-
-edit-
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Στο λογαριασμό της ΔΕΗ, πληρώνετε τους φόρους που είναι το μισό ποσό; Δεν τολμάτε γιατί μετά δεν θα έχει φως, θα έχει μόνο γκαζάκι.
Αυτο με την ΔΕΗ ειναι πονεμενο θεμα.... Αστα... Ακομα και τωρα που απεργουνε κοβουνε το ρευμα σε απλουσ πολιτες.... Δεν το κοβουν στη βουλη, η στα υπουργεια η στα σπιτια των λαμογιων της βουλης.... ΟΟΟΟΧΙ στον απλο κοσμακι καλοκαιριατικα. Στους μπακαλιδες που εχουν και φαγωσιμα σε ψυγεια κλπ κλπ.... Μην αναφερθω για τα σπιτια και την περιπτωση που να εχουν ηληκιωμενους με οξυγωνα κλπ κλπ. Αλλοι τζαμπα μαγγες απο εκει....
εισαι σοβαρος να το κοψει σε πολιτικους και να τον τρεχουν σε δικαστηρια μετα? τσ τσ τσ
Υποθέτω ότι και οι δύο έχετε υπόψη ότι υπάρχει μία ιεράρχηση στο τι είναι σημαντικό και τι όχι. Δεν θα κοπεί το ρεύμα από τη Βουλή όπως και δεν θα κοπεί το ρεύμα από το ΓΕΕΘΑ ή από τα φανάρια παρόλο που τα χρέη του Δημοσίου για αυτό το κομμάτι είναι 45 εκατ. €. Το ίδιο θα γίνει με τα Νοσοκομεία και γενικότερα με τις υποδομές που αφορούν την ασφάλεια ή την εύρυθμη λειτουργία μίας κοινωνίας.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Να θυμίσω ότι η ΔΕΗ δεν είναι ερευνητικό ίδρυμα ή ΑΕΙ και δεν της επιτρέπεται να στήσει δικό της δίκτυο. Οπότε και η πίεση στο site της επιχείρησης είναι τρομακτική χώρια τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχεται (και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο).
Οπότε είναι πολύ πιθανό να πέσει το site τις επόμενες δύο μέρες....
Τι σχέση έχει το δικό της δίκτυο (και τι σημαίνει 'δικό της δίκτυο', η Tellas πχ. παλιά δεν ήταν 'δικό της δίκτυο' ?), ό,τι δικό της δίκτυο και να στήσει από κάπου θα παίρνει Internet feed (όπως τώρα παίρνει από Forthnet) και αν είναι να της κάνουν DDOS attack ό,τι δίκτυο και να έχει αν δεν είναι προτετοιμασμένο το site (που θα έπρεπε να αναμένονται τέτοιες επιθέσεις αν οι υπεύθυνοι του site δεν είναι χτεσινοί) θα έχει προβλήματα.
@cabala10
Το Google 'cache-άρει' σελίδες.Ο τομέας πληροφορικής έχει νέους συναδέλφους και οι παλαιοί δεν είναι καθόλου πεπαλαιωμένοι. Όσο και αν φαίνεται παράξενο η ΔΕΗ ήταν ένας από τους πρώτους οργανισμούς στη χώρα με μηχανοργάνωση και Η/Υ (όταν το ΕΜΠ δεν είχε πχ υπολογιστές και οι τότε νέοι σπουδαστές σήμερα ομότιμοι καθηγητές έτρεχαν στο Δημόκριτο για να πάρουν λίγο χρόνο).
Δεν είμαι πληροφορικάριος αλλά πολλές φορές το strain της σύνδεσης είναι τέτοιο που το site εκδηλώνει συμπεριφορά όσαν να έχει δεχτεί DDOS attack. Απλά η επισκεψιμότητα του site τις ημέρες αυτές έχει αυξηθεί κατά μία τάξη μεγέθους. Κάτι για το οποίο δεν ήταν σχεδιασμένο και για το οποίο για την ώρα δεν θα έπρεπε και να είναι γιατί bandwidth = money και δεν είναι καιρός για σπατάλες.
Η ιστορία της TELLAS είναι μία κλασσική περίπτωση Ελληνικής τρέλας. Ο μόνος οργανισμός που θα μπορούσε να απειλήσει στο τομέα των τηλεπικοινωνιών σοβαρά τον ΟΤΕ πήρε εντολή να μην το πράξει.
-
Ποσο εφικτο ειναι να μην κοπει σε ενα σπιτι που εχει ασθενη μεσα το ρευμα ενω στη γυρω περιοχη - γειτωνια εχει κοπει?? Πιστευω οτι ο,τι κοβουν ειναι απο τον γενικο πινακα μεσα και οχι... πορτα πορτα.....
-
Είναι αδύνατο.
-
Μα αυτο ακριβως.... ομως τα πρωιναδικα τσιριζουν γιατι δεν δεχεται η ΔΕΗ αιτησεις εξαιρεσης για τετοιες περιπτωσεις.... ειναι δυνατον τετοια ασχετοσυνη και ανευθυνοτητα... να αφηνουν να πιστευει ο αλλος οτι γινεται, αλλα δεν το κανουν...
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
'κοσμεί τη συνδικαλιστική παρουσία στη χώρα' .
Νομίζω ότι αυτό το βίντεο ξεκαθαρίζει πλήρως το γιατί η Ελλάδα είναι μπουρδέλο και δίνει σαφέστατη απάντηση στο ερώτημα (αν υπάρχει ακόμα, για κάποιους) αν θα χρεοκοπήσουμε...αλλά και στο ερώτημα αν μας αξίζει η χρεοκοπία.
Δεν ξέρω ποιος είναι εμετικότερος εκ των δύο. -
Αρα τελικά σε δεύτερη προσέγγιση δεν φταίει η 'έλλειψη δικού της δικτύου' και οι υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις αλλά απλά δεν είχε προβλεφθεί η εξαιτίας της απεργίας αύξηση της κίνησης. Απλούστερο από τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας, ο θείος Occam να 'ναι καλά.
Οσο δε για την Tellas: χρειάζεται κάτι παραπάνω από μερικές οπτικές ίνες κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς για να απειλήσεις τον οποιοδήποτε ΟΤΕ (όπως χρειάζεται και κάτι παραπάνω από 1-2 μονάδες παραγωγής ρεύματος ή από φτηνό ρεύμα εισαγωγής από την Αυστρία για να απειλήσεις την οποιαδήποτε ΔΕΗ). Και χρειάζεται και σαφές επιχειρηματικό σχέδιο (business plan στα ελληνικά). Η ΔΕΗ απ΄ό,τι φαίνεται δε γνώριζε κανένα από τα δύο αυτά 'χρειάζεται'. Από εκεί και πέρα, τα 'πήρε εντολή' κτλ. είναι για εσωτερική κατανάλωση στο κυλικείο της επιχείρησης.
-
μαλλον μιλαει για την τηλεφωνια μεσω του δικτυου της δεη που καποτε ειχε πει η τελλας οτι το συζητανε..καλη ιδεα ηταν μεχρι που αρχισαν ολοι να βαζουν ινες..
-
@christos.dimou και 224.v
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/0 ... _7519.html
Δεν θα εξετασω τον τροπο γραφης αλλα μονο την πληροφορια.
Εσεις δηλαδη το βρισκετε σωστο? Ευχομαι μονο να μην τυχει σε δικο μου ανθρωπο γιατι θα σκασω με το κυνηγετικο και οπου βλεπω δεητζη 8α την τρωει στο ψαχνο. Δεν μπορουν να κανουν εξαιρεσεις? Ε ουτε και εγω..... -
Επειδή υπήρχε άνθρωπος που στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον, πιο στενό δεν γίνεται βασικά, χρησιμοποιούσε οξυγόνο σχεδόν όλη την ημέρα και το καλοκαίρι είχαμε το μηχάνημα παραγωγής του αντί για την αυτόνομη φιάλη 15 ημερών πάντα στο σπίτι υπήρχαν 2 μεγάλες ημερήσιες φιάλες για περίπτωση διακοπής ρεύματος που τότε ήταν αρκετά συνηθισμένες τα καλοκαίρια στην Χαλικιδική λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου η απο κάποιο καιρικό φαινόμενο. Μου φαίνεται παράξενο έως ανεύθυνο να μην υπάρχει κάτι τέτοιο όταν χρησιμοποιούνται τέτοια μηχανημάτα ειδικά δε οταν οι εταιρείες που προμηθεύουν ιατρικά αέρια το λένε πάντα. Τώρα για άτομα που είναι σε μηχανική υποστήριξη αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχουν και τι είδους προβλέψεις. Τεσπα είμαστε
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
@christos.dimou και 224.vhttp://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/0 ... _7519.html
Δεν θα εξετασω τον τροπο γραφης αλλα μονο την πληροφορια.
Εσεις δηλαδη το βρισκετε σωστο? Ευχομαι μονο να μην τυχει σε δικο μου ανθρωπο γιατι θα σκασω με το κυνηγετικο και οπου βλεπω δεητζη 8α την τρωει στο ψαχνο. Δεν μπορουν να κανουν εξαιρεσεις? Ε ουτε και εγω.....Κανεις δεν το βρισκει σωστο.... αυτο δα ελλειπε.. αλλα τοτε η δικαιοσυνη και οι νομοι τελος παντων να το απαγορευουν σαν τροπο διαμαρτυριας...αφου αφορα το δημοσιο συμφερον. Και οχι να εχω το Φωτοπουλο να λεει οτι 'ειμαι νομιμος οταν κανω αυτο'.... και την ευθυνη την εχει ο ΔΕΣΜΥΕ
Απλα τεχνικα δεν γινεται να μην διακοπτεται μια μονο παροχη.... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Επειδή υπήρχε άνθρωπος που στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον, πιο στενό δεν γίνεται βασικά, χρησιμοποιούσε οξυγόνο σχεδόν όλη την ημέρα και το καλοκαίρι είχαμε το μηχάνημα παραγωγής του αντί για την αυτόνομη φιάλη 15 ημερών πάντα στο σπίτι υπήρχαν 2 μεγάλες ημερήσιες φιάλες για περίπτωση διακοπής ρεύματος που τότε ήταν αρκετά συνηθισμένες τα καλοκαίρια στην Χαλικιδική λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου η απο κάποιο καιρικό φαινόμενο. Μου φαίνεται παράξενο έως ανεύθυνο να μην υπάρχει κάτι τέτοιο όταν χρησιμοποιούνται τέτοια μηχανημάτα ειδικά δε οταν οι εταιρείες που προμηθεύουν ιατρικά αέρια το λένε πάντα. Τώρα για άτομα που είναι σε μηχανική υποστήριξη αυτό είναι μια άλλη κουβέντα και δεν ξέρω κατα πόσο υπάρχουν και τι είδους προβλέψεις. Τεσπα είμαστεκαι η γιαγια απο κατω μου με οξυγονο ειναι αλλα δεν εχει λεφτα να παρει μπουκαλες εφεδριας αμα πεθανει τι θα λενε οτι αυτη εφταιγε? αμα το παμε εκει ζητω που καηκαμε εκει θα βγουν με τα οπλα οντως εξω..
-
Ρε cabala πρέπει να έχεις άποψη για όλα; Ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα;
-
Βάλτε (αν δεν είναι ήδη) 'Trailing 1 month' στην επιλογή του γραφήματος της καρτέλας 'Traffic Rank'. Εκτόξευση!
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ρε cabala πρέπει να έχεις άποψη για όλα; Ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα;μηπως να βγαλω και φωτογραφια για να πειστεις?
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μηπως να βγαλω και φωτογραφια για να πειστεις?
Όχι απλά να σε ενημερώσω πως αν θέλει μπορεί απλά να τις ζητήσει. Οι φιάλες παρέχονται δωρέαν ακριβώς για ώρα ανάγκης. Αν τις χρησιμοποιήσει θα χρεωθεί το γέμισμα τους το οποίο καλύπτεται απο το ταμείο της εφόσον μιλάμε για οξυγονοθεραπεία.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
μηπως να βγαλω και φωτογραφια για να πειστεις?
Όχι απλά να σε ενημερώσω πως αν θέλει μπορεί απλά να τις ζητήσει. Οι φιάλες παρέχονται δωρέαν ακριβώς για ώρα ανάγκης. Αν τις χρησιμοποιήσει θα χρεωθεί το γέμισμα τους το οποίο καλύπτεται απο το ταμείο της εφόσον μιλάμε για οξυγονοθεραπεία.
δεν το ειπα τοσο δραματικα για αλλο λογο απλα η γυναικα δεν μπορει διοτι με τα οσα τις εκοψαν η συνταξη που περνει ειναι πια 340 ευρω με τα νοικια και την δεη και το νερο απλα της μενουν για τον μηνα 47 ευρω μερικες φορες και λιγοτερο..
ο μονος που γεμιζε τις μπουκαλες της οταν μπορουσε ηταν ενας περαματιωτης που ειχε ενα μικρο ναυπηγειο και εβαζε οξυγονο μεσα
τωρα ουτε και αυτο δεν εχει..(οταν μπορουμε βαζουμε 2-3 ατομα λεφτα για μια μπουκαλα)
για αυτο το ειπα οτι ποιος θα φταιει αμα παθει κατι η γυναικα? -
Δλδ δεν έχει λεφτά για να πληρώσει την συσκευή και άρα δεν έχει; Δεν έχει λεφτά για να πληρώσει ενα γέμισμα απο φιάλες; Δεν την καλύπτει το ταμείο της; Δεν της δίνει μια φιάλη για back up αυτός που της δίνει το μηχάνημα το οποίο δεν έχει; Τι ακριβώς συμβαίνει; Αν δεν έχει μηχάνημα που κολλάει το θέμα με τις διακοπές της ΔΕΗ;
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αρα τελικά σε δεύτερη προσέγγιση δεν φταίει η 'έλλειψη δικού της δικτύου' και οι υποτιθέμενες κυβερνοεπιθέσεις αλλά απλά δεν είχε προβλεφθεί η εξαιτίας της απεργίας αύξηση της κίνησης. Απλούστερο από τις διάφορες θεωρίες συνομωσίας, ο θείος Occam να 'ναι καλά.Οσο δε για την Tellas: χρειάζεται κάτι παραπάνω από μερικές οπτικές ίνες κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς για να απειλήσεις τον οποιοδήποτε ΟΤΕ (όπως χρειάζεται και κάτι παραπάνω από 1-2 μονάδες παραγωγής ρεύματος ή από φτηνό ρεύμα εισαγωγής από την Αυστρία για να απειλήσεις την οποιαδήποτε ΔΕΗ). Και χρειάζεται και σαφές επιχειρηματικό σχέδιο (business plan στα ελληνικά). Η ΔΕΗ απ΄ό,τι φαίνεται δε γνώριζε κανένα από τα δύο αυτά 'χρειάζεται'. Από εκεί και πέρα, τα 'πήρε εντολή' κτλ. είναι για εσωτερική κατανάλωση στο κυλικείο της επιχείρησης.
- Το δίκτυο δεν το σχεδιάσεις με γνώμονα το σήμερα αλλά με γνώμονα το αύριο. Οπότε δεν θα είχες πρόβλημα bandwidth in the first place. Όταν το νοικιάζεις όμως δεν είναι το ίδιο και το ξέρεις.
- Για τις κυβερνοεπιθέσεις αυτές τις ημέρες της απεργίας έχουν αυξηθεί. Το πόσο δεν το ξέρω. Ούτε το γιατί. Αλλά όταν δέχεσαι τέτοιες επιθέσεις κάποια στιγμή μπορεί και να καταρεύσεις.
- Για την Tellas και περί κυλικείου. Ουδέποτε έχω μιλήσει στο κυλικείο για την Tellas γιατί κανείς εδώ δεν γνωρίζει θέματα δικτύων. Όμως το να απαξιώνεις 220,000 km δικτύου με το οποίο θα μπορούσες να μεταφέρεις data χωρίς να στήσεις κάτι το ιδιαίτερο μου φαίνεται αδιανότητο. Οπότε για τη Tellas ήταν πράγματι θέμα μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων οπτικών ινών για το backbone και μετά θα μπορούσε να προσφέρει πχ internet σε κάθε σπίτι με ταχύτητες αντίστοιχες του adsl πριν ο ΟΤΕ κάνει κάτι αντίστοιχο. Αλλά άλλες ήταν οι ανάγκες του Δημοσίου που ήθελε τα υψηλά κέρδη του ΟΤΕ ώστε να μπορέσει να τον πουλήσει. Όχι τυχαία βέβαια ότι το 2004 δεν υπήρχε Internet σοβαρό στην Ελλάδα. Και σε αυτό είχε βοηθήσει η απαίτηση του κυρίου μετόχου να παραμείνει η ΔΕΗ στα της ενέργειας ανεξάρτητα του τι έλεγε το νέο καταστατικό της επιχείρησης από το 2001 όπως και η μετέπειτα απόφαση της να πουλήσει την Tellas.
Πάντως όλα αυτά είναι ήσσονος σημασίας. Σήμερα η απεργία έσπασε και συζητάνε για το τι θα γίνει.
Περί ΔΕΗ