-
Εσύ μπορείς να πας στη Θεσσαλονίκη...
Σίγουρα υπάρχει το πρόβλημα ότι αποθαρρύνονται όσοι κάνουν μία φορά το χρόνο το σπριντάκι της τοπικής τους λέσχης... Αλλά από την άλλη, μια φορά κάθε 2-3 χρόνια να κάνεις αυτές τις εξετάσεις σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο τραγικά δύσκολο.
Για ασφαλιστικά ταμεία δεν έχω ιδέα.
-
θα συνιστουσα παντως λιγο σεβασμο στη τσεπη του αγωνιζωμενου
γιατι μια η αυξηση του παραβολου για τη καλυτερη ασφαλεια των
αγωνων, μια οι ιατρικες εξετασεις δηλ.110euro συν τα 150 της licence
συν αν ισχυσουν αυτα περι hans ενα σκασμο λεφτα και εκει,δηλαδη που θα φτασει αυτο το πραγμα?και μη μου πειτε οτι στους πιο πολλους τους
περισευουν εδω κοβουν μεχρι και απο την οικογενεια τους καποιες φορες για να μπορεσουν να κανουν 1-2 αγωνες το χρονο και να κανουν αυτο που αγαπουν.ΜΗΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ... -
Με το εργομετρικό, προσωπικά συμφωνώ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το αντικείμενο είναι εξειδικευμένο και αυτοί είναι οι ειδικοί. Τα ερωτήματα που θέτει ο κος Πλατής είναι και δικές μου απορίες. Φαντάζομαι ότι θα υπάρξει σχετική συζήτηση και θα λυθούν.
Ενω όμως κάποιοι έκατσαν σκέφτηκαν, βρήκαν λύση για τα θέματα ποιότητας οδηγών, για το θέμα 'ασφάλεια αγώνα' τι μας λένε...
Ο χρήστης ΕΘΕΑ έγραψε:
Υιοθετείται ο θεσμός του υπευθύνου ασφαλείας των αγώνων ράλλυ. Συγκεκριμένα θα ελέγχεται ο αγώνας τουλάχιστον 40 μέρες πριν την διεξαγωγή του και οι παρατηρήσεις θα αποστέλλονται στην διοργανώτρια λέσχη και στην ΕΘΕΑ.
Η ΕΘΕΑ ορίζει σαν υπευθύνους ασφαλείας των Ελληνικών αγώνων τους κ.κ. Μανώλη Χαλιβελάκη και Αναστάσιο Αθανασίου
Είναι λογικό αυτό; Γιατί ενώ χρησιμοποιείτε κάποιον τρίτο φορέα (και καλά κάνετε) για να αξιολογήσετε τους οδηγούς, δεν κάνετε το ίδιο για να αξιολογήσετε τον αγώνα; Ποιός με διαβεβαιώνει ότι ο έλεγχος που θα κάνετε καλύπτει κάποια standards (όπως του εργομετρικού); Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ονόματα που αναφέρθηκαν από την ΕΘΕΑ, αλλά τι ακριβώς θα κάνουν; Αν γίνει ένα ατύχημα σε έναν αγώνα, έχουν ευθύνη και σε ποιό βαθμό; Εχουν την δυνατότητα να φέρουν ελικόπτερο γρήγορα; Με ποιά διαδικασία αξιολογούν τον αγώνα; Ποιά είναι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος ώστε να γίνει υπεύθυνος ασφαλείας αγώνων;
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας διαπιστώνει κάποια παρατυπία που αφορά στην ασφάλεια του αγώνα και ενημερώνει την ΕΘΕΑ. Τι γίνεται από κει και πέρα; Υποχρεώνεται κάποιος να κάνει κάτι (π.χ. να βάλει μπαριέρες); Μπορεί ο κος Χαλιβελάκης να τον υποχρεώσει; Μπορεί κάποιος άλλος; Ελέγχεται αν το έκανε και με ποιά διαδικασία; Εγώ, ο απλός αγωνιζόμενος που πήγα στο εργομετρικό, πήρα την αγωνιστική μου άδεια, πλήρωσα τη συμμετοχή μου και πάω να κάνω τον αγώνα μου, με ποιό τρόπο ενημερώνομαι για όλη αυτή την κατάσταση; Που ακούστηκε η διοργανώτρια αρχή να ελέγχει τον εαυτό της;
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, υπάρχει απόλυτο κενό. Και το χειρότερο δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ενώ για την αξιολόγηση των αγωνιζόμενων χρησιμοποιήσατε ένα πιστοποιημένο κέντρο, την αξιολόγηση των αγώνων τη ρίξατε στις πλάτες 2 ανθρώπων. Και πάλι συγχωρέστε με που αναφέρομαι στους δύο κυρίους. Εννοείται δεν έχω τίποτα μαζί τους.
-
Οι υποδείξεις των υπευθύνων ασφαλείας (θα...) είναι δεσμευτικές για τις λέσχες.
Και δεν είναι έλεγχος της ΕΘΕΑ προς τον εαυτό της, έλεγχος της ΕΘΕΑ προς τις λέσχες είναι.
Εχεις υπόψη σου κάποιο 3ο φορέα που θα μπορούσε να κάνει αυτό που λες ?
Αυτό που βλέπω δυστυχώς είναι πως όλοι (λένε πως...) θέλουν έξτρα ασφάλεια αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει (διότι δεν είναι δωρεάν δυστυχώς)
Ούτε οι λέσχες για να βάλουν ελικόπτερα, μπαριέρες, κριτές κτλ.
Ούτε οι αγωνιζόμενοι για να βάλουν καλύτερα συστήματα ασφάλειας και στο αυτοκίνητο και στο σώμα τους ή για να κάνουν κάποιες σοβαρές ιατρικές και άλλες σχετικές εξετάσεις (που κοστίζουν όσο μία επίσκεψη σε 'φίρμα' γιατρό (με απόδειξη ) και διαρκούν 2-3 χρόνια, δηλ. μιλάμε για -
Νάσο η απορία μου είναι σαφής : Γιατί δεν αντιμετωπίστηκαν με τον ίδιο ζήλο της αξιολόγησης των οδηγών, τα θέματα ασφαλείας. Οχι. Δεν έχω υπόψη μου κάποιο τρίτο φορέα, αλλά δεν είναι και η δουλειά μου. Δεν μπορεί να μην υπάρχει κάποιος πιστοποιημένος που να μπορεί να το κάνει. Και σαφώς τίποτε δεν είναι τζάμπα. Δεν νομίζω όμως να γυρίσει κάποιος και να κατηγορήσει την ΕΘΕΑ ότι χρεώνει κάποια ευρώ παραπάνω στη συμμετοχή για την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ πιστοποίηση ασφάλειας του αγώνα. Θα γίνει κουβέντα για το εργομετρικό, αλλά θα δεις ότι τελικά όλοι θα συμφωνήσουν. Γιατί; Διότι οι άνθρωποι εκεί είναι επαγγελματίες. Είναι η δουλειά τους. Και την κάνουν καλά. Πρέπει με κάποιο τρόπο να πειστούμε (όλοι μας, δεν αντιδικούμε, είμαστε από την ίδια πλευρά) ότι η ασφάλεια του αγώνα αντιμετωπίζεται με την πρέπουσα σοβαρότητα.
-
ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ.
Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΑΛΗΘΕΙΑ! ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ?
ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ?
ΠΗΓΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?
ΠΗΓΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ (?) ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ?
ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΟΜΩΝΩΝ?Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΜΑ ΚΑΝΟΝΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ **ΔΕΝ **ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.
-
Κριμα που δεν τολμας να τα γραψεις αυτα με το κανονικο σου nick
-
....στο ίδιο κλιμα με την τοποθέτηση του racer εγώ ξαναρωτάω :
στο εξωτερικό περνάει εργομετρική εξέταση ο αγώνιζόμενος ? Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Γαλλία... ξέρει κανείς ?
γιατί είπαμε.. πολύς ζήλος για την αξιολόγηση του αγωνιζόμενου και ελάχιστος για την αξιολόγηση του αγώνα....
οκ, ο αγώνας θα ελεχθεί (στα χαρτιά) 40 μέρες πριν τον αγώνα.
ο παρατηρητης θα επισημάνει τυχόν ελλείψεις οι οποίες ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ οτι θα πρέπει να ετοιμαστούν από την οργάνωση και να τις ΞΑΝΑΕΛΕΓΞΕΙ ο παρατηρητής για να δώσει το ΟΚ για την ασφαλή τέλεση του αγώνα.
ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ?
(τα ασθενοφόρα, οι γιατροί, τα πυροσβεστικά φαντάζομαι οτι πρέπει να ελεχθούν λίγο πριν την... εκκίνηση όμως).
ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΝ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟ ΕΠΑΡΚΗ ?
ΤΙ ΓΙΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ?
ΤΙ 'ΕΡΓΑΛΕΙΑ' ?
ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΕΓΚΛΟΒΙΣΜΟΥ ?
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ?
ΑΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΕ 'ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ' ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΑΡΧΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΓΙΕΣ ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΑΞΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΕΜΑΚ, ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΝΤΟ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ?
ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΠΧ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ?
ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΕΙ ? (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ)ΟΣΟ ΚΑΘΟΜΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ !!!!!!!!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΔΕΙΑ ΠΤΗΣΗΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ (ΥΠΕΡΒΑΛΛΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ)
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 5 ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ) ΔΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ....
.....ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ....
.... ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ 3 ....
..... ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟ....
......
-
και επειδή γράφω παράξενα...
δε με πειράζε το εργομετρικό, ίσα ίσα που θα ήθελα και hi-scores να δούμε απο εκεί
-
α... η καλύτερη αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας που είδα εδώ και 2 χρόνια είναι ο έλεγχος που γίνεται πριν το 'go' για κράνη-πυροσβέσεις.
πραγματικά το 2005 ήταν λίγο χύμα... -
Ο χρήστης glf έγραψε:
...... πολύς ζήλος για την αξιολόγηση του αγωνιζόμενου και ελάχιστος για την αξιολόγηση του αγώνα....**ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ **ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΞΗ!
Ο ΓΚΟ ΦΟΡ .... ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ!
-
Καλα, καλα, τραγουδα καρναβαλε
-
Ο χρήστης oikonomoy_racing έγραψε:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ακόμα και η επαρχία πρέπει να κανονιζει να ανεβένει οακα για εξετάσεις?πολλές εγκαταλήψεις μου μυρίζοντε.Δυστιχώς ελλάδα για τους ελληνικούς αγώνες θα είναι μόνο οι αθηναίοι όπως φένετε γενικώς απο την όλη κατάσταση των αγώνων.Αληθεια ασφαλεια ικα-τεβε δεν έχουμε?γιατί μας αναγκάζετε να βάλουμε ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη?μήπως το έχετε παραγ@μήσει το θέμα βρε καπεταναίοι?Τα παιδιά που χαθήκανε τι ήταν?τρελά?άρρωστα?καρδιοπαθείς?ανίκανοι να οδηγούνε?Με ερασιτέχνες έχετε να κάνετε κύριοι και όχι με επαγγελματίες αθλητές και δεν είστε (και δεν θελετε φυσικά να δημιουργηθεί) ομοσπονδία για να ζητάτε να κάνουμε εξετάσεις στο οάκα που αν δεν κάνω λαθος κανεις αθλητής του στίβου δεν πληρώνει απο την τσέπη του για τις εξετάσεις του.επαναφέρω πάλι αυτά που ρώτησα πριν μπας και παρω καμια απάντηση ή καμια γνώμη πάνω στα παραπάνω που προαναφέρω.(Νass ευχαριστώ αλλα δεν με καλύπτει και φανταζομε καννέναν δεν καλύπτει αθήνα & θεσ/νικη) που μένουνε επαρχία.Το λέω εγώ που μένω αθήνα αλλα επειδή μεγάλωσα στην Αρτα ξέρω πολύ καλά ποσο δύσκολο είναι αυτό που ζητάτε.Στο μόνο μέτρο που συμφωνώ είναι τα σεμινάρια για νέους αλλα και παλιούς ακόμα.Παρότι εχω κάνει 6 αναβάσεις πολύ θαθελα να παρακολουθήσω τα σεμινάρια που αναφέρατε αλλα δεν εχω καμια διαθεση να ξεκινήσω να πάω στο οακα για να κάνω τις υπερβολικές για μένα εξετάσεις ενω πρώτα τις έκανα ΔΩΡΕΑΝ και όποτε είχα χρονο εγώ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.
Όλα ξεκίνησαν μετα τις ατυχες στιγμές των 3 παιδιών που δυστιχώς χασαμε,αλλα κανεις δεν μου ελυσε τις απορίες που προανέφερα,δεν ήταν ικανα αυτα τα παιδια?δεν είχαν λογική?Αντι να βρείτε λύσεις σε θέματα ασφαλείας των αγώνων που εκεί υπάρχει το πρόβλημα δυσκολέυετε την δικιά μας ζωη και δεν σεβεστε αρρωστο αγωνιζώμενο,γιατί αν δεν ήταν αρρωστος δεν θα καθόταν να ασχοληθεί με τις π@π@ριές που κάθε τρείς και λιγο ζητάτε και θα τα είχε μουτζώξει και θα κοιταζε για αλλο χομπυ που δεν θα τουτ ζητάνε λαγους με πετραχήλια. -
Και για να μην λεει κανεις οτι κινουμαστε στο σκοταδι, ιδου τι εστειλα (για ναχω την συνειδηση μου ησυχη)
Νέο Ψυχικό 11/7/2006 Κοιν: Πρόεδρο ΕΛΠΑ κ.Β. Δεσποτόπουλο Δ.Σ. ΣΟΑΑ
Προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Αγώνων.
Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι
Με την εμπειρία που απορέει από τα 28 χρόνια εμπλοκής μου στους αγώνες αυτοκινήτου και τα 35 χρόνια ενασχόλησης μου με την Ιατρική επιστήμη και την παράλληλη κοινωνική μου δραστηριότητα, αισθάνομαι ότι δικαιούμαι να εκφράσω τις απόψεις μου σχετικά με τελευταία απόφαση σας που αφορά στην διαδικασία έκδοσης αγωνιστκών αδειών(Α.Α), και να πιστεύω ότι οι απόψεις αυτές θα σας φανούν χρήσιμες.
Αποφασίζω την αποστολή αυτής της επιστολής αφού κρίνω λανθασμένη την τακτική του συλλογικου οργάνου των Αγωνιζομένων (ΣΟΑΑ) , να μην εκφρασει δηλαδή τις δικές του θέσεις στο ζήτημα-παρ’ όλο που του ζητήθηκαν-με αποτέλεσμα να μην έχει προηγηθει της ανακοίνωσης της απόφασης σας διάλογος (η έστω αντίλογος) με τα κατ εξοχήν ενδιαφερόμενα μέρη.
Διευκρινιζω την απόλυτη συμφωνία μου με την ΟΥΣΙΑ της απόφασης, θέτω ομως τα πιο κάτω εύλογα επιχειρήματα και ερωτηματα:- ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Είναι παραδεδεγμένο ότι γιά την συμμετοχή στους αγώνες αυτοκινήτου απατούνται ιδιαίτερες ικανότητες. Οπως επίσης, ότι τέτοιου είδους αξιολογήσεις κι εκτιμήσεις μπορούν μόνο να γίνουν με την συνδρομή του Εργομετρικού κέντρου
ΟΜΩΣ: Α) Τα αποτελέσματα τέτοιων εξετάσεων αποτελούν –βάσει καλά τεκμηριωμένης νομοθεσίας- ευαίσθητα προσωπικα δεδομένα. Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα:
- Ποιοί θα έχουν πρόσβαση σ αυτά τα δεδομένα? Η ΕΘΕΑ, ο Γραμματεας της, το υπαλληλικό προσωπικό της, μία δηλαδή ιδιωτικού δικαίου Εταιρία? Εχει το νόμιμο δικαίωμα? Πρεπει να διευκρινισθεί
- Ο εξεταζόμενος θα έχει δικαίωμα γνώσης των δικών του δεδομένων?
- Εάν αυτά τα δεδομένα παραμένουν μόνον σε γνώση των εργαζομένων στο Εργομετρικό, με ποιά στοιχεία και standards θα αποφασιζουν και θα εισηγούνται αυτοι για την ικανότητα απόκτησης Α.Α. του εξεταζομένου? Εχουν την γνώση των ιδιαιτεροτήτων των αγώνων αυτοκινήτου?
- Ποιά είναι τα όρια κάτω από τα οποία δεν θα χορηγείται Α.Α., ποιός θα τα θέσει και γιατί αυτά δεν γνωστοποιούνται εκ των προτέρων στούς υποψήφιους απόκτησης Α.Α?
- Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος , έχει ορισθεί δευτεροβάθμια επιτροπή στην οποία να μπορεί να προσφύγει ο ενδιαφερόμενος, ποιοί θα την απαρτίζουν, με ποιές γνώσεις και σε ποιό κέντρο θα γίνεται η εφετειακή εξέταση?
Β) Πώς συμβιβάζεται η δωρεάν παροχή υπηρεσιών απο το Εργομετρικό σε όλους τους Ελληνες αθλητές, με την επ’αμοιβή παροχή στούς Ελληνες αγωνιζόμενους, έστω και αν το τίμημα είναι αντικειμενικά μικρό? (Θέμα ηθικής τάξης)
- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Αποφασίσθηκε η κατ’αποκλειστικότητα χρήση των υπηρεσιών του Εργομετρικού κέντρου και μάλιστα επ’ αμοιβή. Θεωρώ την σχετική απόφαση άστοχη γιά τους εξής λόγους:
A) To Εργομετρικό κέντρο δεν είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
B) Αποτελεί η απόφαση ευθεία προσβολή του Ε.Σ.Υ. και του Ιατρικού κόσμου γιά λόγους ευνόητους που δεν χρειάζεται ν αναπτύξω.
Γ) Δεν είναι δυνατόν μία Ιδιωτική Επιχείρηση (με την εννοια της δραστηριότητας) να αμφισβητεί απροκάλυπτα αποτελεσματα εξετάσεων που δινονται από δημόσια νοσοκομεία, στα οποία μπορούν να γίνουν ΔΩΡΕΑΝ όλες οι Βιοχημικές και Μικροβιολογικές εξετάσεις
που χρειάζονται, πιθανόν πολύ περισσότερες απ όσες γίνονται στο Εργομετρικό.
Επίσης
Α) Ούτε στην περίπτωση της αξιολόγησης υγείας εχουν τεθεί όρια γνωστά στους ενδιαφερόμενους
Β) Και αυτά τ αποτελέσματα αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.
Γ) Στην υπόθεση ότι κάποιος αγωνιζόμενος σήμερα νοσεί, αλλά αύριο ανακάμπτει και υγιαίνει, ποιά θα είναι η αντιμετώπιση? Κι αν αμφισβητεί τα αποτελέσματα του Εργομετρικού, πού θα στραφεί για επανεξέταση? Σε ποιό ανώτερο όργανο, που θα στελεχώνεται από ποιούς?
Είναι φανερό ότι η απόφαση σας, παρ’οτι κινειται προς την σωστή κατεύθυνση (και βέβαια προηγείται άλλων πιθανώς πιο ουσιαστικών για την ασφάλεια των αγώνων) χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία γιά να έχει και την απαιτούμενη νομική υπόσταση αλλά και την αποδοχή των αγωνιζομένων. Οπως επίσης απαιτείται η με κάθε λεπτομέρεια ανακοίνωση προδιαγραφων, βάσει των οποίων θα χορηγείται η Α.Α.
Με την ελπίδα ότι βοήθησα στην εκπόνηση ενός πλήρους κανονισμού
Διατελώ με τιμή
Χρήστος Α. Πλατής
Οδοντίατρος.Σ.Σ. Με την παράκληση να διανεμηθεί σε αντίτυπα σε όλα τα μέλη της ΕΘΕΑ.
- ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
-
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ πολυ καλα τα λες , συμφωνω απολυτα.Ο nas τουλαχιστον βγαινει & μιλαει. Ολοι οι αλοι (ΠΑΠΑΡΟΠΡΟΤΑΣΑΚΙΔΕΣ τους χαρακτηριζει ο APR & εχει απολυτο δικιο)εκτελουν το σπορ στα 9 μετρα.
Ποτε δεν φανταζομουν οτι μετα απο 34 χρονια εμπλοκης στο σπορ, θα εφτανα στο σημειο να περασω απο ψυχολογο.Τρελο δεν νομιζω να με βγαλουν ,αλλα μ@λ@κ@ σιγουρα,για να ανεχομαι ολα αυτα . Δυστυχως η αρωστεια ειναι αγιατρευτη .
Οταν ολοι αυτοι ανευθυνουπεφθηνοι καταντουσαν τα ραλλυ , εκτος απο 3-4 ,σιρκουι στα βουνα ,ηταν επομενο να γινουν & τα 3 δυστυχηματα & τα πολλα ατυχηματα.(Τα ραλλυ κυριοι ειναι αγωνες ταχυτητας& αντοχης). 25-30 χλμ. χ2 δεν ειναι ραλλυ.6-7 χλμ. δεν ειναι ραλλυ σπριντ,ειναι αναβαση σε ολο τον κοσμο, ακομα & στα Σκοπια. Επομενο ειναι ο καθενας ειτε νομιμα, ειτε παρανομα, να θελει να κανει πολλα περασματα .Οταν τα κανει χωρις να κινδυνευει αυτος & οι αλλοι, ας κανει οσα θελει. Αφηστετα ελευθερα.
Εμεις θα κανουμε οτι αποφασισουν γιατι ειμαστε αγιατρευτοι , με κατι ΠΛΟΗΓΟΥΣ που πανε αερα χωρις κανενα μετρο ασφαλειας ,κουβαλοντας & τους φιλους ,πολλοι δε & τα παιδια τους, αδετοι ,θα γινει τιποτα η φθανει μονο το οτι πολλοι απο αυτους πληρωνουν την μιση συμετοχη .
Ας μαθουμε να φυλαμε 100% το κεφαλι μας & 95% το αυτοκινητακι μας & ολα θα πανε καλα.Θα κανουμε το κεφι μας.ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ ΣΩΤ.
-
Ο χρήστης KOUKK έγραψε:
Εμεις θα κανουμε οτι αποφασισουν γιατι ειμαστε αγιατρευτοι , με κατι ΠΛΟΗΓΟΥΣ που πανε αερα χωρις κανενα μετρο ασφαλειας ,κουβαλοντας & τους φιλους ,πολλοι δε & τα παιδια τους, αδετοι ,θα γινει τιποτα η φθανει μονο το οτι πολλοι απο αυτους πληρωνουν την μιση συμετοχη .Σε ένα παλιό rally Κρήτης είχε τουμπάρει ο πλοηγός (είχε και
'σημειώσεις' μέσα - τρομάρα του) (για γέλια και για κλάμματα)Ας μαθουμε να φυλαμε 100% το κεφαλι μας & 95% το αυτοκινητακι μας & ολα θα πανε καλα.Θα κανουμε το κεφι μας.
ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ ΣΩΤ.
-
Ο χρήστης KOUKK έγραψε:
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ πολυ καλα τα λες , συμφωνω απολυτα.Ο nas τουλαχιστον βγαινει & μιλαει. Ολοι οι αλοι (ΠΑΠΑΡΟΠΡΟΤΑΣΑΚΙΔΕΣ τους χαρακτηριζει ο APR & εχει απολυτο δικιο)εκτελουν το σπορ στα 9 μετρα.To γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά οτι ο ανθρωπος βγένει και μιλαει και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό,ασχέτος αν δεν συμφωνουμε παντα σε όλα οσα συζητάμε.
-
Πλοηγά πληρώματα
Η επι τροχών και ενώπιον θεατών εικόνα της κάθε διοργάνωσης , αν και αρκετές φορές συμπεριφέρονται σαν τον ... Ζιζού .
Πρέπει να καταλάβουν πως έχουν κάποια αποστολή -ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ - να εκτελέσουν , δηλαδή να ελέγξουν την ασφάλεια της διαδρομής ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ και να αναφέρουν στον Αλυτάρχη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ !
Αλλά , ποιά Λέσχη επέβαλε στους πλοηγούς αγώνα της περιορισμούς ???Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα. -
Με τις ημερησιες λισανς τι γινεται?
Καταργουνται δλδ? -
Ερώτηση πρώτη (υποθετική):
Υποβάλλω αύριο (12-07-2006) τα δικαιολογητικά μου για ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ετήσιας αγωνιστικής άδειας (είχα ετήσια άδεια για το 2004 και για το 2005). Τί ισχύει ??????Ερώτηση δεύτερη , διόλου υποθετική :
Τα όσα ανακοινώθηκαν , ισχύουν , υποθέτω , και για τους συνοδηγούς, μιά και είναι και αυτοί υποχρεωμένοι να είναι κάτοχοι αγωνιστικής άδειας.
Άραγε θα έχουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια και 'τμήματα' γι' αυτούς ???
Και με την ευκαιρία , πότε θα τονιστεί με την πρέπουσα σημασία ο ρόλος του συνοδηγού , σε όλους τους οδηγούς , και ειδικότερα στους νεότερους , που με την απαξίωση των ράλλυ , μάλλον τους θεωρούν σαν ένα καλό έρμα ή στην καλύτερη ένα καλό μαγνητόφωνοΕρώτηση τρίτη , επίσης διόλου υποθετική :
Είναι καλύτερο να χρηματοδοτείς ως Αρχή του Σπόρ, με διαδικασίες που επιδέχονται κριτική , την συμμετοχή Ελληνικών πληρωμάτων σε διεθνείς αγώνες , ή να χρηματοδοτείς , πάλι ως Αρχή του Σπόρ , τα 70 ευρώ που επιβάλεις στον κάθε Έλληνα που θέλει να εκδώσει Αγωνιστική Άδεια ???
(κάθε μορφή προϋπολογισμού / απολογισμού ευπρόσδεκτη ! )Ερώτηση τέταρτη , χωρίς χαρακτηρισμό :
Τα όσα ο κος. Πλατής καταλογίζει στο ΣΟΑΑ , αληθεύουν ???
(Κι΄ας με πείτε κακό , ο ΣΟΑΑ είναι κι' αυτός ΚΛΕΙΣΤΟ CLUB !!!! , μιά ματιά στο καταστατικό του, για το πότε και πώς γίνεται κάποιος μέλος με δικαίωμα φήφου , είναι αρκετή να σας πείσει .)Ερώτηση πέμπτη , με μορφή δημοσκόπησης :
Εάν- γίνουν σαφή τα όρια , μέσα στα οποία κάποιος θα κρίνεται ικανός να αποκτήσει την αγωνιστική άδεια ,
- υπάρξουν εξασφαλίσεις πως τα προσωπικά δεδομένα που θα αρχειοθετηθούν απο την διαδικασία των εξετάσεων στο ΚΕ.Ψ.Α. , θα τύχουν της προστασίας της υπάρχουσας νομοθεσίας ,
- υπάρξει χρηματοδότηση των 70 ευρώ ,
Πόσοι , παλαιοί και νέοι , είναι πρόθυμοι να υποστούν την βάσανο ????
Ερώτηση έκτη , χωρίς φόβο και πάθος :
H ... υιοθέτηση του θεσμού του υπέυθυνου ασφαλείας , έχει άραγε την έγκριση των αρμοδίων γύρω απο την υιοθεσία Αρχών ???
Τί ακριβώς έγινε τόσο καιρό ??????
Αυτό είχε η ΕΘΕΑ να μας πεί ???
Δύο καθ' όλα άξιοι άνθρωποι , οι κκ Χαλιβελάκης και Αθανασίου , θα μπορέσουν να ελέγξουν ΟΛΕΣ τις ειδικές ????????????
Είναι ανθρωπίνως δυνατόν ????
Μήν με πείτε φαντασμένο , αν υποθέσω πως θα αναθέσουν σε υφιστάμενους το έργο τους .
Επίσης μην που πείτε γιατί ρωτάω , όπως και ο racer , εάν συμβεί κάτι , τί θα γίνει , αν δηλαδή έχουν κάπως θεσμοθετηθεί οι αρμοδιότητες και οι ευθύνες των ανθρώπων που κληθούν να εξασκήσουν τα καθήκοντα αυτά.Εδώ είναι η ανισοβαρής αντιμετώπιση . Για τα των άγωνιζομένων , τα προδιαγράφουμε επακριβώς , ενώ για τα των διοργανωτών νεφελωδώς
Ερωτήσεις τέλος .
Θέσεων/προτάσεων αρχή .
Είμαι υπέρ των εξετάσεων στο ΚΕ.Ψ.Α. , με τις προϋποθέσεις :
-να γίνουν σαφή τα όρια , μέσα στα οποία κάποιος θα κρίνεται ικανός να αποκτήσει την αγωνιστική άδεια ,
-να υπάρξουν εξασφαλίσεις πως τα προσωπικά δεδομένα που θα αρχειοθετηθούν απο την διαδικασία των εξετάσεων στο ΚΕ.Ψ.Α. , θα τύχουν της προστασίας της υπάρχουσας νομοθεσίας ,
-να υπάρξει χρηματοδότηση των 70 ευρώ ,Προτείνω να ληφθεί ειδική μέριμνα για :
-τους συνοδηγούς , κατα την διάρκεια των επιμορφωτικών σεμιναρίων
-τους νέους ανθρώπους , που θέλουν να ασχοληθούν με το σπόρ , αλλά δυστυχώς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ***ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ . ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ , ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΠΙΛΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ 'ΑΣΦΑΛΕΙΑ' , ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ . ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ . ΕΧΟΥΜΕ , ΠΙΣΤΕΥΩ , ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ , ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ , ΟΣΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ , ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ, ΚΑΘΩΣ , ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ , ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ...ΚΑΛΟ ΜΑΣ.
Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ