Ο χρήστης nasos έγραψε:
- O υπολογισμός που κάνεις είναι λανθασμένος.
Εχεις δίκιο, κεκτημένη ταχύτητα...
Είδες; Και φαντάσου ότι 'εδώ' είχες όλο το χρόνο να σκεφτείς!....
Θα έχω καλύψει λοιπόν τη διαφορά σε 0.45' περίπου. Μου είναι αρκετά για να το θεωρήσω ακαριαίο. Σίγουρα παίζει και ο χρόνος αντίδρασης ο δικός μου καθώς και ο χρόνος πραγματοποιήσης ελιγμού, αλλά κατά την άποψή μου εμπίπτουν πάλι στην περίπτωση που δεν είμαι όσο το δυνατόν (για τα δεδομένα μου) σίγουρος πως ο άλλος δεν θα κάνει χοντράδα, οπότε θα έχω πάρει ήδη τα μέτρα μου.
nasos, το θέμα είναι ότι έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή του ο άλλος που τον ψυχολόγησες λάθος για να σε 'στείλει'. Και ναι, δεν γίνονται ΟΛΑ, ΠΑΝΤΑ όπως τα έχουμε προβλέψει. Η εμπειρία σου σίγουρα θα σου το λέει κι αυτό. Π.χ. Δίπλα από σταματημένο αυτοκίνητο περνάς με +80 km/h; Ξέρεις ποτέ αν σε έχει δει κι αν θ'ανοίξει την πόρτα του εκείνη τη στιγμή;...
Καταλαβαίνω τη σιγουριά που σε διακατέχει (κι εγώ την έχω ως ένα βαθμό) αλλά να είσαι βέβαιος ότι και άλλοι πολλοί, και γρηγορότεροι και πιο 'χεράδες' οδηγοί από εσένα κι από εμένα, με καλύτερα 'εργαλεία' και περισσότερα χιλιόμετρα 'ε.δ.' είχαν την ίδια σιγουριά. Μέχρι που κάπιοιος τους την πήρε, μαζί με διάφορα άλλα.
Γι αυτό σου λέω: ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ. Καλύτερα να χαίρεσαι τρυφερές στιγμές με την κοπέλα σου, να παίζεις με το ανηψάκι σου, ή να κυνηγάς το χρόνο στην πίστα, παρά να προκαλείς την τύχη σου στο δρόμο μέχρι να βρεθεί ο ένας και μοναδικός μ@λάκας που θα σε ξεγελάσει και θα σε στείλει στον άλλο κόσμο.
- Στον ελάχιστο χρόνο που τον έχεις μπροστά σου, όταν τον πλησιάζεις με 200 km/h, τι 'δείγματα' θα μπορέσεις να δεις ρε συ nasos;
Πάρα πολλά, αν κινείται στη λωρίδα του, αν κάνει ελαφριές τιμονιές αριστερά-δεξιά, τι αυτοκίνητο είναι, αν έχει εξάτμιση/αεροτομή/κλπ, πινακίδες (από που είναι), τι γίνεται μπροστά-πίσω-δεξιά-αριστερά του και πως κινείται σε σχέση μ'αυτούς, αν είναι φορτωμένο, αν έχει συνεπιβάτες, αν έχει σήμα γιατρού, αν η ώρα-μέρα-τόπος σημαίνει πως μπορεί να είναι πιωμένος ή κ@υλομένος να κάνει κάτι αψυχολόγητο, αν-αν-αν... Ολα αυτά τα σκέφτομαι τελειώς μηχανικά και κάθε μέτρο διαφοράς που καλύπτω προσπαθώ να πάρω όσο περισσότερα δεδομένα μπορώ, μη φανταστείς βέβαια πως έχω καμιά λίστα σε χαρτί και την τσεκάρω κάθε φορά με τικ. Υπ'όψην πως (α) βλέπω και πέρα από τα 20μ από τη μύτη μου, (β) σχεδόν πάντα ο χρόνος μου φτάνει και μου περισσεύει για να πάρω τα 'δείγματα' που θέλω και (γ) σε περίπτωση που κρίνω πως ο χρόνος δεν μου φτάνει, αφήνω γκάζι ή πατάω φρένο ή τον περνάω από αλλού, αναλόγως τις συνθήκες.
Τελικά το ταξίδι στο χρόνο πρέπει να είναι εφικτό. Το μόνο ερώτημα είναι τι δουλειά έχει ο 'Terminator' μέσα σε αυτό το φόρουμ...
Σοβαρά τώρα: Ανέφερες πάρα πολλά δεδομένα που καλό είναι κανείς να έχει υπόψη του, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ. Κι εγώ προσωπικά δε δέχομαι ότι στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έχεις στη διάθεσή σου να δεις και να 'ψυχολογήσεις' ΣΩΣΤΑ τον κάθε οδηγό αυτοκινήτου, φορτηγού, λεωφορείου, νταλίκας κλπ το οποίο πλησιάζεις με +80 km/h, υπό ιδανικές έστω συνθήκες (μέρα με ήλιο κλπ), έχεις αρκετό χρόνο για να σιγουρευτείς με στοίχημα τη ζωή σου ότι δε θα σου κάνει ο άλλος τη στραβή μέσα στο χρονικό διάστημα που κυριολεκτικά 'σε έχει στο χέρι'.
Για εμένα, αν έτσι οδηγείς για 'χαβαλέ' και προσπερνάς με 200+ τους άλλους που κινούνται με το όριο, βάζοντας στο ίδιο καζάνι 'τύχη' και 'ικανότητα 100% έγκυρης πρόβλεψης αντιδράσεων' είναι εξαιρετικά πιθανό να έρθει η στιγμή που νομίζοντας ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο θα την πατήσεις. Καταλαβαίνω βέβαια γιατί εσύ δε θεωρείς κάτι τέτοιο πιθανό, και σου εύχομαι να μη σου συμβεί ποτέ κάτι, αφού πρώτον σε συμπάθησα παρότι δε βλέπουμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο εδώ και δεύτερον το πιθανότερο είναι μαζί με εσένα να την πληρώσουν κι άλλοι.
Ανέφερα ένα άλλο παράδειγμα στο οποίο ήμουν μάρτυρας νωρίτερα σήμερα. Μπορεί να μην ήταν η ίδια περίπτωση (προσπέραση με 200+) αλλά δείχνει ότι δεν μπορείς ΠΟΤΕ να είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ τι θα κάνει ο άλλος. Ο ένας νομίζει ότι προλαβαίνει να βγει μπροστά σου ενώ μέχρι τώρα κινείτο σε τέλεια ευθεία, ο άλλος δε σε έχει αντιληφθεί επειδή δεν κοιτάει καθρέφτη κι ακούει τη μουσικούλα του ή τη μουρμούρα του/της συνοδηγού, ο άλλος τρόμαξε που φρέναρε στιγμιαία ο μπροστινός του και κόβει το τιμόνι να μπει αριστερά τη στιγμή που περνάς εσύ με +80, ο άλλος πάει να 'χωθεί' μέσα στους 'γρήγορους' επειδή έχει κολλήσει στην ουρά, κι ένα σωρό άλλες περιπτώσεις που ΔΕΝ μπορείς να έχεις 'ψυχολογήσει' από πριν ΣΩΣΤΑ.
'Φύλαγε τα ρούχα σου' λένε. Οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι από ζώα και δολοφόνους που ΔΕΝ φέρουν το ανάλογο 'σήμα'.