-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.... Ας αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού από τα διάφορα Δημοτικά Τέλη και Φόρους και θα δούμε τι είναι ακριβό και τι όχι...
Εν οψει Καλλικρατη θα γινει το μεγαλο πανηγυρι...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Το έχω πει και θα το ξαναπώ.... Ας αποδεσμευτεί ο λογαριασμός του ηλεκτρικού από τα διάφορα Δημοτικά Τέλη και Φόρους και θα δούμε τι είναι ακριβό και τι όχι...
Εν οψει Καλλικρατη θα γινει το μεγαλο πανηγυρι...
Θα κλάψει και το πολύχρωμον ερίφιον....
-
Αποχωρεί η Verbund από την ελληνική αγορά
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4610401 -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αποχωρεί η Verbund από την ελληνική αγορά
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4610401μας σπαμάρεις το τοπικό, έχουν ειπωθεί αυτά
-
- Από 0-800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7%
- Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6%
- Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7%
- Από 1201-1600 kwh αύξηση 2,7%
- Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6%
- Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4%
- Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8%
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
- Από 0-800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7%
- Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6%
- Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7%
- Από 1201-1600 kwh αύξηση 2,7%
- Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6%
- Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4%
- Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8%
Πριν αυτό-μαστιγωθείς καλό θα είναι να ρίξεις μία ματιά στις τιμές ανά την Ευρώπη.
αυτό που θα δεις ότι σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Ελλάδα όσο πιο πολύ καταναλώνεις (καλός πελάτης) τόσο μειώνεται το τιμολόγιο.
Επιπλέον ακόμα και με τις συγκεκριμένες αυξήσεις οι τιμές συνεχίζουν να συγκρίνονται με τιμές χωρών που δίχως άλλο έχουν πολύ χαμηλό βιωτικό επίπεδο (ακόμα και σήμερα και σε 5 χρόνια) σε σχέση με το Ελληνικό.
Δεν με ενοχλεί πάντως η συγκεκριμένη συμπεριφορά. Είναι το αποτέλεσμα της στρεβλής πολιτικής της χώρας η οποία έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι το τρόπο σκέψης ενός λαού. Το έχω γράψει πιο πίσω ότι το κόστος του ηλεκτρικού είναι μόνον κλάσμα του κόστους ανά ποσότητα ενέργειας που πληρώνει ο Έλληνας σε άλλες μορφές καυσίμων και αυτό παρόλο που ο ηλεκτρισμός δεν είναι καύσιμο αλλά προϊόν αυτών.
-
μιλαω για την εποχη που αποφασισαν να το κανουν αυτο οχι για τις τιμες αυτες (αλλωστε θα μπορουσαν να τις ανεβασουν λιγο λιγο οχι ετσι )
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
μιλαω για την εποχη που αποφασισαν να το κανουν αυτο οχι για τις τιμες αυτες (αλλωστε θα μπορουσαν να τις ανεβασουν λιγο λιγο οχι ετσι )Αν το είχαν κάνει πριν από 2.5~3 έτη (όταν οι τιμές των καυσίμων ήταν στον ουρανό) θα είχαν κηρύξει 3ο παγκόσμιο πόλεμο τα κανάλια κατά της 'ανάλγητης κυβέρνησης της δεξιάς'. Αντίστοιχο πόλεμο με αυτόν που είχαν κηρύξει για την αύξηση κατά 1% του Φ.Π.Α.
-
Την εκλογή του κ. Γεωργίου Κάτανα ως μέλους του διοικητικού συμβουλίου της θυγατρικής εταιρίας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΑΕ. Ο κ. Γ. Κάτανας εκλέχθηκε σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους, κ. Παναγιώτη Χαβιαρόπουλου, για το υπόλοιπο της θητείας του. Επίσης, η κ. Δανάη Διακουλάκη (μέλος του ΔΣ) ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΔΣ.
http://www.express.gr/news/business/398308oz_20101223398308.php3
Μμμμ, για να δούμε τι μέρος του λόγου είναι ο κ. Κάτανας:
Γεννήθηκα στο συνοικισμό Κήπου της πρώην Κοινότητας Καισαρειάς τον Νοέμβριο του ’56. Οι γονείς μου, Λάζος και Στεργιανή, ήταν αγρότες και κτηνοτρόφοι.
• Διαμένω στην Κοζάνη πίσω από τον Άγιο Δημήτριο, στα Ηπειρώτικα.
• Τελείωσα το Γυμνάσιο - Λύκειο και μία μέση Τεχνική Σχολή Εργοδηγών - Χημικών.
• Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Πιέρρου και έχουμε δύο παιδιά, τη Στέλλα που σπουδάζει Νομικά και τον Λάζαρο που φέτος τελειώνει το Λύκειο.
• Η εργασιακή μου διαδρομή ξεκινά με καπνά - οικοδομές - ξυλουργείο, δέκα χρόνια σε βιομηχανία χημικών και φαρμάκων έως το 1987 και από τότε στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
• Η εμπλοκή μου στα κοινωνικά πράγματα:
-
Το 1978, στο σπουδαστικό κίνημα στο Δ.Σ. των Μέσων Σχολών της Θεσσαλονίκης.
-
Το 1982, στην αυτοδιοίκηση, στο Συν. Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης.
-
Το 1980, στο εργοστάσιο Οργανωτικός Γραμματέας του Σωματείου.
-
Το 2000, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.
-
Το 2002, Πρόεδρος των εργαζομένων στους Σταθμούς και τα Ορυχεία του Λεκανοπεδίου Κοζάνης- Πτολεμαΐδας-Φλώρινας, στο Συνδικάτο «Σπάρτακος».
-
Το 2003, Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ.
-
Το 2007, Αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και Υπεύθυνος Τύπου.
-
Από το 2002, εκπρόσωπος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
-
Σήμερα, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Για ποιό λόγο ο μεγαλοσυνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ και εργαζόμενος στο λιγνιτικό κέντρο θεωρείται από τη ΔΕΗ ικανό στέλεχος για θέση στο ΔΣ της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αυτό φαντάζομαι υπάρχουν συνφορουμίτες καταλληλότεροι από μένα να το εξηγήσουν.
-
-
Το όνομα 'Παναγιώτης Χαβιαρόπουλος' δεν πρέπει να σου λέει κάτι.....
(http://www.mie.uth.gr/n_dialekseis.asp, http://www.energia.gr/article.asp?art_id=34080)
και πριν από 10 μήνες που βρέθηκε στο ΔΣ.
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=10079&nt=18&lang=1
Τώρα γιατί ένας Εργοδηγός* βρίσκεται στο τιμόνι μίας επιχείρησης είναι ζήτημα που αφορά την μεγάλη κοινωνική επανάσταση του Ανδρέα εκεί πριν από 30 χρόνια περίπου όπου στα ΔΣ των Νοσοκομείων πχ μπήκαν να αποφασίζουν οι καθαρίστριες.
- Γιατί όχι ένας Περιβαντολόγος Μηχανικός ή Νομικός με εμπειρία σε συμβάσεις, ή Μηχ. Μηχ. ή Οικονομολόγος ή Απόφοιτος της σχολής Ανώτατης Διοίκησης ήτοι κάποιος άνθρωπος με εμπειρία σε θέματα που αφορούν την ΔΕΗ ανανεώσιμες ή που να γνωρίζει από management??? Αυτό είναι θέμα της ΓΕΝΟΠ. Πάντως όπως βλέπεις από το βιογραφικό ο συγκεκριμένος είναι ο λεγόμενος επαγγελματίας συνδικαλιστής. Περισσότερα για το ποιος είναι δεν ξέρω. Αλλά ειδικά αυτά τα άτομα μου προκαλούν μία μικρή αναγούλα όταν τα βλέπω (αν και πια εμφανίζονται πολύ σπάνια γιατί το ξύλο που θα πέσει θα είναι πολύ πιο άγριο....) και δεν γουστάρω να μάθω πολλά για το ποιοι είναι και τι κάνουν.
-
Έψαξα και βρήκα το λογαριασμό του σπιτιου (εκκαθαριστικός τετραμήνου) και είπα να ανοίξω ένα τοπικό να δούμε τί γίνεται με τους λογαριασμούς
viewtopic.php?f=13&t=46619#p2081804
πως την βλέπετε την κατανάλωση?
-
Αληθεύει λοιπόν το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΕΤ. Πέραν των αυξήσεων καταργούνται οι κλιμακωτές χρεώσεις.
Αυτό μπορεί να επιφέρει πολύ μεγαλύτερες αυξήσεις.
'Μέχρι τώρα τα νοικοκυριά πλήρωναν προοδευτικά: Χαμηλότερη τιμή για τις πρώτες 800 κιλοβατώρες και υψηλότερες για τις υπόλοιπες. Αν ένα νοικοκυριό είχε κατανάλωση π.χ 1000 θα πλήρωνε για τις πρώτες 800 τη χαμηλή χρέωση και για τις επόμενες 200 την υψηλή. Πλέον και για τις 1000 κιλοβατώρες θα πληρώσει 0,686 ανά κιλοβατώρα, που είναι η τιμή της συγκεκριμένης κατηγορίας...'
Πίκρα....ps. μήπως η επόμενη κίνησή τους θα είναι να καταργήσουν την κλίμακα και στη φορολογία εισοδήματος?
-
Ο χρήστης soch έγραψε:
μήπως η επόμενη κίνησή τους θα είναι να καταργήσουν την κλίμακα και στη φορολογία εισοδήματος?Eίναι ο Χριστός με ύφος περίλυπο, μαζεμένοι γύρω οι μαθητές και κάποια στιγμή, με φωνή θλιμμένη ανακοινώνει: 'ξέρετε, ένας από εσάς θα με προδώσει, αλλά δεν μπορώ να σας πω ποιος, για να μην τον εμποδίσετε'. Αρχίζουν λοιπόν οι μαθητές και ρωτάνε ένας ένας με τη σειρά του: 'μήπως εγώ Κύριε;' Όχι, γνέφει ο Χριστός.'Μήπως εγώ, Κύριε;' Και πάλι 'όχι' ακούγεται ο Χριστός. Κάποτε έρχεται και η σειρά του Ιούδα, που ρωτάει κι αυτός 'μήπως εγώ Κύριε;' . Και απαντάει ο Χριστός 'τι μήπως εγώ, ρε μαλάκα;'
-
Το υπουργείο περιβάλλοντος και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσαν ότι καταργείται η κλιμακωτή χρέωση
Επιμένει η ΔΕΗ, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ότι τα τιμολόγια της θα συνεχίσουν να έχουν κλιμακωτή χρέωση, ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο περιβάλλοντος και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανακοίνωσαν ότι καταργείται η κλιμακωτή χρέωση.
Για κατάργησή της είχε μιλήσει πρόσφατα στον ΣΚΑΪ ΚΑΙ ο γγ Ενέργειας Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης.
Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Γιαννάκης καλεί κυβέρνηση και διοίκηση της ΔΕΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενημερώνουν υπεύθυνα τον ελληνικό λαό.
http://www.skai.gr/news/finance/article/159847/epimenei-stin-klimakoti-hreosi-i-dei-/
Καλά, μιλάνε μεταξύ τους αυτοί?
-
Να βγει πρώτα το ΦΕΚ για το τι προστάζει ο αφέντης και μετά τα λέμε.
-
Από το site της ΔΕΗ. Ανάλυση τιμών με τα νέα τιμολόγια και σύγκριση με το τιμολόγιο του 2010.
Στα τιμολόγια αυτά περιλαμβάνεται ΦΠΑ 13%.
http://www.dei.com.gr/Documents/ΔΕΛΤΙΟ%20ΤΥΠΟΥ%204.1.2011.pdf
ενημέρωση 18/01/2011
http://www.dei.gr/Documents/Τιμοκατάλογος%202011%20Ανταγωνιστικών%20%20Μονοπωλιακών%20Χρεώσεων.pdf
-
Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας προς τη ∆ΕΗ: Ενηµερώστε σωστά τους καταναλωτές
Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011Παιχνίδι της ∆ΕΗ µε το νυχτερινό τιµολόγιο εις βάρος των καταναλωτών «δείχνει» η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Με επιστολή της επιρρίπτει ουσιαστικά ευθύνες προς τη ∆ΕΗ ότι δεν ενηµερώνει σωστά τους καταναλωτές για το πώς και πότε µπορούν να χρησιµοποιούν το νυχτερινό ρεύµα, ώστε να επωφεληθούν και να πληρώνουν χαµηλότερο λογαριασµό από τις µειωµένες τιµές του.
Η ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ Αρχή Ενέργειας διερεύνησε το θέµα έπειτα από αναφορά που δέχθηκε τον περασµένο ∆εκέµβριο από τη Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή σχετικά µε τη χαµηλότερη τιµή στη νυχτερινή κατανάλωση για πελάτες µε µικρές ηµερήσιες καταναλώσεις, δηλαδή έως και 800 κιλοβατώρες το τετράµηνο. Σύµφωνα µε τους υπολογισµούς που πραγµατοποίησε η ΡΑΕ σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, µέρας και νύχτας, είναι κάτω από 800 κιλοβατώρες το τετράµηνο, το νυχτερινό τιµολόγιο επιφέρει µείωση του λογαριασµού µόνο στην περίπτωση που η νυχτερινή κατανάλωση ξεπερνάει τις 150 κιλοβατώρες το τετράµηνο. Και αυτό συµβαίνει διότι το νυχτερινό επιβαρύνεται και µε επιπλέον πάγιο το οποίο είναι 4 ευρώ το τετράµηνο, γεγονός που κάνει την πολύ χαµηλή νυχτερινή κατανάλωση ασύµφορη. Αντίθετα, όπως επισηµαίνει η ΡΑΕ σε περίπτωση που η συνολική κατανάλωση, µέρας και νύχτας, ξεπερνάει τις 800 κιλοβατώρες το τετράµηνο, ο πελάτης έχει σε κάθε περίπτωση όφελος από το νυχτερινό τιµολόγιο, ανεξάρτητα από την κατανάλωση κατά τις νυχτερινές ώρες, και παρά τη χρέωση του παγίου που είναι 4 ευρώ το τετράµηνο.
ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ, την οποία κοινοποιεί στη Γενική Γραµµατεία Καταναλωτή αλλά και στη ∆ΕΗ, η ΡΑΕ απευθύνει συστάσεις προς τη ∆ΕΗ αφήνοντας ουσιαστικά αιχµές για ελλιπή ενηµέρωση των καταναλωτών µέχρι σήµερα για το θέµα αυτό. Συγκεκριµένα η Ρυθµιστική Αρχή Ενέργειας ζητά από τη ∆ΕΗ να ενηµερώσει τους πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιµολογίου, έτσι ώστε να κάνουν ορθολογική διαχείριση του φορτίου τους και να ενθαρρύνουν τη µεταφορά φορτίου στις ώρες χαµηλότερης χρέωσης ώστε να αποκοµίζουν το µέγιστο οικονοµικό όφελος από το τιµολόγιο αυτό.
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ εµµέσως πλην σαφώς η ΡΑΕ ζητά από τη ∆ΕΗ να ενηµερώνει αναλυτικά για τις ώρες που οι καταναλωτές µπορούν να χρησιµοποιούν το ρεύµα µε µειωµένες τιµές. Επίσης να ενηµερώνει τους νέους πελάτες που επιλέγουν το νυχτερινό τιµολόγιο για τη σωστή χρήση του τιµολογίου αυτού και την πιο συµφέρουσα οικονοµικά λύση γι’ αυτούς,βάσει των χαρακτηριστικών κατανάλωσής τους. Τέλος, να φροντίζει ώστε το προσωπικό της που έρχεται σε επαφή µε τους καταναλωτές (µέσω των καταστηµάτων, των τηλεφωνικών κέντρων, κ.λπ.), να είναι επαρκώς ενηµερωµένο ώστε να είναι σε θέση να πληροφορεί ανάλογα και να απαντά σε ερωτήµατα καταναλωτών. Από την πλευρά τους πάντως, πηγές της ∆ΕΗ έλεγαν χθες σχολιάζοντας την επιστολή της Ρυθµιστικής Αρχής Ενέργειας ότι «η ∆ΕΗ µε γνώµονα την προστασία των πελατών της λαµβάνει υπόψη της, µελετά πάντα και αξιολογεί τις γνωµοδοτήσεις της Ρυθµιστικής Αρχής Ενέργειας».
ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ, η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι όλοι οι προµηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και όχι µόνον η ∆ΕΗ θα µπορούν να παρέχουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιµολόγιο, στο οποίο µάλιστα ο καταναλωτής θα µπορεί να εντάσσεται,ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο προµηθευτής του, µέσα από την ιστοσελίδα της ∆ΕΗ.
-
καποιος παιδια να μας απαντησει τι πληρωνει το οικιακο τιμολογιο Γ1 απο 1-1-11?
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Με έχουν ζαλίσει τις τελευταίες μέρες από την aegean power στα τηλέφωνα. Έχει καμία άποψη κανείς; Συμφέρει ή μπα; (ελπίζω να μην έχει συζητηθεί χωρίς να το πάρω είδηση )
Θελει ψαξιμο..ειχα ριξει μια ματια πριν τις αυξησεις της ΔΕΗ
Αν δεν ανεβασαν και αυτοι τις τιμες,τοτε μπορεί να συμφερει.Καλημερα.
Επειδη κι εγω ειμαι συνεργατης της Aegean Power μπορω να σου πω δυο τρια πραγματακια!
Πρωτον ποτε δεν εχω προσπαθησει να βρω εναν πελατη απο τηλεφωνο. Ξερω ποσο σπαστικο ειναι, ξερω οτι ειναι πολυ ευκολο να πεις ανακριβιες μεσω τηλεφωνου, ειναι απροσωπο κλπ κλπ. Οποτε οταν ψαχνω θελω να ειμαι προσωπο με προσωπο με τον πελατη.
Δευτερον, για οποιον εχει εμπορικο τιμολογιο, ΝΑΙ συμφερει σιγουρα γιατι η Aegean Power προσφερει εκπτωση στην καταναλωση ρευματος (πουλαει πιο φθηνα την κιλοβατωρα της). Το ποσο ειναι η εκπτωση εξαρταται απο το ειδος του τιμολογιου (Γ21, Γ22, Γ23, Γ21Β, Γ22Β, Γ23Β, ολα παιρνουν εκπτωση, αλλα σε διαφορετικα ποσοστα).
Τωρα φτανουμε υποθετω στο οικιακο τιμολογιο για το οποιο αναφερεσαι μαλλον.
Στο οικιακο τιμολογιο πριν τις αυξησεις της ΔΕΗ, η Aegean Power κερδιζε σε ολες τις καταναλωσεις εκτος απο αυτες που ηταν τριφασικα κατω απο 800-850 KWh και μονοφασικα κατω απο περιπου 900-950 KWh (αυτο γιατι η Aegean Power εχει φιξ τιμες για μονοφασικα/τριφασικα ενω η ΔΕΗ διαφοροποιει το παγιο της αναμεσα στα δυο). Πλεον λογω του οτι οι 800 πρωτες KWh της ΔΕΗ εχουν ανεβει ~13%, τα τιμολογια της Aegean Power ειναι πιο φτηνα και για ακομα μικροτερες καταναλωσεις και προφανως γινονται ακομα πιο φθηνα για τις υπολοιπες. Εκτος βεβαια απο τις πολυ μεγαλες καταναλωσεις πλεον, που αντι πχ να κερδιζεις 200€ στο τετραμηνο, λογω των μειωσεων της ΔΕΗ μπορει να κερδιζεις 100€ (τυχαια νουμερα). Και παλι ομως ειναι πιο κατω.Οι τιμες της Aegean Power ειναι και θα μεινουν ετσι ολο το 2011, αυτο ειναι σιγουρο. Προφανως η εταιρια εχει δηλωσει πως ο,τι κι αν γινει θα κρατησει χαμηλοτερα τα τιμολογια της απο την ΔΕΗ.
Για οποιαδηποτε πληροφορια, ΠΜ. Κι αν αποφασισετε να κανετε την αλλαγη, πειτε μου, καλο και σε εμενα θα κανετε!
-
Το προβλημα με την Aegean ηταν οτι οταν ξεφευγες απο την κλιμακα που εχεις ορισει (και συνηθως το καλοκαιρι θα ξεφευγες λογω κλιματιστικων),εχανες το οποιο πλεονεκτημα και ησουνα στα ιδια ή χειρότερα με ΔΕΗ.
Επισης δεν μπορεις να βαλεις παγια πληρωμή που εμενα με εχει βολεψει αφανταστα σε ολες τις ΔΕΚΟ (δωρεαν απο την τραπεζα μου) γιατι δεν ειμαι συνταξιουχος να κοβω βολτες στα ταμεια να πληρωνω 10 λογαριασμους,και στην Aegean ειναι μηνιαίος ο λογαριασμός.
Περί ΔΕΗ