Παρόλο που το θέμα ειναι πολύ σοβαρό και κατα την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορεί να παρθεί καμμία απόφαση χωρίς πολύ ωριμη σκέψη και χωρίς να γίνουν πρώτα τα απαραιτητα πειράματα,θεωρώ οτι τα 'νέα μέτρα' ειναι στη σωστή κατευθηνση αλλά ως εκεί.
Δεν λήνουν τιποτα-δεν προσθέτουν τίποτα και τελικά τα θεωρώ απολύτως τυπικά(εδω θυμίζω οτι ο ατυχος Γ.Μακρής ειχε κάνει ηδη ένα σπριντ!!!!).
Και για να μην νομίσουν μερικοί οτι η 'κριτική ειναι ευκολη κλπ'γράφω
μερικές προτάσεις γι 'νέα μέτρα'.
1)Να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που ηδη υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται τοσο αυστηρά οσο θα πρέπει δηλ.φορμες,ζώνες,καθίσματα,γαντια,εσώρουχα,εστω και με ποινή αποκλεισμού απο τον αγώνα.
2)Εγραφα τον Φεβρουάριο του 2006
'Θέλω επισης να προσθέσω οτι καλό ειναι, ο σοαα να κάνει μια προταση ωστε οι αγωνιστικές αδειες να βγαινουν μετα απο κάποια τυπική αλλά ουσιαστική εκπαιδευση μεσα απο το safetrack,Ιαβέρη,Μοσχούτη και οποιον αλλον εχει σχολή προκειμένου οι νέοι οδηγοι να εχουν κάποια γνώση και να μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια (για αυτούς αλλά και τους θεατές)αλλά και γρήγορα,
γιατι επιτρέψτε μου αυτό το θεαμα που βγαίνει στις αναβάσεις που εχω παρακουλουθήσει τελευταία αλλα και στο σπριντ τις προαλλες ειναι το χείριστο που μπορεί να δει κανείς.
Ας κάνει επιτέλους μια συμφωνία η ΕΘΕΑ, οι νέοι οδηγοί(και ολοι μας δεν εχω κανέναν ενδοιασμό για αυτό)με τους παραπάνω προκειμένου ολοι να μπορέσουμε να πέρασουμε κάποιου ειδους σεμιναρίου με χαμηλό κόστος 100ευρώ το πολύ,για το πως στρίβουν,πως γκαζώνουν και για πιο λόγο!!!(μην γελάτε καθόλου!!!!)φρένα-ντριφτ,συμπεριφορά-νοοτροπία αγώνων και οτι αλλο εκτιμήσουν οι ειδικοί οπως πχ τι γράφουμε στις σημειώσεις και γιατί;;;;;
3)Μακριά απο τα Hans.Μην τινάξετε τους ελλ.αγώνες στον αερα.(Ουτε στην Ιταλία δεν τα φορούν που ειναι επαγγελματίες θα τα βάλουμε εδω;;;).
Το καθε τέτοιο συστημα μαζί με τα λοιπά στοιχίζει 4000 ευρώ για το κάθε αυτοκίνητο τη στιγμή που μ.ο. κόστους του ελληνικού αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 10000 ευρώ.
Αυτα τα λίγα για τους συμμετέχωντες και τα νέα μέτρα,για τους οργανωτές θα επανέλθω.