-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
...Μηχανικάρα δεν είμαι (τουλάχιστον δε με πληρώνει κανείς αντίστοιχα ) αλλά δεν πειράζει και πολύ γιατί ούτε εδώ είναι πανεπιστήμιο...
Όπως επίσης δεν είναι και διαγωνισμός 'ανδρισμού', όμως, για να τις βγάζουμε κάθε δυό και λίγο, να τις μετράμε και οι ελλιπείς να πάνε σπίτια τους ατιμωτικά. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
...
Μηχανικάρα δεν είμαι (τουλάχιστον δε με πληρώνει κανείς αντίστοιχα ) αλλά δεν πειράζει και πολύ γιατί ούτε εδώ είναι πανεπιστήμιο...
Όπως επίσης δεν είναι και διαγωνισμός 'ανδρισμού', όμως, για να τις βγάζουμε κάθε δυό και λίγο, να τις μετράμε και οι ελλιπείς να πάνε σπίτια τους ατιμωτικά.D-jet μου, είσαι μηχανικάρα και το ξέρεις, κι εγώ ειμαι ιστορικο-νομικο-πολιτικάρα, κι ας μη μας πληρώνει κανείς για ό,τι μάθαμε και για ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε...
Τέλος, να παραδεχθούμε ότι τα ακριβά και ιδιαίτερα αμάξια που ποθήσαμε, και σε ένα βαθμό αξιωθήκαμε, είναι τη σήμερον ημέρα διαθέσιμα μόνον στους πούστηδοι...Διεγράφη μια πολιτισμένη ανταλλαγή μπινελικίων [Mod]
-
Σωλήνες ψυγείου carrera gt
-
Τα 'πατε σε ΡΜ, δε χρειάζεται και δημόσια, παρακαλώ να κλείσει εδώ [Mod]
-
Το λοιπόν, αι ανωτέρω σωλήναι βρίσκονται στο κάτω μέρος της μπανιέρας της cgt. Εδώ το μπροστά μέρος της μαζι με την ανάρτηση:
-
Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπουμε μια τυπική διάταξη ανάρτησης ενός αυτοκινήτου δρόμου που ουδεμία σχέση έχει με αγωνιστικά αυτοκίνητα;
-
Όχι βέβαια, το μόνο αυτοκίνητο μη περιορισμένης παραγωγής που εχει pushrod ανάρτηση είναι η aventador, ενώ στην F1 (έστω και pullrod) και το LM είναι ο κανόνας. Το ότι επιλέχθηκαν λύσεις για την cgt που στα motorsports είχαν φουλ εφαρμογή, δε σημαίνει πως τα κατέβασαν από τα ράφια του αγωνιστικού division. Όλα εξελίχθηκαν απο την αρχή.
Υγ1. Προσωπικώς το αυτοκίνητο το εχω στην κορυφή, καθώς σχεδόν κάθε κομμάτι του αξίζει μελέτης.
Υγ2. Το αρχικό αγωνιστικό v10 μοτέρ μπήκε στο concept της cgt που παρουσιαστηκε το 2000 , στις cgt παραγωγής ήταν αλλαγμένο.
-
Αυτό νομίζω είναι και το point του D-Jet, ότι φυσικά και δεν χρησιμοποιήθηκε οτιδήποτε από το ράφι των ανταλλακτικών για τα αγωνιστικά. Η λύση όμως στην Carrera GT είναι αμιγώς 'αγωνιστική' και φυσικά χρησιμοποιήθηκαν εξαρτήματα που εξυπηρετούν τη χρήση δρόμου αναφορικά με την αντοχή στο χρόνο ή τη σκληρότητα. Η σχέση με τα GT1 βρίσκεται στο πολύ συγγενές σχεδιαστικό concept, όχι στη χρήση αυτούσιων αγωνιστικών εξαρτημάτων.
-
Ο χρήστης JpoLgr έγραψε:
Όχι βέβαια, το μόνο αυτοκίνητο μη περιορισμένης παραγωγής που εχει pushrod ανάρτηση είναι η aventador, ενώ στην F1 (έστω και pullrod) και το LM είναι ο κανόνας. Το ότι επιλέχθηκαν λύσεις για την cgt που στα motorsports είχαν φουλ εφαρμογή, δε σημαίνει πως τα κατέβασαν από τα ράφια του αγωνιστικού division. Όλα εξελίχθηκαν απο την αρχή.Κανείς δεν είπε ότι ό,τι είχαν στο ράφι το έριξαν επάνω του. Μόνο και μόνο για λόγους κόστους δε θα γινόταν αυτό. Το θέμα είναι ότι η κάθε μια από αυτές τις λύσεις που βλέπεις στην CGT αρχικά εξελίχθηκαν για το πρωτότυπο και κατόπιν πέρασαν στο μοντέλο του δρόμου με τις αναγκαίες προσαρμογές. Προφανώς και δε θα ήταν το ίδιο, αν τελικά το αμάξι κατέβαινε στους αγώνες αλλά όχι να λέμε ότι δεν έχει και καμία σχέση...
Για την ιστορία (με αφορμή και τη νέα μου επαγγελματική δραστηριότητα και τη χονδροειδέστατη και ανάρμοστη για τα στάνταρτς του φόρουμ παρατήρηση που έκανα) στο LMP του '98 εμφανίζεται η ίδια αρχιτεκτονική της πίσω ανάρτησης (αν θυμάμαι καλά και μπροστά έχει αντίστοιχο μοχλικό - δεν είμαι σίγουρος για αυτό και δε βρίσκω κάποια φωτό), ενώ τα GT1 του '96 και '97 είναι εντελώς διαφορετικά πίσω, όπως και μπροστά όπου έχουν τα κλασσικά διπλά ψαλίδια με συμβατική εγκάρσια έδραση στα coilovers τους.
Λυπάμαι αλλά εξακολουθώ να βλέπω συγγένειες ... (ίσως είμαι με τον Παυλόπουλο και εγώ, ε; )Σε κάθε περίπτωση η CGT δεν είναι το τυπικό αυτοκίνητο, ούτε καν σούπερκαρ, δρόμου.
Υγ2. Το αρχικό αγωνιστικό v10 μοτέρ μπήκε στο concept της cgt που παρουσιαστηκε το 2000 , στις cgt παραγωγής ήταν αλλαγμένο.
H βασική διαφορά του από το κονσεπτ του 2000 είναι στο μεταβλητό χρονισμό (ήδη με το μεγάλωμα στα 5.5 λίτρα είχε καταργήσει τα πνευματικά με συμβατικά ελατήρια στις βαλβίδες του - ούτε για το LM δεν είναι κατάλληλοι οι ρυθμοί περιστροφής ενός μοτέρ F1) που επέβαλλε εκτός των άλλων η χρήση στο δρόμο / χαμηλότερες στροφές και μια μικρή αύξηση στον κυβισμό. Το αρχικό αγωνιστικό μοτέρ ήταν V12*, ενώ το V10 που ετοιμάστηκε για το '92 δεν έτρεξε ποτέ.
*Διάβασε εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Porsche_3512 -
http://www.puffofsmokeracing.com/Cars/p ... 04_980.pdf
-
Permissible variations in loads on each wheel are 10 kg on an axle and 15 kg diagonally.
Δηλαδή τι μας λέει, ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ προσεκτικά corner balanced (χωρίς τον οδηγό να υποθέσω ) ? Τι υπερβολές είναι αυτές για αυτοκίνητο δρόμου Αν είναι να αφαιρέσουν το κάθισμα του συνοδηγού γιατί η ύπαρξη ενός συνοδηγού (πόσο δε μάλλον μίας 60 κιλών σε σχέση με κανά μαντράχαλο 100 κιλών) επηρεάζει περισσότερο από τόσο (βρε μπας γιαυτό πήγε ο κακομοίρης ο Walker ?)
Πάντως έχει uniballs! (= καθαρά αγωνιστική λύση) Ξέρετε αν χρησιμοποιούνται uniballs και σε άλλα supercars ή πάνε για συμβατικότερα silent blocks ?
-
-
Aυτή η τεχνολογία, για ποιον λόγο πάει κι έρχεται τα τελευταία 30? χρόνια? Αν είναι όντως καλή για ποιον λόγο δεν καθιερώνεται, τουλάχιστον στα ακριβά ζμπορ μοντέλα?
-
Παλιότερα πριν τη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ήταν πιο πολύπλοκος ο έλεγχος και το βάρος αυξημένο... Τώρα ίσως είναι πιο εύκολα τα πράγματα με τα actuators που κάνουν λιγότερο πολύπλοκη την εφαρμογή τους και περισσότερο εύκολη ακόμα και σαν επιπλέον εξοπλισμό.
Αν είναι τόσο καλή σαν τεχνολογία δεν μπορώ να πω αλλά όπου έχει εφαρμοστεί πρόσφατα ακούω καλά λόγια ,χωρίς βέβαια να έχω οδηγήσει τα αντίστοιχα μοντέλα...Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Autocorrect powa
-
-
Προφανώς για να υλοποιηθεί σωστά και ποοολύ μελετημένα η τετραδιεύθυνση θέλει κόστος, και ίσως αυτό να μην είναι απαραίτητο και άρα ευπρόσδεκτο, όταν έχεις ένα μεταξόνιο μέχρι τη Σαλαμίνα με το συμπάθειο, οπότε και έχεις εγγυημένη σταθερότητα στις καμπές αυτοκινητοδρόμων όπου θα 300αρίσει υπερηφάνως ο μέσος ιδιοκτήτης ενός τέρατος 100άδων ίππων (σιγά μη το κυνηγήσει σε καμιά Πεντέλη ή Αχλαδόκαμπο - ο μέσος).
Το σχετικά πολύ κοντό μεταξόνιο της 911 (όσο κι αν έχει επιμηκυνθεί με τα χρόνια) έχει σαφώς περισσότερο ανάγκη την 4διεύθυνση, ιδίως ως προς το χαρακτηριστικό της 'παράλληλης' στροφής των πίσω τροχών σε μεγάλες ταχύτητες, που εξομοιώνεται με μακρύτερο μεταξόνιο και προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στα πολλά.
Στις μικρές ταχύτητες πάλι, η αντίρροπη στροφή των πίσω τροχών καθιστά την ήδη παροιμιώδη ευελιξία της 911 ακόμη πιο παροιμιώδη (εκ γεννετής η 911 είχε έναν απίστευτα μικρό κύκλο στροφής). -
-
-
Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά με τις φωτιές στη νέα GT3.Οι μηχανικοί της Porsche που τις εξέτασαν ανακάλυψαν ρωγμές στο μπλοκ του κινητήρα .Μάλλον θα πάρει καιρό μέχρι να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.
Porsche Forum