-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Με τις ημερησιες λισανς τι γινεται?
Καταργουνται δλδ?Καλή ερώτηση
(πάντως να χαθούν έσοδα το βλέπω ...χλωμό )Αποστόλης.
-
Οπως το κοβω, οι ημερησιες δεν 8α ισχυουν για παννεληνιο πρωταθλημα ή σπριντ ή οποιονδηποτε αγωνα που τα αμαξια ειναι υποχρεωμενα να φερουν εξοπλησμο ασφαλειας ,παρα μονον για 'παιδειες'......
-
Εγω που εχω αγωνιστκη αδεια απο χωρα του εξωτερικου, εκτως του να την επιστρεψω στην αρχη που μου την εκδοσε, πρεπει να περασω απο τν αρχη ολα τα τεστ και τις εξετασεις?
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
γίνουν σαφή τα όρια , μέσα στα οποία κάποιος θα κρίνεται ικανός να αποκτήσει την αγωνιστική άδεια ,
Δεν πιστεύω πως υπάρχουν τέτοια όρια, δηλαδή πως για να τρέξεις πρέπει να έχεις από κάποιο ελάχιστο IQ, κάποια ελάχιστα αντανακλαστικά κλπ κλπ.
Όλα αυτά τα τεστ έχουν στη συνήθη πρακτική σκοπό να βρούν τις ΑΠΟΚΛΙΝΟΥΣΕΣ συμπεριφορές. Πχ του τύπου ' ακούω φωνές από το Θεό ο οποίος με έστειλε στη γη για να σώσω τους ανθρώπους'. Είναι τέστ που εφαρμόζονται πάρα πολύ συχνά. Επίσης χθες έμαθα, πως από το συγκεκριμένο κέντρο, περνούν τις ίδιες εξετάσεις οι οδηγοί των λεωφορείων...Επίσης καλό είναι να γίνονται όλες οι εξετάσεις από όλους, διότι κακά τα ψέματα δεν είναι λίγοι όσοι τρέχουν, ενώ δεν θα έπρεπε....
-
Πριν από περίπου έξι χρόνια είχα περάσει αυτά τα τεστ γιατί τότε ήθελα να κάνω μια δουλειά που χρειαζόταν αυτά τα αποτελέσματα.Εξετάστηκα στο Ρέντη σε ένα ειδικό τέτοιο κέντρο που είχε τότε ο ΟΣΕ (δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα) για να περνάει από τεστ τους δικούς του οδηγούς και μηχανοδηγούς αλλά ελέγχονταν εκεί και όλοι οι επαγγελαματλιες οδηγοί (και όχι μόνο) του δημοσίου(οδηγοί λεωφορείων, ασθενοφόρων κλπ).
Επικεφαλής γιατρός ήταν ένας πασίγνωστος γιατρός-αθλητίατρος (ξεχνάω τώρα το όνομα του) που τότε παρακολουθούσε και την Εθνική ομάδα στίβου.
Νομίζω είναι ο ίδιος που είναι προϊστάμενος και στο ΚΕΨΑ του Ολυμπιακού σταδίου.
Τα τεστ κράτησαν περίπου 2 ώρες δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω δύσκολα και από ένα σημείο και μετά είχες την αίσθηση ότι έπαιρνες μέρος σε ένα παιχνίδι και το φχαριστόσουνα κιόλας.
Αποτελέσματα με την μορφή βαθμολογίας δεν έπαιρνες παρα μόνο το αν ήσουν ικανός ή όχι.Στην ουσία όμως είναι ακριβώς αυτό που λέει ο takinen.Ψάχνουν μέσα από εκεί να βρούν ακραίους χαρακτήρες που θα ήταν επικίνδυνοι να κρατάνε τιμόνι στα χέρια τους.Δεν νομίζω να κοπούνε πολλοί.
Ισως κάποιοι δυσκολευτούν στο κομμάτι με τα αντανακλαστικά -
Αυτό με τα αντανακλαστικά δεν είναι λίγο περίεργο? Και εξηγώ...
Ο Κλάρξον (του BBC) είχε κάνει μια τέτοια εκπομπή για τα αντανακλαστικά
μαζεύοντας τον Schumacher, τον McRae και άλλους, καθώς και πιλότους
από μαχητικά. Ένα από τα πρώτα τέστ ήταν το 'χτύπημα με τα χέρια', που
προσπαθείς να τραβήξεις τα χέρια σου πάνω από του αντιπάλου πριν στα
χτυπήσει... 9 στις 10 φορές (να μην πω 10 στις 10) ο Schumacher δεν τα
κατάφερε να το ξεφύγει, ενώ ο Colin απέφυγε 2-3 φορές!
Δηλαδή, αυτοί δεν έχουν αντανακλαστικά τώρα και τους κόβεις ή τους
αφήνεις επειδή 'πάνε αέρα'?
Ας δώσουν κάποια σαφή όρια, όπως όταν έδωσα ( και πέρασα )
τα αγωνίσματα και τα τέστ στους Ικάρους και όποιος κοβότανε του
δείχνανε και το ανάλογο άρθρο που είναι η περίπτωσή τουΥΓ: Αν βάλουνε και εξέταση προστάτη να πάνε οι ίδιοι (ΕΘΕΑ) να τους
κάνουνε δαχτυλοσκόπηση (οι ΚΕΨΑ) με την ίδια τους την ανακοίνωση -
Η εξέταση που λέω εγώ με τα αντανακλαστικά δεν ήταν κάτι ανάλογο με τα χέρια και πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο χαλαρά από τα τεστ της Ικάρων.
Καθόσουν μπροστά σε ένα PC και στην οθόνη υπήρχαν στις τέσσερες γωνίες ανάλογοι κύκλοι με διαφορετικό χρώμα ο καθένας.
Αντίστοιχα στα χέρια σου αλλά και στα πόδια σου υπήρχαν αντίστοιχα πλήκτρα για τα χέρια και πεντάλ για τα πόδια που θα έπρεπε να πατήσεις κάθε φορά που στην οθόνη άναβε για εκατοστά του δευτερολέπτου το αντίστοιχο φωτάκι.
Το άναμα ερχόταν φυσικά απροειδοποίητα και η συχνότητα του το ίδιο.
Κάποια στιγμή ο ρυθμός ανέβαινε και εκεί είναι που δεν κατάλαβα αν θα πρέπει να ακολουθήσεις τον ρυθμό ή θα πρέπει να πουλήσεις μερικά ανάματα για να να είσαι περισσότερο εύστοχος στα άλλα.
Μετά αυτό άλλαζε και τα φωτάκια αντικαθίστονταν με ήχους κλπ. -
Τα μέτρα αυτά παίρνονται με αιτία (και σαν δικαιολογία για) τον θάνατο 3 ανθρώπων. Υπάρχει κανεις που να πιστεύει ότι αν αυτά τα μέτρα είχαν ληφθεί πριν από δυό χρόνια ΔΕΝ θα είχε χαθεί κάποιος από αυτούς;
Δεν διαφωνώ με τα μέτρα αυτά, αν και φαίνονται υπερβολικά και με τη λογική του εντυπωσιασμού μέσα τους.
Αλλά μέχρι στιγμής τα ΜΟΝΑ ΜΕΤΡΑ αφορούν την αξιολόγηση των οδηγών και όχι των διοργανωτών (ΕΘΕΑ και λεσχών).... -
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση οφείλω να ομολογήσω, που ελάχιστοι έχουν πάρει θέση για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Υπάρχει κάτι που αγνοώ; Γίνεται κάπου αλλού κάποια άλλη συζήτηση; Το rally.gr γιατί δεν δημοσίευσε την ανακοίνωση; Ας μου εξηγήσει κάποιος. Μήπως τελικά δεν είναι τόσο σοβαρό το θέμα;
-
Κε Παπαπαχριστοπουλε επειδη το θεμα ειναι σοβαρο , γι αυτο πιστευω οτι δεν παιρνουν θεση.
Πρωτα να σε συγχαρω για την πολυ ωραια εμφανιση σου στο Βελβενδο.
Θα κανω 3 πολυ μα πολυ σοβαρες προτασεις .
1ο.Για να βγαλει καποιος λισανς να παρουσιαζει εκκαθαριστικο της εφοριας πανω απο 500000 ευρω.
2ο.Να κανουν οτι υσχιει στην Ελβετια.Απλα δια νομου απαγορευονται οι αγωνες αυτοκινητου.
3ο.Να τρεχουμε μεσω ΠΛΕΙ ΣΤΕΣΙΟΝ απο το σπιτι μας.Αγαπητε μου αυτο που θα δεχομουν αδιαμαρτυρητα θα ηταν ενα αλκοτεστ στην εκκινηση & αναλυση αιματος στο τερματισμο για τυχον ουσιες .Φυσικα οχι σε αλλα δια κληρωσεως σε 3-4 οδηγους.
Παντως νομιζω οτι για να μας πανε σε ψυχιατρο θελει ειτε εισαγγελικη παραγγελια ειτε δια νομου του κρατους.
Θα εχει πλακα να υιοθετηθει καμια απο τις προρασεις μου.Ολα να τα περιμενεις.Προκειται για προτασεις που θα λυσουν ολα τα προβληματα ακαριαια 100%.
Αν θελεις να εχεις πολλους συνομιλητες, ανοιξε ενα θεμα με το πως στριβεις με το κιτ καρ σε μια φουρκετα ερχομενος με 6η.
Και κατι ακομα ,επειδη οπως ειδα μπορεις, μην τυχον και παρεις κανενα πρωταθλημα , ειναι ικανοι να σου παρουν την λισανς .ΚΟΥΚΚΙΔΗΣ ΣΩΤ.
-
Αφου πηραν τις αποφασεις τους τελικα για την αποκτηση λισανς θα ηθελα να προτεινω ο πρωτος που θα περασει απο αυτο το τεστ να ειναι ο αρχοντας του σπορ ΑΛΜΑΝ δινοντας το καλο παραδειγμα σε ολους μας,κ φυσικα θα ειμαστε και μεις εκει να το δουμε και να μας πει πως θα νιωσει οταν μετα απο τοσα ακροπολις θα κατσει στο θρανιο.Φυσικα θα ειμαστε παρων και στις ιατρικες εξετασεις που γινονται επιτοπου,και μιας κ φτανει τα 70 φανταζομαι πως θα υπαρχουν εκει υποχρεωτικα καρδιολογος με καρδιογραφο που θα γνωματευει αμεσως,,παθολογος που θα γνωριζει αδρη νευρολογικη εκτιμηση και οφθαλμιατρος με εξοπλισμο που χρειαζεται για να μετρησει οπτικη οξυτις και αχρωματοψια.(οχι ενας για ολους γιατι αυτο δεν γινεται).και ολα αυτα με μολις 30€ Δεν αφηνουμε τις βλακειες λεω γω.Σε πια χωρα του κοσμου γινονται αυτα Αν και πιστευω οτι μετα απο καποια ηλικια αυτο που πρεπει να γινει ειναι να απαγορευσουμε να ασχολουνται με τα κοινα των αγωνων παλαιοι αγωνιζομενοι(αυτο δεν το λεω μονο για τον αλμαν)γιατι εχουν ξεφυγει και απο οτι φαινεται οι γνωμες τους και οι αποφασεις τους δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα και αυτο οπως παντα θα αποδειχθει με τον χρονο.
-
...επειδή δε βλέπω να ξέρει κανείς πως βγάζουν λισάνς έξω, θα την ψάξουμε... από έξω τη δουλειά! (για να μάθουμε πως βγάζουνε ντε!)
-
http://www.msauk.org/site/cms/contentVi ... ticle=2499
Panw katw ta idia kai stin Agglia
-
Το πιο απλό μέτρο ασφάλειας (και το καλύτερο κατά τη γνώμη μου) θα ήταν στις αφετηρίες των ειδικών να υπάρχει ένας κριτής που να τσεκάρει για κράνη, ζώνες, πυρόσβεση (όπως έκανε ο πρόεδρος το ΣΟΑΑΒΕ στο Σπριντ κοζάνης).
Από κει και πέρα, μας αρέσουν ή όχι, πάντα δεχόμαστε τα όποια νέα μέτρα, τα οποία είναι πάντα οικονομικά επιζήμια για τους αγωνιζόμενους και τα οποία υποτίθεται ότι παίρνονται για την ασφάλειά τους (η τεράστια αύξηση των παράβολων αυτό το σκοπό δεν είχε?)
Εγώ πως θα διασφαλιστώ αν κάποιες λέσχες συνεχίζουν να κάνουν κακούς αγώνες, χωρίς να παρέχουν τα όσα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν?
Γιατί, όπως αναφέρθηκε, όλα τα νέα μέτρα ρίχνουν τις ευθύνες για όλα τα κακά στους αγωνιζόμενους.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα υπάρχει μια βαθμολογία της διοργανώτριας λέσχης που θα κρίνει αν έγινε σωστή δουλειά στην ασφάλεια της διαδρομής, στην προβολή, στα έκτακτα περιστατικά κλπ.
Μήπως στο τέλος κάθε αγώνα, κάθε πλήρωμα να βαθμολογεί των αγώνα με βάση ορισμένους παράγοντες και μα βάση την βαθμολογία κάποιες λέσχες να μην ξανακάνουν αγώνα?Και ΝΑΙ, τα 4 περάσματα είναι πολύ λίγα για άπειρο οδηγό με άπειρο συνοδηγό δίπλα του.
Και ΝΑΙ τα 4 περάσματα είναι αρκετά αν έχεις ξανακάνει μια διαδρομή σε αγώνα.
Κοινή λογική χρειάζεται, απαλλαγμένη από μικροσυμφέροντα. -
Ο χρήστης sakinen έγραψε:
Το πιο απλό μέτρο ασφάλειας (και το καλύτερο κατά τη γνώμη μου) θα ήταν στις αφετηρίες των ειδικών να υπάρχει ένας κριτής που να τσεκάρει για κράνη, ζώνες, πυρόσβεση (όπως έκανε ο πρόεδρος το ΣΟΑΑΒΕ στο Σπριντ κοζάνης).Γίνεται ήδη στους περισσότερους αγώνες (όχι σε κάθε ειδική αλλά σε πολλές)
Διάβασε όμως τι έγινε στο Ακρόπολις: στη μια ειδική τους έδειξε ο τεχνικός έφορος πως να δένουν τα κράνη τους, στην επανάληψη της ίδιας ειδικής πάλι λάθος δεμένα τα είχαν. Και η λύση δεν είναι να υπάρχει κάποιος να τους τα δένει σε κάθε ειδική...Γιατί, όπως αναφέρθηκε, όλα τα νέα μέτρα ρίχνουν τις ευθύνες για όλα τα κακά στους αγωνιζόμενους.
Ο παρατηρητής ασφαλείας δεν έχει να κάνει με τους αγωνιζόμενους αλλά με τις λέσχες.
Πουθενά δεν αναφέρεται ότι θα υπάρχει μια βαθμολογία της διοργανώτριας λέσχης που θα κρίνει αν έγινε σωστή δουλειά στην ασφάλεια της διαδρομής, στην προβολή, στα έκτακτα περιστατικά κλπ.
Υπάρχει ήδη αυτό εδώ και χρόνια ('Παρατηρητής ΕΘΕΑ'). Η αλήθεια είναι πως δε δουλεύει όπως θα έπρεπε. Αλλά υπάρχει για όλα όσα λες και δουλεύει σε κάποιο βαθμό.
Μήπως στο τέλος κάθε αγώνα, κάθε πλήρωμα να βαθμολογεί των αγώνα με βάση ορισμένους παράγοντες και μα βάση την βαθμολογία κάποιες λέσχες να μην ξανακάνουν αγώνα?
Γιατί όχι ? Να συμπεριλαμβάνεται και η γνώμη των συμμετεχόντων μαζί με την έκθεση του παρατηρητή.
Αν και δεν είμαι σίγουρος για την αντικειμενικότητα πολλών περιπτώσεων:
Ο ένας θα βαθμολογήσει σωστά τη 'δική του' λέσχη και ας τα έκανε θάλασσα
Ο άλλος θα βαθμολογήσει άσχημα επειδή πχ. η διαδρομή δε βόλευε το αυτοκίνητό του ενώ ο αγώνας ήταν μια χαρά
Ο τρίτος θα βαθμολογήσει άσχημα επειδή θεωρεί πως κάπου αδικήθηκε από μια απόφαση.
Οπότε θα συμφωνούσα να υπάρχει και η άποψη του εκπροσώπου του ΣΟΑΑ/ΣΟΑΒΕ σα μέρος της βαθμολογίαςΚαι ΝΑΙ, τα 4 περάσματα είναι πολύ λίγα για άπειρο οδηγό με άπειρο συνοδηγό δίπλα του.
Θυμήσου τι έγραψε κάποιος άλλος: τα 4 περάσματα είναι αρκετά αν σκοπός σου είναι να ΓΡΑΨΕΙΣ τη διαδρομή ΜΑΖΙ με το συνοδηγό σου και όχι να τη μάθεις απ΄ έξω και απλά να κουβαλάς το συνοδηγό...
Από εκεί και πέρα, αν το πλήρωμα γράφει λάθος (και κάποιος πρέπει να του δείξει πως να γράφει σωστά...) τότε είτε 4 είτε 14 περάσματα κάνει, λάθος θα γράφει -απλά στα 14 θα έχει πια μάθει τη διαδρομή και δε θα χρειάζεται γραπτά.
Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι οι αναγνωρίσεις. -
Ερώτηση. Γιατί θεωρείται πιο αντικειμενική η γνώμη του παρατηρητή από τη δική μου? ποιος μου λέει ότι ο παρατηρητής δεν έχει μικροσυμφέροντα όπως σωστά ανάφερες μπορεί να έχουν κάποιοι αγωνιζόμενοι που σκέφτονται το συμφέρον της λέσχης τους.
Ένας μέσος όρος όμως από βαθμολογία αγωνιζομένων για έναν αγώνα θα μπορούσε να βγεί και κάποιες παρατηρήσεις θα μπορούσαν να ληφθούν σοβαρά υπόψην (από σοβαρούς ανθρώπους βέβαια...)
Γιατί πως εξηγείται κάποιοι αγώνες συγκεκριμένων λεσχών να έχουν κάθε χρόνο το ίδιο μπάχαλο και κάθε χρόνο να γινονται? από την καλή βαθμολογία του παρατηρητή μάλλον...Όσο για τις αναγνωρίσεις δεν έλαβες υπόψη το ΑΠΕΙΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ & ΑΠΕΙΡΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ που σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι να γράψουν, πως να γράψουν. Αν δεν υπάρχει και κάποιος να τους βοηθήσει τότε το πιο πιθανό είναι ότι στην ειδική θα είναι χαμένοι.
-
Το έλαβα και το παραέλαβα υπόψη μου. Αν είναι και οι δυο άπειροι τότε είτε 4 περάσματα κάνουν είτε 14, δε βλέπω πως θα βελτιωθούν αν δεν μπορούν να διορθώσουν τα λάθη τους. Ισα-ίσα που όσο πιο άπειροι είναι στο γράψιμο, τόσο θα τείνουν να κάνουν περισσότερα περάσματα, για να αντισταθμίσουν την ανεπάρκειά τους στο γράψιμο με την αποστήθιση του δρόμου.
Για τον παρατηρητή: η ίδια τακτική χρησιμοποιείται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε ΟΛΑ τα αθλήματα. Πχ. στο ποδόσφαιρο υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας, σταλμένος από την 'Αρχή του σπορ'. Είναι καλύτερος να κρίνει το διαιτητή απ΄ ό,τι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επειδή είναι 'απ΄ έξω', αποστασιοποιημένος ('κρύο αίμα'), είναι η δουλειά του (ενώ οι ποδοσφαιριστές έχουν δουλειά να παίζουν μπάλα, όχι να κρίνουν το διαιτητή), βλέπει πράγματα που δε βλέπουν οι συμμετέχοντες κτλ.
Αν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του ο παρατηρητής πρέπει να ρωτάει τους συμμετέχοντες. Αλλά η γνώμη του δεν είναι απαραίτητα αυτή των συμμετεχόντων αλλά η δική του. -
Ο χρήστης Pneusport έγραψε:
http://www.msauk.org/site/cms/contentViewArticle.asp?article=2499Panw katw ta idia kai stin Agglia
τα ίδια μέχρι σήμερα. άνω των 45 περνάνε και καρδιολόγο, αλλά πουθενά δεν είδα εργομετρική εξέταση...
-
Νάσο 'σου βγάζω το καπέλο' που έχεις το κουράγιο, την όρεξη, το σθένος, την υπομονή και είσαι ο μόνος που εκφράζει τις απόψεις του. Αλλά δεν μιλάμε γι'αυτό. Μιλάμε για μια ομάδα εκπαιδευμένων ανθρώπων που θα τραβήξουν την πέτρα από την Κύμη και θα 'σώσουν' τον Ηλιάδη, που δεν θα αφήσουν τον Παπανικολάου να ανέβει τη Ριτσώνα και ταυτόχρονα να κατεβαίνει το γερανοφόρο της ΕΛΠΑ και άλλα που δεν θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Μιλάμε για χοντράδες δηλαδή. Θέλουμε οδηγούς-αθλητές πίσω απ'το τιμόνι. Σύμφωνοι. Σε παράλληλη τροχιά πρέπει να κινηθεί και ο υποστηρικτικός μηχανισμός.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Για τον παρατηρητή: η ίδια τακτική χρησιμοποιείται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ σε ΟΛΑ τα αθλήματα. Πχ. στο ποδόσφαιρο υπάρχει παρατηρητής διαιτησίας, σταλμένος από την 'Αρχή του σπορ'. Είναι καλύτερος να κρίνει το διαιτητή απ΄ ό,τι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές επειδή είναι 'απ΄ έξω', αποστασιοποιημένος ('κρύο αίμα'), είναι η δουλειά του (ενώ οι ποδοσφαιριστές έχουν δουλειά να παίζουν μπάλα, όχι να κρίνουν το διαιτητή), βλέπει πράγματα που δε βλέπουν οι συμμετέχοντες κτλ.
Αν θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του ο παρατηρητής πρέπει να ρωτάει τους συμμετέχοντες. Αλλά η γνώμη του δεν είναι απαραίτητα αυτή των συμμετεχόντων αλλά η δική του.Αν παρατηρητές είναι κάτι γεροντάκια που φοράνε μια κάρτα και ανηφορίζουν τη διαδρομή ακολουθώντας την αγωνιστική γραμμή ενώ ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτοί που λένε ότι αγώνες διοργανωτικού επιπέδου 'Αττικό' είναι καλοί τότε.....δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ