-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι και όλα τα περιοδικά αυτοκινήτου στις δοκιμές που κάνουν, εκθέτουν ανυποψίαστους συνοδοιπόρους τους σε κίνδυνο! Και μετά μας μιλούν για ασφαλή οδήγηση...
Δεν θέλει και πολύ σκέψη για να καταλάβετε που γίνονται οι μετρήσεις για επιταχύνσεις (και ρεπρίζ) εως τα 160km/h ή η μέτρηση της τελικής ταχύτητας. Και σίγουρα αυτό ΔΕΝ πραγματοποιείται σε καμία πίστα (τουλάχιστον όχι στη χώρα μας)...!
Μήπως εκεί ισχύουν άλλες παράμετροι? Μήπως εκεί έχουν το μοναδικό χάρισμα των 'ειδικών' ικανοτήτων για να αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες και να ελέγχουν το αυτοκίνητο? Ή μήπως για να γίνουν οι δοκιμές αποκλείονται δρόμοι από την κυκλοφορία ανυποψίαστων οδηγών?
Σε αυτό το ερώτημα τι πειστική απάντηση έχετε να δώσετε?
Ξέρεις που γινόντουσαν πριν οι μετρήσεις και που γίνονται τώρα; έχεις άποψη;
Γιατι δεν μας λες απευθείας να τελειώνουμε?Το παίζεις Χίτσκοκ?!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Προσπέρασμα και ταχύτηταΗ αριστερή λωρίδα είναι για προσπέρασμα μόνο και όχι για κατασκήνωση. Προσωπικά όταν δεν προσπερνάω συνεχώς είμαι στην μεσαία-δεξια(3/2λωρίδες αντίστοιχα) εκτός και αν το οδόστρωμα εκεί είναι κακό.
Όταν είμαστε στην αριστερή Έχουμε προτεραιότητα . Δεν είμαστε όμως άρχοντες του δρόμου. Και τι εννοώ. Είτε πηγαίνω με 120 είτε με 220 στην αριστερή απαιτώ να μην μου πεταχτείς όποτε εσύ γουστάρεις αλλά αφού εγώ σε προσπαράσω ή αν σε αφήσω φρενάροντας. Από την άλλη όμως **δεν μπορώ να καταχράζομαι το δρόμο και να σε κάνω να πλακωθείς στα φρένα και να είσαι πίσω από φορτηγό επειδή εγώ τρέχω.
**Όταν είσαι στην αριστερή έχεις προτεραιότητα μόνο αν είσαι πολύ κοντά στα αυτοκίνητα που θέλεις να προσπεράσεις (έχεις ήδη αρχίσει τη προσπέρασή σου), αλλιώς έχει προτεραιότητα ο αργός που βγαίνει για προσπέραση. Φυσικά υπάρχουν σ' αυτό το θέμα και άλλες ερμηνείες του ΚΟΚ αλλά μπορείς να ρωτήσεις και στη τροχαία.
Παράδειγμα: είσαι 200-300 μέτρα πίσω από δύο νταλίκες σε δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας (σε σημείο που επιτρέπεται στα φορτηγά η προσπέραση) και η μία που κινείται με 80 δίνει φλας και βγαίνει να προσπεράσει την άλλη που κινείται με 79. Όση ώρα προσπερνάει είσαι υποχρεωμένος να κάθεσαι πίσω και να περιμένεις. Η νταλίκα έχει προτεραιότητα γιατί άρχισε τη προσπέρασή της πριν φτάσεις εσύ και εσύ ήσουν αρκετά μακριά ώστε να επιβραδύνεις με ασφάλεια. Μόλις τελειώσει τη προσπέραση η νταλίκα είναι υποχρεωμένη από τον ΚΟΚ να μπει δεξιά και να σε αφήσει να περάσεις.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στο τέλος θα συμφωνήσω με τον Babbisπλάκα πλάκα όπως έχω πει και στο παρελθόν σέβομαι τις γνώσεις σου στο αυτοκίνητο και συνήθως συμφωνώ με σένα .
Αν όμως το θέμα έχει Alfa Romeo τότε
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
βλέπεις και τη φωτο με το αγγελούδι που έχει βάλει ως avatar, και μετά το φαντάζεσαι μέσα σ'ένα αυτοκίνητο που πηγαίνει μαλιοκούβαρα μόνο και μόνο για το 'χαβαλέ'.
Το αγγελούδι φίλε μου, είναι ανηψάκι μου (από την αδερφή μου) και δεν το έχω βάλει ΠΟΤΕ στο αυτοκίνητο. Τον χαβαλέ μου τον κάνω μόνος μου...
Και αυτά μου τα λες για να καταλάβω ΤΙ ακριβώς; Γιατί δεν το έχεις βάλει 'ΠΟΤΕ' στο αυτοκίνητο; Αφού δεν οδηγείς επικύνδυνα και τα έχεις όλα πάντα υπό πλήρη έλεγχο...
Υ.Γ.
Καλά θα κάνεις το 'χαβαλέ' σου να τον κάνεις όταν είσαι 'μόνος σου' KAI στο δρόμο, όχι μόνο μέσα στο αμάξι σου. ΜΙΑ φορά ΑΡΚΕΙ να σου τύχει ο παπάρας που έτυχε στο nass, η ο άλλος που έτυχε στον kacey και τα είδαν όλα... -
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Πολύ καλή τοποθέτηση, εμένα προσωπικά με καλύπτει σχεδόν πλήρως...Αυτό που εγώ κάνω είναι να βλέπω την διαφορά ταχύτητας του μπροστινού(δεξιά λωρίδα) από τον πιο μπροστά του, και αφού εκτιμήσω την απόσταση τους σε σχέση με την δικιά μας τότε αποφασίζω αν θα τον περάσω ή αν θα φρενάρω και θα τον αφήσω να περάσει αυτός πρώτος. Σχεδον πάντα κόβω(τόσο ώστε να μπορώ να αντιδράσω) όταν βλέπω αυτοκίνητα στην δεξιά λωρίδα για να αποφύγω περιστατικά σαν του nass. Αν σιγουρευτώ ότι δεν θα κάνει κάτι αιφνιδιαστικό τότε επιταγχύνω και τον περνάω όσο πιο γρήγορα μπορώ.
Αφού διάβασες όλες τις σελίδες, πιστεύω να κατάλαβες πως για ορισμένους δεν υπάρχει αυτός ο τρόπος σκέψης και ότι αν κάνεις κάτι τέτοιο απλά είσαι 'μάντης'.
Ρε συ, δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ναι, πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Αλλά δεν έχεις το αλάθητο, μπορείς να κάνεις και λάθος, και αυτή η λάθος εκτίμηση των προθέσεων του άλλου να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Για ποιό λόγο να το αφήσεις να συμβεί αυτό, τη στιγμή που έχεις επιλογή να έχεις και 'Plan B' ?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Γιατι δεν μας λες απευθείας να τελειώνουμε?Το παίζεις Χίτσκοκ?!
Ναι
Στην ευθεία της Θήβας και ναι έχω κάνει -ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- μετρήσεις. Έχουν γίνει και εκεί διάφορα -σοβαρά και μη- αλλά σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν μετρηθεί από όλα τα περιοδικά, λεπτομέρειες
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Παράδειγμα: είσαι 200-300 μέτρα πίσω από δύο νταλίκες σε δρόμο με 2 λωρίδες κυκλοφορίας (σε σημείο που επιτρέπεται στα φορτηγά η προσπέραση) και η μία που κινείται με 80 δίνει φλας και βγαίνει να προσπεράσει την άλλη που κινείται με 79. Όση ώρα προσπερνάει είσαι υποχρεωμένος να κάθεσαι πίσω και να περιμένεις. Η νταλίκα έχει προτεραιότητα γιατί άρχισε τη προσπέρασή της πριν φτάσεις εσύ και εσύ ήσουν αρκετά μακριά ώστε να επιβραδύνεις με ασφάλεια. Μόλις τελειώσει τη προσπέραση η νταλίκα είναι υποχρεωμένη από τον ΚΟΚ να μπει δεξιά και να σε αφήσει να περάσεις.
Έχει κανείς αντίρρηση επάνω σε αυτό;
-
Προς Babbis:
-
Συμφωνώ για τις γενικεύσεις, είναι λάθος.
-
'Πότε πρέπει να τρέχουμε': Διαφωνώ, κατ
εμέ, ΠΟΤΕ! Και οι 4 συνθήκες που παράθεσες είναι **υποκειμενικές** (ακόμα και το 'Ο δρόμος δεν έχει κίνηση, δεν έχει νερά, έχει ορατότητα κλπ') και είναι στην ευχέρεια του καθενός ΠΩΣ θα κρίνει ότι πληρούνται. Έχω κι
εγώ τρέξει και δεν μπορώ να επιβάλω σε κανέναν να μη τρέχει, εξ`άλλου είναι επιλογή του. ΟΜΩΣ, άλλο αυτό και ΕΝΤΕΛΩΣ άλλο να λέμε κουβέντες του στυλ 'το ελέγχω', 'προβλέπω τα πάντα', 'βλέπω μακριά εγώ', 'έχω αμάξι' κλπ. -
'Ικανότητες αυτοκινήτων': Επίσης διαφωνώ! Όλα είναι καλά όσο.. όλα είναι καλά, έτσι; Τι γίνεται όταν κάτι στραβώσει;; Όταν το καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο σκάσει σε 'ανωμαλία' των ιδανικών δρόμων μας και χάσει ελάχιστα την ευθυγράμισή του; Ξέρεις πώς θα συμπεριφερθεί στην επόμενη επείγουσα τιμονιά σου; Το πεζοδρόμιο που καβάλησες με λίγη φόρα προχτές ΞΕΡΕΙΣ ότι δεν θα έχει κάποια επίπτωση; ΠΟΤΕ δεν εμπιστευόμαστε ΤΥΦΛΑ τις μηχανές..
-
'Εκτίμηση ικανοτήτων': Εδώ ξεκινάει ο τζερτζελές... Βγαίνει λοιπόν ο Χ και λέει: 'Για τους Α, Β, Γ και Δ λόγους, ΚΡΙΝΩ ότι είμαι ικανός να πηγαίνω διαρκώς τέζες'. Όπως καταλαβαίνεις, οι ικανότητες οδήγησης ΔΕΝ είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να κρίνει ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ! Αυτός είναι και ένας από τους λόγους ύπαρξης του ΚΟΚ και των απαγορεύσεών του. Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτό που λες για το 'όλο και πιο γρήγορα'. Λες ότι θες να πηγαίνεις με ασφάλεια, αλλά πηγαίνοντας 'όλο και πιο γρήγορα'. 2 τινά: α. Πηγαίνεις γενικά αργά! (δεν νομίζω) ή β. φροντίζεις γενικά να το πατάς, οπότε δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι σε νοιάζει πρωτίστως η ασφάλεια!
-
'Προσπέρασμα και ταχύτητα': Γενικά συμφωνώ, ΑΛΛΑ είναι λίγο σπαστικό έως αδύνατο να είσαι συνέχεια 200 --> 130 --> 200, άρα απλώς φτάνεις τα 200 και τα κρατάς, οπότε και καταλήγουμε στην κατάσταση που συζητάμε εδώ και Χ σελίδες! Οπότε και πάνε περίπατο και τα περί ασφαλούς προσέγγισης του αργού προπορευόμενου.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Στην ευθεία της Θήβας και ναι έχω κάνει -ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- μετρήσεις. Έχουν γίνει και εκεί διάφορα -σοβαρά και μη- αλλά σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν μετρηθεί από όλα τα περιοδικά, λεπτομέρειεςΈχει έρθει ποτέ η τροχαία να διώξει ανθρώπους που κάνουν μετρήσεις;
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
2. 'Πότε πρέπει να τρέχουμε': Διαφωνώ, κατ`εμέ, ΠΟΤΕ!Αν ο δρόμος είναι άδειος ή κόβεις όταν συναντάς αυτοκίνητα, γιατί να μη τρέχεις;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Προσπέρασμα και ταχύτητα
Η αριστερή λωρίδα είναι για προσπέρασμα μόνο και όχι για κατασκήνωση. Προσωπικά όταν δεν προσπερνάω συνεχώς είμαι στην μεσαία-δεξια(3/2λωρίδες αντίστοιχα) εκτός και αν το οδόστρωμα εκεί είναι κακό.
Όταν είμαστε στην αριστερή Έχουμε προτεραιότητα . Δεν είμαστε όμως άρχοντες του δρόμου. Και τι εννοώ. Είτε πηγαίνω με 120 είτε με 220 στην αριστερή απαιτώ να μην μου πεταχτείς όποτε εσύ γουστάρεις αλλά αφού εγώ σε προσπαράσω ή αν σε αφήσω φρενάροντας. Από την άλλη όμως **δεν μπορώ να καταχράζομαι το δρόμο και να σε κάνω να πλακωθείς στα φρένα και να είσαι πίσω από φορτηγό επειδή εγώ τρέχω.
**Όταν είσαι στην αριστερή έχεις προτεραιότητα μόνο αν είσαι πολύ κοντά στα αυτοκίνητα που θέλεις να προσπεράσεις (έχεις ήδη αρχίσει τη προσπέρασή σου), αλλιώς έχει προτεραιότητα ο αργός που βγαίνει για προσπέραση. Φυσικά υπάρχουν σ' αυτό το θέμα και άλλες ερμηνείες του ΚΟΚ αλλά μπορείς να ρωτήσεις και στη τροχαία.
Το θεμα δεν είναι ο ΚΟΚ και οι ερμηνείες του. Είναι θέμα φυσικής, αντίληψης, κοινής λογικής, ευγένειας και αγένειας.
Στους δρόμους η απόσταση εκφράζει το πόσο ασφαλές είναι να μπούμε στην τροχιά ενός αυτοκινήτου. Αν όμως στην εξίσωση δεν βάλουμε την ταχύτητα οδηγούμαστε σε λάθος συμπέρασμα.
ΠΧ.
μόλις έχεις παρκάρει και θέλεις να ανοίξεις την πόρτα σου για να βγεις. Κοιτάς πίσω και βλέπεις ένα αμάξι στα 50 μέτρα. Τι κάνεις? Βγαίνεις .Η απάντηση είναι 'εξαρτάται' από την ταχύτητα. Αν το αμάξι κινείται με 50χαω = 13,88μ/δευτ θέλει 7,2 δευτ να σε φτάσει. Χρόνος υπερ-αρκετός για να βγεις.
Αν κινείται με 100χαω θέλει 3,5 δευτ να σε φτάσει άρα χρόνος οριακός!!!
Το ίδιο ισχύει και στον αυτοκινητόδρομο.
Μπορεί ο ΚΟΚ να λέει ότι στα 200μ δεν έχει προταιρεότητα ο πίσω(δεν ξέρω λέω). Όμως τι εκφράζουν τα 200μ εκεί ? Η ικανότητα 'αντίληψης' της ταχύτητας ενός οχήματος που έρχεται πίσω μας ή εμπρός μας είναι ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε οδηγου. Δεν είμαστε ταχύμετρα για δω ότι πας με 121 ή με 193χαω. Μπορώ όμως να αντιληφθώ ότι πας πολύ πιο γρήγορα ή απλά πιο γρήγορα από μένα.
Πραγματικά αν δεν μπορείς να το κάνεις μην οδηγάς. Είναι σημαντική η διαφορά του 'δεν μπορώ να υπολογίσω' από το τρέχω με 200 λόγω επιλογής. Ο πρώτος έχει ικανότητα και απλά κάνει εν γνώση του λάθος ενλω ο άλλος δεν έχει ικανότητα.
Τότε είναι θέμα 'ευγένειας' να σε περιμένω να περάσεις, όπως επίσης εαν βγώ είναι θέμα ευγένειας να επιταγχύνω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Από την άλλη είναι θέμα ευγένειας και ο άλλος να μην μου κορνάρει και να μην με βρίσει αν κάνω κάποιο λάθος, όπως και καλό είναι να κόψει για καλό και για κακό και να επιταγχύνει όταν σιγουρευτεί.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Γιατί δεν το έχεις βάλει 'ΠΟΤΕ' στο αυτοκίνητο; Αφού δεν οδηγείς επικύνδυνα και τα έχεις όλα πάντα υπό πλήρη έλεγχο...Γιατί δεν έχω παιδικό κάθισμα, και δεν θα είμαι σε κατάσταση full αντανακλαστικών αν έχω ένα μικρό παιδί πίσω...
Καλά θα κάνεις το 'χαβαλέ' σου να τον κάνεις όταν είσαι 'μόνος σου' KAI στο δρόμο, όχι μόνο μέσα στο αμάξι σου. ΜΙΑ φορά ΑΡΚΕΙ να σου τύχει ο παπάρας που έτυχε στο nass, η ο άλλος που έτυχε στον kacey και τα είδαν όλα...
Ρε συ, δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Ναι, πρέπει να σκέφτεσαι έτσι. Αλλά δεν έχεις το αλάθητο, μπορείς να κάνεις και λάθος, και αυτή η λάθος εκτίμηση των προθέσεων του άλλου να σε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Για ποιό λόγο να το αφήσεις να συμβεί αυτό, τη στιγμή που έχεις επιλογή να έχεις και 'Plan B' ?
Βαριέμαι ρε παιδιά να γράφω τα ίδια και τα ίδια!
α) Στην περίπτωση του nass θα αντιδρούσα διαφορετικά, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑ.
β) Εχω πει ένα σωρό φορές πως κρατάω πάντα πισινή.Αλλη ερώτηση;
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Το θεμα δεν είναι ο ΚΟΚ και οι ερμηνείες του. Είναι θέμα φυσικής, αντίληψης, κοινής λογικής, ευγένειας και αγένειας.+1
Διαβάζω και άλλους που τρέχουν στο δρόμο (π.χ. Krus) και δεν έχουν πρόβλημα με τη κίνηση γιατί ρυθμίζουν τη ταχύτητά τους ώστε να μην τους ενοχλούν (πολύ) οι άλλοι. Φυσικά αν τρέχεις με 200+ πάντα σε ενοχλούν οι άλλοι γιατί πηγαίνουν πολύ πιο σιγά και τους βρίσκεις στο δρόμο σου πολύ πιο συχνά λόγω ταχύτητας.
-
Noμίζω ότι αυτή η προσπέραση του κάσελ κράτησε πάρα πολύ (55 σελ) και μείναμε στο αντίθετο ρεύμα. Επαναλαμβανόμστε.
-
Ποιά είναι η πισινή ? Πλησιάζεις στην αριστερή με 200 έναν στη μεσαία με 120 και παίρνεις όλα τα αναγκαία μέτρα να τον ειδοποιήσεις. Τον ψυχολογείς ότι δεν θα βγει στην αριστερή. Μέχρι εδώ αυτή δεν είναι η τακτική που ακολουθείς ?
Ποιά είναι η πισινή στην περίπτωση που έκανες λάθος στην ψυχολόγησή του ?
(Το 'δεν κάνω ποτέ λάθος' είναι μια απάντηση )
H δική μου πισινή είναι ότι κόβω αρκετά ώστε οι ταχύτητές μας να είναι πιο συγκρίσιμες από το +80...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
- 'Πότε πρέπει να τρέχουμε': Διαφωνώ, κατ`εμέ, ΠΟΤΕ!
Αν ο δρόμος είναι άδειος ή κόβεις όταν συναντάς αυτοκίνητα, γιατί να μη τρέχεις;
EO Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Καμένων Βούρλων... Κολλητός μου κάθεται στο πίσω κάθισμα (ευτυχώς) και μπροστά οδηγεί ο θείος του, συνοδηγός η θεία του. Έτρεχε, αλλά όχι υπερβολικά. Ο δρόμος άδειος.... Όλα ωραία και καλά, μέχρι τη στιγμή που τρύπησε το λάστιχο. Το αυτοκίνητο είχε τον αμάζευτο, προσπάθησε να το επαναφέρει αλλά μάταια. Έσκασε σε μια κολώνα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η θεία του.
Και επανέρχομαι στο θέμα των συνθηκών. Ο δρόμος άδειος, το οδόστρωμα καλό, ουδεμία στροφή που να χρειάζεται ελιγμούς. Ποιο το αποτέλεσμα; Βέβαια, σε άδειο δρόμο όλοι μας λίγο πολύ το έχουμε πατήσει (για να μην πω ξεσκίσει), το θέμα είναι να μην είσαι γκαντέμης και κάτσει η στραβή...Γι'αυτό λέμε, όταν τρέχω (το 'τρέχω' δυστυχώς ο καθένας το εκλαμβάνει όπως θέλει) έχω περισσότερες πιθανότητες να πάθω κακό.
Ακόμα κι αν δεν πάθω τίποτα εγώ ή κάποιος άλλος, δεν είναι κρίμα το αμαξάκι που το πήρα με κόπο και ιδρώτα να το πετάξω ή έστω να το διπλοπληρώσω;
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Γιατί δεν το έχεις βάλει 'ΠΟΤΕ' στο αυτοκίνητο; Αφού δεν οδηγείς επικύνδυνα και τα έχεις όλα πάντα υπό πλήρη έλεγχο...
Γιατί δεν έχω παιδικό κάθισμα, και δεν θα είμαι σε κατάσταση full αντανακλαστικών αν έχω ένα μικρό παιδί πίσω...
Ποιo από τα δύο; Αν είχες παιδικό κάθισμα τότε ΤΙ;....
Μήπως σβήνεις και το κινητό σου όταν πας μαλιοκούβαρα 'για το χαβαλέ' μην πάει και χτυπήσει τη λάθος στιγμή και σου αποσπάσει τη full προσοχή και δε χωρέσεις να περάσεις από την 'κλειδαρότρυπα' στην οποία υπολόγιζες; Καλά για ράδιο και CD δεν το συζητώ.
Ένα Leon που ο οδηγός του φοράει και κράνος όταν 'παίζει' στο δρόμο, εσύ είσαι;....
α) Στην περίπτωση του nass θα αντιδρούσα διαφορετικά, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑ.
β) Εχω πει ένα σωρό φορές πως κρατάω πάντα πισινή.
Αλλη ερώτηση;(α) Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι θα προλάβαινες να κόψεις (ο nass αν κατάλαβα καλά δεν πρόλαβαινε με τίποτα όταν άρχισε να τον κλείνει το άλλο αμάξι) σε αντίστοιχη περίπτωση;;;
(b) Πώς ακριβώς ορίζεις την 'πισινή';
[EDIT] με πρόλαβε ο nass...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ποιά είναι η πισινή στην περίπτωση που έκανες λάθος στην ψυχολόγησή του ?(Το 'δεν κάνω ποτέ λάθος' είναι μια απάντηση )
Πέρα απ'το ότι δεν κάνω ποτέ λάθος...
Αν κάνει αριστερά και μπει μπροστά μου, θα βγω δεξιά και θα τον περάσω από δεξιά.
-
The voice giati pas na bgaleis apo thn myga ksygki?.... Eleos re..... Ti den katalabaineis?
Giati poly apla bre ponhre otan exeis paidaki mesa sto aytokinhto fobasai mhn kanei to paidaki kati kai xtyphsei opote eisai synexeia (8es den 8es) me to blemma panw toy..... Opote nai, den exeis ta swsta antanaklastika poy xreiazesai me to otan pas maliokoybara.....
gia ta mikra grammatakia kai thn eirwnia as soy apanthsei o nasos kalytera.....
gai to A)pws eimaste sigoyroi oti esy eisai nomimofron kai pasd panta me ta oria kai genikotera eisai aytos poy les oti eisai?
gia to b) O ka8enas orizei opws aytos nomizei thn pisinh bash twn ikanothtwn poy exei.... Oxi aytes poy nomizei oti exei....
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
Γιατί δεν το έχεις βάλει 'ΠΟΤΕ' στο αυτοκίνητο; Αφού δεν οδηγείς επικύνδυνα και τα έχεις όλα πάντα υπό πλήρη έλεγχο...
Γιατί δεν έχω παιδικό κάθισμα**, και **δεν θα είμαι σε κατάσταση full αντανακλαστικών αν έχω ένα μικρό παιδί πίσω...
Ποιo από τα δύο; Αν είχες παιδικό κάθισμα τότε ΤΙ;....
Μήπως σβήνεις και το κινητό σου όταν πας μαλιοκούβαρα 'για το χαβαλέ' μην πάει και χτυπήσει τη λάθος στιγμή και σου αποσπάσει τη full προσοχή και δε χωρέσεις να περάσεις από την 'κλειδαρότρυπα' στην οποία υπολόγιζες; Καλά για ράδιο και CD δεν το συζητώ.
Αν χτυπήσει πατάω την απόρριψη εκτός κι αν έχω όρεξη να κόψω, και η μουσική πάνω από τα 100 χαω περίπου δεν ακούγεται.
(α) Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι θα προλάβαινες να κόψεις (ο nass αν κατάλαβα καλά δεν πρόλαβαινε με τίποτα όταν άρχισε να τον κλείνει το άλλο αμάξι) σε αντίστοιχη περίπτωση;;;
(b) Πώς ακριβώς ορίζεις την 'πισινή';Τι στην ευχή, ελληνικά δε γράφω;
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑ!
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς