-
Κάποιοι άλλοι όμως έχουν μεγάλα σχέδια:
Από το Euro2day σήμερα:
'Έως και τα 56 ευρώ θα μπορούσε να διαμορφωθεί η αποτίμηση για την μετοχή της ΔΕΗ, αναφέρει η JP Morgan (3/10/2007), εν όψει της ανακοίνωσης του business plan της Επιχείρησης τον Νοέμβριο.Προς το παρόν ο οίκος διατηρεί την τιμή στόχο των 30 ευρώ ανά μετοχή (με σύσταση ”overweight”), βάσει της οποίας ”οι αυξήσεις των τιμολογίων αναμένεται να διαμορφωθούν μόνο στο 3,3%”.'
-
Ξαφνικό αδιέξοδο προέκυψε την Τετάρτη στις διαπραγματεύσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη διοίκηση, αλλά και το υπουργείο Ανάπτυξης.
Συνεπεία αυτού, οι συνδικαλιστές προχώρησαν σε κατάληψη στο γραφείο του προέδρου της ΔΕΗ, Τάκη Αθανασόπουλου, ενώ προγραμματίζουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.
.................................Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ζητούν να περιοριστεί το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ για την αντικατάσταση παλαιών μονάδων από νέες, από τα 3.200 ΜW στα 2.400 ΜW· τα 800 ΜW να αφορούν στη δημιουργία νέων μονάδων, ώστε να μην χρειαστεί να κλείσουν άλλα εργοστάσια και επομένως να χαθούν θέσεις εργασίας, όπως ανησυχεί η ΓΕΝΟΠ.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251
Το αίτημα είναι να αλλάξει το επενδυτικό πρόγραμμα για να μη χαθούν θέσεις εργασίας (δηλαδή όχι να μην απολυθούν εργαζόμενοι -αυτοί δεν απολύονται- αλλά να υπάρχουν θέσεις εργασίας για το μέλλον); Κατάλαβα καλά;
-
Αλλαλούμ! Προφανώς ενδιαφέρονται για τα τοπικά συμφέροντα ορισμένουν περιοχών όπως της Πτολεμαϊδας. Από την άλλη αυτοί οι ίδιοι που δεν θέλουν να αντικατασταθούν οι ρυπογόνες μονάδες δεν είναι αυτοί που φωνάζουν ότι πεθαίνουν από καρκίνο οι οικογένειές τους;
-
Την προηγούμενη βδομάδα η ΔΕΗ έκανε το θαυμα της πάλι και το μισό σπίτι δεν είχε ρευμα και το άλλο μισό είχε. Για την ακρίβεια και στα 3 διαμερίσματα της πολυκατοικίας δεν δουλευε η κουζίνα και ο διαδρομος ενω δουλευαν κανονικά τα υπόλοιπα!
Ο θείος μου (που είναι ηλεκτρολόγος) μου είπε κάτι που δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά ότι είναι πρόβλημα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να κοπεί το ρευμα σε συγκεκριμένη 'φάση' (τωρα απο αυτα εγω δεν έχω ιδέα )
Το θέμα είναι ότι κάηκε το μοτέρ του ψυγείου μου όταν γινόταν αυτη η ιστορία, προφανως από αυξομείωση της τάσης, ενώ και άλλα σπίτια στη γειτονιά από ότι μάθαμε είχαν αντιστοιχες απώλειες.
Μπορώ να κάνω κάτι μεσω του Συνηγορου του Πολίτη ή του Καταναλωτή για αποζημίωση;
-
τριφασικό έχετε?
φαντάζομαι οτι μέσω του ΣτΚ ίσως με μια καταγγελία και αφού έχεις θείο ηλεκτρολόγο πρόχειρο να σου δώσει και μια βεβαίωση-γνωμοδότηση ίσως να πετύχεις κάτι. αλλά μάλλον θα πάρει χρόνο (μην αφήσεις δηλαδή τα πράγματα στο ψυγείο περιμένοντας το καινούριο απο τη ΔΕΗ)
ρίξε και μια ματιά στο λογαριασμό της ΔΕΗ στο πίσω μέρος μήπως κάνει τίποτα αποποίηση ή δίνει τηλ παραπόνων -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μπορώ να κάνω κάτι μεσω του Συνηγορου του Πολίτη ή του Καταναλωτή για αποζημίωση;Ότι και να κάνεις η ΔΕΗ δεν πληρώνει. Ίσως δικαστικά να καταφέρεις κάτι αλλά θα πληρώσεις πολύ περισσότερα λεφτά (πραγματογνωμοσύνες, δικηγόροι κλπ) από ένα μοτέρ ψυγείου.
Μέχρι το 1996 η ΔΕΗ έλεγε ότι το ρεύμα της είναι 220 +/- 5% ενώ τώρα δίνει χειρότερο ρεύμα +/- 10%.
Αυτό είναι το 'επίσημο' ρεύμα, στη δική σας περίπτωση θα ήταν πολύ χειρότερο γι αυτό είχατε ζημιές. Βάλτε ένα επιτηρητή τάσης (στο πίνακα) ώστε αν ξαναγίνει να κόψει το ρεύμα αντί να αφήσει τις συσκευές να λειτουργούν με λάθος τάση. Επίσης να βάλετε στο ασανσέρ (που είναι τριφασικό) ένα σύστημα που να το σταματάει αν κόψει η ΔΕΗ τη μια από τις τρεις φάσεις (μπορεί να καεί ο κινητήρας).
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Μπορώ να κάνω κάτι μεσω του Συνηγορου του Πολίτη ή του Καταναλωτή για αποζημίωση;
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... c&start=75
Τώρα πλέον νομίζω κι εγώ ότι αρμόδιος είναι ο Συνήγορος του καταναλωτή και μάλιστα έχει πάρα πολλά αιτήματα σχετικά με ΔΕΗ...Μπορείς να σωρεύσεις κι εσύ το δικό σου
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Ένα καλό UPS για υπολογιστή (500-600VA) κάνει τουλάχιστον 120 Ευρώ. Αν θες αυτό το έξοδο για κάθε σταθερό υπολογιστή του σπιτιού + για κάθε 3άδα ας πούμε χοντρικά συσκευών, τότε πάμε σε πολύ μεγάλα ποσά αναλογικά με τις συσκευές μας. Χωρίς να υπολογίζουμε τα έξοδα αντικατάστασης των μπαταριών που πρέπει να γίνεται κατά μέσο όρο κάθε 3 χρόνια.Στη δική μου περίπτωση, το VCR κάηκε ενώ χρησιμοποιούσα μια απλή πρίζα προστασίας (αυτές που έχουν ένα κόκκινο φως - http://img.photobucket.com/albums/v714/ ... rge_p2.jpg - δυστυχώς δεν έχω συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της).
Θα ήταν πιο σωστό να είχε καταστραφεί αυτή η πρίζα παρά η συσκευή, και φαντάζομαι ότι η φύση της ανωμαλίας στην παροχή ρεύματος ήταν τέτοια που οδήγησε στην καταστροφή της συσκευής. Η ΔΕΗ στην απάντησή της τη χαρακτηρίζει εμμέσως ως 'ακατάλληλη διάταξη' για παροχή προστασίας , άρα τελικά γιατί πωλείται στα καταστήματα και υπόσχεται προστασία, και γιατί δεν ενημερωνόμαστε εκ των προτέρων για την ακαταλληλότητά της, αν όντως ισχύει αυτό;
Αυτό που εισπράττω εγώ από τη ΔΕΗ είναι η αδιαφορία της για αυτά τα θέματα, από τη στιγμή που γνωρίζει ότι ο καταναλωτής δεν έχει επιλογή.
του σταθεροποιητες θα τους πληρωσεις μια φορα για παντα ομως...θα κανεις μια δαπανη α αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο αργοτερα..
μια τηλεοραση πλασμα εχει 1000-2000 ευρω...και φυσικα αν θα παθει ζημεια απο την δεη παιζει να μην καλυφθεις και απο την εγγυση της..οποτε η λυση ειναι μονοδρομος....σταθεροποιητηες και ups οπου χρειαζεται.
το κοστος ενος σταθεροποιητη 1500va ειναι περιπου 80 ευρω κοστος αρκετα αμελητεο για κατι μονιμο...
και δεν μιλαω για Ups που ειναι αχρηστο για αλλες συσκευες εκτος υπολογιστων.
οσον αφορα την δεη,αν δειτε τον λογαριασμο τι γραφει απο πισω θα καταλαβετε γιατι ειναι σχεδον αδυνατον να αποζημειωθητε....ειναι σαν να σας λεει...βαλτε σταθεροποιητες για να μην παθαινετε ζημιες γιατι αλλιως δεν φερομαι καμια ευθυνη! -
Οι μπρίζες και τα πολύμπριζα με προστασία τάσης προστατεύουν μόνο από τις αιχμές (αν το λέω σωστά) ηλ. ρεύματος προς τα πάνω. Δεν προστατεύουν από τις απότομες βυθίσεις και από την ασταθή τάση. Μόνο UPS ή κάτι ανάλογο για τέτοιες περιπτώσεις.
-
Ακριβώς, κόβει τις υπερτάσεις, όχι τις υποτάσεις (αρκετά επικίνδυνες για τα ηλεκτρονικά) και την γενικότερη αστάθεια στο ρεύμα.
-
Όλες οι συσκευές υποφέρουν από τη καλή ποιότητα ρεύματος της ΔΕΗ. Όμως αυτά που υποφέρουν περισσότερο από τη πτώση τάσης είναι τα κλιματιστικά και τα ψυγεία (κινητήρες).
-
Ο Alfa156 μιλάει για σταθεροποιητές τάσης [π.χ.] που προστατεύουν και από υπόταση, όχι για surge protectors.
Εγώ έχω σταθεροποιητή στο φωτοτυπικό, και surge protectors σε περισσότερο αναλώσιμο εξοπλισμό (αν έχω). Και UPS στα PC που πρέπει.
-
Οι σταθεροποιητές είναι ότι πρέπει για το κακής ποιότητας ρεύμα της ΔΕΗ. Το κακό είναι ότι πέφτει η απόδοση σε μικρά φορτία οπότε θέλει καλή επιλογή μεγέθους.
*An alternative method is the use of a type of saturating transformer called a ferroresonant transformer or constant-voltage transformer. These transformers use a tank circuit composed of a high-voltage resonant winding and a capacitor to produce a nearly constant average output with a varying input. The ferroresonant approach is attractive due to its lack of active components, relying on the square loop saturation characteristics of the tank circuit to absorb variations in average input voltage. Older designs of ferroresonant transformers had an output with high harmonic content, leading to a distorted output waveform. Modern devices are used to construct a perfect sinewave. The ferroresonant action is a flux limiter rather than a voltage regulator, but with a fixed supply frequency it can maintain an almost constant average output voltage even as the input voltage varies widely.
The ferro resonant transformers, which are also know as Constant Voltage Transformers (CVTs) or ferros are also a good surge suppressors, and it provides high isolation and an inherent shortcircuit protections.
It can operate with an input voltage range as wide as ±40% or more of the nominal voltage.*
-
Eυχαριστω για τις απαντήσεις. Τωρα όλα αυτα που προτείνετε μου φαίνονται κινεζικα αλλά θα ρωτήσω κάποιους που να ξερουν ωστε να τα κάνω, γιατι το φαινομενο με το ρευμα είναι συχνό!
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
τριφασικό έχετε?Και μεις έχουμε τριφασικό και στη Νέα Σμύρνη και στο Νέο Βουτζά.
Έχει συμβεί πολλάκις λοιπόν το να έχουμε ρεύμα σε κάποια φάση και σε κάποια άλλη όχι.
Στο εξοχικό μάλιστα που τη μελέτη της εγκατάστασης την έχει κάνει ο πατέρας μου τα φορτία είναι έτσι μοιρασμένα στις φάσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε ανοιχτά τα πάντα (κλιματιστικά, φούρνος, θερμοσίφωνο, κτλ) χωρίς να πέσει κάποια ασφάλεια. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
τριφασικό έχετε?
Και μεις έχουμε τριφασικό και στη Νέα Σμύρνη και στο Νέο Βουτζά.
Έχει συμβεί πολλάκις λοιπόν το να έχουμε ρεύμα σε κάποια φάση και σε κάποια άλλη όχι.
Στο εξοχικό μάλιστα που τη μελέτη της εγκατάστασης την έχει κάνει ο πατέρας μου τα φορτία είναι έτσι μοιρασμένα στις φάσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε ανοιχτά τα πάντα (κλιματιστικά, φούρνος, θερμοσίφωνο, κτλ) χωρίς να πέσει κάποια ασφάλεια.εγώ πάντως την ΔΕΗ την έχω ακριβώς απέναντί μου......και δύσκολα γίνεται διακοπή γιατί πέρνουμε ρεύμα όλο το τετράγωνο απο τα γραφεία της ΔΕΗ..
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=252
-
Κατά τα λοιπά οι συνδικάλες απαιτούν να μην εκσυγχρονιστούν οι μονάδες της ΔΕΗ γιατί...θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=851298&lngDtrID=252Τι περίμενες από την Ελλάδα; καθαρό ρεύμα
Οι πόλεις μας έχουν τρομακτική ρύπανση, εγώ θέλω να μετακομίσω από τη κωλο-Θεσσαλονίκη λόγω της ρύπανσης (όχι από τη ΔΕΗ).
Φυσικά δεν θα πήγαινα (για παράδειγμα) στη Φλώρινα που την έχει ξεσκίσει ο λιγνίτης της ΔΕΗ.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κατά τα λοιπά οι συνδικάλες απαιτούν να μην εκσυγχρονιστούν οι μονάδες της ΔΕΗ γιατί...θα μειωθούν οι θέσεις εργασίας.+1
από το πληκτρολόγιό μου το πήρες.....
Περί ΔΕΗ