-
σοβαρο επιχειρημα το να κανω κι εγω ενα.
Η Δεη δεν τ εφτιαξε με ρισκο, γιατι τα εφτιαξε για σενα, ως κοινωνικο αγαθο, τι μου συγκρινεις τωρα?Οι μοναδες αυτες εχουν και για τις 3 βαρδιες 15-20 προσωπικο συνολικα, ειναι εντελως αυτοματοποημενες, δεν τα ξερεις καλα. Ο ιλιλιας περισσοτερους απασχολει και παιζει να τους πληρωνει και καλυτερα
Τα αιολικα που ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ αποροφας την παραγωγη επισης.
Μπορεις να συνεχισεις την αναλυση ομως με τον μυτιλιναιο, εχει ενδιαφερον το ρισκο που πηρε ως επενδυτηςΤο θεμα δεν ειναι να κανεις εγω κι εσυ ενα, μακαρι να μπορουσαμε, αλλα δεν ειναι για μας αυτα τα παιχνιδια, βολεψου εσυ με κανα ρουτερ κι εγω με κανα πινακα και να μαστε ευχαριστημενοι
-
..... [οφφ]
- Μπήκε η ΔΕΗ στο εννιαίο μισθολόγιο ?
- Κάτι πλαφόν αποδοχών ισχύει τελικά ? Πιάνει τις βάρδιες και τι υπερωρίες ?
[/οφφ]
Thnx in advance ...
-
Πλαφοναρισμα υπαρχει προ πολλου, για ολα τα κλιμακια (τουλαχιστον στην παραγωγη που γνωριζω)
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
..... [οφφ]- Μπήκε η ΔΕΗ στο εννιαίο μισθολόγιο ?
- Κάτι πλαφόν αποδοχών ισχύει τελικά ? Πιάνει τις βάρδιες και τι υπερωρίες ?
[/οφφ]
Thnx in advance ...
Ναι σε ολα.
-
.... μου λένε κάποιοι φίλοι μου ότι οι εισηγμένες έχουν εξαιρεθεί ...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε περίπτωση που σου κόψουν το ρεύμα, ποιές είναι μέθοδοι που το κάνουν.
Γιατί άκουσα ένα κουφό απο τον γείτονά μου στην δίπλα πολυκατοικία και μάλλον
μπαρούφες μου λέει.
Του κόψανε λέει το ρεύμα χωρίς να του βγάλουν ασφάλεια και χωρίς να κατεβάσουν διακόπτη
στην χελώνα.
Παίζει τέτοια φάση;Aπο την κολωνα:
Δεν παίζει, δεν έχουμε κολώνες, είναι υπόγεια τα καλώδια.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
.... μου λένε κάποιοι φίλοι μου ότι οι εισηγμένες έχουν εξαιρεθεί ...Οι φίλοι σου σου τα λένε σωστά και ο cpp δεν τα ξέρει καλά
Το πολυνομοσχέδιο, πλέον νόμος 4093/2012, προβλέπει :
Οι διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του ν. 4024/2011 που αφορούν το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του άρθρου 4 του ίδιου νόμου, έχουν ανάλογη εφαρμογή, από 1.1.2013, και στο προσωπικό των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.), που ανήκουν στο Κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α., κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου ή αυτοδιοικητικού σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους, συμπεριλαμβανομένων των Γενικών και Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανωνύμων εταιρειών,** που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α΄ του ν. 3429/2005 **(Α’ 314), όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 1 α του άρθρου 1 του ν. 3899/2010 (Α’ 212).
Το bold είναι όλο το ζουμί : το Κεφάλαιο Β του 3429/2005 αφορά τις εισηγμένες και όπως βλέπουμε όλοι στο νόμο δε γίνεται αναφορά σε αυτές, άρα δεν εφαρμόζεται σε αυτές
Άμα αρχίσω και γράφω τι υπάρχει από διατάξεις διάσπαρτες και κυρίως πως εφαρμόζονται από διάφορες εταιρείες του Δημόσιου τομέα οι ρυθμίσεις που προβλέπουν μειώσεις κλπ κλπ με τις κατάλληλες νομικές γνωμοδοτήσεις ο cpp θα πάθει αλλεπάλληλα εγκεφαλικά
-
Πλαφοναρισμα υπαρχει παντως, για εννιαιο ουτε κι εγω ειχα ακουσει κατι μεχρι προσφατα
-
Φίλε koutsan εχω σπίτι 2χλμ απο ΑΗΣ με 4 μονάδες.
Ξέρω καμμιά 300 άτομα που δουλεύουν εκεί. Πλαφόν και ναι σε ολα.
Μόνο για κάποιους τεχνικούς αναμένονται διευκρινήσεις. -
Αλλο πλαφον, αλλο μισθολογιο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φίλε koutsan εχω σπίτι 2χλμ απο ΑΗΣ με 4 μονάδες.
Ξέρω καμμιά 300 άτομα που δουλεύουν εκεί. Πλαφόν και ναι σε ολα.cpp μου μπορεί να ξέρεις και το Ζερβό αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα να μου λες πράγματα που τα ξέρω. Απλά αυτοί που σου τα λένε ξέρουν ότι μειώθηκαν οι μισθοί τους, ότι πλαφονάρισαν αλλά δεν ξέρουν ούτε όλη την εικόνα, ούτε όλη τη νομοθεσία ώστε να κάνουν τις συγκρίσεις, ούτε τι συμβαίνει σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα. Αλήθεια σου λέω θα κρεμάσεις σαγόνι αν σου περιγράψω τι γίνεται, αλλά κωλύομαι
Αυτό που σου έγραψα παραπάνω είναι ο νόμος που ψηφίστηκε προχθές, δεν έχει αρχίσει ακόμα να εφαρμόζεται και αφορά τις ΜΗ εισηγμένες, οι εισηγμένες εξαιρούνται καθώς δεν αναφέρεται σε αυτές, απλά διάβασε το κείμενο. Δεν έχουμε να πούμε κάτι αλλό επ'αυτού. Σε αυτό λοιπόν απάντησα στο φίλο από πάνω που ρώτησε αν εξαιρούνται οι εισηγμένες.
Πάμε τώρα στο πλαφονάρισμα :
Α. Δεν μιλάω μόνο για ΔΕΗ, υπάρχουν πολλές, πάρα πολλές, δεκάδες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα όπου παίζουν άπειρα τρικ για να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις ή να εφαρμοστούν κουτσουρεμένες. Πχ εταιρεία από τις πιο 'βυσματικές' του ΔΤ δεν περιλαμβάνει στο μέσο κόστος της τους δικηγόρους που έχει (και είναι πολλοί) που είναι όλοι των 4000-5000+ το μήνα και έτσι εμφανίζει χαμηλότερο ΜΟ κόστους (φυσικά υπάρχει εγκύκλιος που λέει ρητά οι δικηγόροι με πάγια αντιμισθία είναι μέσα στο στο ΜΟ κόστους αλλά τη γράφουν στα @@ τους).Β. Ναι πλαφονάρισμα υπάρχει αλλά δεν είναι ίδιο για όλους, ο υπολογισμός του δηλ.
Στο αρ. 31 του Ν. 4024/2011 προβλέπεται :
*Στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στο κράτος ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α., κατά την έννοια της επίτευξης κρατικού ή δημόσιου σκοπού, εποπτείας, διορισμού και ελέγχου της πλειοψηφίας της Διοίκησής τους, ή επιχορηγούνται τακτικά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από πόρους των ως άνω φορέων κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και των λοιπών δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και ανώνυμων εταιρειών, που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του Κεφαλαίου Α΄ του Ν. 3429/2005 (Α΄ 314) όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παρ. 1α του άρθρου 1 του ν. 3899/2010 (Α΄ 212), εφαρμόζεται ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλή κόστους αμοιβών προσωπικού σύμφωνα με τα οριζόμενα στις επόμενες παραγράφους.1β. Το ανώτατο όριο μέσου κατά κεφαλή κόστους αμοιβής προσωπικού εφαρμόζεται και στις δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Κεφάλαιο Β΄ του ν.3429/2005, εφόσον το Δημόσιο ή τα νομικά πρόσωπα των παραγράφων 1, 2 και 3 του ν.3429/2005 διορίζουν ως μέτοχοι, μόνα ή από κοινού, την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και η διοίκηση της επιχείρησης δεν ασκείται από τον μέτοχο της μειοψηφίας............
*
Άρα πλαφονάρισμα μεν για όλους, και για εισηγμένες και για μηΟΜΩΣ δεν είναι όλοι ίδιοι
5. Το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, εξαιρουμένων των εργοδοτικών εισφορών, των φορέων της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, απαγορεύεται να υπερβαίνει τα χίλια εννιακόσια (1.900) ευρώ το μήνα.
6. Για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εταιρείες της υποπαραγράφου 1β, (δηλ. για τις εισηγμένες, λέω εγώ) το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού, δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 65% του μέσου κατά κεφαλήν αντιστοίχου κόστους της επιχείρησης του Οργανισμού η της Εταιρίας ,όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009........Και έτσι στις εισηγμένες αν είχαν ήδη γίνει μειώσεις σε σχέση με το 2009 της τάξης του 35% - πράγμα σύνηθες - δεν εφαρμοζόταν το 1900 ως μέσο κατά κεφαλή κόστος αλλά αν ο μισθός είχε φτάσει στο 65% του 2009 σταμάταγαν εκεί τη μείωση και δεν λάμβαναν υπόψη το 1900. Κατανοητό ;
Στις μη εισηγμένες κανονικά εφαρμόζεται το 1900 ΜΟ κόστος, αλλά στην πραγματικότητα πάρα πολλοί κατέφυγαν σε διάφορα τερτίπια.Η περιπτωσιολογία είναι τεράστια, και στα ΜΜΕ εμφανίστηκε μόνο ο πρόεδρος και διευθύνων της ΛΑΡΚΟ που πήρε πόδι, αλλά οι μειώσεις σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται όπως γουστάρει στο διευθύνοντα. Μια σωστή γνωμοδότηση διευκολύνει πάντα την κατάσταση
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
μπαρούφες μου λέει.
Του κόψανε λέει το ρεύμα χωρίς να του βγάλουν ασφάλεια και χωρίς να κατεβάσουν διακόπτη
στην χελώνα.
Μπας και υπογεια εχουν κατανεμητες και βλεπουν πουπανε οιπαροχες και αντιστοιχως κοβουν?
-
Άρα στο ερώτημα του φίλου στο τοπικ της Δεη, η απάντηση είναι ότι εξαιρεθηκε η ΔΕΗ απο το ενιαίο μισθολόγιο, αλλα μπήκε πλαφόν κατα τον νομό που ερμηνεύει ο koutsan
Στην πραξη τωρα αυτο που βλεπω στην πιατσα......
Το αποτέλεσμα είναι ότι μειώνονται οι αποδοχές όλων στην ΔΕΗ.
Δεν είχαν κάνει το 35% των μειώσεων απο το 2009.
Αυτοί που είναι σε παραγωγικές μονάδες θα δουν ακομα μεγαλύτερες σε απόλυτο αριθμο eur μειώσεις καθώς το παροχολογιο ήταν μεγάλο και οι νυχτερινές βάρδιες πλαφοναριστηκαν πολυ προς τα κάτω.
Το σημαντικότερο όλων είναι το υπόλοιπο ποσοστό της ΔΕΗ που κατείχε το δημόσιο πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και αναλόγως του εθνικού χαρακτήρα μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχει πωληθεί.Θα πω και το γραφικό, Όχι άλλο λιγνίτη!
-
Το πλαφόν - με τους όρους που σου έγραψα, δηλ. στοπ στο -35% σε σχέση με το 2009 για τις εισηγμένες μόνο - έχει μπει με τον 4024/2011, είναι παλιό αυτό. Ως προς αυτό επίσης σου είπα ότι δεν το εφαρμόζουν πολλές εταιρείες του ΔΤ, αν και όφειλαν δηλ. πως αλλιώς να στο πω ; Απλά το γράφουν στα @@ τους, τη ΛΑΡΚΟ την είδες στα ΜΜΕ, ε υπάρχουν κι άλλες. Αυτό είναι ένα απλό πραγματικό γεγονός : ή το γνωρίζεις ή νομίζεις ότι όλα εφαρμόζονται όπως ψηφίστηκαν στον 4024/2011.
Τώρα αυτό που ρώτησε ο φίλος υποθέτω ότι είναι για το νέο πολυνομοσχέδιο (με ένα και μόνο άρθρο) που ψηφίστηκε προ ημερών, στις 6 Νοεμβρίου νομίζω, και πέρασε με 153 ψήφους. Σε αυτό λοιπόν έγραψα πιο πάνω το κείμενο του νόμου όπως ψηφίστηκε και αφορά τις εταιρείες του Κεφαλαίου Α του 3429/2005, ενώ η ΔΕΗ και οι άλλες εισηγμένες είναι στο Κεφάλαιο Β του 3429/2005.
Δηλ
*Οι διατάξεις του Κεφαλαίου Δεύτερου του ν. 4024/2011 που αφορούν το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων του άρθρου 4 του ίδιου νόμου, * = Ενιαίο μισθολόγιο, έχουν ανάλογη εφαρμογή από 01-01-2013 στις μη εισηγμένες ΔΕΚΟ κλπ κλπ (Κεφάλαιο Α του 3429/2005), καθότι ο νόμος μόνο αυτές αναφέρει. Άρα δεν έχει εφαρμογή στις εισηγμένες (Κεφάλαιο Β του 3429/2005).Επίσης, πάλι στο νέο νόμο (πολυνομοσχέδιο), τα σχετικά με τις μετατάξεις και τη μεταφορά υπαλλήλων ρητώς ΔΕΝ εφαρμόζονται στις εισηγμένες ΔΕΗ κλπ:
Επιτρέπεται: α) η μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων ....β) η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα....Τα νομικά πρόσωπα του Κεφαλαίου Β΄ όπως αυτά ορίζονται στην παρ.5 του άρθρου 1 του ν. 3429/2005 (δηλ. οι εισηγμένες) *δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της παρούσας υποπαραγράφου. *Απλό δεν είναι ; Ούτε ερμηνεία του koutsan, ούτε του Μήτσου, ούτε τίποτα. Είναι απλώς το κείμενο του νέου νόμου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
μπαρούφες μου λέει.
στην χελώνα.
Μπας και υπογεια εχουν κατανεμητες και βλεπουν πουπανε οιπαροχες και αντιστοιχως κοβουν?
Αυτό δεν το γνωρίζω.
Εκείνο που ξέρω όμως στα σίγουρα είναι ότι στην δική μου πολυκατοικία έγινε διακοπή στο γείτονά μου απο ένα
άλλο όροφο βγάζωντας ασφάλεια, ενώ ο απο την δίπλα πολυκατοικία γείτονας ισχυρίστηκε ότι δεν πάτησε κάποιος το πόδι του.
Θεωρητικά πέρνουμε απο την ίδια γραμμή ρεύμα. -
το γεγονος και μονο οτι εχουμε ακομη ρευμα, δειχνει οτι ο Koutsan εχει δικιο
-
31-12-2012 θα δειξει.... με την πληρωμη των μισθων του ιανουαριου 2013
-
.... σας ευχαριστώ όλους.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
31-12-2012 θα δειξει.... με την πληρωμη των μισθων του ιανουαριου 2013Αφου θα καταστραφει ο κοσμος τελος του χρονου!!!
-
... άρα δεν ε΄χουν να φοβούνται τίποτα για το 2013
Περί ΔΕΗ