Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή είναι ΟΚ να περνάς δίπλα από τον άλλο με +100 αλλά δεν είναι ΟΚ να περνάς από τον άλλο με +100 όταν από την άλλη μεριά τον περνάει και κάποιος άλλος με +100
Ναι, γιατί σου φαίνεται τόσο κουφό; Είναι η 'πισινή' όπως αναφέρεις κι εσύ παρακάτω! Αλλωστε και η ίδια η οδηγός του Corsa σου είπε πως τρόμαξε λόγω του Civic.
Δηλαδή πιστεύεις πως σε όλες τις περιπτώσεις που είσαι αριστερά με 200 και στη μεσαία είναι κάποιος με 120 μπορείς να ψυχολογήσεις τον άλλο και να ξέρεις με 100% ακρίβεια τι θα κάνει...
Οταν πιστεύω ότι δεν μπορώ, ότι έχω αμφιβολία, τότε κόβω. Χθες το βράδυ έγινε πάλι 3-4 φορές που κατέβαινα τον Κηφισό κατά τις 00:00, όπου αφού είχα μασήσει μερικά φύλλα δάφνης (γιατί μόνο αυτό πιστεύουν ορισμένοι πως μπορεί να συμβεί), κατάφερα και πρόβλεψα τι θα γινόταν και σε άλλες περιπτώσεις έκοψα, σε άλλες επιτάχυνα και σε άλλες άναψα μόνο φώτα.
Και εγώ το προσπαθώ αυτό και είμαι νομίζω αρκετά καλός. Η διαφορά μας είναι πως δε στηρίζω τη σωματική ακεραιότητα όλων των εμπλεκόμενων στην ικανότητά μου αυτή αλλά προσπαθώ να κρατάω μια πισινή. Γιαυτό (μια και το αυτοκίνητό μου μου το επιτρέπει αυτό, κόβω λιγάκι, τον περνάω με 150 και επιταχύνω μετά. Και μόλις αυτό αρχίσει να γίνεται συχνό (δηλ. ο δρόμος έχει περισσότερη κίνηση απ΄ ό,τι αντέχει το δικό μου 200+) τότε τέλος ο χαβαλές, safe mode permanently on.
Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε κάτι εδώ, σε γενικές γραμμές, αλλά...
Και, όπως έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα συνονόματε, διαφωνώ με τη λογική 'εγώ στο δρόμο κάνω το ΧΑΒΑΛΕ μου, NO MATTER WHAT'.
...από που συμπέρανες το 'NO MATTER WHAT'; Οταν λέω 'χαβαλές', ο χαβαλές αυτός εννοείται πως συμπεριλαμβάνει και το θέμα να διατηρήσουμε όλοι τη ζωή μας και τις λαμαρίνες μας ακέραια. Δεν ήξερα πως έπρεπε να διευκρινήσω ΚΑΙ αυτό!
(πχ. συνεχείς αλλαγείς λωρίδων χωρίς φλας μην τυχόν και πάρει κάποιος παπάρας είδηση τι κάνουμε και μας κόψει το 'ρυθμό' )
Εκτός από το να μας κόψει, το πιο σημαντικό είναι να μας θέσει σε κίνδυνο και να μας βγάλει εκτός χμμμ... 'πρόβλεψης'. Γιατί οι πιθανότητες να σε κόψει κάποιος όταν σε δει ν'αλλάζεις λωρίδες με φλας είναι πολλές, όπως επίσης και το να 'τρομάξει' ώστε να κάνει κάτι αψυχολόγητο. Προτιμώ λοιπόν σ'αυτές τις περιπτώσεις, συχνές αλλαγές λωρίδας, οι μπροστινοί να μην έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα (όσο γίνεται) ώστε να συνεχίσουν να οδηγούν με τον ίδιο τρόπο που οδηγούσαν όταν σκεφτόμουν τις κινήσεις μου.