-
lazarefa
-
Tην αποκλειστικοτητα για την αδεια την πληρωσανε οι 2 ιδιωτικες εταιριες, και μαλιστα πολυ ακριβα.
-
Ο ΟΤΕ ηταν υποχρεωμενος απο την ΕΕ να επιτρεψει στους παροχους να χρησιμοποιησουν το λεγομενο 'last mile' του. Μαλιστα υπηρξε σκοπιμα τεραστια καθυστερηση απο μερους για την οποια εχει τιμωρηθει ουκ ολιγες φορες.
Ειμαι υπερ της ελευθερης αγορας. Στην Ελλαδα σαφεστατα αυτη η εννοια της ελευθερης αγορας εχει μετατραπει (με την ανοχη αλλα και εγκληματικη αμελεια καποιων) σε πολλες περιπτωσεις σε ασυδοτη αγορα. Και εκει οντως εχουμε μεγαλο προβλημα.
-
-
Ε και; Οι άλλες χώρες έχουν μικρότερο δίκτυο;
Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι 'ανεύθυνη' απέναντι σε εμάς τους καταναλωτές.
Στην Αμερική, επειδή θα γινόταν προγραμματισμένη διακοπή σε 2 οικιστικά συγκροτήματα για 1,5ση μέρα, έφεραν γεννήτρια-φορτηγό ώστε να μην μείνουμε χωρίς ρεύμα. Στην Ελλάδα; Ας γελάσω.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ε και; Οι άλλες χώρες έχουν μικρότερο δίκτυο;Τι κανεις μπαρμπα κουκια σπερνω...
Ειπε κανεις κατι τετοιο??Τα νουμερα ειναι ενδεικτικα για να καταλαβουμε γιατι μεγεθη μιλαμε.Είναι γεγονός ότι η ΔΕΗ είναι 'ανεύθυνη' απέναντι σε εμάς τους καταναλωτές.
Στην Αμερική, επειδή θα γινόταν προγραμματισμένη διακοπή σε 2 οικιστικά συγκροτήματα για 1,5ση μέρα έφεραν γεννήτρια-φορτηγό ώστε να μην μείνουμε χωρίς ρεύμα. Στην Ελλάδα; Ας γελάσω.
To τυρι κουμπαρε....
Και στην Αμερικη που σεβονται το πελατη μενουν επι μερες ολοκληρες χωρις ρευμα (π.χ. Καλιφορνια) , χώρια που εδω στο Ελλαντα με τη κακια ΔΕΗ και τους τεμπεληδες ΔΕΗτζηδες δεν υπαρχει προγραμματισμενη διακοπη επι μιαμιση μερα....Τι μας λες τωρα μωρε....
-
Ναι, η ΔΕΗ δεν κάνει προγραμματισμένες διακοπές; Φυσικά και κάνει. Έφερε ποτέ γεννήτριες. Φυσικά και όχι, τουλάχιστον όχι σε μένα.
Κουμπαριά και εδώ;
Σας τα λέω **μωρέ **μπας και σκεφτούμε λιγάκι.
Έντιτ: υπάρχει προγραμματισμένη διακοπή ΔΕΗ μίας μέρας, και όμως.
-
Spiros, δεν υποστήριξα στο post μου πως οι ιδιωτικές εταιρείες πήραν τσάμπα τις άδειες από το κράτος. Αυτό που είπα είναι πως δεν αφέθηκε (σκόπιμα προφανώς, αλλά όχι υπέρ του ανταγωνισμού) τρίτη εταιρεία είτε κρατική είτε άλλη ιδιωτική τη δεδομένη στιγμή να διεκδικήσει έτερη άδεια κινητής ή έστω κάποια από τις 2 δοθείσες. Γιατί άραγε; Επίσης, σχετικά με τη χρησιμοποίηση των απολήξεων του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του ΟΤΕ, δε νομίζω πως η κοινοτική οδηγία έλεγε πως η χρήση θα γινόταν από τους ιδιωτικούς παρόχους είτε αμισθεί είτε με τεράστια οικονομικά φέσια όπως μέχρι σήμερα έχει συμβεί...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, η ΔΕΗ δεν κάνει προγραμματισμένες διακοπές; Φυσικά και κάνει. Έφερε ποτέ γεννήτριες. Φυσικά και όχι, τουλάχιστον όχι σε μένα.Κουμπαριά και εδώ;
Σου σινιστω να διαβαζεις τι γραφει ο αλλος και να μην απομονωνεις φρασεις που σε συμφερουν.
Αν παμε ετσι θα γεμιζουμε σελιδες επι σελιδων κατα τη Γαβριλειο Λογικη χωρις να βγαζουμε ακρη.
Anyway για τη Καλιφορνια εχεις να πεις κατι??
Εκει σεβονται τον πελατη?? -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ναι, η ΔΕΗ δεν κάνει προγραμματισμένες διακοπές; Φυσικά και κάνει. Έφερε ποτέ γεννήτριες. Φυσικά και όχι, τουλάχιστον όχι σε μένα.
Κουμπαριά και εδώ;
Σου συνιστω να διαβαζεις τι γραφει ο αλλος και να μην απομονωνεις φρασεις που σε συμφερουν.
Αν παμε ετσι θα γεμιζουμε σελιδες επι σελιδων κατα τη Γαβριλειο Λογικη χωρις να βγαζουμε ακρη.
Anyway για τη Καλιφορνια εχεις να πεις κατι??
Εκει σεβονται τον πελατη??Απομόνωσα κάτι; Το να θίξω κάτι συγκεκριμένο δηλαδή στην κουβέντα είναι απομόνωση;
Για την Καλιφόρνια τι θέλεις να σου πω; Φυσικά και δεν είναι τέλεια εκεί. Διακοπές παντού δεν γίνονται, και φυσικά δεν μπορείς να στηρίξεις μια πόλη ή 5 τετράγωνα με γεννήτριες (όχι τόσο εύκολα).
Η δικιά μου εμπειρία απλά λέει ότι στην Αμερική, για να μην μείνουν 2 συγκροτήματα (ας πούμε γύρω στα 70 διαμερίσματα) χωρίς ρεύμα έκαναν αυτό που ανέφερα, ενώ η ΔΕΗ εδώ, στις 5 φορές που συνολικά έχει μείνει μισό τετράγωνο χωρίς ρεύμα προγραμματισμένα φυσικά και δεν έκανε τπτ.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
@DiO
Απ'οτι μπορω να διακρινω στη φωτογραφια μιλας για ενα απλο πολυπριζο Schuko με ενδεικτικη λυχνια και προστασια απο τον κινδυνο υπερθερμανσης κατα πασα πιθανοτητα.
Αν εσυ λοιπον ειτε απο αγνοια ειτε απο παρανοηση ειτε απο λαθος πληροφορηση αγορασες τη πριζα αυτη ως πριζα προστασιας ειναι προφανες οτι δεν εχει ευθυνη η ΔΕΗ.
Επισης θεωρεις ως δεδομενο οτι η συσκευη που καηκε δεν ευθυνεται σε καμμια περιπτωση.
Εδω επιτρεψε μου να σου πω οτι καποτε διοχετευτηκε στην αγορα ελατωματικη παρτιδα επωνυμων τηλεορασεων.Οταν οι συσκευες αρχισαν να 'καιγονται' το μονιμο μοτο της εταιρειας ηταν οτι εφταιγε η ΔΕΗ.
Μεχρι που καηκε και η συσκευη στελεχους της ΔΕΗ και αποδειχτηκε οτι το προβλημα ηταν στο ελαττωματικο τροφοδοτικο.Η εν λογω εταιρεια απαιληθηκε με μυνηση απο τη ΔΕΗ και απεσυρε προς επισκευη την ελαττωματικη παρτιδα.Δε διαφωνώ σε τίποτα από αυτά που λες. Η παρανόησή μου ή η λάθος πληροφόρηση - ενημερώνομαι γενικά για διάφορα, αλλά δεν έχω ειδικές ηλεκτρολογικές γνώσεις - πιστεύω ότι, για τόσο σοβαρά θέματα, έπρεπε να έχει προβλεφθεί από έναν φορέα. Μια ιστοσελίδα π.χ. της ΔΕΗ που να πουλάει 'κατάλληλες διατάξεις προστασίας' δε θα ήταν κάτι δύσκολο φαντάζομαι! Έτσι ο καταναλωτής θα είχε πρόσβαση σε πολύ χρήσιμη και πρακτική πληροφορία. Εκτός αν η ΔΕΗ δε θέλει να παραδεχτεί στο ευρύ κοινό την αναγκαιότητα των 'κατάλληλων διατάξεων'.
Από εκεί και πέρα, το VCR το έχουμε 8 χρόνια και ούτε μία φορά εμφάνισε κάποια βλάβη. Γιατί δεν παρουσίασε βλάβη στις προηγούμενες διακοπές ρεύματος (που ήταν πάρα μα πάρα πολλές στην περιοχή μου); Δεν το γνωρίζω. ΙΣΩΣ να είχε ταλαιπωρηθεί από τις διακοπές ρεύματος που είχε φάει στη ζωή του και τώρα την 'έπαθε' από κάτι που υπό κανονικές συνθήκες δε θα το επηρέαζε. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, πάλι το ρεύμα ευθύνεται νομίζω.
Πέρα από αυτά, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με την πρίζα. Θα περιμένω να ενημερωθώ από τη ΔΕΗ για το τι θεωρεί ως 'κατάλληλες διατάξεις προστασίας' και θα αναβαθμίσω την προστασία μου.
Τελικός απολογισμός:διακοπή ρεύματος =
καμμένη συσκευή (120.000δρχ το 1998)
διαπίστωση ακαταλληλότητας της διάταξης προστασίας (12 -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Spiros, δεν υποστήριξα στο post μου πως οι ιδιωτικές εταιρείες πήραν τσάμπα τις άδειες από το κράτος. Αυτό που είπα είναι πως δεν αφέθηκε (σκόπιμα προφανώς, αλλά όχι υπέρ του ανταγωνισμού) τρίτη εταιρεία είτε κρατική είτε άλλη ιδιωτική τη δεδομένη στιγμή να διεκδικήσει έτερη άδεια κινητής ή έστω κάποια από τις 2 δοθείσες. Γιατί άραγε; Επίσης, σχετικά με τη χρησιμοποίηση των απολήξεων του τηλεπικοινωνιακού δικτύου του ΟΤΕ, δε νομίζω πως η κοινοτική οδηγία έλεγε πως η χρήση θα γινόταν από τους ιδιωτικούς παρόχους είτε αμισθεί είτε με τεράστια οικονομικά φέσια όπως μέχρι σήμερα έχει συμβεί...O OTE ηταν ετοιμος τοτε να μπει σε αυτη την αγορα? Δε ξερω, ρωταω.
Ακομη και αν καποιοι δεν τον αφησαν να μπει, αυτοι προφανως ηταν αυτοι οι οποιοι ειχαν αυτη την ευθυνη. Εννοω το κυβερνων κομμα.
Για τα οικονομικα που αναφερεις σε σχεση με το δυκτιο του ΟΤΕ, παλι το κρατος ειναι υπευθυνο που επετρεψε σε ιδ. εταιριες να καταχραστει τη περιουσια του ΟΤΕ. Αν εγινε ετσι βεβαια.
Αυτο που θελω να πω, επαναλαμβανοντας πρακτικα αυτα που ειπα και πριν, ειναι οτι το κρατος (ειτε η ελλειψη του...) πρακτικα ειναι υπευθυνο για ολα αυτα τα στοιχεια που δηλητηριαζουν τον ανταγωνισμο, τη δημοσια περιουσια, και προφανεστατα το δημοσιο χρημα και συμφερον.
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
Μια ιστοσελίδα π.χ. της ΔΕΗ που να πουλάει 'κατάλληλες διατάξεις προστασίας' δε θα ήταν κάτι δύσκολο φαντάζομαι! .έγραψες
-
Θα μπορουσε επισης να πουλάει προστασία
-
@ΚΡΙΕΖΑ (και γενικώς)
Οι βλάβες σε όλα τα συστήματα είναι φυσικά στην ημερήσια διάταξη και αναπόφευκτες.
Εγώ δε μιλάω για βλάβες όμως. Μιλάω για τη νοοτροπία και τη λογική:
-
Παροχής του ελάχιστου δυνατού επιπέδου υπηρεσίας, όπως ορίζεται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, χωρίς καμία διάθεση για κάτι παραπάνω. Σα να πηγαίνεις στο συνεργείο για service (μια και το έφερες για παράδειγμα): αν σου ελέγξουν τα λάδια και το φίλτρο είναι ΟΚ. Αν όμως επιπλέον, με δική τους πρωτοβουλία, σου τσεκάρουν τα τακάκια, δε θα αισθανθείς καλύτερα και δεν θα ξαναπάς την άλλη φορά ?
-
Αντιμετώπισης του πελάτη 'αυτά συμβαίνουν και κόψτε το λαιμό σας να βρείτε λύση'. Εδώ έρχεται η κουβέντα για τον ανταγωνισμό, ότι αυτή η αντιμετώπιση είναι αδιανόητη αν υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, είτε είναι συνεργεία είτε είναι τηλεπικοινωνίες. Και ναι, προτιμώ γιαλαντζί ανταγωνισμό, που τουλάχιστον έχω την επιλογή σαν καταναλωτής (και, στο κάτω-κάτω, δε με ενδιαφέρει πως προσφέρουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, για το λόγο αυτό είναι το κράτος και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή), παρά καθόλου ανταγωνισμό.
Οσο για οσους λένε για τις τηλεπικοινωνίες, ναι υπάρχουν πολλοί τζάμπα μάγκες -όπως υπάρχουν και πολλοί που κάνουν επενδύσεις (πχ. ιδιόκτητες οπτικές ίνες, εκμετάλλευση του LLU που ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ δίνει ο ΟΤΕ, ενώ τα κτίριά του είναι άδεια πολλές φορές). Είναι πως σε βολεύει να βλέπεις το ποτήρι, μισοάδειο ή μισογεμάτο. Πιστεύω πως θα επικρατήσουν οι δεύτεροι (και οι πρώτοι θα πάνε σπίτια τους) και θα είναι σε όφελος του καταναλωτή περισσότερο από οποιοδήποτε μονοπώλιο. Εκτός και αν νομίζει κανείς πως οι βελτιωμένες τα τελευταία χρόνια υπηρεσίες του ΟΤΕ οφείλονται στην καλή τους την ψυχή και όχι στον ανταγωνισμό (και πείτε μου τι αντίστοιχα έχει γίνει με τη ΔΕΗ, στη γειτονιά μου έχουμε κάθε εβδομάδα διακοπή ρεύματος στάνταρ, έχω βαρεθεί να ρυθμίζω τα διάφορα ρολόγια)
-
-
Σίγουρα η ΔΕΗ είναι κακή. Θα γίνει καλύτερη με τον ανταγωνισμό; ίσως ανοίξουν περισσότερα γραφεία παραπόνων κ.α. Εγώ νομίζω ότι δεν χρειάζεται ανταγωνισμός αλλά σωστή διοίκηση και έλεγχος.
Ας υπάρχει ανταγωνισμός προς τη ΔΕΗ αλλά με αυστηρούς όρους - να μάθουμε από το πάθημα της Καλιφόρνια - και να μην θυσιάσουμε τα πάντα στη τιμή της κιλοβατώρας. Καλύτερα να έχω μερικά φώτα σβηστά στο σπίτι παρά λίγο χαμηλότερη τιμή στο ηλεκτρικό και όταν πραγματικά χρειαστεί να γίνονται περικοπές.
-
Καλυτερα ολιγοπωλιο,trust,και πασης φυσεως ανωμαλιες της αγορας παρα το μονοπωλιο.Οταν εχεις τον 'φοβο' του ανταγωνιστη,τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα.Ακομα και αν τα εχεις κανει πλακακια μαζι του, παντα εχεις την εννοια του.
Τα κρατικα μονοπωλια δημιουργησαν ενα τεραστιο κυκλο διαφθορας, που στο ονομα της δημοκρατιας εμεινε ατιμωρητος επι σειρα ετων. -
Σας ήρθε φουσκωμένος λογαριασμός τελευταία?
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=762546
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους θιασώτες της εν Ελλάδι (έχει σημασία αυτό) ιδιωτικοοικονομικού τύπου (και καλά) λειτουργίας των δημοσίου χαρακτήρα επιχειρήσεων.... Φανταστείτε τώρα τι όργιο έχει να γίνει άπαξ και η ΔΕΗ (και όλες οι αντίστοιχου χαρακτήρα επιχειρήσεις) φύγουν και τύποις από την κηδεμονία του ευρύτερου δημοσίου, δηλαδή δεν δικαιούνται (βάσει διαδικασίας και βάσει έλλειψης δικαιοδοσίας) να ακούγονται ούτε καν οι φωνές διαμαρτυρίας κάποιων, όπως εν προκειμένω μελών της ολομέλειας του ΑΣΕΠ. Και μην ακούσω εξυπνάδες του τύπου, επειδή ελέγχεται ακόμα απ΄το δημόσιο, γίνονται αυτά που γίνονται... Όποιος πιστεύει πως με management ιδιωτικό δε θα γίνονται ίδια και πολύ χειρότερα, πλανάται πλάνη οικτρά. Υπάρχει τόση μεγάλη ζήτηση από τους ως συνήθως κακομαθημένους και ρουσφετάκηδες νεοέλληνες, που καμιά κυβέρνηση και κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας (που άλλωστε διαπλέκεται με την εκάστοτε κυβέρνηση) δε θα μείνει αδιάφορος. Το δέλεαρ είναι μεγάλο βλέπετε...
-
Και αυτο αχρηστο θα τον βγαλουν οι συνδικαλιστες και οχι μονο.
Ο Παν. Αθανασόπουλος στο τιμόνι της ΔΕΗ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 13:06Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθυνόντος συμβούλου της ΔΕΗ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
O Τάκης Αθανασόπουλος διαθέτει μεγάλη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το 1986 μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρείας.
Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.
Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Tον Ιούλιο του 2006 απεσύρθη από την ενεργό δράση, και είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.
Δηλώσεις Δημ. Σιούφα
«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και του πρότεινα να αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ [DEHr.AT] Α.Ε., ύστερα και από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο κ. Αθανασόπουλος, διακεκριμένος Ακαδημαϊκός, με σημαντική και πετυχημένη διαδρομή στη διοίκηση μεγάλης πολυεθνικής επιχείρησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή», δήλωσε ο κ. Σιούφας.
«Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Κώστας Κυριακόπουλος, με τον οποίο, επίσης συναντήθηκα, μου είχε εκφράσει από ημέρες την άποψή του ότι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ Α.Ε. είναι προτιμότερο να έχει και τις δύο αρμοδιότητες», πρόσθεσε.
Εντός των επομένων ημερών θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας για την εκλογή του. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της.
«Ο κ. Κώστας Κυριακόπουλος τίμησε με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος του τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ», δήλωσε ο κ. Σιούφας.
«Η συμβολή του στους νέους προσανατολισμούς της εταιρείας, στην κατάρτιση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2006-2010 και στο άνοιγμα της στις διεθνείς αγορές, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Ο κ. Κυριακόπουλος θα αξιοποιηθεί σε άλλη, υψηλής σημασίας κυβερνητική θέση, συνεχίζοντας την προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας».
-
Αφησε την TOYOTA EUROPE για την ΔΕΗ???
Και αυτον αχρηστο θα τον βγαλουν οι συνδικαλιστες και οχι μονο.
Ο Παν. Αθανασόπουλος στο τιμόνι της ΔΕΗ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 13:06Ο κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθυνόντος συμβούλου της ΔΕΗ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.
O Τάκης Αθανασόπουλος διαθέτει μεγάλη επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Τακτικός Καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το 1986 μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου. Από το 1989 έως το 2000 ήταν Πρόεδρος και CEO της εταιρείας.
Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου και Chief Operating Officer.
Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Tον Ιούλιο του 2006 απεσύρθη από την ενεργό δράση, και είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.
Δηλώσεις Δημ. Σιούφα
«Συναντήθηκα, σήμερα, με τον κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο και του πρότεινα να αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ [DEHr.AT] Α.Ε., ύστερα και από συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο κ. Αθανασόπουλος, διακεκριμένος Ακαδημαϊκός, με σημαντική και πετυχημένη διαδρομή στη διοίκηση μεγάλης πολυεθνικής επιχείρησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποδέχθηκε την πρόταση αυτή», δήλωσε ο κ. Σιούφας.
«Ο νυν Πρόεδρος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Κώστας Κυριακόπουλος, με τον οποίο, επίσης συναντήθηκα, μου είχε εκφράσει από ημέρες την άποψή του ότι ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ Α.Ε. είναι προτιμότερο να έχει και τις δύο αρμοδιότητες», πρόσθεσε.
Εντός των επομένων ημερών θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της πλειοψηφίας για την εκλογή του. Ο κ. Αθανασόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, αμέσως μετά την έκφραση γνώμης από την Επιτροπή των ΔΕΚΟ της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 49Α του Κανονισμού της.
«Ο κ. Κώστας Κυριακόπουλος τίμησε με τις γνώσεις, την εμπειρία και το ήθος του τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΗ ΑΕ», δήλωσε ο κ. Σιούφας.
«Η συμβολή του στους νέους προσανατολισμούς της εταιρείας, στην κατάρτιση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος 2006-2010 και στο άνοιγμα της στις διεθνείς αγορές, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική. Ο κ. Κυριακόπουλος θα αξιοποιηθεί σε άλλη, υψηλής σημασίας κυβερνητική θέση, συνεχίζοντας την προσφορά του στο δημόσιο βίο της χώρας».
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αφησε την TOYOTA EUROPE για την ΔΕΗ???πού λες εσυ θα αμοίβεται καλύτερα;
-
Μεγάλο κεφάλι.
Περί ΔΕΗ