-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλήθεια έχετε δει ποτέ ακτιβιστές της Greenpeace να ανέβουν στην Πτολεμαίδα να διαμαρτυρηθούν για την οικολογική καταστροφή μισού νομού και την δραματική υποβάθμιση της ζωής τουλάχιστον 120.000 ψυχών;
Αλυσοδεμενοι πανω στα φουγάρα σου κανει;
Ειχαν προσπαθησει αλλα τελικα αλυσοδεθηκαν στο εδαφος γυρω απο την τσιμινιερα στην οποια βαλανε μονο πανόΜπορείς να μου πεις πότε έγινε αυτό; Πριν ή μετά το 2001; Τα εργοστάσια και τα ορυχεία λειτουργούν εκεί από το 1958 (το πρώτο εργοστάσιο)...
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
καποια στιγμη πρπει να ξυπνησουμε σαν καταναλωτες και να καταλαβουμε τι δυναμη εχουμε στα χερια μας.
δειτε τι γινεται με την ΔΕΗ... -
**εστειλα το αρθρο στο link με e-mail και ζητησα να το κανουν προωθηση. Καντε το και εσεις ΟΛΟΙ **
αυτο στειλτε: (βοηθαω)Σε 15λεπτο μποϊκοτάζ της ΔΕΗ, το ερχόμενο Σαββάτο 15 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, καλούν 15 Ενώσεις Καταναλωτών σε όλη την Ελλάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια. Την πρωτοβουλία στηρίζουν και οι Έλληνες bloggers.
Στην ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Καταναλωτών σημειώνουν: «Καλούμε τους καταναλωτές το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 12:00 μεσημβρινή να κατεβάσουν για 15 λεπτά τους διακόπτες της ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες απαράδεκτες, ατεκμηρίωτες και εξοντωτικές αυξήσεις των τιμολογίων της .
» Η τόσο μικρή πράξη, αλλά με μεγάλη σημασία, είναι το Ξύπνημα του Γίγαντα των Ελλήνων Καταναλωτών όταν είναι ενωμένοι και έχουν κοινή βούληση, απέναντι στην δύναμη της εξουσίας και της κερδοσκοπίας.
» Είναι λίγες οι φορές τα τελευταία χρόνια, που οι Έλληνες καταναλωτές -σε όλη τη χώρα- θα είναι ενωμένοι! Είναι ένας συμβολισμός ενότητας των Ελλήνων καταναλωτών, μιας ενότητας που πολλοί επιδιώκουν να διασπάσουν. Εκείνη τη στιγμή, στις 12 το μεσημέρι, ένα είναι το χέρι, που θα κατεβάσει το γενικό. Θα είναι το χέρι των Ελλήνων σε ενότητα! Και ας καταλάβουν κάποιοι ότι το χέρι αυτό είναι πολύ αποφασιστικό και βαρύ.
» Η Δράση αυτή είναι η αρχή. Το επόμενο βήμα είναι η συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ, που τεκμηριώνεται νομικά θα ανακοινωθεί και θα ζητηθεί και η στήριξη όλων των κοινωνικών εταίρων, που πλήττονται από μεθοδεύσεις, που στρέφονται κατά των οικονομικών τους συμφερόντων και όχι μόνο.»
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Ενώσεις: ΒΙΟΖΩ, ΕΚΠΟΙΖΩ, Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Καβάλας, Ένωση Καταναλωτών Λέσβου, Ένωση Καταναλωτών Μεσσηνίας, Ένωση Καταναλωτών Πατρών, Ένωση Καταναλωτών Σερρών, Ένωση Καταναλωτών Χαλκιδικής, Ένωση Καταναλωτών Χίου, ΙΝΚΑ Ιωαννίνων, ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ΙΝΚΑ Ημαθίας, ΙΝΚΑ Ξάνθης και Νέο ΙΝΚΑ.
-
Λυπάμαι, αλλά εγώ chain mails (spam) ΔΕΝ στέλνω. Δεν είμαι Auto Motor und Sport/kalimera.gr.
-
do it your way.
-
Έγινε συννένωση στο θέμα του θέματος για το 15λεπτο μποϊκοταζ [mod]
Καλό θα ήταν ν α κατεβάζουμε τους διακόπτες κάθε μέρα. Εκεί θα τους πονέσει.
-
δε γίνεται κάτι έτσι. σιγά την απώλεια που θα χουν για 10' μια ημέρα ή κάθε ημέρα. Εγώ ήδη έχω ξεκινήσει και κλείνω τον υπολογιστή μου πιο συχνά. το πολύ να γίνει καμιά καθυστέρηση αύξησης. Η ρίζα είναι αλλού
-
Ρυπογόνος η τουρμπίνα της RWE
28/1/2008
08:42Του Χάρη Φλουδόπουλου
Ανεπαρκής ως προς τους περιβαλλοντικούς όρους, αποδεικνύεται η μία τουρμπίνα που θα πουλήσει στη ΔΕΗ η RWE, όπως αποκαλύπτει το Capital.gr.
Το γεγονός αναφέρεται ρητά στο μνημόνιο συνεργασίας των δύο εταιρειών, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τον πωλητή (δηλαδή τη γερμανική εταιρεία). Αντίθετα, στο περίφημο Memorandum of Understanding που καλείται να εγκρίνει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, δε γίνεται καμία αναφορά στο τίμημα που θα καταβληθεί εκ μέρους της επιχείρησης για την αγορά των μηχανημάτων.
Σύμφωνα με το Memorandum of Understanding η μία από τις δύο μεταχειρισμένες τουρμπίνες που θα πουλήσει η γερμανική εταιρεία για την κάλυψη των αιχμιακών αναγκών του καλοκαιριού, είναι εξαιρετικά ρυπογόνος και δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις που θέτει η Ε.Ε. ως προς την εκπομπή οξειδίων του αζώτου (NOx). Πρόκειται για τη μεγάλη τουρμπίνα των 112MW, για την οποία θα πρέπει η ίδια η ΔΕΗ να διερευνήσει στις ευρωπαϊκές αρχές, εάν και εφόσον επιτρέπεται έστω και προσωρινά η χρήση της.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ε.Ε. υπάρχουν συγκεκριμένα όρια εκπομπής οξειδίων του αζώτου (
-
Για να μην τρελαθούμε τελείως.
Η ΔΕΗ δεν είναι αθώα. Καραένοχη είναι. Όμως από τον Δεκέμβριο όταν και ο Αθανασόπουλος ανακοίνωσε την στρατηγική συνεργασία με την RWE όλοι έχουν πέσει να την φάνε.
Τα κριτήρια όμως όλων αυτών των καλοθελητών δεν είναι και τόσο αθώα. Η κίνηση της ΔΕΗ κόβει την όρεξη σε πολλούς και το κυριότερο χαλά τη μανέστρα σε πολλούς Εργολάβους που εντελώς τυχαία σε αυτή τη χώρα είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Και περιέργως αυτά τα ΜΜΕ έχουν ξεκινήσει την όλη ιστορία
Κοινώς δεν πιστεύω τίποτα από όσα μου σερβίρουν τα ΜΜΕ...
-
Αυτός που προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταγγέλλοντας την πιθανή συνεργασία μεταξύ RWE και ΔΕΗ ήταν πάντως τελικά ο Μυτιληναίος, όχι οι ΜΜΕτζήδες. Αυτοί μόνο βρώμικο πόλεμο κάνουν...
-
ιδιωτικοποιηση και στο χωρο της ενεργειας. αυτη ειναι η λυση.
δειτε στις τηλεπικοινωνιες. μολις απελευθερωθηκαν τα δικτυα, γινεται μαζικη φυγη απο τον οτε.. προσωπικα εχω βαλει forthnet το πακετο με τα 40 ευρω το μηνα (2play). δεν πληρωνω παγιο οτε, απεριοριστες κλησεις προς σταθερα και υπεραστικα, internet ως 24 Mbps (σε μενα τρεχει με 12 Mbps).
ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ! αντε γεια οτε!!
μακαρι να γινει το ιδιο και στην ενεργεια να ησυχασουμε. -
Φαντάζεσαι να μην έχεις ρεύμα για 3 μέρες γιατί κάτι θα στραβώσει στην μετάβαση
ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ? Φαντάζεσαι να ζήσουμε στην Ελλάδα στιγμές Καλιφόρνια επειδή οι ιδιώτες τσιγκουνεύτηκαν τις επενδύσεις, δεν προβλέψανε σωστά την ζήτηση, δεν,δεν ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ
Υ.Γ Το παραπάνω ποστ ήταν εξίσου αφοριστικό, ισοπεδωτικό, μονομερές, αστήριχτο κτλ όσο το δικό σου. -
Ο χρήστης GolfRider έγραψε:
ιδιωτικοποιηση και στο χωρο της ενεργειας. αυτη ειναι η λυση.
δειτε στις τηλεπικοινωνιες. μολις απελευθερωθηκαν τα δικτυα, γινεται μαζικη φυγη απο τον οτε.. προσωπικα εχω βαλει forthnet το πακετο με τα 40 ευρω το μηνα (2play). δεν πληρωνω παγιο οτε, απεριοριστες κλησεις προς σταθερα και υπεραστικα, internet ως 24 Mbps (σε μενα τρεχει με 12 Mbps).
ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ! αντε γεια οτε!!
μακαρι να γινει το ιδιο και στην ενεργεια να ησυχασουμε.Την υποθεση με τα Carrefour τη ξερεις??
Ηταν ο πρωτος πελατης της ΔΕΗ που εφυγε για τον καλο και αμωμο ιδιωτη.
Σε λιγοτερο απο ενα χρονο γυρισε παρακαλωντας στη ΔΕΗ. -
GolfRider
Ρεύμα ρεύμα δεν πληρώνουμε πολύ άποψή μου. Απλά στον λογαριασμό της ΔΕΗ μπαίνουν πολλοί άσχετοι βλέπε δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ και φουσκώνει ο λογαριασμός μας.
edit : σε 2μηνο λογαρισμό βλέπω τώρα της γιαγιάς μου 101 ευρώ πλήρωσε για ρεύμα 65 ευρώ και ΕΡΤ, Δήμο κτλ 36 ευρώ.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
GolfRiderΡεύμα ρεύμα δεν πληρώνουμε πολύ άποψή μου. Απλά στον λογαριασμό της ΔΕΗ μπαίνουν πολλοί άσχετοι βλέπε δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κτλ και φουσκώνει ο λογαριασμός μας.
+1
Παλαιότερα έχω κάνει ανάλυση του πόσο φτηνά πληρώνουμε το ρεύμα άσχετα με το εάν οι πάντες κλαίγονται...
Όσον αφορά τα δημοτικά τέλη είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να μας τα χρεώνουν, θα βρουν απλά άλλη μέθοδο, ίσως κάτι αντίστοιχο να συμβεί και με την ΕΡΤ.
-
Ρεύμα δεν πληρώναμε πολύ. Στο μέλλον θα πληρώνουμε όμως...
-
Βόλος ή Καβάλα???
Αύριο κληρώνει!!! Και λογικά κάποιος will join the club a la Πτολεμαϊδα, Μεγαλόπολη, κλπ κλπ
-
Από σελίδα μικρού κόμματος, όχι εξουσίας:
*Το κόμμα μας σε ανακοίνωση του καταγγέλλει στούς Έλληνες πολίτες τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που, αφού έσπασαν την είσοδο των γραφείων της εταιρείας, κατευθύνθηκαν στα γραφεία που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και, επικουρούμενοι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν την συνεδρίαση δια της βίας.Έτσι, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αναβλήθηκε για τρίτη φορά. Στο ερώτημα από μέλη του ΔΣ γιατί δεν υποβλήθηκε αίτημα αναβολής της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ απάντησε αλαζονικά: «Δεν σας ζητήσαμε την αναβολή, σας την επιβάλαμε». Οι τραμπούκοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, υποδυόμενοι τους θεματοφύλακες της... δημοκρατίας και της προόδου καταλύουν, για άλλη μια φορά ατιμώρητα, την νομιμότητα υποστηρίζοντας μαχητικά ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εννοώντας φυσικά το δικό τους.
Το κόμμα μας υπενθυμίζει ότι η ΔΕΗ Α.Ε. είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας και του Λονδίνου και επομένως ανήκει στους μετόχους της και όχι στους τραμπούκους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους μετόχους της ΔΕΗ Α.Ε. να ζητήσουν την παρουσία εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου, ώστε να συλληφθούν και οδηγηθούν στο εδώλιο όποια μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θελήσουν να επαναλάβουν τους τραμουκισμούς τους.
Διεκδικούμε την απόσυρση του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ ώστε να απαλλαγούν επί τέλους οι πολίτες από την τυραννία των παρασιτικών ομάδων, μεταξύ αυτών και των συνδικαλιστών, που τις λεηλατούν επί δεκαετίες. *
Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
*Το κόμμα μας σε ανακοίνωση του καταγγέλλει στούς Έλληνες πολίτες τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ που, αφού έσπασαν την είσοδο των γραφείων της εταιρείας, κατευθύνθηκαν στα γραφεία που συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και, επικουρούμενοι από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν την συνεδρίαση δια της βίας.Έτσι, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αναβλήθηκε για τρίτη φορά. Στο ερώτημα από μέλη του ΔΣ γιατί δεν υποβλήθηκε αίτημα αναβολής της συνεδρίασης, ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της ΔΕΗ απάντησε αλαζονικά: «Δεν σας ζητήσαμε την αναβολή, σας την επιβάλαμε». Οι τραμπούκοι της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, υποδυόμενοι τους θεματοφύλακες της... δημοκρατίας και της προόδου καταλύουν, για άλλη μια φορά ατιμώρητα, την νομιμότητα υποστηρίζοντας μαχητικά ότι “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”, εννοώντας φυσικά το δικό τους.
Το κόμμα μας υπενθυμίζει ότι η ΔΕΗ Α.Ε. είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Αθήνας και του Λονδίνου και επομένως ανήκει στους μετόχους της και όχι στους τραμπούκους της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Για αυτόν τον λόγο καλούμε τους μετόχους της ΔΕΗ Α.Ε. να ζητήσουν την παρουσία εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που είναι προγραμματισμένη για τις 5 Φεβρουαρίου, ώστε να συλληφθούν και οδηγηθούν στο εδώλιο όποια μέλη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θελήσουν να επαναλάβουν τους τραμουκισμούς τους.
Διεκδικούμε την απόσυρση του κράτους από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και την πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ ώστε να απαλλαγούν επί τέλους οι πολίτες από την τυραννία των παρασιτικών ομάδων, μεταξύ αυτών και των συνδικαλιστών, που τις λεηλατούν επί δεκαετίες. *
Φιλελεύθερη συμμαχία;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Φιλελεύθερη συμμαχία;
Ακριβώς.
Περί ΔΕΗ