επισης, ειμαι ΠΑΛΙΟΣ ασφαλισμενος, αρα εχω λιγοτερες κρατησεις απο τους νεους.
Επαναλαμβανω λοιπον: γιατι πληρωνει παραπανω ο υπαλληλος ΔΕΗ;
-
Αν καταλειξετε πουθενα σφυριξτε μου κλεφτικα.........
Η ΓΕΝΟΠ ειναι απο τα τελευταια καστρα του συνδικαλισμου -τραμπουκισμου και το επιβαιβεωνουν καθημερινα.-
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλά και έτσι να ήταν(που δεν είναι), το κράτος από τον προυπολογισμό του συντηρεί κάποια άλλα ταμεία που είναι για λουκέτο, ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι συντάξεις... Άρα με τη λογική σου να μειωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ π.χ. που το κράτος χρηματοδοτεί;Το κράτος έχει καταληστέψει το ΙΚΑ πάμπολλες φορές. Το κράτος βοηθά γιατί τα έχει πάρει πολλαπλώς.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Τις εργοδοτικές εισφορές τις πληρώνει ο εργοδότης από τις κρατήσεις που κάνει στο μισθό του υπαλλήλου του... Στην Γερμανία π.χ. ο υπάλληλος παίρνει ακαθάριστο το μηνιάτικό του και αποφασίζει που θα ασφαλιστεί. Στο Ελλάντα επειδή αν στα δώσει στο χέρι, αποκλείεται να πληρώσουν όλοι, αποφάσισαν να γίνονται οι κρατήσεις του μισθού από τον εργοδότη. Και αυτός τα αποδίδει έπειτα στον αντίστοιχο φορέα. Με κυρώσεις στην επιχείρηση του αν δεν το κάνει...
Όσον αφορά τα τιμολόγια της ΔΕΗ, να πούμε ότι είναι από τα φθηνότερα στην ΕΕ... Να δέιτε που θα πάνε τώρα με την απαλευθέρωση...
Από ό τι έχω καταλάβει μέχρι τώρα πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών που δε συμφωνούν με την απεργία είναι ένα. Ότι πέρνουν λιγότερα φράγκα.ένα ποσοστό πληρώνει ο εργοδότης ( το μεγαλύτερο ) και ένα ποσοστό ( περί το 20% ) πληρώνει ο υπάλληλος .
Περί ΔΕΗ