Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οι χαρακτηρισμοί από τους politically correct έχουν προέλθοι, θες να τους αναφέρουμε; άστο. Δεν ανήκω σε αυτό το ποσοστό, είμαι επικίνδυνος και άσχετος οδηγός.-
Τι χαρακτηρισμούς έχουν κάνει άλλοι για σένα δεν με ενδιαφέρει. Εγώ περιμένω από αυτά που γράφεις και διαβάζω να βγάλω συμπέρασμα για σένα, και όχι από αυτά που λένε άλλοι για σένα.
Αν νομίζεις ότι τα bold σε αντιπροσωπεύουν, δεν έχουμε να πουμε τίποτα άλλο και απορώ τι συζητάμε τόσες μέρες.
Αν πάλι (το πιθανότερο) τα γράφεις για να ειρωνευτείς αυτούς που σε αποκάλεσαν δολοφόνο, αλήτη, κοντράκια, επικίνδυνο ή άσχετο, δεν βοηθάς σε κάτι. Ίσα ίσα αναπτύσσεις ένταση και εκτρέπεται η συζήτηση.
Δηλαδή έτσι απλά έγινα επικίνδυνος επειδή κινούμαι στη μεσαία με 80!
Και δήλωσα πολλές φορές ότι κινούμαι με 120-130, δεν θα σου πεταχτώ και δεν θα κατασκηνώσω αριστερά. Μήπως δεν διαβάζεις τα Post μου, ή απλά πρέπει να δεχτώ την δογματική αντίληψη ότι όποιος κινείται στο δρόμο σου είναι πιθανό εμπόδιο άρα και επικίνδυνος, παρά το γεγονός ότι κινείσαι με ταχύτητες που είναι άκρως παράνομες;
Για να το ξανασκεφτώ: Υπάρχουν δύο άτομα. Ο ένας κινείται αριστερά με 200 και είναι καραπαράνομος. Ο άλλος κινείται ήσυχα στη μεσαία χωρίς να πετάγεται, χωρίς να κόβει κανέναν. Ποιός ενοχλεί ποιόν;
Όπως έγιναν όλοι οι άλλοι επικίνδυνοι που παν με 200. Και που ξέρω αν εσύ (ή όποιος άλλος) μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητό του με... 80;;; Για το παράνομες το 'χουμε πει τόσες φορές για το ποιος είναι υπεύθυνος, όπως και γι' αυτούς που περνάνε με κόκκινα/STOP. Η ταχύτητα σκοτώνει όμως
Είναι σίγουρο ότι κάποιοι από όσους βγαίνουν στην ΕΟ δεν μπορούν να ελέγξουν το αυτοκίνητό τους με 80. Δεν μιλάμε για αυτούς, γιατί συμφωνούμε. Αυτοί δεν θα έπρεπε να έχουν δίπλωμα.
Για το γεγονός ότι κινείσαι με παράνομες ταχύτητες τι έχουμε πει; Εσύ θεωρείς ότι θα έπρεπε να επιτρέπεται (a la autobahn) να κινείσαι με όσα θες. Εγώ όχι. Ο νομοθέτης σου λέει εως 120 στην Ελλάδα, έως 120/130 σε όλη την Ευρώπη, εκτός από τις μισές περίπου autobahn.
Όταν εγώ κινούμαι νόμιμα και εσύ παράνομα και ταυτόχρονα με ενοχλείς ή με θέτεις σε κίνδυνο, έχω κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρομαι για τις ενέργειες σου.
Εσύ έχεις δικαίωμα να διαμαρτύρεσαι που το όριο είναι 120, δημοκρατία έχουμε. Αλλά μέχρι να αλλάξει το όριο, σύμφωνα με το νόμο δεν έχεις δικαίωμα να κινείσαι με περισσότερα, ειδικά όταν θέτεις και άλλους σε κίνδυνο με τη μειωμένη (λόγω ταχύτητας) ικανότητα αντιδράσεών σου. Εγώ δεν θα σου πω να πηγαίνεις με 119. Σε άδειο (εντελώς) δρόμο, κάνε ότι θέλεις. Αλλά περιμένω να σεβαστείς εμένα και όποιον άλλο κινείται νόμιμα.
Έτσι κι αλλιώς υπάρχει και μεγάλο περιθώριο. Αυτό που είπαμε μόνο είναι να μην 200αρίζεις όταν έχεις άλλα αυτοκίνητα σχετικά κοντά και να μην περνάς +80 και +100 δίπλα από άλλους. Έχεις όλη την άνεση να επιταχύνεις πάλι όταν βρεις ένα ανοιχτό άδειο κομμάτι.
Ακόμα και ο νόμος έχει κλιμακωτές κυρώσεις. Στα 180 είναι πλημμέλημα. Πιο πριν έχει πρόστιμα, points κτλ.
Διάβασε σε παρακαλώ αυτό http://www.abd.org.uk/speed_limits_85th.htm
Μια εικονίτσα που μετράει όσο χίλιες λέξεις, από το παραπάνω κείμενο

για κάνε μας και μία ανάλυση, ποια είναι τα όρια, ποια η μέση ταχύτητα και ποια τα άκρα
Για την συγκεκριμένη εικόνα τα όρια δεν έχουν σημασία. Και όπως έχω γράψει τόσες φορές δεν λέω να πηγαίνεις με το όριο.
Η μέση ταχύτητα είναι στο μέσον του διαγράμματος, στην κορυφή της πράσινης καμπύλης. Όταν πηγαίνεις με τη μέση ταχύτητα περνάς όσους περίπου σε περνάνε ανά μονάδα χρόνου.
Τα άκρα είναι όταν περνάς τους πάντες (γρήγορος, δεξιά στο διάγραμμα) και όταν σε περνάνε οι πάντες (αργός, αριστερά στο διάγραμμα).
Όταν κινούμαι εγώ στην ΕΟ πηγαίνω με τον ίδιο περίπου ρυθμό με πολλούς, περνάω μερικούς (βανάκια, φορτηγά, παραφορτωμένα οικογενειακά) και με περνάνε κάποιοι γρήγοροι (περίπου οι μισοί σε πλήθος από όσους περνάω). Άρα θα τοποθετούσα τον εαυτό μου στο 70-75%, λίγο κάτω από το 'ιδανικό' 85%
Όταν πηγαίνεις με 200, τι ποσοστό προσπερνάς και τι ποσοστό σε περνάει; Σου είπα και πριν ότι η προσωπική μου εκτίμηση για τα 200 είναι 95/5. Δες πόσο ανεβαίνει η πιθανότητα ατυχήματος εκεί δεξιά.
edit: λάθος στα quotes