-
@doom1983
Δεν έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση, αυτό που πρέπει να καταλάβεις όμως είναι ότι η χρήση των φώτων ομίχλης δεν είναι απλά μια παράνομη πράξη, είναι και μια πράξη μου ενοχλεί τους υπόλοιπους που κινούνται στο δρόμο. Έτσι μπορεί εσύ να λες ότι αποδέχεσαι την κλήση χωρίς διαμαρτυρία, αυτοί που ενοχλούνται όμως από τα προβολάκια σου απλά δεν ενδιαφέρονται γι' αυτό.
Το να μην έχεις φαρμακείο και να σου δώσουν κλήση εμένα ποτέ δε θα με ενοχλούσε στο δρόμο ως άλλο οδηγό, το ότι χρησιμοποιείς προβολάκια μπορεί όμως να με έχει ενοχλήσει, άσχετα με το εάν εσύ θα τιμωρηθείς γι' αυτό.Υ.Γ. Το λέω εντελώς φιλικά...
-
Δεκτο ρε παιδια το δέχομαι
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Δεκτο ρε παιδια το δέχομαιΌχι, όχι, όχι!!!
Πέσε στα γόνατα, παρακάλα μας! Σκίσε τα μούτρα σου με τα νύχια σου! Αυτοπυρπολήσου!
Τότε, κάτι μπορεί να γίνει..
-
Εγω πιστευω πως θα πρεπει να τιμωρουνται και κατι καγκουρες,που εχουν αναμενα ΝΕΟΝ στο δαπεδο του αυτοκινητου και σε αλλα σημεια , για λογους αισθητικης
-
ε καλα τωρα.τα ΝΕΟΝ στο πατο του αυτοκινητου δεν ενοχλουν και πουθενα.καγκουρικο του κερατα βεβαια.
αλλα και τα φωτα ομιχλης εμενα προσωπικα τουλαχιστον δεν με ενοχλησαν ποτε ιδιαιτερα. -
Απόψε γυρνώντας από Πήλιο συνάντησα άπειρους με τα φώτα ομίχλης αναμμένα (:x ), μερικοί μάλιστα τα είχαν ανάψει εμπρός πίσω. Κάπως έτσιδηλαδή.
-
Ενοχλητικό είναι να έχεις κάποιον απο πίσω σου με τα φώτα ομίχλης. Το να περνάνε απο απέναντι μου είναι σχεδόν αδιάφορο.
-
Είναι τελείως διαφορετικά τα φώτα ομίχλης από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο κι έχει επίσης μεγάλη σημασία η κλίση τους ως προς την οριζόντιο (αυτό έχει να κάνει τόσο με την ίδια τη ρύθμισή τους, όσο και με την κατανομή του βάρους στο αυτοκίνητο κάθε φορά).
Συνήθως, τα μαμά-προβολάκια είναι πολύ λιγότερο ενοχλητικά από τα επιπρόσθετα. -
Ναι, όντως υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Σε κάθε περίπτωση όμως τα προβολάκια ομίχλης ενοχλούν όταν χρησιμοποιούνται σε συνθήκες καλής ορατότητας γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους. Να διαπερνούν την πυκνή ομίχλη ώστε το αυτοκίνητο που τους φέρει να γίνεται άμεσα αντιληπτό.
Ας το (ξανα-ματά)πώ για ακόμα μια φορά. Αν υπήρχε τρόπος οι προβολείς ομίχλης να μην ενοχλούν σε συνθήκες καλής ορατότητας, οι κατασκευαστές θα είχαν φροντίσει να ανάβουν όλα τα φώτα -και τα ομίχλης- με τον ίδιο διακόπτη. Έχετε δει κανένα αυτοκίνητο στο οποίο να απαιτείται να κάνετε μια επιπλέον κίνηση για να ανάψετε τα πίσω φώτα;
-
εμένα με ενοχλεί πολύ επίσης και το πίσω ομίχλης...είχα πέσει σε ένα τέτοιο ΗΛΙΘΙΟ και πραγματικά με τύφλωνε νυχτιάτικα.
-
Φυσικά τυφλώνει τον πίσω, είναι φτιαγμένο να τον τυφλώνει. Δεν ξέρω αν μπόρεσες να καταλάβεις πόσο περισσότερο τυφλώνει από τα φρένα (γιατί ήταν καθαρή νύχτα) αλλά όταν έχει ομίχλη και φρενάρουν τα αυτοκίνητα μακριά, τότε φαίνεται καθαρά πόσο πιο δυνατό είναι το φως ομίχλης.
-
το ξέρω...έχω οδηγήσει υπό ομίχλη και με χιόνια...
το θέμα είναι ότι αυτός προφανώς τον ξέχασε...κανονική νύχτα ήτανε.
-
Πολλοι που εχουν καμμενο πισω φως βαζουν το ομιχλης για να φαινονται...
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Πολλοι που εχουν καμμενο πισω φως βαζουν το ομιχλης για να φαινονται...Σε περιπτώσεις ανάγκης το βάζεις, καλύτερα από το να πηγαίνεις χωρίς φώτα. Αυτοί που το ανάβουν συχνά, ξέρουν ότι ενοχλεί αλλά θέλουν να τους 'βλέπουν περισσότερο'.
Δοκιμή:
Βράδυ πηγαίνεις με όπισθεν 3 μέτρα από τοίχο. Πατάς το φρένο και ο τοίχος κοκκινίζει χωρίς να φωτίζουν τα φρένα μόνο συγκεκριμμένα σημεία. Μετά ανάβεις το φως ομίχλης και μέσα στο διάχυτο κόκκινο διακρίνεις καθαρά τη συγκεντρωμένη δέσμη της ομίχλης. -
Ηρθε η ωρα να γραψω κι εγω σε αυτο το thread...
Εφαγα μια ωραια κλησουλα, πριν λιγο, για 123km/h στον περιφερειακο της Πατρας...Με οριο 100...2μιση λωριδες/κατευθυνση και κεντρικο διαζωμα.
Με εγραψαν για 113 (γιατι τα 123 ηταν ιλιγγιωδης ταχυτητα) και πηρα κληση των 33 ευρωπουλων!
Και μονο που το σκεφτομαι τρομαζω ...απορω πως δεν σκοτωθηκα ο μλκς!
Με τις υγειες μου...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πολλοι που εχουν καμμενο πισω φως βαζουν το ομιχλης για να φαινονται...
Σε περιπτώσεις ανάγκης το βάζεις, καλύτερα από το να πηγαίνεις χωρίς φώτα. Αυτοί που το ανάβουν συχνά, ξέρουν ότι ενοχλεί αλλά θέλουν να τους 'βλέπουν περισσότερο'.
Δοκιμή:
Βράδυ πηγαίνεις με όπισθεν 3 μέτρα από τοίχο. Πατάς το φρένο και ο τοίχος κοκκινίζει χωρίς να φωτίζουν τα φρένα μόνο συγκεκριμμένα σημεία. Μετά ανάβεις το φως ομίχλης και μέσα στο διάχυτο κόκκινο διακρίνεις καθαρά τη συγκεντρωμένη δέσμη της ομίχλης.Αρα .....
Παλι καλα που δεν πανε με οπισθεν, φρεναριστοι -
Ηρθε η ωρα να γραψω κι εγω σε αυτο το thread...Εφαγα μια ωραια κλησουλα, πριν λιγο, για 123km/h στον περιφερειακο της Πατρας...Με οριο 100...2μιση λωριδες/κατευθυνση και κεντρικο διαζωμα.
Με εγραψαν για 113 (γιατι τα 123 ηταν ιλιγγιωδη) και πηρα κληση των 33 ευρωπολων!
Με τις υγειες μου...
ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
Σε ποιό σημείο????? -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εφαγα μια ωραια κλησουλα, πριν λιγο, για 123km/h στον περιφερειακο της Πατρας...Με οριο 100...2μιση λωριδες/κατευθυνση και κεντρικο διαζωμα.
Με εγραψαν για 113 (γιατι τα 123 ηταν ιλιγγιωδη) και πηρα κληση των 33 ευρωπολων!
Με τις υγειες μου...
ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
Σε ποιό σημείο?????Πολυ μετα τα τουνελ, προς Πυργο...στην εξοδο Οβρυα...στην ευθεια!
-
Με τις υγειες μου...
ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
Σε ποιό σημείο?????Πολυ μετα τα τουνελ, προς Πυργο...στην εξοδο Οβρυα...στην ευθεια!
Καλά την στήνουν και εκει κάτω????
-
ξέρω το σημείο....εκεί στήνονται συνήθως.
στο πιο ασφαλές σημείο...
από εκεί ένα βράδι πηγαίνοντας στον Πύργο για δουλειά με την 159 του πατέρα πέρασα με 150-160...εάν με χτύπαγε την λούτσισα.
για αυτό οδηγώ αργά βράδι πάντα.
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!