-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για πες μου tazio εσυ μεχρι τωρα οδηγουσες παντα φρονιμα και συνετα;οπως και ολοι εδω μεσα.
δεν κανατε ποτε βλακειες στο δρομο.δεν βαλατε ποτε σε κινδυνο αλλους οδηγους.οταν οδηγατε με 200 και 230 δεν ειστε δημοσιος κινδυνος.οδηγατε παντα συμφωνα με το νομο και ποτε δεν κοντεψατε να δημιουργησετε ατυχημα.ειστε αλανθαστοι,νοημων,με το μυαλο παντα στη θεση του οταν πιανετε τιμονι.
δεν οδηγησατε ποτε εχοντας καταναλωσει μπολικο αλκοολ.ειστε τοσο επιδεξιοι και ικανοτατοι οδηγοι που προλαβαινετε παντα τη βλακεια του αλλου.
αντε γιατι εχω βαρεθει να δικαιολογουμε.εκανα μια προσπεραση που βαση ΚΟΚ ηταν σωστη αλλα ηθικα λαθος,το δεχομαι αυτο, και μπουκαραν ολοι οι νομοταγεις,νοημων και αλανθαστοι οδηγοι να μου υποδειξουν το σωστο,ενω αυτοι κανουν παρομοιες και μεγαλυτερες βλακειες στο δρομο.
οποιος δεν εχει κανει ποτε εγκληματικο λαθος στο δρομο ας βγει να με χαρακτηρισει εγκληματια.
πολλοι εδω μεσα που με θαψαν στην κυριολεξια,παρατηρησα οτι πραγματικα δεν ειχαν ιδεα για τι μιλουσαν.
οταν εισαι με φορτηγο δεν μπορεις να κανεις προσπεραση σε λιγα δευτερολεπτα.ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΒΓΗΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΩ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΑ ΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.στην ηλικια που ειμαι τωρα,ετων 30,και εχοντας κανει κοντα στα 750.000 χλμ,250.000 περιπου με φορτηγο,καταλαβαινω τη βλακεια που εκανα και το παραδεχομαι.
αλλα ολοι εσεις που με χαρακτηρισατε εγκληματια ειμαι σιγουρος οτι και σουρωμενοι εχετε οδηγησει,και πολλες φορες εχετε παραβιασει ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το οριο ταχυτητας,και πιο εγκληματικες προσπερασεις εχετε κανει.
μου μιλατε για αμυντικη οδηγηση ενω παραδεχεστε οτι οδηγειτε πολλες φορες με ταχυτητα ανω των 200χλμ.κατα τα αλλα αμυντικη οδηγηση.
το τυπο με την Μ6 που πηγαινε με 340 στην αττικη οδο,ελαχιστοι τον χαρακτηρισατε εγκληματια.αυτος ομως δεν ειναι.ειναι ο μαγκας και οι αλλοι δεν εχουν καμια δουλεια στη λωριδα του.
πισω απο ενα πληκτρολογιο ολοι ειναι αγιοι και σωστοι και λενε ποιο ειναι το σωστο.οταν ομως βγουνε στο δρομο,ελαχιστοι το εφαρμοζουν.
συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα μερικες φορες ενοιωσα σαν να μιλουσα με μωρα 5 χρονων.Το πρόβλημα που έχουν μαζί σου δεν είναι ότι έκανες λάθος, είναι ότι καμάρωνες για αυτό. Δες το πρώτο σου ποστ για αυτό το θέμα
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
and the masturbation goes cloudκαι σήμερα είχε πολλά
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Αν είναι να σκοτωθείς μόνος σου, τότε οκ. Το πρόβλημα είναι οτι δεν θα είσαι μόνος
Αν έχω κάποιον και μου πεταχτεί επίτηδες μπροστά, τότε σίγουρα δεν θα είμαι μόνος μου.
Εντάξει, αν κάποιος πεταχτεί επίτηδες τουλάχιστο θα έχεις την ηθική ικανοποίηση ότι σκοτώθηκες από λάθος άλλου
Ακριβώς...
Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά όμως; Επειδή κινούμαι πάντα σε τέτοιους ρυθμούς, κάτι τέτοιους κομπλεξικούς έχω μάθει να τους μυρίζομαι από μακριά, και τους περνάω από δεξιά μόλις βγούνε χωρίς να έχουνε προλάβει να δούνε τι χρώμα ήταν το αυτοκίνητο που τους πέρασε. Εχω μια σχέση μ'αυτούς 'από μακριά κι αγαπημένοι'.
Μα είναι παράνομο να προσπερνάς από δεξιά...
Και κάτι άλλο. Υποθέτω ότι οδηγείς ένα αμάξι που πηγαίνοντας με 200++ σου δίνει τη δυνατότητα :- να αλλάξεις λωρίδα αν δεις κάποιον να μπαίνει στη λωρίδα σου πλησιάζοντάς τον
- να επανέλθεις στη λωρίδα του αν τελικά αυτός σε καταλάβει και το γυρίσει πίσω
- να κάνει τα παραπάνω φρενάροντας κιόλας
- να κάνει όλα τα παραπάνω στους υπέροχους ελληνικούς δρόμους
Η αλήθεια είναι ότι πολλά αυτοκίνητα μπορούν να τα κάνουν αυτά. Είναι μάλιστα τόσο γνωστά που τα δείχνει και η τηλεόραση. Βλέπω καμιά 20αρια από αυτά στον ALPHA τώρα.
Α και ο οδηγός πρέπει να έχει κληρονομικό χάρισμα, μόνο το αμάξι δεν φτάνει...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
για πες μου tazio εσυ μεχρι τωρα οδηγουσες παντα ...........................................................................Σου τη λένε κάμποσοι εδω μέσα αλλά προτιμάς εμένα. Τιμή μου λοιπόν.
Το αυτοκινήτό μου δεν πάει μέχρι 230 οπότε ατύχησες.
Έχω κάνει **λάθη ** όταν οδηγώ αλλά δεν έχω κάνει εσκεμένα κάτι όπως εσύ έκανες στη προκειμένη περίπτωση απόπειρα να στείλω κανένα.Δυστυχώς πάλι για εσένα, δεν πίνω γενικότερα κι όχι μόνο όταν είναι να οδηγήσω. Τα επιχειρηματά σου λοιπόν δεν κολάνε εδώ.
Προσπαθώ τα λογικά όρια ταχύτητας (όχι με 10 σε σημεία της εθνικής δηλαδή) να τα σέβομαι γιατί το δίπλωμά μου είναι το μέσο γαι να εργάζομαι κι αν μείνω χωρίς αυτό θα έχω πρόβλημα.
Σε 20+ χρόνια κατοχής διπλώματος και 17+ εππαγγελματικής οδήγησης έχω πάρει μια κλήση για υπερβολική ταχύτητα (με 80 ενώ το όριο ήταν 60) και δύο για παράνομη στάθμευση. Αυτό δε νομίζω να έγινε μόνο από τύχη. Όλο και θα προσέχω τι κάνω.Δεν χαρακτήρισα κανένα που πήγαινε με 240 στην αττική οδό άλλος το έκανε.
Σου επιστρέφω τον χαρακτηρισμό για τα 5χρονα παιδάκια με μια προτροπή. Άσε τον εγωισμό σου στην άκρη σκέψου τι έκανες ΕΣΚΕΜΕΝΑ και μετά ξανασυνέχισε να σηζητάς. Τουλάχιστον εγώ έτσι κάνω όταν κάνω λάθος (όχι εσκεμένα γιατί τότε δεν είναι λάθος) και δε βγαίνω να ζητήσω και τα ρέστα.
-
Ο χρήστης pavleouras έγραψε:
Υποθέτω ότι οδηγείς ένα αμάξι που πηγαίνοντας με 200++ σου δίνει τη δυνατότητα :- να αλλάξεις λωρίδα αν δεις κάποιον να μπαίνει στη λωρίδα σου πλησιάζοντάς τον
- να επανέλθεις στη λωρίδα του αν τελικά αυτός σε καταλάβει και το γυρίσει πίσω
- να κάνει τα παραπάνω φρενάροντας κιόλας
- να κάνει όλα τα παραπάνω στους υπέροχους ελληνικούς δρόμους
Το αμάξι βοηθάει, τη δυνατότητα τη δίνει το μυαλό μου που έχω μάθει να προβλέπω τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα ιντερνετικώς δεν μπορώ να σε πείσω, αν ενδιαφέρεσαι όμως κερνάω έναν καφέ να σε πάω μια βόλτα για να πάρεις μια γεύση.
-
tazio εγραψα αρκετες φορες οτι η προθεση μου ηταν λαθος.οτι μια στιγμη στο παρελθον τα νευρα μου υπερισχυσαν της λογικης.οπως ειπα αυτο εγινε πριν 6 χρονια και ποτε ξανα δεν εκανα κατι με κακη προθεση.εχω δει αρκετα στο δρομο,οπως και εσυ σιγουρα αφου οδηγας τοσα χρονια,και καταλαβα οτι στην ασφαλτο μαγκιες και νευρα δεν χωρανε επειδη το κακο μπορει σου ερθει απο εκει που δεν το περιμενεις.
εκανα κατι ομως εσκεμενα οπως ειπες.ηταν λαθος.ΣΥΜΦΩΝΩ.
ΕΣΚΕΜΕΝΑ εγκληματικα λαθη κανουν ομως και παρα πολλοι εδω μεσα που πεταξαν τις κατηγοριες τους.εσκεμενα οδηγουν με υπερβολικη ταχυτητα,εσκεμενα βαζουν κοντρες σε δημοσιο δρομο.και θα συνεχιζουν να το κανουν μεχρι να παθουν.το θεμα ειναι να καταλαβεις το λαθος σου.
εχω διαβασει ομως πολλα ποστ απο ατομα που κανουν εν γνωση τους ενα σωρο ανοησιες στο δρομο,βαζοντας σε κινδυνο και αλλους οδηγους,αλλα τις θεωρουν ασημαντες.επειδη δεν εχουν την αισθηση του κινδυνου. -
Παιδιά, νομίζω πραγματικά, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις του Kasel, ας σταματήσουμε το θέμα εδώ...Νομίζω το τελευταίο post του παιδιού είναι πολύ κοντά στη θλιβερή πραγματικότητα.
-
Δεν το διάβασα όλο το θέμα γιατί είναι πολύ μεγάλο,
αλλά μόνο τις πρώτες σελίδες.Το μόνο που έχω να πω,επειδή έχω κάνει αρκετά χλμ στις γερμανικές autobahn των 2 η 3 λωρίδων, είναι ότι τα 200 χλμ είναι παιχνιδάκι και οτι δεν είναι επικίνδυνα ακόμη και αν βρέχει....
Από κει και πέρα εγώ δεν θυμάμαι κανένα σημείο που να έχει όριο 100 και να επιτρέπεται προσπέραση νταλίκας.Συνήθως εκεί που έχει όριο 100 απογορεύεται η προσπέραση φορτηγών.Επειδή όμως δεν είμαι 1000% σίγουρος θα το ξαναδώ τώρα που θα ξαναπεράσω σε λίγες μέρες.
Γενικά μιλώντας,το μόνο που με πειράζει στην υπόθεση είναι ότι το κανες επίτηδες για του δείξεις ένα μάθημα, και όχι ας πούμε γιατί ήταν η μοναδική σου ευκαιρία για προσπέραση και πολεμούσες πολύ ώρα να προσπεράσεις και δεν σε άφηνε κανείς.....
Γενικά πάλι, στην Αγγλία ειδικά όσοι βγάζουν φλας αυτομάτως μπαίνουν και μπροστά σου άσχετα αν εσύ έρχεσαι με 200 από πίσω. Επίσης αν είσαι σε επαρχιακούς δρόμους όπου όλοι πάνε αρκετά σβέλτα, και πας να προσπεράσεις τον μπροστινό σου συνήθως πατάνε γκάζι οι μαλάκες με τη λογική, γιατι να πας εσύ πιο γρήγορα αφού εγώ πάω ήδη γρήγορα....
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεστε τόσο, στην Ευρώπη γενικά ισχύουν διαφορετικές αντιλήψεις...
Αυτά...
ΥΓ:
kasel τι μεταφέρεις από ddorf για Ελλάδα αν επιτρέπεται? -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
ΥΓ:
kasel τι μεταφέρεις από ddorf για Ελλάδα αν επιτρέπεται?Toν τρόμο...
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Παιδιά, νομίζω πραγματικά, μετά και τις τελευταίες τοποθετήσεις του Kasel, ας σταματήσουμε το θέμα εδώ...Νομίζω το τελευταίο post του παιδιού είναι πολύ κοντά στη θλιβερή πραγματικότητα.οχι...θα συνεχιστει μεχρι να αποφασισει να αυτοκτονησει ο kasel...
επισης προτεινω αντι να προσπερναμε, να περναμε απο πανω τους αντιπαλους μας...προφυλακτηρας-'φιλι' και αιντε στην ευχη του θεου...
και γω νομιζα οτι ημουν μερικες φορες καφρος στο δρομο...και το φορουμ βριθει απο τετοιους απο οτι βλεπω...κατα τα αλλα η νομιμοτητα ειναι η αρετη μας...
αυτο θρεντ μπορει να ναι και το χειροτερο που εχει ανεβει στο φορουμ..και να φανταστεις οτι ξεκινησε απο μια βλακεια που εκανε ο κασελ, αλλα εδω τα μαργαριταρια δινουν και παιρνουν....
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Λέει κάπου ότι είσαι υποχρεωμένος να διακόψεις το προσπέρασμα για να σε προσπεράσει άλλος που έρχεται πιο γρήγορα από εσένα; Λέει ότι πρέπει να αφήσεις τον άλλο να σε προσπεράσει, αλλά όχι όταν προσπερνάς και ο ίδιος, μην τρελαθούμε.
Edit: έχει δίκιο ο Kacey.
ΚΟΚ, άρ. 17:
Ο οδηγος υποχρεουται μετα το προσπερασμα να επαναφερει το οχημα του πλησιον του δεξιου ακρου του οδοστρωματος, χωρις κινδυνο για αυτους που προσπερνα. Αν ομως κινειται σε οδοστρωμα με 2 τουλαχιστον λωριδες κυκλοφοριας ανα κατευθυνση και προτιθεται να προσπερασει περισσοτερα απο ενα οχηματα, μπορει να παραμεινει στην λωριδα που χρησιμοποιει για το προσπερασμα, ΑΝ η ενεργεια του αυτη δεν προκαλει δυσχερεια στους οδηγους ταχυτερων οχηματων που τον πλησιαζουν απο πισω.Δεν θυμόμουν το τονισμένο κομμάτι. Επομένως πρέπει ν' αδειάζεται η αριστερή μετά το πρώτο προσπέρασμα εφόσον πλησιάζει άλλος, ακόμα κι αν ακολουθεί άλλο - πάντα βέβαια με ασφάλεια.
3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθε-
ται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.
β) Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει
σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.Αν εσύ ξεκινήσεις τη προσπέραση (δώσεις φλας όπως ο Kasel) αρκετά πριν να σε φτάσει αυτός που κινείται γρήγορα, έχεις προτεραιότητα και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σε προσπεράσει ο άλλος. Γι αυτό σταμάτησε η αστυνομία τον πίσω που έκανε σινιάλα στο φορτηγό (και την απόσταση ασφαλείας, με 90χαω στη Γερμανία μάλλον είναι 50 μέτρα).
Εκεί βασίζονται και οι οδηγοί φορτηγών που προσπερνούν εκνευριστικά αργά (με το κρουζκοντρόλι) ο ένας με 89 και ο άλλος με 90. Νόμιμα προσπερνούν (εκεί που επιτρέπεται η προσπέραση φορτηγών).
Καταλαβαινεις νομιζω οτι αυτο που λες εσυ ειναι ασχετο με το θεμα μας...Οπως λες και μονος σου, οταν ειστε και οι δυο στην ΙΔΙΑ λωριδα και θελετε να μπειτε στην ΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωριδα, προτεραιοτητα εχει αυτος που πρωτος εκδηλωνει την προθεση με το φλας.
Ουδεμια σχεση εχει αυτο που λες με αυτο που λεμε εμεις, οτι οταν εισαι στην αριστερη και ερχεται καποιος πιο γρηγορα απο πισω, ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΠΑΡ'ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΑ...
Παιδιά ήμαρτον! Είναι δυνατόν να μιλάμε για το αν κάποιος είναι νόμιμος ή παράνομος τι στιγμή που ο άλλος έρχεται με 200+? Όταν κάποιος πηγαίνει με τέτοιες ταχύτητες :
-
το κάνει με δική του ευθύνη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περιμένει όλα τα αλλά αυτοκίνητα να βρίσκονται ακριβώς εκεί που θέλει για να μην τον κόψουν
-
δεν δικαιούται να μιλάει για παρανομίες τη στιγμή που εκείνος έχει περάσει κατά πολύ το όριο
Και για να μην παρεξηγηθώ. Αυτά δεν τα λέω για κάποιον συγκεκριμένο και πολύ περισσότερο για το naso. Με το naso ανταλλάξαμε τα μηνύματα μας και τελείωσε. Άλλωστε δεν το παίζω ηθικολόγος. Μπορεί να μην τρέχω εθνική αλλά παλαιότερα έχω κάνει και εγώ τις ταρζανιές μου!
Εσυ ΔΕΝ ειδες τι λεει ξεκαθαρα ο ΚΟΚ στο αρθρο που γραψαμε? Παρανομα ξεπαρανομα γρηγορα, δεν κανει διακρισεις. ΤΕΛΟΣ. Μπορει να μην ειναι σωστο η λογικο ο νομιμως γρηγορα οδηγων να κανει ακρη για τον παρανομως γρηγορα οδηγων, αλλα αφου ετσι ειναι, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
Η λογικη 'εφαρμοζω τις υποχρεωσεις μου εναντι των αλλων, πχ κανω ακρη να περασουν, μονο οταν κρινω εγω οτι πρεπει, αλλιως τους γραφω στα @@ μου' πλησιαζει επικινδυνα την λογικη του νταλικιερη που ξεκινησε το τοπικ...Με την ιδια λογικη μερικοι το βραδυ περνανε τα κοκκινα, στην γειτονια τους πανε αναποδα σε μονοδρομους, ζητανε να μην παρκαρει κανεις μπροστα στο σπιτι τους κλπ κλπ...
Ημαρτον 2 φορες, εδω συμφωνησαμε Manosk & εγω και κολλατε εσεις?
-
-
Πολλες σελιδες ρε παιδια
Με pstn δεν παλευονται.....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
[3. Το προσπέρασμα απαγορεύεται γενικά στις εξής περιπτώσεις:
α) Όταν κάποιος από τους οδηγούς που ακολουθούν αυτόν που προτίθε-
ται να προσπεράσει άρχισε ήδη το προσπέρασμα.
β) Όταν ο οδηγός που προπορεύεται στην αυτή λωρίδα κυκλοφορίας δώσει
σήμα ότι προτίθεται να προσπεράσει άλλον.Καταλαβαινεις νομιζω οτι αυτο που λες εσυ ειναι ασχετο με το θεμα μας...Οπως λες και μονος σου, οταν ειστε και οι δυο στην ΙΔΙΑ λωριδα και θελετε να μπειτε στην ΙΔΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ λωριδα, προτεραιοτητα εχει αυτος που πρωτος εκδηλωνει την προθεση με το φλας.
Ουδεμια σχεση εχει αυτο που λες με αυτο που λεμε εμεις, οτι οταν εισαι στην αριστερη και ερχεται καποιος πιο γρηγορα απο πισω, ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΠΑΡ'ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΑ...
Όχι, δεν έχεις ιδέα από κίνηση σε δρόμο με πολλές λωρίδες. Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρχεσαι από την αριστερή όταν η δεξιά είναι ελεύθερη.
Παράδειγμα: Κινούμαι με 100 στη δεξιά, μπροστά φορτηγό με 80. Εσύ έρχεσαι πιο γρήγορα με 120 σύμφωνα με τον ΚΟΚ στη δεξιά. Εγώ φτάνω πρώτος το φορτηγό, δίνω φλας και βγαίνω στην αριστερή για προσπέραση. Ενώ είμαι στο πλάι του φορτηγού με φτάνεις εσύ. Είσαι υποχρεωμένος να κόψεις μέχρι να ολοκληρώσω τη προσπέρασή μου.
Αν τρέχεις με 200 φυσικά είναι πιο ασφαλές να κατασκηνώνεις στην αριστερή. Αυτή είναι μια (ακόμα) παραβίαση του ΚΟΚ και δεν σου δίνει προτεραιότητα από τον άλλο που προηγείται και αρχίζει προσπέραση πριν φτάσεις εσύ. Όταν φτάσεις εσύ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ.
-
Πάντως από τη μικρή μου εμπειρία από γερμανικούς αυτοκινητόδρομους, δε νομίζω ότι τα 180 είναι υπερβολική ταχύτητα, ακόμα και στα σημεία με 2 λωρίδες... Εξάλλου θυμάμαι πολύ καλά ότι **και **σε τέτοια κομμάτια της εθνικής υπήρχαν αρκετά μεγάλα διαστήματα χωρίς όριο... Το όριο επανερχόταν στα 90, 100 ή 120 όταν πλησιάζαμε σε έργα, πόλεις ή μεγάλους κόμβους και πάντα υπήρχε επεξηγηματική πινακίδα από κάτω από την αναγραφόμενη ταχύτητα που ανέλυε τους λόγους για τους οποίους το όριο ήταν αυτό... Πουθενά δεν είδα σε πινακίδα με όριο 100 την επεξήγηση 'για να προσπεράσουν οι ταλαίπωρες οι νταλικες'... Παράλληλα είδα σε αρκετά σημεία νταλίκες με ξένες πινακίδες (όχι γερμανικές δηλαδή - είναι τυχαίο αυτό; ) να προσπερνάνε με διαφορά 1,5 ΧΑΩ η μία την άλλη και οι 'κάφροι' Γερμαναράδες να τους παίζουν τα φώτα... Ή μήπως ήταν Έλληνες αλήτες κοντράκηδες?
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δεν το διάβασα όλο το θέμα γιατί είναι πολύ μεγάλο,
αλλά μόνο τις πρώτες σελίδες.Το μόνο που έχω να πω,επειδή έχω κάνει αρκετά χλμ στις γερμανικές autobahn των 2 η 3 λωρίδων, είναι ότι τα 200 χλμ είναι παιχνιδάκι και οτι δεν είναι επικίνδυνα ακόμη και αν βρέχει....
Από κει και πέρα εγώ δεν θυμάμαι κανένα σημείο που να έχει όριο 100 και να επιτρέπεται προσπέραση νταλίκας.Συνήθως εκεί που έχει όριο 100 απογορεύεται η προσπέραση φορτηγών.Επειδή όμως δεν είμαι 1000% σίγουρος θα το ξαναδώ τώρα που θα ξαναπεράσω σε λίγες μέρες.
Γενικά μιλώντας,το μόνο που με πειράζει στην υπόθεση είναι ότι το κανες επίτηδες για του δείξεις ένα μάθημα, και όχι ας πούμε γιατί ήταν η μοναδική σου ευκαιρία για προσπέραση και πολεμούσες πολύ ώρα να προσπεράσεις και δεν σε άφηνε κανείς.....
Γενικά πάλι, στην Αγγλία ειδικά όσοι βγάζουν φλας αυτομάτως μπαίνουν και μπροστά σου άσχετα αν εσύ έρχεσαι με 200 από πίσω. Επίσης αν είσαι σε επαρχιακούς δρόμους όπου όλοι πάνε αρκετά σβέλτα, και πας να προσπεράσεις τον μπροστινό σου συνήθως πατάνε γκάζι οι μαλάκες με τη λογική, γιατι να πας εσύ πιο γρήγορα αφού εγώ πάω ήδη γρήγορα....
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί εξάπτεστε τόσο, στην Ευρώπη γενικά ισχύουν διαφορετικές αντιλήψεις...
Αυτά...
ΥΓ:
kasel τι μεταφέρεις από ddorf για Ελλάδα αν επιτρέπεται?εντυπωση μου εκανε αυτο περι αγγλιας
γιατι περασα 5 χρονια εκει (οδηγωντας 3+ χρονια ενα αγγλικο 405 και 1 χρονο το αμαξι με το οποιο ανεβηκα απο ελλαδα)στην Νότιο Αγγλια δεν 8υμαμαι να αντιμετωπισα τα περιστατικα που αναφερεις (δεν αμφισβητω οτι εχουν γινει)
απεναντιας 8α ελεγα οτι ειναι και πολυσυνετοι και πολυ σωστοι και αρκετα εως πολυ ηρεμοι....τα μερη στα οποια περιφερομουνα ειναι απο Luton και κατω απο Ουαλια μεχρι ανατολικη αγγλια
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Πολλες σελιδες ρε παιδιαΜε pstn δεν παλευονται.....
Βάλε ΦΠΕ
@leonp: φυσικά και επιτρέπεται να είσαι στην αριστερή, όταν προσπερνάς πολλούς -ασχέτως ταχύτητας- Πάνε πολλά αυτοκίνητα στη μεσαία με 80 και προσπερνάει στην αριστερή ένας με 120, τι θα κάνει;;;; σλάλομ;;;;
Θα είναι συνέχεια στην αριστερή ΝΟΜΙΜΑ και πρέπει να προσέχουν οι άλλοι
-
...Νομίζω ότι μέσα στο γενικό πλαίσιο βλακείας (με 80 στη μεσαία όλοι μαζί καροτσάκι και κανένας στη δεξιά που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κινούμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ), ΝΟΜΙΜΟ θα είναι το σλάλομ...όσοι έχουν τον ΚΟΚ πρόχειρο, ας το δούνε μήπως κάνω λάθος, που δεν αποκλείεται.
-
Άρθρο 17
παρ. 6
Ο οδηγός υποχρεούται μετά το προσπέρασμα να επαναφέρει το όχημά του πλησίουν του δεξιού άκρου του οδοστρώματος, χωρίς κίνδυνο γι' αυτούς που προσπερνά (κοινώς ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ φίλερ μόλις προσπεράσει). Αν όμως κινείται σε οδόστρωμα με δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας κατά κατεύθυνση και προτίθεται να προσπεράσει περισσότερα από ένα οχήματα μπορεί να παραμείνει στη λωρίδα που χρησιμοποιεί για το προσπέρασμα, αν η ενέργειά του αυτή δεν προκαλεί δυσχέρεια στους οδηγούς ταχύτερων οχημάτων που τον πλησιάζουν από πίσω.
-
Καθένας ερμηνεύει και χρησιμοποιεί το νόμο όπως του αρέσει..
Φίλε lkar, εσύ και ο kacey μας έχετε ταράξει στα quotes του ΚΟΚ, που υποτίθεται ότι σας δικαιολογούν.. γιατί δεν κάνετε κανένα quote και το τμήμα του ΚΟΚ που υποχρεώνει τους πάντες να συμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας;;
Κάποιος είπε ότι κάποιοι βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος.. μάλλον το αντίθετο ισχύει! Εξηγούμαι:
Το **δέντρο **είναι να θεωρείς ότι είσαι καλός οδηγός, που μπορεί να 'προβλέπει', που 'ξέρει', που 'μπορεί', να ερμηνεύεις το νόμο όπως θέλεις, και εν τέλει να κάνεις ό,τι θέλεις, νομίζοντας παράλληλα ότι εσύ είσαι ασφαλής και 'προσέχεις' και ότι οι 'άλλοι' είναι τα ΖΩΑ!
Το **δάσος **- όπως το βλέπω εγώ - είναι ότι καλοί - κακοί οδηγοί, χεράδες - κουλοί, νέοι - γέροι, 'αργοί' - 'γρήγοροι', ΟΛΟΙ τέλος πάντων έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να χρησιμοποιούν τον ΙΔΙΟ δρόμο, σύμφωνα πάντα ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ! ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να παρανομεί - 'λίγο' ή 'πολύ' δεν έχει **καμία **απολύτως σημασία. Ο νόμος δε, πρέπει να εξετάζεται στο σύνολό του, δεν έχει νόημα να απομονώνει κανείς την υποχρέωση της τήρησης των ορίων ταχύτητας από την υποχρέωση παραχώρησης της προτεραιότητας σε αυτόν που ήδη προσπερνά, απλούστατα γιατί ο νομοθέτης εννοεί ότι ΟΛΑ τα αυτοκίνητα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ κινούνται σε **παραπλήσιες **ταχύτητες, ή τέλος πάντων σε ταχύτητες που ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ! Ώστε η σχετική ταχύτητα να δίνει και στους δύο οδηγούς τη δυνατότητα πρόβλεψης, προειδοποίησης, ελιγμού - γιατί ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!!. Σημασία δε, δεν έχει μόνο η σχετική ταχύτητα, αλλά και η απόλυτη ταχύτητα του καθενός, γιατί τα αυτοκίνητα έχουν και αυτά όρια - άλλο το περιθώριο ελιγμών στα 120, άλλο στα 160 και εντελώς διαφορετικό στα 200!!
Το δέντρο λοιπόν που αδυνατείτε - ή δεν θέλετε - να δείτε κάποιοι είναι ότι όταν τρέχετε 'σαν τρελοί' δημιουργείτε γενικότερο πρόβλημα ασφάλειας! Και επειδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όσο 'μάγκες' και αν θεωρούμε τους εαυτούς μας, πρέπει να προσέχουμε ΠΑΝΤΑ, ακόμα και αν ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ όλα είναι ευνοϊκά για να πάμε 'μαλιά'. Όπως ο φίλος nasos, που ΘΕΩΡΟΥΣΕ ότι όλα ήταν καλά, αλλά δύο φορές - μία με τον 'αργό' και μία με τον πεζό - η πραγματικότητα τον διέψευσε! Σκέψου φίλε Νάσο τί θα γινόταν αν εκείνη τη στιγμή που έιδες τον πεζό, αντί να είχες τα μάτια στο δρόμο, τα είχες - για μισό δευτερόλεπτο - στον πίνακα οργάνων, ή στον κλιματισμό, ή στον πίσω καθρέπτη, ή.. ΜΗΝ θεωρήσεις ότι ΔΕΝ θα το έκανες, παρακολούθησε μια φορά ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τί ακριβώς κάνεις ενόσω οδηγείς - θα εκπλαγείς!
Το είπα και το ξαναλέω - όπως και άλλοι το έχουν πει - σαν ένας έμπειρος οδηγός που έχει πάθει και έχει μάθει: Οδηγείτε συντηρητικά - αμυντικά, έχετε υπόψη σας ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ να τα προβλέπετε όλα - το κακό ΠΑΝΤΑ τυχαίνει εκεί που ΔΕΝ το περιμένεις - έχετε υπομονή και να ανέχεστε τους 'άλλους' - άνθρωποι είναι και αυτοί, αν και μερικοί 'ΖΩΑ' - να σέβεστε - όχι απαραίτητα να τηρείτε - τα όρια ταχύτητας, αν σου λέει από 120 πέσε στα 80, κάτι έχει εκεί, πέσε από τα 150 στα 120.
Ας κάνουμε επιτέλους ΟΛΟΙ μας πράξη αυτό που λένε οι αγγλόφωνοι:
Better safe than sorry!Και συγνώμη για το μεγάλο ποστ..
-
ClioDriver
+1000
[Διάσπαση]Η προσπέραση του Kasel. Περί προσπέρασης γενικώς