-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θα το προτιμούσαν όλοι το αγωνιστικό διπλοσύμπλεκτο roman_k διότι έχει χαρακτηριστικά που δεν αρέσουν στους αγώνες: μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.Όχι μόνο αυτό...γιατί θα άντεχε το διπλοσύμπλεκτο τη ροπή και τη δύναμη ενός αγωνιστικού κινητήρα?
-
Αν αντέχει της Veyron γιατί όχι ? Είναι θέμα προδιαγραφών κατασκευής.
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις, ότι τα αγωνιστκά κιβώτια δεν εξελίσσονται, επειδή υπάγονται σε κανονισμούς? Και ότι ένα διπλοσύμπλεκτο έχει περισσότερη τεχνολογία πάνω του από ένα σειριακό?
Ρε μεγαλε, αλλο πραγμα ξεκινησα να λεω εγω στο Νικο, και εσυ ΑΛΛΟΥ το πας, ΔΕΝ καταλαβαινεις?
Δεν μας ενδιαφερει εδω ΠΟΣΟ, και ΠΟΤΕ σταματησαν να εξελισσονται τα αγωνιστικα σε σχεση με τα διπλοσυμπλεκτα της αγορας. Μας ενδιαφερει η διαφορα στην ΑΙΣΘΗΣΗ, στην αποτελεσματικοτητα, στην γρηγορη οδηγηση (αφου μιλαμε για σισθηση σε σπορ αυτοκινητα) και στην ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ - ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ αυτων.
Τοσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο?Βρε μικρέ , σου απάντησα σε προηγούμενο ποστ εδώ
Αν αδυνατείς να καταλάβεις και να φέρεις ένα σοβαρό αντίλογο, γιατί συνεχίζεις να γράφεις μπούρδες? Και βέβαια δεν έχουν σχέση μεταξύ τους τα 2 είδη κιβωτίων. Αν επέτρεπαν αγωνιστικό dsg, θα το προτιμούσαν όλοι.
Σου έκανα παράθεση πρόταση προς πρόταση και το μόνο που αξιώθηκες να γράψεις είναι ειρωνεία και γελάκια, αυτό δεν είναι και τόσο ωραίο ξέρεις.Aπο την στιγμη που δεν εχεις καταλαβει την ουσια των λεγομενων μου, στην απαντηση μου προς τον Νικο, δεν εχει κανενα νοημα να συνεχισω την συζητηση, την στιγμη που την πηγες σε αλλο τομεα, λαμβανοντας υποψιν αλλες παραμετρους, οι οποιες ΔΕΝ ενδιαφερουν εδω. Ποσο πιο Ελληνικα να το πω?
Δεν με νοιαζει εμενα ΤΙ επιτρεπεται και τι οχι σημερα στα αγωνιστικα. Αυτο που ξερω ειναι οτι οπως ειναι σημερα εξελιγμενα τα αγωνιστικα σειριακα, ΟΥΔΕΜΙΑ αισθηση και αποτελεσματικοτητα εχουν με τα κοινα, διπλοσυμπλεκτα της αγορας, κανενος ειδους αντιστοιχη ή κατα προσεγγιση πορωση-ευχαριστηση δεν προσφερουν τα καθημερινα διπλοσυμπλεκτα της αγορας, και οταν λεμε αγορας φυσικα εννοουμε αυτα που μπαινουν σε νορμαλ καθημερινα αυτοκινητα μεχρι 30-40κ ευρω και οχι αυτα των Porsche, Ferrari, GT-R... -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θα το προτιμούσαν όλοι το αγωνιστικό διπλοσύμπλεκτο roman_k διότι έχει χαρακτηριστικά που δεν αρέσουν στους αγώνες: μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.
Και επίσης άχρηστα χαρακτηριστικά (σε αγώνες, χρήσιμα στο δρόμο) όπως ομαλότητα στις αλλαγές (πηγαίνετε δίπλα σε ένα WRC που βάζει πρώτη για την εκκίνηση μιας ειδικής και αν δεν ακούσετε το 'γκλανγκ' φύγετε αμέσως για ΩΡΛ ), μεγάλα διαστήματα συντήρησης.Aν όμως τα επέτρεπαν και τα άφηναν να εξελιχθούν και με τη χρήση ελαφρύτερων υλικών, δεν νομίζω ότι θα έμεναν κολλημένοι σε τεχνολογία 15ετίας, παλεύοντας πως θα το κάνουν seamless χωρίς να το σπάνε. Το ίδιο και με το CVT. O σκοπός πάντα ήταν η αδιάλλειπτη παροχή ροπής, όσο και να έχουν εξελιχθει τα σειριακά, συνεχίζει να υφίσταται μια μικρή(ελάχιστη) διακοπή ροπής, κάτι που δεν θα υπήρχε με τα άλλα 2.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν θα το προτιμούσαν όλοι το αγωνιστικό διπλοσύμπλεκτο roman_k διότι έχει χαρακτηριστικά που δεν αρέσουν στους αγώνες: μεγαλύτερο βάρος και μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.
Και επίσης άχρηστα χαρακτηριστικά (σε αγώνες, χρήσιμα στο δρόμο) όπως ομαλότητα στις αλλαγές (πηγαίνετε δίπλα σε ένα WRC που βάζει πρώτη για την εκκίνηση μιας ειδικής και αν δεν ακούσετε το 'γκλανγκ' φύγετε αμέσως για ΩΡΛ ), μεγάλα διαστήματα συντήρησης.Στο WRC που δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει τα διπλοσύμπλεκτα όλοι έχουν κλασσικά (= με 'μύλο') σειριακά με ίσια δόντια (και από το 2011 με χειροκίνητο μηχανικό επιλογέα, πιο πριν ήταν χειροκίνητος μεν ηλεκτροϋδραυλικός δε, που έτσι είναι και στην F1 ακόμα. Το παπαράκι που μετατρέπει το ηλεκτρικό 'σήμα' σε υδραυλικό κάνει €10000 αν βρω καμιά φωτο θα τη βάλω εδώ).
Γρηγόρη, αν ανοίξεις ένα τέτοιο κιβώτιο (WRC ή F1) θα δεις ότι είναι απλούστατο στην κατασκευή του, δύο άξονες με σταθερά γρανάζια είναι, ούτε συγχρονιζέ δεν έχει.
Το κόστος προκύπτει από το ότι πρέπει να αντέχει 18000 rpm (F1) ή 60 Kgm ροπή (WRC) και να ζυγίζει '5' κιλά. Αρα τα εξωτικά υλικά και η χειροποίητη κατασκευή (σε αντίθεση με το βιομηχανικό DSG ή και PDK) πάνε σύννεφο.Μα δεν εχω αμφιβολια στα περι απλοτητας κατασκευης. Ακριβως ομως εκει ειναι η διαφορα, δηλαδη στα πιο ανθεκτικα και εξωτικα υλικα που χρησιμοποιουνται, για ολους αυτους τους λογους που λες, και φυσικα αυξημενη αποτελεσματικοτητα, αντοχη, και φυσικα εντελως διαφορετικη αισθηση, και κατ' επεκταση ευχαριστηση απο την χρηση τετοιων κιβωτιων.
Αμην. -
Εκεί που το χάνεις είναι στη σύνδεση αδιαμφισβήτητων χαρακτηριστικών όπως αποτελεσματικότητα (= χρόνος αλλαγής), αντοχή κτλ. με τελείως υποκειμενικά όπως 'αίσθηση'.
Εχεις οδηγήσει μηχανή ? Κιβώτιο F1/WRC έχει Για πες μου τι αίσθηση αποκομίζεις...@roman_k
Μα σου είπα, ότι στο WRC που δεν έχει κανονισμούς 'παγώματος' (ή μάλλον δεν είχε) προσπάθησαν λίγο με διπλοσύμπλεκτα (Peugeot 2004 με το 307WRC) αλλά γενικά τα κέρδη ήταν λίγα και τα μειονεκτήματα (βάρος-πολυπλοκότητα) δεν αντισταθμιζόντουσαν και τα παράτησαν.
Διπλοσύμπλεκτα είχαμε σε αγώνες σε άλλες 2 περιπτώσεις (Audi S1 και Porsche 956) αλλά γενικά δεν 'περπάτησε' το πράμα.
Το seamless είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό που τους ενδιαφέρει αλλά αν είναι να 'ναι seamless και να σπάει κάθε 100 χλμ. ή να ζυγίσει 50 κιλά άστο καλύτερα... -
-
Όπως επίσης από περιοδικά αυτοκινήτων, κανείς δεν πήρε δίπλωμα μηχανολόγου μηχανικού.
-
Meanwhile in F1 http://www.formula1.com/inside_f1/rules ... 0/fia.html
9.6.4 Gear ratios must be made from steel.
Eλαφρύ και εξωτικό αν μη τι άλλο. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εκεί που το χάνεις είναι στη σύνδεση αδιαμφισβήτητων χαρακτηριστικών όπως αποτελεσματικότητα (= χρόνος αλλαγής), αντοχή κτλ. με τελείως υποκειμενικά όπως 'αίσθηση'.
Εχεις οδηγήσει μηχανή ? Κιβώτιο F1/WRC έχει Για πες μου τι αίσθηση αποκομίζεις...Mε τον ορο 'αισθηση' εννοω την πληρη, ανοθευτη, αφιλτραριστη μηχανολογικη αισθηση, στο κουμπωμα της επομενης ή προηγουμενης σχεσης, πχ με την χαρακτηριστικη αμεση κλωτσια.
Το υπερ-βολικο γενικοτερο φιλτραρισμα (ομαλοτητα συμπλεξης αποσυμπλεξης) που για ευνοητους λογους παρεχει και ενα τυπικο διπλοσυμπλεκτο, κατα την αλλαγη, αφαιρει σε αισθηση, οταν το ζητουμενο ειναι η σπορ οδηγηση, αλλα περ απο αυτο
ειναι και τα ανεβασματα στον κοφτη, και τα Kick-down που αναγκαστικα υπαρχουν στα περισσοτερα τυπικα διπλοσυμπλεκτα...
Κατα τα αλλα τα παρομοια χαρακτηριστικα λειτουργιας κιβωτου μηχανης vs F1 ? WRC δεν πιστευω οτι δινουν και ακριβως την ιδια αισθηση. Σιγουρα ειναι αμεση η αισθηση και στην μηχανη (οχι, μεγαλου κυβισμου δεν εχω οδηγησει, μονο επιβατης, φανταζομαι οτι με ενα Ζ που ειχε πεσει στα χερια μου, δεν πιανει για 'μηχανη'... ) , αλλα σε παλαιοτερο WRC (206)
που ειχα μπει για λιγο συνεπιβατης η αισθηση που αποκομμισα ηταν πιο αμεση-αποτομη, αν και σε επιπεδο αποτελεσματικοτητας (χρονου) ενιωσα περιπου τα ιδια σε σχεση με αλλαγη σε γρηγορη μηχανη που με ειχαν παει βολτα... -
-
ΓΚ, συμπάθα με που το γυρνάω στο προσωπικό, αλλά όταν μιλάς με ανθρώπους που ξέρουν 5 πράματα παραπάνω από εσένα όσον αφορά τα μηχανολογικά, δεν θα έπρεπε να κρατάς άλλη στάση; Πώς θα σου φαινόταν να σου πετούσε κατάμουτρα κάποιος οικονομικές θεωρίες κοροϊδεύοντάς σε ότι δεν ξέρεις κλπ;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
ΓΚ, συμπάθα με που το γυρνάω στο προσωπικό, αλλά όταν μιλάς με ανθρώπους που ξέρουν 5 πράματα παραπάνω από εσένα όσον αφορά τα μηχανολογικά, δεν θα έπρεπε να κρατάς άλλη στάση; Πώς θα σου φαινόταν να σου πετούσε κατάμουτρα κάποιος οικονομικές θεωρίες κοροϊδεύοντάς σε ότι δεν ξέρεις κλπ;Για το προσωπικο δεν εχω κανενα προβλημα, εδω εχω συνηθισει πλεον να ειμαι αντιμετωπος και με 5-6 χρηστες ταυτοχρονα...Ενιοτε και με ανευ προηγουμενου προσωπικες επιθεσεις, ειρωνικα σχολια, προσβολες κτλ, επειδη 'τολμαω' να εχω αποψη και να εμμενω σε αυτη, υποστηριζοντας την με επιχειρηματα...
Επι του προκειμενου, δεν μπηκα βαθια στην συζητηση περι αγωνιστικων vs κοινων μεταδοσεων, ουτε σε επιπεδο εξελιξης, ουτε σε αυτο της τεχνολογιας, σε τετοιας μορφης αναλυση που να απαιτειται τουλαχιστον ενα πτυχιο μηχανολογου...
Εκτος εαν για καποιους απαιτειται, για να μπορεσει να διαχωρισει καποιος την αμεσοτερη αισθηση που δινει ενα αγωνιστικο σειριακο, απεναντι σε ενα καθημερινο διπλοσυμπλεκτο, αλλα και τα γενικοτερα χαρακτηριστικα λειτουργιας του στην πραξη... -
-
Έχω φτιάξει ένα Ελληνικό registry για transaxle Porsches 924/944/968. Αν κανείς είναι κάτοχος ή έχει φώτο ή πληροφορίες για κάποιο όχημα, η βοήθειά του είναι ευπρόσδεκτη και πολύτιμη. Το έχω ποστάρει και στα κλασσικά και ιστορικά
link: http://greek944db.uphero.com/
Και αφού πιάσαμε τις μετατροπές των Αμερικάνων:
Youtube Video -
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Ρε Μιχάλη τι avatar είναι αυτό?
Πολύ κόκκινίλα ρε παιδάκι μου ναούμε....
Να πούμε καλοτάξιδο? -
tnx man!! Εκανα μπλοκο στα Γερμανικα (κρυόκωλα) προϊοντα
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
tnx man!! Εκανα μπλοκο στα Γερμανικα (κρυόκωλα) προϊονταΠοιας Ιταλίδας(προφανώς θερμής) οι γλουτιαίοι κοσμούν το avatar σου?
-
360 Challenge Stradale
-
Παραθέτω κι εδώ το λινκ για το review της 997 Carrera GTS που έγραψε ο cavallino
viewtopic.php?f=15&t=31644&start=6300
Porsche Forum