-
Ο χρήστης Rallyeman έγραψε:
Γεια σας παιδια...Προχθες, 4 τα ξημερωματα ρόλαρα με 100-120 στον περιφερειακο του καρεα και την κατεχακη με κατευθυνση προς μεσογειων. Ο δρομος αδειος, και εγω καμια ορεξη για 'κολπα'.
Στη διασταυρωση κατεχακη και κιφησιας συνεχισα ευθεια, εκει που βρισκεται καποια πρεσβεια (? - δε ξερω αλλα εχει παντα μια κλουβα εκει..).
Δυστυχως υπηρχε μπλοκο οπου με σταματησαν!
Κυριε βιαζεστε να πατε καπου? (με ειρωνικο τονο)Να μη σας τα πολυλογω, εγραψαν μια κληση 160 ευρω για υπερβαση οριο ταχυτητας.
-
- Που με μετρησατε αν επιτρεπεται? *
-
- Εχει ρανταρ πιο πριν..*
Μαλιστα!Με ποσα πηγαινα? Που ειναι η φωτογραφια/αποδειξη της παραβασης? (Ουδεμια απαντηση)
ΔΕΝ υπεγραψα τη κληση, και ετσι εχω ενα ραντεβου στο πταισματοδικιο χαλανδριο τον Δεκεμβρη.
1)Δεν υπηρχε κανενα μπλοκο στο δρομο-ειχα το νου μου. Οποτε αποκλειω να με στοχευσαν με οργανο πιο πριν.
2)Αν οντως υπηρχε σταθερο ρανταρ (πχ στη μεγαλη αριστερη στροφη μετα τον καρεα εξω απτην ΑΟ) και οντως με 'επιασε', ειναι δυνατον 5 λεπτα μετα να με σταματησαν? Και πως ειδαν τον αριθμο κυκλοφοριας? Εστειλε η καμερα MMS στον αστυφυλακα??Σκεφτηκα να μην υπογραψω πρωτον γιατι δεν ειδα καμια αποδειξη της παραβασης, και δευτερον, εκλογες θα εχουμε...Μη γινει κανενα θαυμα!
Αν παω στο πταισματοδικιο και οντως υπαρχει αποδεικτικο στοιχειο θα πληρωσω τα 160 ευρω της κλησης η προστιθονται κ αλλα λογω του οτι εφτασε στο πταισματοδικιο η κατασταση?
[/quote]
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ για υπερβολικη ταχυτητα.
Η κληση επάνω γραφει ποιο τμημα τροχαιας σε εγραψε?Αν και εχει περασει το τριημερο, για κανε μια βολτα απο το τμημα να δεις τι γινεται.
Η όλη φαση ειναι πολυ κουφη... -
-
για διαβαστε τον κοκ να δειτε αν υπαρχει αυτο το ποσο...Για +40 στο οριο η 140+ σε ΕΟ, ειναι προστιμο 50 χιλιαδες δραχμες (με τις τοτε τιμες) αδειες διπλωματα κλπ, συμφωνα με τον κοκ που εχω και τα εχει ακομα σε δραχμες.
-
Πάλι καλά που δεν έχεις κανένα ΚΟΚ που να τα λέει σε Φοίνηκες ή σε Δις Δρχ απο την Κατοχή!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
για διαβαστε τον κοκ να δειτε αν υπαρχει αυτο το ποσο...Για +40 στο οριο η 140+ σε ΕΟ, ειναι προστιμο 50 χιλιαδες δραχμες (με τις τοτε τιμες) αδειες διπλωματα κλπ, συμφωνα με τον κοκ που εχω και τα εχει ακομα σε δραχμες.Θα ανοιξω κι εγω τον ΚΟΚ, αλλά kacey γιατι δεν του πηρανε πινακιδες κλπ?
Επειδη ηταν ωραιο παιδι? (Δεν ειρωνευομαι, προσπαθω να βγαλω άκρη)
Από την άλλη την αφεντια μου που την πιασανε με +50 από το όριο ταχυτητας στη 'μαυρη' δεν μου κοψανε προστιμο 160 ευρω, αλλά δικαστηριο και τα λοιπα παρελκομενα.Υ.Γ. ιδου και το άρθρο 20 του ΚΟΚ που αφορά την περιπτωση μας http://www.bloka.com/content/view/11/187/
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Πηγαινοντας για το αεροδρομειο, οδηγουσε ο γιος μου και πριν τα καργκο, μας σταματανε!! Πηγαινατε με 139χλμ, λενε εμεις τιποτα!!!, ζητανε τα χαρτια και τα δινουμε αμιλητοι. σε μισο λεπτο τα δινουν πισω με προτροπη να οδηγουμε προσεκτικα γιατι εχει οριο 70χλμ.?????. Η απαντηση για το γεγονος οτι δεν μας εγραψαν ειναι μαλλον οτι ο γιος υπηρετει αεροπορος και μαλλον δεν εχουν δικαιωμα αυτοι να τον γραψουν!!!. Ξερει κανεις κατι για αυτο?.Η Αστυνομία είναι ελεγκτικό όργανο. Ανεξάρτητα από τον Κλάδο , το εάν είσαι Αξκός ή Οπλίτης ( Μόνιμος ή Έφεδρος Υξκός ή ΕΠΟΠ ή κληρωτός ) δεν αναιρεί την ελεγκτική εξουσία που διατηρεί η Αστυνομία. Ο εν ενεργεία στρατιωτικός υπόκειται σε έλεγχο από την Αστυνομία και εάν πρόκειται για απλή κλήση είναι υπόχρεος σε ενημέρωση της Στρατονομίας προκειμένου να δεχθεί και τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται από τους ΣΚ ( ενημερώνει και η Αστυνομία ). Εάν διαπιστωθεί παράβαση που οδηγεί σε σύλληψη τότε η Αστυνομία οφείλει να καλέσει την Στρατονομία προκειμένου να κάνει τη σύλληψη.
-
Σημερα διεσχιζα την εθνικη οδο αθηνων κορινθου, απο το ρευμα απο κορινθο προς αθηνα. Ξερετε, μεχρι κορινθο εχει μονο 2(ή 1,5?) λωριδες κυκλοφοριας ανα κατευθυνση, εγω που ειμαι συντηρητικος οδηγος, παω με 120, αντε λιγο παραπανω οταν θελω να προσπερασω.
Ομως, συνηθιζω, κι ειναι ο μονος δρομος που το κανω γιατι ειναι ο μονος που αισθανομαι οτι μπορω να το κανω (επαναλαμβανω, δεν ειμαι ...ραλιαρης), να πηγαινω με 160 μετα την κορινθο προς αθηνα, μεχρι τα μεγαρα, γιατι μετα πυκνωνει η κινηση και παλι παω 100-120.
Ε, δεν προλαβα σημερα να μπω στον εθνικο δρομο μετα την κορινθο, μετα απο λιγο με σταματησε η αστυνομια(με σκοπευσε).
Υπερβολικη ταχυτητα λεει. 158χλμ.Αφου μου εκοψε την κληση και χωρις να του πω τιποτε, του λεω: καλα, εγω οντως πηγαινα με 160, αλλα τους δρομους αυτους το ελληνικο κρατος γιατι τους φτιαχνει? Για να πηγαινουμε μονο με 100? Εξαλλου μεχρι κορινθο και να θες να πας παραπανω, δεν μπορεις λογω δρομου.
Και μου απαντα: αν πηγαινες μεχρι 140, δεν θα σε εγραφα. Αλλα πηγαινες με 160.
Το θεμα δεν ειναι το προστιμο, ευτυχως δηλαδη γιατι μου ειχαν κοπει και τα ποδια. Φτηνα την εβγαλα, 17ευρω, το μονο ευχαριστο της υποθεσεις. Αλλα ειναι το γαμωτο. Και αν ξανασυμβει και φαω καμια γερη?
Κι εγω σας ρωτω: καλα, αυτοκινητοδρομους της προκοπης στην Ελλαδα δεν εχουμε, κι ειναι εγκληματικο να τρεχει καποιος στους καροδρομους. Αλλα στους δυο δρομους(αθηνων κορινθου και αθηνων-λαμιας) με 4-5 λωριδες ανα κατευθυνση και διαζωμα στην μεση, ειναι απαραδεκτο να πας με 160?
-
To ότι κάνουν τεράστιους δρόμους δεν μας δίνει το δικαίωμα να τρέχουμε,
αλλα είναι γλυκό το γκάζι, και ...... ενώ οι καγκουρογκαζάκηδες τρέχουν 'αλλού'
... εμάς τους οικογενειάρχες ... που τολμάμε να το πατήσουμε που και
που στην Ε.Ο περιέργως μας την πέφτουν.Μια λύση
Εγώ περιέργως την έχω γλυτώσει - ίσως επειδή τρέχω 'κάπως' λιγότερο
γύρω από κάποιους που τρέχουν πολύ.Π.χ όταν τους βλέπεις να πηγαίνουν με 200 εσύ πήγαινε με 190 και
θα είσαι ο.κΕίδικά όταν πρόκειται για μή premioum αυτοκίνητα, είναι 99.9% σίγουρο
ότι θα τους γράψουν κάποια στιγμή παρακάτω και θα τους δείς όταν
περνάς.Πρόσεχε τα πολύ ακριβά, αυτά ΔΕΝ τα γράφουν οπότε μην τα ακολουθείς.
Πρόσεχε τις κάμερες, αυτές δεν κάνουν διακρίσεις, οπότε τρέχα 'κοντά'
σε άλλους που τρέχουν περισσότερο.Οι ειδικοί ας εκφέρουν καλύτερες απόψεις..
-
zardoz θα εχω υποψη τις συμβουλες σου.
-
Ταχύτητα 148 km/h σε δρόμο (Εθνική Ηρακλείου - Αγ. Νικολάου, αμέσως μετά το καινούργιο κομμάτι με τις στροφές για όσους ξέρουν) με όριο 90km/h, με σταματάει μπλόκο με Ζά, και 2 της τροχαίας, άμεσως αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφοράς και διπλώματος για 30 ημέρες + δικαστήριο (..κάποια στιγμή..)
Εκτός από υπομονή μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω/εξαγοράσω την ποινη? Γνωρίζετε?
-
Πήγαινε στην τροχαία και σύνταξε μία αίτηση, που να λέει ότι σου είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο, (για λόγους υγείας π.χ.).
Πιθανόν να σου επιστρέψουν πινακίδες-δίπλωμα-άδεια.Το δικαστήριο δεν το αποφεύγεις, θα σου σταλεί κάποια στιγμή ειδοποιητήριο...
Αν και πολλές υποθέσεις για ταχύτητα παραγράφονται... -
Θα χρειαστώ τίποτα χαρτία για τα παραπάνω ή απλά την αίτηση? Για πρόστιμο δεν μου είπαν τίποτα.. Στο δικαστήριο θα είναι για πρόστιμο?
Επίσης, έστω ότι κυκλοφορώ χωρίς άδεια-δίπλωμα και με ξανασταματήσουν τι κυρώσεις εχω ξέρετε?
-
Ο χρήστης GiorgosH έγραψε:
Θα χρειαστώ τίποτα χαρτία για τα παραπάνω ή απλά την αίτηση? Για πρόστιμο δεν μου είπαν τίποτα.. Στο δικαστήριο θα είναι για πρόστιμο?Επίσης, έστω ότι κυκλοφορώ χωρίς άδεια-δίπλωμα και με ξανασταματήσουν τι κυρώσεις εχω ξέρετε?
Απλώς μία αίτηση παραχώρησης πινακίδων-διπλώματος 'για λόγους υγείας'. Λογικά, θα στις επιστρέψουν...
Το πρόστιμο το πληρώνεις στο δικαστήριο, όταν και αν έρθει εκείνη η ώρα.
-
Πήγα και μονο που δεν με έδειραν..!!! Για αίτηση δεν ξέρουν τίποτα και ούτε λόγος για επιστροφή διπλώματος...!
-
Είναι υποχρεωμένοι, βάσει νόμου, να δεχτούν την αίτησή σου...
Τώρα, αν έχεις ορέξη για καταγγελίες, είναι στο χέρι σου...
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πηγαινοντας για το αεροδρομειο, οδηγουσε ο γιος μου και πριν τα καργκο, μας σταματανε!! Πηγαινατε με 139χλμ, λενε εμεις τιποτα!!!, ζητανε τα χαρτια και τα δινουμε αμιλητοι. σε μισο λεπτο τα δινουν πισω με προτροπη να οδηγουμε προσεκτικα γιατι εχει οριο 70χλμ.?????. Η απαντηση για το γεγονος οτι δεν μας εγραψαν ειναι μαλλον οτι ο γιος υπηρετει αεροπορος και μαλλον δεν εχουν δικαιωμα αυτοι να τον γραψουν!!!. Ξερει κανεις κατι για αυτο?.
Η Αστυνομία είναι ελεγκτικό όργανο. Ανεξάρτητα από τον Κλάδο , το εάν είσαι Αξκός ή Οπλίτης ( Μόνιμος ή Έφεδρος Υξκός ή ΕΠΟΠ ή κληρωτός ) δεν αναιρεί την ελεγκτική εξουσία που διατηρεί η Αστυνομία. Ο εν ενεργεία στρατιωτικός υπόκειται σε έλεγχο από την Αστυνομία και εάν πρόκειται για απλή κλήση είναι υπόχρεος σε ενημέρωση της Στρατονομίας προκειμένου να δεχθεί και τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται από τους ΣΚ ( ενημερώνει και η Αστυνομία ). Εάν διαπιστωθεί παράβαση που οδηγεί σε σύλληψη τότε η Αστυνομία οφείλει να καλέσει την Στρατονομία προκειμένου να κάνει τη σύλληψη.
Με την εξαίρεση της περιπτώσεως να είσαι σε υπηρεσία οπότε δεν έχει καμία δικαιοδοσία ελέγχου μιας και δεν υπόκεισαι παρά μόνο στον στρατιωτικό κώδικα.
Άρα, αν είσαι στρατιωτικός, αν και όταν σε σταματήσουν, πολύ απλά δείχνεις ταυτότητα, ισχυρίζεσαι ότι σε πήραν τηλέφωνο να παρουσιαστείς άμεσα στη μονάδα σου = άρα είσαι εν υπηρεσία και τελείωσε το παραμύθι εκει. Ίσα ίσα που έχουν υποχρέωση να σε βοηθήσουν να φτάσεις και εγκαίρως. Γι' αυτό στο 99% των περιπτώσεων σε αφήνουν να φύγεις. Δεν μπορούν να αποδείξουν ότι δεν είσαι εν υπηρεσία, και όντας εν υπηρεσία πολύ απλά αρνείσαι τον έλεγχο και το αυτοκίνητό σου εκείνη τη στιγμή είναι το προσφορότερο μέσον για να εκπληρώσεις την αποστολή σου.
Μου έχει τύχει περιστατικό στην Ε.Ο. όταν κουβαλούσα κάποια όπλα από τη μονάδα στο τεχνικό στην ΑΘήνα. Η μεταφορά ήταν τελείως παράνομη, αλλά και η όλη διαδικασία επίσης μιας και γινόταν για να καλυφθούν κάποιες ζημιές στα όπλα που είχαν γίνει χωρίς να έχει αναφερθεί στους παραπάνω. Με σταματήσε, λοιπόν, η αστυνομία για ταχύτητα και δείχνοντας ταυτότητα + τα πιστόλια + τα χαρτιά για το Τεχνικό έφυγα ανενόχλητος από τη στιγμή που ήμουν σε διατεταγμένη υπηρεσία και έπρεπε να παραδώσω τα πιστόλια και να γυρίσω πίσω μέσα στην ίδια ημέρα (ψέμα, άδεια είχα και απλά μεταφορά έκανα, αλλά το κόλπο έπιασε αφού δεν μπορεί να με διαψεύσει κανείς).
Ευχαριστώ.
-
Επιχείρησαν προχτές να με γράψουν έξω από την Κόρινθο (περιοχή Σωληνουργεία) όπου το πλάτος του δρόμου ξεπερνά τα 20 μέτρα και το οπτικό πεδίο τα 30!
Με όριο 50 (λόγω των βιομηχανιών ίσως) , εγώ πήγαινα με 70. Οι υπόλοιποι με καμια κατοστάρα, την οποία διπλασιάζουν τη νύχτα...
Με σταματά το καλόπαιδο και μου λέει πήγαινα με 69...
Μετά από έναν μικρό διάλογο του τύπου 'ΟΚ δίναι παράβαση αλλά ποιός πάει με 50 κτλ' , μου ζητά να ανοίξω χώρο αποσκευών, ψαχνει πυροσβεστήρα, φαρμακεία κτλ και εγώ τα χω.
Τελικά μου κόβει μια κλήση μόνο για ΚΤΕΟ (ορθώς - έληξε τον Ιούλιο...αμέλειά μου) και ο συνάδελφός του λέει 'Έκανες σεφτέ;' !!!
Σήμερα σε άλλο σημείο με ξανασταματούν, μου ζητούν ΚΤΕΟ, τους δείχνω την κλήση και θέλουν να με ξαναγράψουν!Τους λέω οτι το μόνο που θα κερδίσουν είναι να ξαναπάω δικαστήριο και να χάσω άλλη μια μέρα δουλειάς, εφόσον έχω δίκη για 19 δεκεμβρίου. Στην αρχή τίποτα - μουλαρομένοι!
Μετά από πολλή σκέψη (...) με άφησαν να φύγω
Τους ευχαριστώ πολύ δηλαδή...
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Άρα, αν είσαι στρατιωτικός, αν και όταν σε σταματήσουν, πολύ απλά δείχνεις ταυτότητα...Εγώ όταν ήμουν φαντάρος δεν έδειχνα ποτέ στρατιωτική ταυτότητα και δεν το έλεγα. Νομίζω ότι θα μπλέξεις πολύ χειρότερα αν δεν σου κόψουν κλήση και καλέσουν τη στρατονομία (για να κόψει αυτή κλήση). Χάρη σου κάνουν και δε σε γράφουν για να μη μπλέξεις.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Σήμερα σε άλλο σημείο με ξανασταματούν, μου ζητούν ΚΤΕΟ, τους δείχνω την κλήση και θέλουν να με ξαναγράψουν!Τους λέω οτι το μόνο που θα κερδίσουν είναι να ξαναπάω δικαστήριο και να χάσω άλλη μια μέρα δουλειάς, εφόσον έχω δίκη για 19 δεκεμβρίου. Στην αρχή τίποτα - μουλαρομένοι!Μετά από πολλή σκέψη (...) με άφησαν να φύγω
Μπορούν να σου πάρουν τις πινακίδες επί τόπου.
Αν πας στο δικαστήριο και έχεις εν τω μεταξύ περάσεις ΚΤΕΟ, γλυτώνεις το πρόστιμο - αλλιώς θα πληρώσεις (τα διπλά?)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σήμερα σε άλλο σημείο με ξανασταματούν, μου ζητούν ΚΤΕΟ, τους δείχνω την κλήση και θέλουν να με ξαναγράψουν!Τους λέω οτι το μόνο που θα κερδίσουν είναι να ξαναπάω δικαστήριο και να χάσω άλλη μια μέρα δουλειάς, εφόσον έχω δίκη για 19 δεκεμβρίου. Στην αρχή τίποτα - μουλαρομένοι!
Μετά από πολλή σκέψη (...) με άφησαν να φύγω
Μπορούν να σου πάρουν τις πινακίδες επί τόπου.
Για ποιό λόγο;
-
Αν δεν έχεις ΚΤΕΟ δεν μπορείς να κυκλοφορείς το αυτοκίνητο. Εμένα όταν με σταμάτησαν και με έγραψαν για ΚΤΕΟ δεν μου πήραν τις πινακίδες. Τις πήραν όμως από φορτηγό που έκανε διανομές (δεν είχε ΚΤΕΟ), εμένα με λυπήθηκαν.
Με εγραψαν στον Αυτοκινητοδρομο με 121χλμ.!