-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φίλε lkar, πιστεύεις ότι εσύ που θα πηγαίνεις με 200 έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου την κάνει ο παππούς όταν θα είσαι στην πίσω πόρτα; Εσύ θα τη γλυτώσεις;
Δεν ξέρω, μπορεί και ναι μπορεί και όχι, με 55,5 μέτρα το δευτερόλεπτο, άρα 5,55 μέτρα (όσο μία Maybach) στο 1/10 ή θα χω εξαφανιστεί ή θα χομε γίνει τροπέτο. Στα 120 είναι 33,3 μέτρα το δευτερόλεπτο ή 3,3 στο 1/10, όσο ένα Matiz.
Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσέ μου τη 'λογική' σου, ότι όσο γρηγορότερα πηγαίνεις, και άρα όσο λιγότερη ώρα είσαι στο δρόμο, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις. Αν ίσχυε αυτό, οι αναβάτες μοτό ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, αφού ως γνωστόν πάνε γρηγορότερα απ` όλους! Αθήνα - Τρίπολη σε μισή ωρίτσα, έχω δει το βίντεο (του 0-300 νομίζω). Θεωρείς ότι κινδύνευαν λιγότερο; Και αν ΝΑΙ, γιατί;
Θέλει και τεκμηρίωση; αν δεν βγεις από το σπίτι θα τρακάρεις; αν είσαι 20 ώρες στο δρόμο δεν αυξάνονται οι πιθανότητες και οι κίνδυνοι από την κούραση; τόσο δύσκολο είναι;
ΥΓ: Άλλο παράδειγμα οι πεζοί. Έχουν τον απολύτως λιγότερο χρόνο στο δρόμο (τον διασχίζουν μόνο) ΑΡΑ (κατά τη λογική σου) θα έπρεπε να έχουν τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ατυχήματα. Συμβαίνει αυτό;
Φοβερό παράδειγμα, την εθνική πόσοι πεζοί τη διασχίζουν
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή είναι ΟΚ να περνάς δίπλα από τον άλλο με +100 αλλά δεν είναι ΟΚ να περνάς από τον άλλο με +100 όταν από την άλλη μεριά τον περνάει και κάποιος άλλος με +100Ναι, γιατί σου φαίνεται τόσο κουφό; Είναι η 'πισινή' όπως αναφέρεις κι εσύ παρακάτω! Αλλωστε και η ίδια η οδηγός του Corsa σου είπε πως τρόμαξε λόγω του Civic.
Δηλαδή πιστεύεις πως σε όλες τις περιπτώσεις που είσαι αριστερά με 200 και στη μεσαία είναι κάποιος με 120 μπορείς να ψυχολογήσεις τον άλλο και να ξέρεις με 100% ακρίβεια τι θα κάνει...
Οταν πιστεύω ότι δεν μπορώ, ότι έχω αμφιβολία, τότε κόβω. Χθες το βράδυ έγινε πάλι 3-4 φορές που κατέβαινα τον Κηφισό κατά τις 00:00, όπου αφού είχα μασήσει μερικά φύλλα δάφνης (γιατί μόνο αυτό πιστεύουν ορισμένοι πως μπορεί να συμβεί), κατάφερα και πρόβλεψα τι θα γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις έκοψα, σε άλλες επιτάχυνα και σε άλλες άναψα μόνο φώτα.
Και εγώ το προσπαθώ αυτό και είμαι νομίζω αρκετά καλός. Η διαφορά μας είναι πως δε στηρίζω τη σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων στην ικανότητά μου αυτή αλλά προσπαθώ να κρατάω μια πισινή. Γιαυτό (μια και το αυτοκίνητό μου μου το επιτρέπει αυτό, κόβω λιγάκι, τον περνάω με 150 και επιταχύνω μετά. Και μόλις αυτό αρχίσει να γίνεται συχνό (δηλ. ο δρόμος έχει περισσότερη κίνηση απ΄ ό,τι αντέχει το δικό μου 200+) τότε τέλος ο χαβαλές, safe mode permanently on.
Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι εδώ, σε γενικές γραμμές, αλλά...
Και, όπως έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα συνονόματε, διαφωνώ με τη λογική 'εγώ στο δρόμο κάνω το ΧΑΒΑΛΕ μου, NO MATTER WHAT'.
...από που συμπέρανες το 'NO MATTER WHAT'; Οταν λέω 'χαβαλές', ο χαβαλές αυτός εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και το θέμα να διατηρήσουμε όλοι τη ζωή μας και τις λαμαρίνες μας ακέραια. Δεν ήξερα πως έπρεπε να διευκρινήσω ΚΑΙ αυτό!
(πχ. συνεχείς αλλαγείς λωρίδων χωρίς φλας μην τυχόν και πάρει κάποιος παπάρας είδηση τι κάνουμε και μας κόψει το 'ρυθμό' )
Εκτός από το να μας κόψει, το πιο σημαντικό είναι να μας θέσει σε κίνδυνο και να μας βγάλει εκτός χμμμ... 'πρόβλεψης'. Γιατί οι πιθανότητες να σε κόψει κάποιος όταν σε δει ν'αλλάζεις λωρίδες με φλας είναι πολλές, όπως επίσης και το να 'τρομάξει' ώστε να κάνει κάτι αψυχολόγητο. Προτιμώ λοιπόν σ'αυτές τις περιπτώσεις, συχνές αλλαγές λωρίδας, οι μπροστινοί να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα (όσο γίνεται) ώστε να συνεχίσουν να οδηγούν με τον ίδιο τρόπο που οδηγούσαν όταν σκεφτόμουν τις κινήσεις μου.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Να την απευθύνουμε στο ΣΥΝΟΛΟ των οδηγών; Καλήτερα ακόμα, να την απευθύνουμε μόνο στους ΓΝΩΣΤΕΣ οδηγούς;
Ποιά απάντηση νομίζεις θα σου δώσει το 95%;;
Εσύ που κατέχεις την 'ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ' θα δώσεις την ίδια απάντηση;;
Έχεις σκεφτεί κατά πόσο είναι πραγματικά ΚΟΙΝΗ η λογική σου;
Προεξοφλείς τα ΠΑΝΤΑ. Την δική μου απάντηση, την απάντηση του 95%, ότι η δική μου δεν θα είναι σε αυτό. Πολύ σιγουριά βλέπω, όπως επίσης και ότι ΔΕΝ ελέγχουμε καταστάσεις, ότι 'εμείς' -οι παράνομοι δολοφόνοι- θα τρακάρουμε θα σκοτώσουμε, με τον Χορταρέα καμία σχέση;
Έδωσα καμία απάντηση; και μέχρι τώρα μόνο ένας έδωσε, που είναι το 95%;;;;
Δεν προεξοφλώ τίποτα. Θέτω τα δικά μου ερωτήματα ΣΕ ΣΕΝΑ! Αποφεύγεις να απαντήσεις;;
-
Πάντως κάτι στάνταρ για μένα είναι πως ότανκάποιος περάσει κάποιον από δεξιά μαμιώντας με τίποτα δεν περνάω απ αριστερά του μαμιώντας κ εγώ την ίδια στιγμή.
-
Δεν προεξοφλώ τίποτα. Θέτω τα δικά μου ερωτήματα ΣΕ ΣΕΝΑ! Αποφεύγεις να απαντήσεις;;
Είδα και τη δική σου απάντηση Φυσικά και δεν αποφεύγω ν'απαντήσω, απλώς έθεσα το ερώτημα να δω 'αργούς' και γρήγορους.
1:30 ώρα
-
Επειδή θεωρώ πως οι πιθανότητες συμβάντος αυξάνονται όταν υπάρχουν κοντά δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα, θεωρώ αυτονόητο πως (α) είναι πιο επικίνδυνο να περνάς δίπλα από κάποιον με +100 παρά να είσαι μόνος σου (σώπα! ). Και φυσικά (β) όταν περνάνε δύο αριστερά-δεξιά με +100 τότε οι πιθανότητες αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Αυτό στο οποίο διαφωνούμε είναι ό,τι για σένα το ρίσκο στην περίπτωση (α) είναι αποδεκτό ενώ στη (β) μη αποδεκτό (και κόβεις), ενώ εγώ θεωρώ πως το ρίσκο είναι απαράδεκτα υψηλό και στην (α) και στη (β).
Οσο για το φλας:
Εσύ υποθέτεις πως ΧΩΡΙΣ τη δική σου ειδοποίηση (φλας) ΔΕΝ θα κάνουν κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι ήδη κάνουν. Πχ. να αλλάξουν λωρίδα.
Ομως υπάρχει και η περίπτωση ότι ΜΕ τη δική σου ειδοποίηση ΔΕΝ θα κάνουν κάτι διαφορετικό απ΄ ό,τι ήδη κάνουν. Πχ. να αλλάξουν λωρίδα.
Ομως, μελέτες δεκάδων ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξαν πως το δεύτερο είναι κοντύτερα στην πραγματικότητα και πως η χρήση του φλας (προειδοποίηση, φυσικά όχι υποχρέωση) μειώνει τα ατυχήματα. Εσύ φυσικά έχεις τη δική σου άποψη.
Τέλος πάντων, θεωρώ πως το ζήτημα έχει εξαντληθεί...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Φίλε lkar, πιστεύεις ότι εσύ που θα πηγαίνεις με 200 έχεις λιγότερες πιθανότητες να σου την κάνει ο παππούς όταν θα είσαι στην πίσω πόρτα; Εσύ θα τη γλυτώσεις;
Δεν ξέρω, μπορεί και ναι μπορεί και όχι, με 55,5 μέτρα το δευτερόλεπτο, άρα 5,55 μέτρα (όσο μία Maybach) στο 1/10 ή θα χω εξαφανιστεί ή θα χομε γίνει τροπέτο. Στα 120 είναι 33,3 μέτρα το δευτερόλεπτο ή 3,3 στο 1/10, όσο ένα Matiz.
Άρα δεν είσαι σίγουρος, άρα δεν κερδίζεις τίποτα με το να πηγαίνεις έτσι.
Σε παρακαλώ, τεκμηρίωσέ μου τη 'λογική' σου, ότι όσο γρηγορότερα πηγαίνεις, και άρα όσο λιγότερη ώρα είσαι στο δρόμο, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις. Αν ίσχυε αυτό, οι αναβάτες μοτό ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, αφού ως γνωστόν πάνε γρηγορότερα απ` όλους! Αθήνα - Τρίπολη σε μισή ωρίτσα, έχω δει το βίντεο (του 0-300 νομίζω). Θεωρείς ότι κινδύνευαν λιγότερο; Και αν ΝΑΙ, γιατί;
Θέλει και τεκμηρίωση; αν δεν βγεις από το σπίτι θα τρακάρεις; αν είσαι 20 ώρες στο δρόμο δεν αυξάνονται οι πιθανότητες και οι κίνδυνοι από την κούραση; τόσο δύσκολο είναι;
Με την ίδια λογική, αν δεν γεννηθείς δεν κινδυνεύεις! Αν δεν σε βγάλει ποτέ η μάνα σου από το δωμάτιό σου δεν κινδυνεύεις! Αν δεν πάρεις ποτέ αυτοκίνητο δεν κινδυνεύεις! κ.ο.κ
ΥΓ: Άλλο παράδειγμα οι πεζοί. Έχουν τον απολύτως λιγότερο χρόνο στο δρόμο (τον διασχίζουν μόνο) ΑΡΑ (κατά τη λογική σου) θα έπρεπε να έχουν τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ατυχήματα. Συμβαίνει αυτό;
Φοβερό παράδειγμα, την εθνική πόσοι πεζοί τη διασχίζουν
Σε χάλασε αυτό; Πες μου τότε, 5 μέτρα διαχωριστικού οπουδήποτε στην Ε.Ο. πόσες πιθανότητες έχουν να 'πάθουν' ατύχημα; Όλη τους τη ζωή εκεί θα είναι!
Σχόλιο για τις μοτο δεν είδα...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Είδα και τη δική σου απάντηση Φυσικά και δεν αποφεύγω ν'απαντήσω, απλώς έθεσα το ερώτημα να δω 'αργούς' και γρήγορους.
ΑΧΑ! Άρα και ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ αντιτίθεσαι στη λογική σου! Θυμίζω: 'Όσο λιγότερη ώρα είμαστε στο δρόμο, τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε'.
Εκτός αν προτιμάς να βάζεις τον κίνδυνο στη ζωή σου...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομως, μελέτες δεκάδων ετών στην αυτοκινητοβιομηχανία κατέληξαν πως το δεύτερο είναι κοντύτερα στην πραγματικότητα και πως η χρήση του φλας (προειδοποίηση, φυσικά όχι υποχρέωση) μειώνει τα ατυχήματα. Εσύ φυσικά έχεις τη δική σου άποψη.Δεν διαφωνώ με την κεντρική ιδέα της μελέτης. Ολα τα χρόνια που οδηγώ όμως, έχω φτάσει στο συμπέρασμα πως είναι περισσότερες οι φορές που οι γύρω σου θα τρομάξουν ή θα σε κλείσουν επίτηδες, παρά πως θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπως πήγαιναν. Εννοείται πως αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο όταν οδηγάς σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από τους υπόλοιπους, αν και δεν λείπουν οι περιπτώσεις που ακόμα και σαν άνθρωπος να πηγαίνεις, όταν βγάλεις φλας οι γύρω σου να τρομάζουν ή να φρενάρουν/επιταχύνουν ώστε να σε κλείσουν.
Εγώ προσωπικά αυτά έχω δει στο δρόμο. Καλές και οι μελέτες, αλλά δεν θα σε σώσουν τη δύσκολη στιγμή, τουλάχιστον στην καθημερινή ελληνική πραγματικότητα. Αν κάποιος τρομάξει επειδή άναψες φλας και σκάσει πάνω σου, θα λες 'μα πως, οι μελέτες λένε άλλα!';
-
Σχόλιο για τις μοτο δεν είδα...Με το συμπάθειο, αλλά είναι τελειώς γελοία η σύγκριση.
Εκτός και αν δεν έχεις οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα, οπότε πάω πάσο.
-
Είδα και τη δική σου απάντηση Φυσικά και δεν αποφεύγω ν'απαντήσω, απλώς έθεσα το ερώτημα να δω 'αργούς' και γρήγορους.1:30 ώρα
ΑΧΑ! Άρα και ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ αντιτίθεσαι στη λογική σου! Θυμίζω: 'Όσο λιγότερη ώρα είμαστε στο δρόμο, τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε'.
Εκτός αν προτιμάς να βάζεις τον κίνδυνο στη ζωή σου...[/quote]
Βλέπεις που τα ισοπεδώνεις όλα; Η 1 ώρα είναι σχεδόν ανέφικτη -μέση ταχύτητα 170- για την πλειοψηφία των αυτοκινήτων, θα πρέπει να είσαι συνέχεια στο όριο -αυτοκινήτου και οδηγού- οπότε μπαίνουν και άλλοι παράγοντες μέσα.
Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να μην... φτάσεις ποτέ με το δίπλωμά σου
για τις μηχανές δεν έχω να σχολιάσω, δεν ξέρω να οδηγώ, απλώς τις προσέχω πολύ και τις αφήνω να με περνάν με 200-300 και ποτέ δεν με έχει 'τρομάξει' γιατί την έχω δει πάντα
Ανέφερα ότι ΔΕΝ ξέρω αν θα αποφύγω ή όχι τον παππού, ενώ εσύ είσαι σίγουρος ότι με τα 120 θα τον αποφύγεις, no prob.
Απορία γενική... όταν προσπερνάτε νταλίκα είτε σε κλειστό δρόμο, είτε στο αντίθετο ρεύμα, δεν επιταχύνετε καθόλου; δεν θέλετε να ξεμπερδεύετε μία ώρα νωρίτερα;
Προτιμάτε δηλαδή να προσπερνάτε μία νταλίκα που πηγαίνει με 80 στη μεσαία, σταθερά με 120 στην αριστερή;
-
Έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτό το thread...
Επαναλαμβάνω δυο παλιότερα 'ρητά' (c) TGD:-
Άμα κάνεις ΕΝΑ λάθος τη γλυτώνεις. Για να γίνει ένα ατύχημα χρειάζονται ΔΥΟ λάθη. Είτε από τον ίδιο, είτε από διαφορετικούς οδηγούς. Κι επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι θα κάνει ο άλλος, καλύτερα να μην κάνεις ΚΑΝΕΝΑ.
-
Στον δρόμο κινούμαστε με:
- ασφάλεια
- ευγένεια
- ταχύτητα
Για να ξηγούμαστε λοιπόν, σε σχέση με το thread, τα παραπάνω 3 ουσιαστικά είναι σε σειρά προτεραιότητας. Το να πηγαίνεις σφαίρα στην αριστερή στην ευθεία της Θήβας μπορεί να είναι και ασφαλές, αλλά είναι αγενές προς τους κακόμοιρους που έχουν κλειστεί πίσω από τα φορτηγά και προσπαθούν να βγουν.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εκτός αν προτιμάς να βάζεις τον κίνδυνο στη ζωή σου...
Βλέπεις που τα ισοπεδώνεις όλα; Η 1 ώρα είναι σχεδόν ανέφικτη -μέση ταχύτητα 170- για την πλειοψηφία των αυτοκινήτων, θα πρέπει να είσαι συνέχεια στο όριο -αυτοκινήτου και οδηγού- οπότε μπαίνουν και άλλοι παράγοντες μέσα.
Φυσικά υπάρχει και η πιθανότητα να μην... φτάσεις ποτέ με το δίπλωμά σου
για τις μηχανές δεν έχω να σχολιάσω, δεν ξέρω να οδηγώ, απλώς τις προσέχω πολύ και τις αφήνω να με περνάν με 200-300 και ποτέ δεν με έχει 'τρομάξει' γιατί την έχω δει πάντα
Ανέφερα ότι ΔΕΝ ξέρω αν θα αποφύγω ή όχι τον παππού, ενώ εσύ είσαι σίγουρος ότι με τα 120 θα τον αποφύγεις, no prob.
**Απορία γενική... όταν προσπερνάτε νταλίκα είτε σε κλειστό δρόμο, είτε στο αντίθετο ρεύμα, δεν επιταχύνετε καθόλου; δεν θέλετε να ξεμπερδεύετε μία ώρα νωρίτερα; **
Προτιμάτε δηλαδή να προσπερνάτε μία νταλίκα που πηγαίνει με 80 στη μεσαία, σταθερά με 120 στην αριστερή;
Δεν ισοπεδώνω τίποτα. Και η 1 ώρα σαφώς και ΔΕΝ είναι ανέφικτη, μπορείς (εσύ με το αυτοκίνητό σου) να πηγαίνεις από 240 έως 100. Τα 170 δεν είναι όμως σαφώς πιο κοντά στα όρια του αυτοκινήτου σου από μια χαμηλότερη ταχύτητα; Με τα 170 δεν μπαίνουν σαφώς περισσότεροι παράγοντες μέσα; Άρα, στην οδήγηση που πρεσβεύεις, μπορείς να ισχυριστείς ότι βρίσκεις περισσότερη ασφάλεια;
Επίσης, δεν είπα ότι με τα 120 θα τον αποφύγεις τον παππού. Είπα ότι με τα 120 έχεις σαφώς περισσότερες πιθανότητες να τον αποφύγεις είτε φρενάροντας, είτε κάνοντας ελιγμό, ο οποίος με τα 120 είναι σαφώς ευκολότερος και ασφαλέστερος απ`ότι με τα 200.
Μετά κάνεις το λάθος να θεωρείς ίδιο το προσπέρασμα στον ανοιχτό και στον κλειστό δρόμο. Ναι, στον ανοιχτό κοιτάς να ξεμπερδέψεις, παίρνεις φόρα και περνάς όσο πιο γρήγορα μπορείς (και ας φωνάζει το ήμισυ 'χρειάζεται να προσπερνάς ΤΟΣΟ γρήγορα;;' ). Στον κλειστό δρόμο, ποιός σε βιάζει;; Όπως μας έχει αναλύσει ο kacey, αν εγώ έχω ξεκινήσει την προσπέρασή μου με ασφάλεια και για τους δυό μας, μπορώ να προσπεράσω με όποιο ρυθμό μου αρέσει! Συμφωνώ, δεν θα την κάνω με +0.3χαω, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να πάω από τα 100 στα 160 για να προσπεράσω μια νταλίκα από την αριστερή λωρίδα!
-
Δεν ισοπεδώνω τίποτα. Και η 1 ώρα σαφώς και ΔΕΝ είναι ανέφικτη, μπορείς (εσύ με το αυτοκίνητό σου) να πηγαίνεις από 240 έως 100. Τα 170 δεν είναι όμως σαφώς πιο κοντά στα όρια του αυτοκινήτου σου από μια χαμηλότερη ταχύτητα; Με τα 170 δεν μπαίνουν σαφώς περισσότεροι παράγοντες μέσα; Άρα, στην οδήγηση που πρεσβεύεις, μπορείς να ισχυριστείς ότι βρίσκεις περισσότερη ασφάλεια;
Στη 1:30 ώρα, δεν πάω με ρυθμούς ειδικής ή πίστας σε δημόσιο δρόμο. Έχεις εικόνα για τι δρόμο μιλάμε;
Επίσης, δεν είπα ότι με τα 120 θα τον αποφύγεις τον παππού. Είπα ότι με τα 120 έχεις σαφώς περισσότερες πιθανότητες να τον αποφύγεις είτε φρενάροντας, είτε κάνοντας ελιγμό, ο οποίος με τα 120 είναι σαφώς ευκολότερος και ασφαλέστερος απ`ότι με τα 200.
Πόσες; πόσο περισσότερο; Αν σου βγει στο 1 μέτρο δεν παίζει φρένο, τροπέτο παίζει. Σου έχω γράψει τόσες φορές ότι με 200 δεν θα είχε καταλάβει τι είχε συμβεί γιατί θα είχες ξεφύγει σε λιγότερο από 1/10 (κάτι που δεν ισχύει στα 120)
Μετά κάνεις το λάθος να θεωρείς ίδιο το προσπέρασμα στον ανοιχτό και στον κλειστό δρόμο. Ναι, στον ανοιχτό κοιτάς να ξεμπερδέψεις, παίρνεις φόρα και περνάς όσο πιο γρήγορα μπορείς (και ας φωνάζει το ήμισυ 'χρειάζεται να προσπερνάς ΤΟΣΟ γρήγορα;;' ). Στον κλειστό δρόμο, ποιός σε βιάζει;; Όπως μας έχει αναλύσει ο kacey, αν εγώ έχω ξεκινήσει την προσπέρασή μου με ασφάλεια και για τους δυό μας, μπορώ να προσπεράσω με όποιο ρυθμό μου αρέσει! Συμφωνώ, δεν θα την κάνω με +0.3χαω, αλλά δεν υπάρχει και λόγος να πάω από τα 100 στα 160 για να προσπεράσω μια νταλίκα από την αριστερή λωρίδα!
α καλά, καμία επαφή. Δηλαδή επειδή έχω διάζωμα θα περνάω με σταθερή ταχύτητα νταλίκα 18 μέτρων;;;
-
Δεν θέλω να καθυστερήσω κάποιον που έρχεται πίσω με πολλά
-
κι αν σκάσει λάστιχο στην νταλίκα; δεν υπάρχει πιθανότητα; τις πιθανότητες δεν συζητάμε; έχεις δει τι γίνεται όταν σκάει λάστιχο σε φορτηγό
-
κι αν κάνει ελιγμό η νταλίκα γιατί κάποιος της μπήκε μπροστά κι επειδή είμαι σε νεκρή γωνία και δεν με βλέπει ο οδηγός;
Δεν υπάρχει λόγος ;;;;;; καλά, αν δεν τον βλέπεις δεν πειράζει, συνέχισε να οδηγείς με αυτόν τον τρόπο κι άσε τους δολοφόνους να τις περνάνε αέρα, αλήτες παιδί μου, θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Φίλε angel, συνεχίζω την κολοκυθιά για ένα ακόμα post.
Εγώ όμως έχω πρόβλημα όταν περνάει κάποιος δίπλα μου με +80 και +100. Κι αυτό γιατί ξέρω ότι μεγάλο ποσοστό των γρήγορων δεν ξέρουν να χειριστούν το αυτοκίνητό τους και θέτουν και έμενα σε κίνδυνο. Ίσως εσύ, ο kacey, ο lkar, ο nasos και οι άλλοι forumίτες να ξέρουν να το χειριστούν, αλλά δεν μπορώ να αρκεστώ μόνο στη γνώμη τους για να νομιμοποιήσω με τη γνώμη μου μια παρανομία που κάνουν. Ειδικά όταν αυτή γίνεται για την πλάκα της στιγμής, την αδρεναλίνη ή οποιονδήποτε άλλο λόγο που δεν δικαιολογεί αυτό το ρίσκο εκ μέρους μου. Εσείς πάρτε όποιο ρίσκο θέλετε, εγώ δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο για να τρέχετε εσείς.
και τι μπορεις να κανεις γιαυτο? Θα απαγορευσεις στους αλλους να σε προσπερανανε γρηγορα?
Τι αυτοκίνητο έχεις και πηγαίνεις με 180;
Τα λάστιχα τι δείκτη ταχύτητας έχουν, τι πέλμα απομένει και πόσα καλοκαίρια έχουν δει;
Η ανάρτησή σου είναι ευθυγραμμισμένη;
Τα αμορτισέρ σου θα κρατήσουν το αμάξωμα από το να πλέει με 180 στην ΕΟ;Ο οδηγός του (εσύ δηλαδή) βρίσκεται πάντα σε άριστη φυσική και πνευματική κατάσταση;
Δεν έχεις οδηγήσει ποτέ πιασμένος; Κουρασμένος; Νευριασμένος;Μπορώ να αραδιάσω κι άλλα... Όλα αυτά είναι προϋποθέσεις για να πηγαίνεις τόσο πιο πάνω από τους άλλους.
τα ιδια μπορει να ρωτησει και καποιος 'γρηγορος' για οποιονδηποτε πηγαινει στη μεσαια με 120.
Απαγορεύεται στους άλλους να πηγαίνουν με 200 άσχετα αν με προσπερνάνε ή όχι. Θες να μάθεις πόσο πολύ απαγορεύεται;
ΤΑΧΥΤΗΤΑ πάνω από 60 km/h υπέρβαση του όριου
Πλημέλλημα
9 πόντους στο Point system
επί τόπου Στοιχεία κυκλοφορίας οχήματος + Αδεια οδήγησηςΌσο για τις προδιαγραφές και την κατάσταση του οχήματος μου, είναι όπως πρέπει να είναι. Μήπως με 200 η όποια αστοχία έχει πολύ πιο δυσμενή αποτελέσματα απ'ότι με 120;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ελπίζω να μη σου τύχει ποτέ να έχεις κάποιον με αλλεργία στο αμάξι και να πρέπει να πας σε νοσοκομείο γιατί θα σου πεθάνει στο αμάξι...Και κάθε μέρα προπονείσαι για έκτακτα περιστατικά, δηλαδή.
Μην ανησυχείς, και αν έχω κάποιον με αλλεργία στο αμάξι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρώτα θα κοιτάξω να φτάσω. -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Μην ανησυχείς, και αν έχω κάποιον με αλλεργία στο αμάξι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρώτα θα κοιτάξω να φτάσω.Τι σε κάνει να πιστεύεις πως 'εσύ' θα κοιτάξεις να φτάσεις και 'εμάς' δεν θα μας ενδιαφέρει αν φτάσουμε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Καλά, συνέχιζε να 'φοβάσαι' τις ΕΟ και να προτιμάς να οδηγείς εντός πόλεων. Άσε τους 'αλήτες' στις εθνικές!Ποτέ δεν είπα ότι φοβάμαι τις εθνικές. Είπα απλώς την πεποίθηση μου ότι αυτοί που περνάνε αέρα δίπλα μου με +80 και +100 δεν έχουν αίσθηση κινδύνου και κοινή λογική. Και, ναι, είναι επικίνδυνοι. Όχι αλήτες/κοντράκηδες αλλά σίγουρα (για μένα επικίνδυνοι). Εκτός από ένα μικρό ποσοστό που όντως μπορεί να χειριστεί το αυτοκίνητο σε κάποια έκτακτη κατάσταση που θα προκύψει με αυτή την ταχύτητα.
Αν όντως ανήκεις σ'αυτό το ποσοστό, μπράβο σου. Αν όμως νομίζεις ότι ανήκεις και δεν ανήκεις... We've got a problem...Αλλά ακόμα και να κάνω λάθος, δεν έχει σημασία γιατί το παρακάτω σημείο είναι το σημαντικό.
Ακόμα και αν οι ΕΟ είναι ασφαλέστερες από τις πόλεις με κάθε τύπου μέτρηση (αυτοκινητοώρες/αυτοκινητοχιλιόμετρα/λίτρα βενζίνης/τυρόπιτες) τι σημασία έχει; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι για μένα ο κινούμενος με 200 είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους! Δεν ξεκίνησα να μιλάω για τις πόλεις, και δεν θα συνεχίσω. Είναι και off-topic και άσχετο με τη συζήτηση περί 200αρισμάτων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο! Αν θες ανοίγουμε ένα thread να πούμε για τις αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων στις πόλεις.Πως είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και για τους άλλους κάποιος (ποιος άραγε) που πάει με 200; Για μένα είσαι εσύ επικίνδυνος που πας με 80, όπως επίσης και ο παππούς με 60, ΑΣΧΕΤΩΣ της δικής μου ταχύτητας.
Δηλαδή έτσι απλά έγινα επικίνδυνος επειδή κινούμαι στη μεσαία με 80!
Και δήλωσα πολλές φορές ότι κινούμαι με 120-130, δεν θα σου πεταχτώ και δεν θα κατασκηνώσω αριστερά. Μήπως δεν διαβάζεις τα Post μου, ή απλά πρέπει να δεχτώ την δογματική αντίληψη ότι όποιος κινείται στο δρόμο σου είναι πιθανό εμπόδιο άρα και επικίνδυνος, παρά το γεγονός ότι κινείσαι με ταχύτητες που είναι άκρως παράνομες;Για να το ξανασκεφτώ: Υπάρχουν δύο άτομα. Ο ένας κινείται αριστερά με 200 και είναι καραπαράνομος. Ο άλλος κινείται ήσυχα στη μεσαία χωρίς να πετάγεται, χωρίς να κόβει κανέναν. Ποιός ενοχλεί ποιόν;
Οκ, δεκτό ότι δεν θέλεις να απαντήσεις.
Αν πεις ότι δεν αυξάνεις τον κίνδυνο κινούμενος με 200, δεν θα πείσεις κανέναν.
Αν πεις ότι τον αυξάνεις, καταρρίπτεις τα επιχειρήματά σου.Περιμένω ακόμα μια μελέτη που να λέει ότι 'όσο πιο γρήγορα κινείσαι, τόσο πιο ασφαλής είσαι'. Πούντη;
Δεν μπορώ να απαντήσω. Θέλει πολύ σοφία να καταλάβεις ότι όσο πιο πολύ κυκλοφορείς, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις για τρακάρισμα; έχεις δει πως βγάζουν τα ασφάλιστρα οι Άγγλοι;
Αν κινούμαι με 200 μπορεί να αυξάνονται (πόσο;; είναι μετρήσιμο; 1%; 10% 50;) οι πιθανότητες να τρακάρω, αλλά μήπως μειώνονται (πόσο επίσηες;;; ) επειδή θα καλύψω σε μικρότερο χρόνο τη διαδρμή;
Μπορείς να μου πεις πόσο αυξάνονται οι πιθανότητες; πολύ; λίγο;
Διάβασε σε παρακαλώ αυτό http://www.abd.org.uk/speed_limits_85th.htm
Μια εικονίτσα που μετράει όσο χίλιες λέξεις, από το παραπάνω κείμενο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στη 1:30 ώρα, δεν πάω με ρυθμούς ειδικής ή πίστας σε δημόσιο δρόμο. Έχεις εικόνα για τι δρόμο μιλάμε;
Μα, εσύ δεν είπες ότι όσο γρηγορότερα πηγαίνουμε, τόσο λιγότερο κινδυνεύουμε;; Τώρα, αν για σένα η 1:30 ώρα είναι 'σε ρυθμούς ειδικής ή πίστας' μάλλον είσαι 'αργός' και 'επικίνδυνος' (ΠΑΝΤΑ με τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ λεγόμενα)!
Πόσες; πόσο περισσότερο; Αν σου βγει στο 1 μέτρο δεν παίζει φρένο, τροπέτο παίζει. Σου έχω γράψει τόσες φορές ότι με 200 δεν θα είχε καταλάβει τι είχε συμβεί γιατί θα είχες ξεφύγει σε λιγότερο από 1/10 (κάτι που δεν ισχύει στα 120)
Λογαριάζεις ότι θα σου βγει στο ίδιο σημείο με μένα! Το αποτέλεσμα θα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αν σου βγει εσένα στα 2 ή 3 μέτρα! ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! Έχεις τις ΙΔΙΕΣ πιθανότητες να σου συμβεί. Αυτό που υποστηρίζω εγώ είναι ότι με τα 120 έχω σαφώς περισσότερες πιθανότητες ασφαλούς αντίδρασης αν κάτι τέτοιο συμβεί.
α καλά, καμία επαφή. Δηλαδή επειδή έχω διάζωμα θα περνάω με σταθερή ταχύτητα νταλίκα 18 μέτρων;;;
Ναι, γιατί όχι;; Εξήγησέ μας το
- Δεν θέλω να καθυστερήσω κάποιον που έρχεται πίσω με πολλά
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, έχω βγει με ασφάλεια, όταν ήταν σε μεγάλη απόσταση, έχει κόψει με ασφάλεια, ΑΡΑ έχω προτεραιότητα και κάνω την προσπέραση ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ!
- κι αν σκάσει λάστιχο στην νταλίκα; δεν υπάρχει πιθανότητα; τις πιθανότητες δεν συζητάμε; έχεις δει τι γίνεται όταν σκάει λάστιχο σε φορτηγό
Κι
αν πάθω εγκεφαλικό; Τόσοι και τόσοι παθαίνουν! Είναι πιθανό! Κι
αν ο νταλικιέρης πετάξει τον φραππέ του στο παρμπρίζ μου; Και αυτό είναι πιθανό! ΟΛΑ είναι πιθανά - αυτό λέω τόσες σελίδες άλλωστε! Το θέμα είναι να ζυγίζεις τις διάφορες πιθανότητες και να διαλέγεις να κάνεις το πιο ασφαλές. Ναι, υπάρχει ΜΙΑ πιθανότητα να σκάσει κάποιο λάστιχο της νταλίκας, τι θα κάνω, θα προσπερνώ ΚΑΘΕ νταλίκα 'τέζα' για να μη μου τύχει;!!- κι αν κάνει ελιγμό η νταλίκα γιατί κάποιος της μπήκε μπροστά κι επειδή είμαι σε νεκρή γωνία και δεν με βλέπει ο οδηγός;
Τότε, όπως λέει και ο kacey, shit happens! Το οποίο όμως έχει τις ΙΔΙΕΣ πιθανότητες να σου τύχει αν πηγαίνεις με 200! Αρκεί να σε πετύχει 2,3,4 μέτρα πιο πίσω από μένα. Και που ξέρεις, αν πηγαίνεις με (τα χιλιοειπωμένα) 120, ΜΠΟΡΕΙ και να μπορέσεις φρενάροντας να ξεφύγεις από κάτι τέτοιο.
Δεν υπάρχει λόγος ;;;;;; καλά, αν δεν τον βλέπεις δεν πειράζει, συνέχισε να οδηγείς με αυτόν τον τρόπο κι άσε τους δολοφόνους να τις περνάνε αέρα, αλήτες παιδί μου, θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους
lkar, συνεχίζεις να καταφεύγεις σε τακτικές πόλωσης και υπερβολής. Πότε σε είπα εγώ 'αλήτη' και 'δολοφόνο';;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Μην ανησυχείς, και αν έχω κάποιον με αλλεργία στο αμάξι θα κάνω ότι μπορώ για να φτάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά πρώτα θα κοιτάξω να φτάσω.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως 'εσύ' θα κοιτάξεις να φτάσεις και 'εμάς' δεν θα μας ενδιαφέρει αν φτάσουμε;
Τα λεγόμενά 'σας'!
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς