-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Πέραν αυτού, η διαφωνία μου με τον D-Jet ήταν στο ότι (αν κατάλαβα σωστά) είπε ότι η 911 έχει αξιοπιστία και ποιότητα που αναδικνύεται σε αγώνες ενώ ένα evo είναι ένα 'φτιαγμένο' σεντάν που λόγω αυτού είναι υποδεέστερο.
Όχι, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο... σε εργοστασιακή μορφή είμαι βέβαιος ότι είναι εξίσου εξαιρετικό και το evo και πιθανώς καλύτερο. Απλά ένα evo εργοστασιακά παραμένει ένα αυτοκίνητο 300 ίππων ενώ, εργοστασιακά πάλι, οι 911 πέρασαν πλέον στους 400-500 ίππους. Ε, αυτονόητο είναι ότι πουσάροντας (όσο εύκολο και να είναι) το πρώτο για να κυνηγάει το δεύτερο κάπου θυσιάζεις την αξιοπιστία του - δε γνωρίζω ούτε συγκριτικά ούτε απόλυτα πόσο, ασφαλώς.
Αυτό που τόνισα από την αρχή (και παρεξηγήθηκε προφανώς) είναι ότι ένα μέρος του κόστους (πέρα από την υπερτιμολόγηση για να ζήσει και ο ΠΙΧ) είναι και ανάλογο της ποιότητας του engineering που σου προσφέρει σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές σούπερκαρ που ξύπνησαν ένα πρωί και έβαλαν σε μια καρότσα 600 άλογα (και τα δημοσιογράφα έπιασαν 320 σε 10,7456' και λένε ΟΥΑΟΥ) ή το φτιαγμένο το λεόν του ανθύπα στο στρατό με τα 500 άλογα 'δυναμομετρημένο¨, που του στοίχισε 15χιλιάρικα η αγορά και 25 χιλιάρικα η μετατροπή, και κέρασε τσάγια ένα βράδυ που'βρεχε στα λιμανάκια σε μια boxster που την οδηγούσε μια γκόμενα που μίλαγε στο κινητό. Νεσπα;
Σαφέστατα και η 911 (γενικά μιλώντας και ανα τους αιώνες) ήταν εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής, ομοίος και το κλασσικό Beetle (αυτό ήταν και το USP του πρακτικά). Γενικά μιλώντας όμως δεν υπάρχει ούτε καν ένδειξη, πόσο μάλλον απόδειξη πως ένα -υποτίθεται- σπορ αυτοκίνητο θα έχει μεγαλύτερη αντοχή σε σπορ χρήση από ένα άλλο πιο ταπεινό.
Το σκαθάρι δεν έχει καμία σχέση με το durability της 911 (ειδικά αν το πάμε στα αντίστοιχα της εκάστοτε εποχής).
Μπορεί να αποτέλεσε το αρχέτυπο αλλά απο εκεί και πέρα δεν παύει να είναι το φτηνό το κρέας σε σχέση με το φιλέτο.
Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ηλιθιωδώς εύκολο να το συντηρήσεις (engineering σε επίπεδο design για πρόσβαση σε μηχανικά, ευκολία διάγνωσης, δυνατότητα επισκευών, φτηνά ανταλλακτικά κ.α.) και για αυτό να θεωρείται ότι έχει πρακτικά άπειρη διάρκεια ζωής, αλλά από υλικά είναι εντελώς στη φτήνια, ειδικά όπου δεν υπάρχει μέταλλο. Αλλά και από μηχανικά, αν εξαιρέσεις τις αναρτήσεις ( όπου φαίνεται η συγγενεία) ένα μέσο μοτερ 1200 δεν μπορεί να βγάλει πάνω από 120Κ χιλιόμετρα χωρίς να θέλει επισκευή, τη στιγμή που μια SC μπορεί να βγάλει άνετα 300Κ χλμ με λάδια/φίλτρα/μπουζί μόνον (υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με 500K μίλια +) ενώ η χειρότερη των 911 (η καλιφορνέζα 2.7 με τα thermal reactors) συνήθως βγάζει άνετα 170-200K χιλιόμετρα πρωτού καταπιεί καμιά βαλβίδα ή κλωτσήσει κανένα μπουζώνι. Και όλα αυτά με 200 άλογα, όχι με 34...
Σανζμάν το ίδιο... όσο είσαι στα 34 άλογα είσαι εντάξει... τα αγωνιστικά rallye σκαθάρια όμως αναγκαστικά ομολογκαρίστηκαν με το 914 κιβώτιο γιατί πολύ απλά έλιωνε το απλό (ακόμα και με το σπαστό των 1302-3).
Το ίδιο και μια κρεμαγιέρα Πόρσε, πχ, που θα βγάλει άνετα τη μέση ζωή της 911 (αν δεν το πηδήξεις με αποστάτες και πεζοδρόμια) τη στιγμή που το μέσο σκαθάρι θα χρειαστεί έναν ατέρμονα κάθε 150Κ χιλιόμετρα τουλάχιστον. Φυσικά, η κρεμαγιέρα της 911 κάνει 3χιλιάρικα ενώ ο ατέρμονας του VW 170ευρώ.Ακόμα και η γενική επισκευή μοτέρ του VW κοστίζει όσο το απλό service της 911 αλλά ας μην είχε βγει σε 20εκατομμύρια αντίτυπα και θα σου έλεγα εγώ πόσο θα κόστιζε...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όχι, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο... σε εργοστασιακή μορφή είμαι βέβαιος ότι είναι εξίσου εξαιρετικό και το evo και πιθανώς καλύτερο. Απλά ένα evo εργοστασιακά παραμένει ένα αυτοκίνητο 300 ίππων ενώ, εργοστασιακά πάλι, οι 911 πέρασαν πλέον στους 400-500 ίππους. **Ε, αυτονόητο είναι ότι πουσάροντας (όσο εύκολο και να είναι) το πρώτο για να κυνηγάει το δεύτερο κάπου θυσιάζεις την αξιοπιστία του **- δε γνωρίζω ούτε συγκριτικά ούτε απόλυτα πόσο, ασφαλώς.αυτο θα ισχυε εαν τα 500 αλογα εβγαιναν απο μικρα σε κυβισμο μοτερ με μεγαλη ειδικη ισχυ.Οταν μια καρερα βγαζει 355 αλογα απο 3,6 λιτρα δεν βλεπω τον λογο να μην ειναι αξιοπιστη οσο ενα αλλο αυτοκινητο με ιδια ειδικη ισχυ.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Όχι, εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο... σε εργοστασιακή μορφή είμαι βέβαιος ότι είναι εξίσου εξαιρετικό και το evo και πιθανώς καλύτερο. Απλά ένα evo εργοστασιακά παραμένει ένα αυτοκίνητο 300 ίππων ενώ, εργοστασιακά πάλι, οι 911 πέρασαν πλέον στους 400-500 ίππους. Ε, αυτονόητο είναι ότι πουσάροντας (όσο εύκολο και να είναι) το πρώτο για να κυνηγάει το δεύτερο κάπου θυσιάζεις την αξιοπιστία του - δε γνωρίζω ούτε συγκριτικά ούτε απόλυτα πόσο, ασφαλώς.
Αυτό που τόνισα από την αρχή (και παρεξηγήθηκε προφανώς) είναι ότι ένα μέρος του κόστους (πέρα από την υπερτιμολόγηση για να ζήσει και ο ΠΙΧ) είναι και ανάλογο της ποιότητας του engineering που σου προσφέρει σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές σούπερκαρ που ξύπνησαν ένα πρωί και έβαλαν σε μια καρότσα 600 άλογα (και τα δημοσιογράφα έπιασαν 320 σε 10,7456' και λένε ΟΥΑΟΥ) ή το φτιαγμένο το λεόν του ανθύπα στο στρατό με τα 500 άλογα 'δυναμομετρημένο¨, που του στοίχισε 15χιλιάρικα η αγορά και 25 χιλιάρικα η μετατροπή, και κέρασε τσάγια ένα βράδυ που'βρεχε στα λιμανάκια σε μια boxster που την οδηγούσε μια γκόμενα που μίλαγε στο κινητό. Νεσπα;
Συμφωνώ απόλυτα.
Το σκαθάρι δεν έχει καμία σχέση με το durability της 911 (ειδικά αν το πάμε στα αντίστοιχα της εκάστοτε εποχής).
Μπορεί να αποτέλεσε το αρχέτυπο αλλά απο εκεί και πέρα δεν παύει να είναι το φτηνό το κρέας σε σχέση με το φιλέτο.
Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ηλιθιωδώς εύκολο να το συντηρήσεις (engineering σε επίπεδο design για πρόσβαση σε μηχανικά, ευκολία διάγνωσης, δυνατότητα επισκευών, φτηνά ανταλλακτικά κ.α.) και για αυτό να θεωρείται ότι έχει πρακτικά άπειρη διάρκεια ζωής, αλλά από υλικά είναι εντελώς στη φτήνια, ειδικά όπου δεν υπάρχει μέταλλο. Αλλά και από μηχανικά, αν εξαιρέσεις τις αναρτήσεις ( όπου φαίνεται η συγγενεία) ένα μέσο μοτερ 1200 δεν μπορεί να βγάλει πάνω από 120Κ χιλιόμετρα χωρίς να θέλει επισκευή, τη στιγμή που μια SC μπορεί να βγάλει άνετα 300Κ χλμ με λάδια/φίλτρα/μπουζί μόνον (υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα με 500K μίλια +) ενώ η χειρότερη των 911 (η καλιφορνέζα 2.7 με τα thermal reactors) συνήθως βγάζει άνετα 170-200K χιλιόμετρα πρωτού καταπιεί καμιά βαλβίδα ή κλωτσήσει κανένα μπουζώνι. Και όλα αυτά με 200 άλογα, όχι με 34...
Σανζμάν το ίδιο... όσο είσαι στα 34 άλογα είσαι εντάξει... τα αγωνιστικά rallye σκαθάρια όμως αναγκαστικά ομολογκαρίστηκαν με το 914 κιβώτιο γιατί πολύ απλά έλιωνε το απλό (ακόμα και με το σπαστό των 1302-3).
Το ίδιο και μια κρεμαγιέρα Πόρσε, πχ, που θα βγάλει άνετα τη μέση ζωή της 911 (αν δεν το πηδήξεις με αποστάτες και πεζοδρόμια) τη στιγμή που το μέσο σκαθάρι θα χρειαστεί έναν ατέρμονα κάθε 150Κ χιλιόμετρα τουλάχιστον. Φυσικά, η κρεμαγιέρα της 911 κάνει 3χιλιάρικα ενώ ο ατέρμονας του VW 170ευρώ.Ακόμα και η γενική επισκευή μοτέρ του VW κοστίζει όσο το απλό service της 911 αλλά ας μην είχε βγει σε 20εκατομμύρια αντίτυπα και θα σου έλεγα εγώ πόσο θα κόστιζε...
Το σκαθάρι δε το συγκρίνω με 911 αλλά με άλλα αυτοκίνητα του κόστους του και της εποχής του με τα οποία συγκριτικά ήταν σε άλλο επίπεδο αξιοπιστίας. Πχ το ανάλογου (?) κόστους 2CV ήταν και ΠΟΛΥ πιο φθηνιάρικο σε όλα του τα εξαρτήματα και *παρανοϊκά *περίπλοκο σε συντήρηση. Μιλάω πάντα για νορμάλ χρήση, όχι για αγώνες. Το έφερα απλά σαν παράδειγμα πολύ φθηνού μοντέλου που ήταν καλοσχεδιασμένο ώστε να είναι ανθεκτικό. Όπως και το Honda C50, το πιο extreme παράδειγμα τέτοιου είδους.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Η μαλακία του ηλίθιου σπάει καρύδια.
επίπεδο συνομιλίας παίδες..
Έχεις αποτύχει με το site σου και φέρεσαι σαν να φταίμε όλοι εμείς που έκλεισε, άντε φτιάξε κανένα καινούργιο, και που ξέρεις ? μπορεί αυτή τη φορά να μπείς και στον Nasdaq, αποτυχημένε.
Όσο για το επίπεδο συνομιλίας, δες τα δικά σου τα χάλια και μετά των άλλων.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Έχεις αποτύχει με το site σου και φέρεσαι σαν να φταίμε όλοι εμείς που έκλεισε, άντε φτιάξε κανένα καινούργιο, και που ξέρεις ? μπορεί αυτή τη φορά να μπείς και στον Nasdaq, αποτυχημένε.
Όσο για το επίπεδο συνομιλίας, δες τα δικά σου τα χάλια και μετά των άλλων.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτά να τα πει ο Dim 8 στον Μάκη (ξέρει ποιον Μάκη λεω) που έχει και απο τα δυο
τι να κλασει ο Μακης που τρεχει 10 χρονια χωμα,και τα πορσε που εχει αλλαξει(και εχει πληρωσει....).εδω εχουμε Κικιζα
...τι να κλασει και ο Κικιζας, που γνωρισε καποιους που κερδιζαν σε Le Mans με Porsche, οι οποιοι και εδειξαν πως πρεπει να οδηγουνται αυτες οι κατασκευες, γρηγορα, σωστα, αποτελεσματικα, και με ασφαλεια. Οι φιλοι σου και κατοχοι, απο μονοι τους ξερουν καλυτερα, αφου καποιοι εχουν κερδισει και σε Ελληνικους αγωνες, με αλλα βεβαια αυτοκινητα...
Τι να κλασει και ο γνωστος μου, που εχει αλλαξει 5 Porsche , ενα GT-R, και εχει βγει προσφατα, πρωτος Ελληνας στο Ακροπολις...
...εδω εχουμε 'Μακη που τρεχει 10 χρονια χωμα'...
Είσαι τόσο αυνάνας που βάζεις τον εαυτό σου στο ίδιο επίπεδο με πρωταθλητή Αμερικής (πολλάκις) και αγωνιζόμενο πανω απο δέκα χρόνια στους ελληνικούς αγώνες, επειδή (ισως) κάποιος κάπου κάποτε, σου έδειξε ένα δυο πράγματα για το πως να μη οδηγείς με τους αγκώνες σου.
Το οτι έχεις εμμονή με τα test drive δεν σε κάνουν οδηγό και γνωστή, για να σε προλάβω εγω ΔΕΝ είμαι τιποτα απο τα δυο.
Όταν λοιπόν μάθεις τι ανάρτηση έχει το σαράβαλο του θείου σου και πάρεις επιτέλους στα 30φευγα ένα δικό σου αμάξι, τα ξαναλέμε. Γατάκι. -
Νταξ, αφου καταφερε μεχρι και τον Θανο να τον βγαλει απ τα ρουχα του, ρισπεκτ στον ντιζογκαζο
-
Το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται πλέον συζήτηση αλλά προσωπική κόντρα σου με το Γρηγόρη. Ακόμα και αν η πρόθεσή σου όταν σχολίασες το video του Drive ήταν η συζήτηση επί της οδηγικής συμπεριφοράς της 991, πολύ γρήγορα εκφυλίστηκε στο 'να είδες που στα 'λεγα, από την 996 μέχρι την 991 τα ίδια χάλια' και καταλήγει στην αρχική συζήτηση - προσωπική κόντρα που είχατε. Η οποία αναμφίβολα έχει εξαντληθεί. Αν έκανε την ίδια παρατήρηση κάποιος άλλος πιθανά να γινόταν συζήτηση, να όπως σωστά σου λέει ο Καμπάς 'ρε μάστορα, μπορεί να το παράκανε ο οδηγός, μπορεί να φοβήθηκε και να άφησε γκάζι' κτλ. κτλ.
Δέχομαι πάντως ότι το να υμνολογείς την κάθε Porsche, Ferrari δεν σημαίνει 'επίπεδο συζήτησης', η συζήτηση σημαίνει επιχειρήματα εκατέρωθεν, αλλιώς είναι μονόλογος. Καλό όμως είναι να σεβόμαστε τις ευαισθησίες των λοιπών και ανάλογα και με το χώρο που βρισκόμαστε, αν πας και πεις σε ένα Forum για Evo IX :shifty: :lol: ότι, για τα λεφτά που έκανε, είναι τενεκές, είναι αλήθεια μεν (πρόθεση συζήτησης) ξεκάθαρο flame bait δε (συζήτηση καπούτ). Δύσκολη η ισορροπία αλλά εφικτή.
Εμένα το πρόβλημά μου το εξέθεσε άριστα ο Ναςς. Άγια έκανε και το έγραψε, ως μοντ που είναι κιόλας, εγώ τι άλλο να πω;
Ποτέ δεν είπα ότι το φόρουμ μιας μάρκας είναι για 'γουάου'.
Πέντε σελίδες μετά, διαβάσαμε επιτέλους πολλά ενδιαφέροντα και ωραία πράγματα από D-Jet, dim8, BEAMS και άλλους, αλλά συνεχίζεται και το ανόητο τρόλλιγκ. Οι μοντς θα μπορούσαν να σβήσουν πολύ πράμα, για να μπορεί όποιος θέλει να διαβάσει για Πόρσε και ¨Εβο και ό,τι άλλο.
Πάντως, όντως συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, οπότε χρειάζεται χιούμορ:
Youtube Video -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Συγγνώμη, αλλά αυτό είναι κωλοφτιαγμένο Leon με Cayman (τα κανονικά Leon τα έχει για κολατσό). Ουδεμία σχέση με την κουβέντα μας.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αυτά να τα πει ο Dim 8 στον Μάκη (ξέρει ποιον Μάκη λεω) που έχει και απο τα δυο
τι να κλασει ο Μακης που τρεχει 10 χρονια χωμα,και τα πορσε που εχει αλλαξει(και εχει πληρωσει....).εδω εχουμε Κικιζα
...τι να κλασει και ο Κικιζας, που γνωρισε καποιους που κερδιζαν σε Le Mans με Porsche, οι οποιοι και εδειξαν πως πρεπει να οδηγουνται αυτες οι κατασκευες, γρηγορα, σωστα, αποτελεσματικα, και με ασφαλεια. Οι φιλοι σου και κατοχοι, απο μονοι τους ξερουν καλυτερα, αφου καποιοι εχουν κερδισει και σε Ελληνικους αγωνες, με αλλα βεβαια αυτοκινητα...
Τι να κλασει και ο γνωστος μου, που εχει αλλαξει 5 Porsche , ενα GT-R, και εχει βγει προσφατα, πρωτος Ελληνας στο Ακροπολις...
...εδω εχουμε 'Μακη που τρεχει 10 χρονια χωμα'...
Είσαι τόσο αυνάνας που βάζεις τον εαυτό σου στο ίδιο επίπεδο με πρωταθλητή Αμερικής (πολλάκις) και αγωνιζόμενο πανω απο δέκα χρόνια στους ελληνικούς αγώνες, επειδή (ισως) κάποιος κάπου κάποτε, σου έδειξε ένα δυο πράγματα για το πως να μη οδηγείς με τους αγκώνες σου.
Το οτι έχεις εμμονή με τα test drive δεν σε κάνουν οδηγό και γνωστή, για να σε προλάβω εγω ΔΕΝ είμαι τιποτα απο τα δυο.
Όταν λοιπόν μάθεις τι ανάρτηση έχει το σαράβαλο του θείου σου και πάρεις επιτέλους στα 30φευγα ένα δικό σου αμάξι, τα ξαναλέμε. Γατάκι.Oτι εισαι ΤΟΣΟ κομπλεξικος, ποντικομικρουλη, το ειχα καταλαβει απο παλαιοτερες επιθεσεις σου, οτι θα γραφεις επι προσωπικου βεβαια με τοσο υβριστικο και προσβλητικο στυλ, δεν σου το ειχα, μου θυμιζεις κατι κακογ@μημενες μυξοπαρθενες, που βγαζουν χολη, οταν τις παρατανε οι γκομενοι τους...
Δεν εβαλα τον εαυτο μου, μικρε κομπλεξικε τζιτζιφιογκο, με κανεναν οδηγο αγωνων, εβαλα τον οποιο 'Μακη' με τον δικο μου ομως γνωστο οδηγο αγωνων, τον πλεον επιτυχημενο Ελληνα που συμμετειχε προσφατα σε Ακροπολις, αναμεσα σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ πρωταθλητες wrc.
Eγω απλως ειχα την τυχη και χαρα, στο ημερισιο roadshow της Porsche, να εχω την καθοδηγηση ανθρωπων που εξελιξαν καποιες γενιες των 911, και παραλληλα καποιοι εξ' αυτων ειχαν νικες σε 24ωρο Le Mans την δεκαετια του 90'.
Τα περι αναρτησης και 'σαραβαλου' και λοιπα προσωπικα σχολια, απλα αναδεικνυουν το ποσο προβληματικη προσωπικοτητα διαθετεις...
-
τον πλεον επιτυχημενο Ελληνα που συμμετειχε προσφατα σε Ακροπολις, αναμεσα σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ πρωταθλητες wrc.
βρε Γρηγορη.... γιατι βρε συ? γιατι?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
τον πλεον επιτυχημενο Ελληνα που συμμετειχε προσφατα σε Ακροπολις, αναμεσα σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ πρωταθλητες wrc.
βρε Γρηγορη.... γιατι βρε συ? γιατι?
Eσυ το ξεκινησες αυτο το τροπαριο αγαπητε, με 'φιλους', με τον 'Μακη που τρεχει 10 χρονια χωμα', και δεν ξερω και εγω ποιον αλλο...Πως θελεις δηλαδη να απαντησω?
P.S Για να ειμαι και πιο ακριβης, 1ος Ελληνας σε χρονους στο Ακροπολις, και αν θυμαμαι καλα σε καποιες ειδικες ειχε κανει καλυτερο χρονο και απο τον Raikonen... (με το μαυρο DS3)
-
-
How Brumos Endures
Εξαιρετικά ενδιαφέρον βιντεάκι για τις 24 ώρες της Daytona, με σχόλια από πολλούς παράγοντες και φυσικά τον Hurley Haywood... Όσοι δε γνωρίζετε για το διάσημο 59άρι των αγώνων (είναι και στην άλλη άκρη του κόσμου) δείτε το έστω για τα γούστα από τα πραγματικά πλάνα αλλά και τις δοκιμές που κάνουν για την προετοιμασία τους. -
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Να λείπουν οι κλάψες.
Αρκετά με τα σκαθάρια.
Το νου σου στην 107 εσύ
Γεια σου φίλε Αλέξανδρε -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...ειναι και ωραιο χρωμα!
Στην 'G' καροτσα, η 3.2 (απο το 84' και μετα αν δεν κανω λαθος) δεν θεωρειται και η πιο 'καλη' εκδοση απο πλευρας κινητηρα? Οτι δηλαδη απαιτουσε την μικροτερη δυνατη συντηρηση...
[οχι οτι η 3λιτρη SC ηταν αδυναμη με 204ps, απλως η 3.2 νομιζω ειχε για πρωτη φορα ηλεκτρονικο ψεκασμο, και αργοτερα διεθετε και καταλυτη(?)...] -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Να λείπουν οι κλάψες.
Αρκετά με τα σκαθάρια.
Το νου σου στην 107 εσύ
Γεια σου φίλε ΑλέξανδρεΕμ την 107 μου σκέφτομαι για αυτό και βάζω τα κλάματα...
Τεσπα, να'μαστε καλά και όλα μαζεύονται!ΓΚ: Και η SC και η 3.2 είναι εξαιρετικά αξιόπιστες. Και πράγματι η 3.2 έχει μοτρόνικ, όχι τόσο μεγαλύτερη ισχύ αλλά πολύ πιο 'γεμάτη'ροπη... Επίσης, είναι σχετικά εύκολο να ονοματίσεις τις παλιές καρότσες: Ξεκινάς με την αρχική που είναι η Ο series και πας μετά Α, Β κλπ μέχρι L που είναι η SC του 1979 και μετά ξαναπάς σε Α B κλπ (είναι τότε που γύρισαν τα πλαίσα στη μορφή WPOZΖΖ, όπου τα γράμματα δείχνουν τη χρονιά Α-'80, Β-'81 και τα ρέστα). Τυπικά G-Series λέμε μόνο τις 2.7 ...
Η συγκεκριμένη είναι κατασκευής πριν το '81 άρα μάλλον είναι η αδύναμη βερσιόν με 180 ή 188 άλογα. Το χρώμα λέγεται meteor grey και (για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω) είναι από τα πλέον επιθυμητά. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ΓΚ: Και η SC και η 3.2 είναι εξαιρετικά αξιόπιστες. Και πράγματι η 3.2 έχει μοτρόνικ, όχι τόσο μεγαλύτερη ισχύ αλλά πολύ πιο 'γεμάτη'ροπη... Επίσης, είναι σχετικά εύκολο να ονοματίσεις τις παλιές καρότσες: Ξεκινάς με την αρχική που είναι η Ο series και πας μετά Α, Β κλπ μέχρι L που είναι η SC του 1979 και μετά ξαναπάς σε Α B κλπ (είναι τότε που γύρισαν τα πλαίσα στη μορφή WPOZΖΖ, όπου τα γράμματα δείχνουν τη χρονιά Α-'80, Β-'81 και τα ρέστα). Τυπικά G-Series λέμε μόνο τις 2.7 ...
...η G-series αν δεν κανω λαθος θεωρειται η μακροβιοτερη γενια, με την παραγωγη να ξεκιναει απο το 1973 και να σταματα το 1989. Οι κινητηρες ξεκινησαν απο τα 2.7 το 1973, πηγαν στα 3 λιτρα το 1975, και επειτα στα 3.2 το 1984, με ηλεκτρονικο ψεκασμο.
Παραλληλα οι Turbo εκδοσεις, ξεκινησαν απο τα 3 λιτρα το 1974-75' και το 77' πηγαν στα 3.3λιτρα.Αρα γιατι λεγονται μονο οι 2.7?
Η συγκεκριμένη είναι κατασκευής πριν το '81 άρα μάλλον είναι η αδύναμη βερσιόν με 180 ή 188 άλογα. Το χρώμα λέγεται meteor grey και (για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω) είναι από τα πλέον επιθυμητά.
Aγαπημενο χρωμα για εμενα γενικως, και ειδικως νομιζω σχετικα σπανιο στην G-Series, ισως για αυτο και επιθυμητο απο καποιους.
Επισης, στα δικα μου ματια τουλαχιστον, αυτο το χρωμα την κανει να δειχνει νεοτερη, πιο φρεσκια απο την πραγματικη της ηλικια...P.S ακομα και 180 αλογα να εχει του video, την θεωρω ακρως ποθητη...
-
Αρα γιατι λεγονται μονο οι 2.7?
Όπως σου εξηγησα ο χαρακτηρισμός 'G- series' προέρχεται από το αντίστοιχο 'Programm' που λένε και οι Γερμανοί για κάθε χρονιά (και τυπικά αρχίζει κάθε Αύγουστο) μέχρι το 1979. G-series είναι τα μοντέλα του 1974 και μόνο (απλά τυπικά λέμε όλες τις 2.7 G γιατί άντε να τις ξεχωρίσεις αν δεν έχεις πλαίσιο_είναι και κάτι που βολεύει με τους παλιούς 10ψήφιους κωδικούς_ ενώ κανονικά δεν είναι ούτε αυτό σωστό μιας και οι 2.7 είναι G, H και Ι Series* από το '74 ωσ το '76 αντίστοιχα).
'Αν σου αρέσουν οι λεπτομέρειες, στα καινούργια 17ψήφια πλαίσια δεν υπάρχουν οι σειρές Ι και Ο γιατί τα μπλέκεις στον αριθμό πλαισίου με το 1 και το 0 αντίστοιχα!
Porsche Forum