-
Πέρα απο το κόστος του οργάνου, (το οποίο δέν είναι και τόσο μεγάλο και εκτός αυτού για όσους ηλεκτρολόγους δέν έχουν υπάρχουν υπηρεσίες ενοικίασης) οι μετρήσεις αυτές θέλουν αρκετή δουλειά (και ώρες) για να βγούν, σε αντίθεση με παλιά που απλά ρίχνανε μια ματιά στον πίνακα (και άν) και υπογράφανε.
Οι μετρήσεις αφορούν πράγματα σχετικά με την ασφάλεια της εγκατάστασης όπως αντίσταση προς τη γείωση, χρόνο απόκρισης των αυτόματων ασφαλειών κτλ.
Είναι πολύ πιθανό παλιές εγκταστάσεις με αρχαίους πίνακες να μην περνάνε την πιστοποίηση και να θέλει αρκετή δουλειά για να φτιαχτεί, πχ αλλαγή του πίνακα και των ασφαλειών.
Τώρα βέβαια μπορεί ο ηλεκτρολόγος να καταθέσει ότι νούμερα του κατέβουν χωρίς να κάνει καμία μέτρηση, δέν ξέρω αν γίνεται κάποιος έλεγχος επ αυτού
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πέρα απο το κόστος του οργάνου, (το οποίο δέν είναι και τόσο μεγάλο και εκτός αυτού για όσους ηλεκτρολόγους δέν έχουν υπάρχουν υπηρεσίες ενοικίασης) οι μετρήσεις αυτές θέλουν αρκετή δουλειά (και ώρες) για να βγούν, σε αντίθεση με παλιά που απλά ρίχνανε μια ματιά στον πίνακα (και άν) και υπογράφανε.Οι μετρήσεις αφορούν πράγματα σχετικά με την ασφάλεια της εγκατάστασης όπως αντίσταση προς τη γείωση, χρόνο απόκρισης των αυτόματων ασφαλειών κτλ.
Είναι πολύ πιθανό παλιές εγκταστάσεις με αρχαίους πίνακες να μην περνάνε την πιστοποίηση και να θέλει αρκετή δουλειά για να φτιαχτεί, πχ αλλαγή του πίνακα και των ασφαλειών.
Τώρα βέβαια μπορεί ο ηλεκτρολόγος να καταθέσει ότι νούμερα του κατέβουν χωρίς να κάνει καμία μέτρηση, δέν ξέρω αν γίνεται κάποιος έλεγχος επ αυτού
θελω να κανω αλλαγη ονοματος στο ρολοι της δεη και ισως και νυχτερινο αν μαθω το κοστος.
καθως δεν ξερω κανεναν ηλεκτρολογο πηρα τηλ ενα μαγαζι ηλεκτρολογικου υλικου και μου εδωσαν
εναν.
τον πηρα τηλ και μου ζητησε 250 , ευτυχισμενος που τωρα γινονται σωστα τα πραγματα και παιρνει
σωστα λεφτα οπως ειπε και θα πρεπει να διορθωσω οτι προβληματα βρεθουν για να υπογραψει.
(η καθε συντεχνια το χαβα της)
θελω να μαθω τι ηλεκτρολογο πρεπει να βρω, ειναι ειδικοι αυτοι που υπογραφουν τετοια χαρτια ? η ενας οποιοδηποτε ηλεκτρολογος?
μας διαβαζει κανεις απο αθηνα ? να μου στειλει ενα χαρτι με οτι ναναι? επειδη ειμαι επαρχια και προφανως εχουν κανει φιξ τις τιμες η κλικα. -
Με τι αντιστοιχούν 350 MWh ενέργειας κατανάλωση μηνιαίως;
Θέλω ένα καλό παράδειγμα π.χ. όσο καταναλώνουν 100 νοικοκυριά ή μια μικρή κωμόπολη π.χ.
-
Ο χρήστης maverick έγραψε:
Με τι αντιστοιχούν 350 MWh ενέργειας κατανάλωση μηνιαίως;Θέλω ένα καλό παράδειγμα π.χ. όσο καταναλώνουν 100 νοικοκυριά ή μια μικρή κωμόπολη π.χ.
Aν λαβεις υποψιν σου πως ενα σπιτι καταναλωνει περιπου 800-1000Kwh (το τετραμηνο), τοτε 350Mwh ειναι η καταναλωση 350-450 σπιτιων.
-
800-1000Κwh ειναι καταναλωση φοιτητικης γκαρσονιερας παντως
-
Ένα ευρωπαικό σπίτι έχει περίπου 15kWh/μέρα
-
Ολλανδέ εκεί επάνω έχετε ''ιδιωτικοποίηση'' στο ρεύμα? Το πληρώνεται ακριβά?
-
H oλλανδία είανι απ τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν την απελευθέρωση της παραγωγής-εμπορίας ενέργειας.
Είμαστε απ τους 'ακριβούς' της ευρώπης
-
Eυχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Υπάρχουν ρολόγια ΔΕΗ με RF, δηλαδή δεν χρειάζεται να μπει η ΔΕΗ στο χώρο σου για να δει το μετρητή??? Αν ναι, πόσο κοστίζει η αντικατάσταση του ρολογιού?Οχι δεν υπαρχει στην ΔΕΗ κατι τετοιο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Υπάρχουν ρολόγια ΔΕΗ με RF, δηλαδή δεν χρειάζεται να μπει η ΔΕΗ στο χώρο σου για να δει το μετρητή??? Αν ναι, πόσο κοστίζει η αντικατάσταση του ρολογιού?
Οχι δεν υπαρχει στην ΔΕΗ κατι τετοιο
Δεν προχωρησε το http://www.tovima.gr/finance/finance-ne ... aid=340272 ?
-
Οχι, τους χρησιμοποιον στις φωτοβολταικες εγκαταστασεις ως μετρητεε παραγωγης ενεργειας...
-
το smart metering είναι μέσα στο road plan και της δεη, πρακτικά η μόνη χώρα που το έχει εφαρμόσει εξ ολοκλήρου στο δίκτυο της είναι η Ιταλία, εδώ και χρόνια
Ο βασικός λόγος για να προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ είναι το road map για την απελευθέρωση της ενέργειας που θα επιβάλει δυναμικές ταρίφες, demand side management κλπ κλπ
όποιος θέλει να μάθει λίγα πράγματα ας διαβάσει τα παρακάτω
http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_meter
http://www.euractiv.com/climate-environ ... art-meters
-
Σε περίπτωση που σου κόψουν το ρεύμα, ποιές είναι μέθοδοι που το κάνουν.
Γιατί άκουσα ένα κουφό απο τον γείτονά μου στην δίπλα πολυκατοικία και μάλλον
μπαρούφες μου λέει.
Του κόψανε λέει το ρεύμα χωρίς να του βγάλουν ασφάλεια και χωρίς να κατεβάσουν διακόπτη
στην χελώνα.
Παίζει τέτοια φάση; -
Ολοι οι μέσης και μεγάλης τάσης πελάτες της ΔΕΗ έχουν smart metering πλέον
Πρόσφατα κατακυρώθηκε στην Ιντρακατ project €23Μ για εγκατάσταση smart metering (και grid ? δεν κατάλαβα) σε πελάτες χαμηλής.Αλλα νέα από το μέτωπο της ΡΑΕ (inside news )
1500 MW εγκατεστημένη ισχύς των εναλλακτικών παραγωγών ρεύματος (Μυτιληναίος, Μελισσανίδης κτλ.) με το φυσικό αέριο.
Προς το παρόν τα ρίχνουν όλα στο pool αλλά είχαν χτες μια ημερίδα όπου συζητήθηκε η επόμενη φάση, να μπορούν να γίνονται διμερείς συμφωνίες δηλ. να συμφωνεί ο Μυτιληναίος με το Αλουμίνιο της Ελλάδας να του πουλάει ρεύμα (η ΔΕΗ δεν έχει πρόβλημα με αυτό).
Συμπέρασμα από τη σημερινή συνομιλία: αντίθετα με την απελευθέρωση της αγοράς σε επίπεδο λιανικής, όπου όντως πλακώσανε τα λαμόγια, σε επίπεδο χοντρικής καλά πάει. -
To πηρε η intralot τελικα ε?
Ο μυτηλιναιος θα το πουλα με την τιμη που πουλαγε στη ΔΕΗ. οταν λες καλα παει πως το εννοεις ακριβως? οτι ο μυτιλιναιος δεν ειναι λαμογιο?
-
Οτι υπάρχει ανταγωνισμός από 5-6 παίκτες που, σε αντίθεση με τους διάφορους Hellas Power που πούλαγαν 'αέρα' με 0 επένδυση, έχουν αν μη τι άλλο κάνει κάποιες σοβαρές επενδύσεις (ένας σταθμός ηλεκτροπαραγωγής κάνε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια), δίνουν και δουλειά σε κόσμο.
-
Ειδικα οι συνδιασμενου κυκλου για τους οποιους μιλαμε ειναι παπαριες καμαρωτες. Μηδενικο ρισκο, απλη τεχνολογια plug n play διπλα σε γραμμη φυσικου αεριου, υψηλες αποδοσεις, και κοστος λειτουργιας ελαχιστο.
Οσο για το προσωπικο, πηγαινε στις μοναδες και θα παθεις πλακα, η μοναδα στη Θηβα λειτουργει αν θυμαμαι καλα με 15 ατομα.Να μη μιλησουμε για πεσινε, εκει ο επενδυτης κλεβει εκκλησιες
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Σε περίπτωση που σου κόψουν το ρεύμα, ποιές είναι μέθοδοι που το κάνουν.
Γιατί άκουσα ένα κουφό απο τον γείτονά μου στην δίπλα πολυκατοικία και μάλλον
μπαρούφες μου λέει.
Του κόψανε λέει το ρεύμα χωρίς να του βγάλουν ασφάλεια και χωρίς να κατεβάσουν διακόπτη
στην χελώνα.
Παίζει τέτοια φάση;Aπο την κολωνα:
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ειδικα οι συνδιασμενου κυκλου για τους οποιους μιλαμε ειναι παπαριες καμαρωτες. Μηδενικο ρισκο, απλη τεχνολογια plug n play διπλα σε γραμμη φυσικου αεριου, υψηλες αποδοσεις, και κοστος λειτουργιας ελαχιστο.
Οσο για το προσωπικο, πηγαινε στις μοναδες και θα παθεις πλακα, η μοναδα στη Θηβα λειτουργει αν θυμαμαι καλα με 15 ατομα.Να μη μιλησουμε για πεσινε, εκει ο επενδυτης κλεβει εκκλησιες
Αφού είναι τόσο απλό ρε rx8_drifter γιατί δε φτιάχνεις και συ ένα ?
Αν νομίζεις ότι το να απασχολείς 15 άτομα (ανα βάρδια δηλαδή συνολικά 60 ) είναι peanuts, για να σε δω και σένα...Οσο για το ρίσκο, ε, από τη ΔΕΗ που έφτιαξε ό,τι έφτιαξε σε συνθήκες μονοπωλίου με λεφτά των φορολογουμένων και δωρεάν πρώτη ύλη (λιγνίτη-νερό) λίιιιιιιγο μεγαλύτερο ρίσκο έχουν.
Για σένα φαίνεται ένα σταθμός συνδυασμένου κύκλου ή ένα αιολικό πάρκο >1 MW δεν είναι άξια λόγου, εσύ από πυρηνικά εργοστάσια και πάνω αρχίζεις να ασχολείσαι
Περί ΔΕΗ