Jul 5, 2006, 11:02 PM

Ο χρήστης Thevoice έγραψε:

1. Στον ελάχιστο χρόνο που τον έχεις μπροστά σου, όταν τον πλησιάζεις με 200 km/h, τι 'δείγματα' θα μπορέσεις να δεις ρε συ nasos;

Πάρα πολλά, αν κινείται στη λωρίδα του, αν κάνει ελαφριές τιμονιές αριστερά-δεξιά, τι αυτοκίνητο είναι, αν έχει εξάτμιση/αεροτομή/κλπ, πινακίδες (από που είναι), τι γίνεται μπροστά-πίσω-δεξιά-αριστερά του και πως κινείται σε σχέση μ'αυτούς, αν είναι φορτωμένο, αν έχει συνεπιβάτες, αν έχει σήμα γιατρού, αν η ώρα-μέρα-τόπος σημαίνει πως μπορεί να είναι πιωμένος ή κ@υλομένος να κάνει κάτι αψυχολόγητο, αν-αν-αν... Ολα αυτά τα σκέφτομαι τελειώς μηχανικά και κάθε μέτρο διαφοράς που καλύπτω προσπαθώ να πάρω όσο περισσότερα δεδομένα μπορώ, μη φανταστείς βέβαια πως έχω καμιά λίστα σε χαρτί και την τσεκάρω κάθε φορά με τικ. Υπ'όψην πως (α) βλέπω και πέρα από τα 20μ από τη μύτη μου, (β) σχεδόν πάντα ο χρόνος μου φτάνει και μου περισσεύει για να πάρω τα 'δείγματα' που θέλω και (γ) σε περίπτωση που κρίνω πως ο χρόνος δεν μου φτάνει, αφήνω γκάζι ή πατάω φρένο ή τον περνάω από αλλού, αναλόγως τις συνθήκες.

1. O υπολογισμός που κάνεις είναι λανθασμένος.

Εχεις δίκιο, κεκτημένη ταχύτητα... Θα έχω καλύψει λοιπόν τη διαφορά σε 0.45' περίπου. Μου είναι αρκετά για να το θεωρήσω ακαριαίο. Σίγουρα παίζει και ο χρόνος αντίδρασης ο δικός μου καθώς και ο χρόνος πραγματοποιήσης ελιγμού, αλλά κατά την άποψή μου εμπίπτουν πάλι στην περίπτωση που δεν είμαι όσο το δυνατόν (για τα δεδομένα μου) σίγουρος πως ο άλλος δεν θα κάνει χοντράδα, οπότε θα έχω πάρει ήδη τα μέτρα μου.