-
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Σε αμάξι με dex-cool αν δεν βρω dex-cool μπορώ να συμπλήρωσω κάποιο άλλο; Πήγα σε 3 εμπόρους, δεν φέρνουν πια dex-cool και μου δίναν κάτι αραιωμένα που λεγαν ότι κάνουν.Δεν τους εμπιστευτηκα, υπάρχει κάποιο άλλο έκτος από dex-cool που μπορώ να συμπληρωσω;Οpel εχεις; Μενεις αθηνα;
-
Chevrolet lacetti
Καρδίτσα βρίσκομαι -
To DexCool ειναι παραφλού τύπου G12 , Δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις αυτα που σου προτείνουν αρκει να ειναι G12 δλδ OAT δλδ με οργανική τεχνολογία σε αντίθεση με τα κοινά με σιλικόνη !
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
To DexCool ειναι παραφλού τύπου G12 , Δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις αυτα που σου προτείνουν αρκει να ειναι G12 δλδ OAT δλδ με οργανική τεχνολογία σε αντίθεση με τα κοινά με σιλικόνη !Μόνο 1 εμπορος μου ειπε για το g12, οι αλλοι πουλουσαν οτι να ναι.
Τελικα παρήγγειλα dex cool απο ίντερνετ και έρχεται σήμερα. -
Αντί για απιονισμενο νερό μπορεί να μπει νερό από το στεγνωτηριο ή το κλιματιστικό;
-
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Αντί για απιονισμενο νερό μπορεί να μπει νερό από το στεγνωτηριο ή το κλιματιστικό;ΟΧΙ
-
Μπορείς να βάλεις απλό νερό βρύσης αν δεν έχεις αποσταγμένο (και όχι απιονισμένο!)
Αλλά σε κάθε περίπτωση τσεκ και στο μανιουαλ.Για πολλοστή φορά, μην βάζετε απιονισμένο. Ή αποσταγμένο (που είναι πιο ακριβό από το απιονισμένο), ή νερό βρύσης...
-
Το manual κατά 90% λέει απιονισμενο (θα το ξαναδώ) όχι βρύσης . Το dex cool στο κουτί δείχνει μία βρύση.
-
Ο χρήστης dimagg έγραψε:
Το manual κατά 90% λέει απιονισμενο (θα το ξαναδώ) όχι βρύσης . Το dex cool στο κουτί δείχνει μία βρύση.Ξαναδές το γιατί μάλλον λέει αποσταγμένο που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Επίσης συνήθως λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλεις και νερό βρύσης. Σε κάποια πλέον νομίζω απλά λένε νερό βρύσης.
-
Με το νερό βρύσης θα γεμισεις άλατα. Απλα είναι σαν εσχάτη λυση αν βρίσκεσαι στο πουθενά και μείνεις απο υγρό ψυγείου.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Με το νερό βρύσης θα γεμισεις άλατα. Απλα είναι σαν εσχάτη λυση αν βρίσκεσαι στο πουθενά και μείνεις απο υγρό ψυγείου.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
O μόνος ίσως τρόπος να γίνει αυτό είναι να χάνει νερό το κύκλωμα που να εξατμίζεται και εσύ να προσθέτεις συνέχεια.
Οπότε προσθέτεις συνέχεια νερό με αλάτι, που εξατμίζεται και αφήνει πίσω του το αλάτι.
Με 1/2/3 γεμίσματα το αλάτι που περιέχει το νερό της βρύσης είναι ελάχιστο για να προκαλέσει προβλήματα.Αλλά όπως είπα, καλό είναι κανείς να κοιτάζει το manual και να μην βάζει απιονισμένο (που δεν το λέει κανένα manual και σε ό,τι είναι αλουμίνιο τραβάει τα ιόντα και το διαβρώνει)
-
Διχως να είμαι σιγουρος,νομιζω πως δεν εχουν όλα τα κεφαλαρια πρόβλημα με το απιονισμενο.
edit:Εχεις δικιο όλα εχουν,δεν ξερω πως μου μεινε λαθος εντυπωση.
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Αντί για απιονισμενο νερό μπορεί να μπει νερό από το στεγνωτηριο ή το κλιματιστικό;
ΟΧΙ
Καλησπέρα. Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις για ποιο λόγο θεωρείς πως δε μπορεί να μπει στο δοχείο διαστολής και κατ' επέκταση στο ψυκτικό κύκλωμα νερό από κλιματιστικό (ή αφυγραντή σπιτιού ας πούμε που το νερό που παράγει έχει την ίδια σύσταση με του κλιματιστικού) το οποίο με τη σειρά του είναι πρακτικά ανάλογο του απεσταγμένου;
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
ΟΧΙ
Καλησπέρα. Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις για ποιο λόγο θεωρείς πως δε μπορεί να μπει στο δοχείο διαστολής και κατ' επέκταση στο ψυκτικό κύκλωμα νερό από κλιματιστικό (ή αφυγραντή σπιτιού ας πούμε που το νερό που παράγει έχει την ίδια σύσταση με του κλιματιστικού) το οποίο με τη σειρά του είναι πρακτικά ανάλογο του απεσταγμένου;
Ειναι βρωμικο νερο και ας μη φαινεται
-
Φοβάσαι μην δηλητηριαστεί?
Σοβαρά τώρα, δεν υπάρχει λόγος για πειραματισμούς (αν και προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με το νερό του κλιματιστικού για παράδειγμα)
Αν γεμίσουμε το κύκλωμα με νεράκι βρύσης, άντε να προσθέσουμε μισό γραμμάριο άλατα, τα οποία βεβαίως είναι διαλυμμένα στο νερό. Με καμία δύναμη και για κανέναν λόγο δεν πρόκειται αυτό το διασκορπισμένο μισό γραμμάριο (και αν!) να σας βουλώσει ποτέ το κύκλωμα ψύξης.Άλατα γεμίζουν (υπό συνθήκες) συσκευές όπως το πλυντήριο, που εκτείθενται σε τεράστιες ποσότητες νερού, όχι ένα κλειστό κύκλωμα που 5 λίτρα νερό ανακυκλώνεται συνέχεια!
Το απιονισμένο όμως, ειδικά αν κάποιος χάνει και συμπληρώνει συνέχεια, παίζει να κάνει σοβαρή ζημιά.
Το να βάλεις 1 φορά απιονισμένο, δεν νομίζω να κάνει ιδιαίτερη καταστροφή. Από τη στιγμή που θα το βάλεις βέβαια, αστο να πάει άστο
Τη ζημιά του την κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα μπεί... μετά παύει να είναι απιονισμένο. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φοβάσαι μην δηλητηριαστεί? [emoji38]Εξυπναδες? Γιατι να βαλεις μεσα σε ενα κυκλωμα βρωμικο νερο και οχι καθαρο μονο εσυ ξερεις. Επειδη δε γνωριζεις θα σου πω οτι το νερο του κλιματιστικου ή τπυ αφυγραντηρα ειναι οτι χειροτερο.
Αν μιλαμε για ωρα αναγκης βαζεις και ουρα αλλα εδω λεμε πιο ειναι το καλυτερο -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Το manual κατά 90% λέει απιονισμενο (θα το ξαναδώ) όχι βρύσης . Το dex cool στο κουτί δείχνει μία βρύση.
Ξαναδές το γιατί μάλλον λέει αποσταγμένο που δεν είναι το ίδιο πράγμα. Επίσης συνήθως λένε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να βάλεις και νερό βρύσης. Σε κάποια πλέον νομίζω απλά λένε νερό βρύσης.
Τελικά το μανουαλ λέει μείγμα μόνο ΑΠΕΣΤΑΓΜΕΝΟΥ νερού και αντιψυκτικού. Επίσης λέει ποτέ σκέτο νερό μέσα.
Το είχα παλιά ένα καλοκαίρι σκέτο νερό και τρυπησε-ξεκολλησε το ψυγείο.
Τώρα κάπου χάνει (έχει άλατα η μία σύνδεση στον πνεύμονα υγραεριου) και μου καταναλωσε 3 λίτρα απιονισμενου. Ελπίζω στη λιγότερη ζημιά. -
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Φοβάσαι μην δηλητηριαστεί? [emoji38]
Εξυπναδες? Γιατι να βαλεις μεσα σε ενα κυκλωμα βρωμικο νερο και οχι καθαρο μονο εσυ ξερεις. Επειδη δε γνωριζεις θα σου πω οτι το νερο του κλιματιστικου ή τπυ αφυγραντηρα ειναι οτι χειροτερο.
Αν μιλαμε για ωρα αναγκης βαζεις και ουρα αλλα εδω λεμε πιο ειναι το καλυτερο- τα αλατα δεν θα φραξουν το ψυγειο αλλα ΣΙΓΟΥΡΑ οξειδωνουν αλουμινιο και χυτοσιδηρο!!!
-
Τώρα ανοίγεις ωραίο θέμα.
Χημικός δεν είμαι αλλά από ότι θυμάμαι τα άλατα είναι αδρανείς ουσίες.
Μάλιστα είναι προιόν οξείδωσης (οξειδοαναγωγικής αντίδρασης) άρα...όχι το αίτιο.Αυτό που μάλλον συμβαίνει είναι ότι μένοντας σε μια επιφάνεια, συστηματικά ό,τι χιόνι πέσει σε αυτήν το λιώνουν. Άρα τελικά εκείνο το σημείο είναι μόνιμα υγρό και προκαλείται σκουριά... και πιθανώς ό,τι είναι κοντά στην θάλασσα να το παθαίνει κυρίως λόγω της υγρασίας και όχι της παρουσίας αλατιού αυτού καθέ αυτού.
Αν κάνω κάπου λάθος παρακαλώ διορθώστε με!
edit: Ειδικά όσον αφορά τις παραθαλάσσιες περιοχές, το αλάτι που σταδικά καλύπτει τις εξωτερικές επιφάνειες (από την εξάτμιση του αλατόνερου που αφήνει πίσω του το αλάτι) μάλλον εμποδίζει αυτήν καθέ αυτήν την εξάτμιση του νερού, άρα δίνει περισσότερο χρόνο για να γίνει η διάβρωση χωρίς όμως να συμμετέχει άμεσα σε αυτήν.
Σε κάθε περίπτωση τέτοιες παρατηρήσεις δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι συμβαίνει σε ένα κλειστό κύκλωμα που είναι πάντα γεμάτο νερό.
-
λετε για το νερό ενώ ξεχνάτε το παραφλού που ανάμεσα στα άλλα έχει την ιδιότητα να προστατευει τα μέταλλα απο την διάβρωση.Εκτος αν βάζετε σκετο νερό στο κύκλωμα οπότε οκ τα θελει ο αποαυτός σας .
Παραφλού στο ψυγείο