-
...δεν θα σηκωνεται το φλοτέρ...
-
http://www.luxury4play.com/porsche/1016 ... 991-a.html
Η Ruf rt35, η καινούργια Ruf 991, turbo με 630 άλογα.
-
καλημερα.
γνωριζει κανεις, αν, οι 911 (2000-2005) και οι cayman ανεξαρτητου χρονολογιας, εχουν την δυνατοτητα μεσω examiner ή διαγνωστικου να επιβεβαιωσουν τα αναγραφομενα απο το κοντερ χιλιομετρα, καθως και τον τροπο χρησης και συντηρησης (δλδ, κοφτες, σερβις, βλαβες)?
επισης, επειδη δεν γνωριζω, ιμαντας χρονισμου ή καδένα υπαρχει στα συγκεκριμενα μοντέλα.
ευχαριστω προκαταβολικα. -
Το διαγνωστικό σίγουρα είναι σε θέση να διαβάσει βλάβες, κόφτες κτλ. μόνο που κάθε φορά που το βάζεις στο διαγνωστικό ο τεχνικός διαγράφει τη μνήμη. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο backup το οποίο να μπορείς να ανακτήσεις ανά πάσα στιγμή. Αυτό θα ήθελες εσύ, νομίζω. Ίσως βέβαια σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περάσει από service της Porsche, να μπορείς να βρεις πολλά για το παρελθόν του. Βέβαια ένα τέτοιο αυτοκίνητο μάλλον δε θα θες να το αγοράσεις. Νομίζω ότι ο σίγουρος τρόπος για να μάθεις είναι να πάρεις τηλέφωνο την Porsche και να ρωτήσεις τι ακριβώς περιλαμβάνει ο έλεγχος 111 σημείων και να ζητήσεις λεπτομέρειες για τις δυνατότητες του διαγνωστικού.
Έχω δει και στην Cayman που έχω τώρα και παλαιότερα σε SLK τις βλάβες που 'βρίσκει' το διαγνωστικό και έχω τρελαθεί. Είναι πάνω από 50 κάθε φορά, χωρίς καμία από αυτές να είναι κάτι το ουσιαστικό. Για παράδειγμα, μπορεί να σου αναφέρει ως βλάβη ότι άναψε το λαμπάκι της βενζίνης τόσες φορές ή ότι ξέχασες κάποιο φωτάκι ανοιχτό. Το γεγονός αυτό με κάνει να πιστεύω ότι είναι κάπως δύσκολο να κρατάει στη μνήμη τα πάντα. Ο όγκος των πληροφοριών είναι τεράστιος και δεν ξέρω τι μνήμη έχει ο υπολογιστής του αυτοκινήτου για να τα κρατάει όλα, ακόμα και όταν του έχεις πει να τα σβήσει.
Στο βιβλιαράκι της Cayman (MY2009) αναφέρει αλλαγή ιμάντα κάθε 90000 χλμ ή 6 χρόνια. Έριξα και μια γρήγορη ματιά σε σελίδες με ανταλλακτικά, μόνο ιμάντα αναφέρουν.
Για 911 δεν ξέρω. Μπορείς να ψάξεις για οδηγούς μεταχειρισμένης 911 και Cayman σε ξένα περιοδικά, ώστε να βρεις την πληροφορία που θέλεις. Γενικά πάντως, σε όλες τις Porsche όλοι λένε πολύ μεγάλη προσοχή στο πότε και αν έχει γίνει αλλαγή ιμάντα. Δεν έχω διαβάσει πουθενά το παραμικρό για καδένες. Οπότε ακόμα κι αν υπάρχουν καδένες, μπορεί απλά να μη χρειάζονται συντήρηση, οπότε μάλλον δε χρειάζεται να σε απασχολεί αυτό το θέμα. -
'To αφεντικο τρελαθηκε!' (?)
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
'To αφεντικο τρελαθηκε!' (?)Ακριβή είναι....στην Θεσσαλονίκη έγινε πράξη στα 9.900 .
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
'To αφεντικο τρελαθηκε!' (?)
Ακριβή είναι....στην Θεσσαλονίκη έγινε πράξη στα 9.900 .
Ε, καλα μιλας για ενα κομματι, πιθανοτατα και απο κατασχεση/ψαγμενη/κλειστη δημοπρασια και παει λεγωντας...Το επομενο ειναι αυτο που εβαλα. Εκτος εαν εχεις και αλλη τετοια περιπτωση...
-
-
Πωλείται πάντως μια του 2002 με τα 220 άλογα προς 9500 στο car.gr.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2294866/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1381832/Γιωργο, δεν τσεκαρες καλα...
Αυτη που ανεβασα ειναι 987, οχι 986, και μαλιστα εχει το (εξτρα) 6αρι κιβωτιο, xenon και 18αρες. -
Porsche 944 Turbo Wisconsin Winter Fog by themesforiphone.com, on Flickr -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Αυτη που ανεβασα ειναι 987, οχι 986, και μαλιστα εχει το (εξτρα) 6αρι κιβωτιο, xenon και 18αρες.Το ξέρω αλλά τα ίδια γούστα βγάζεις και με την 986.Χώρια που έχεις να αλλάζεις λιγότερες ταχύτητες και με τα 17άρια περπατάει σαφώς καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αυτη που ανεβασα ειναι 987, οχι 986, και μαλιστα εχει το (εξτρα) 6αρι κιβωτιο, xenon και 18αρες.Το ξέρω αλλά τα ίδια γούστα βγάζεις και με την 986.Χώρια που έχεις να αλλάζεις λιγότερες ταχύτητες και με τα 17άρια περπατάει σαφώς καλύτερα στους Ελληνικούς δρόμους.
Ρε συ Γιωργο αμα το παμε τοσο χοντρικα με τα γουστα, παιρνεις και ενα 350Ζ και περισσευουν και ρεστα για Trackdays, λαστιχα βενζινες κ.ο.κ
Για το κιβωτιο, δεν τιθεται θεμα. Οσοι την εχουν οδηγησει με 6αρι (λιγο κοντυτερες οι πρωτες σχεσεις) διαπιστωνουν ακομα καλυτερες επιδοσεις, συν χαμηλοτερος θορυβος/καταναλωση χαρις την 6η σχεση, σε ταξιδι.
Επι της ουσιας ομως, προκειται για επομενη (καλυτερη) γενια, αλλο αμαξι, αλλη (υψηλοτερη) στρεπτικη ακαμψια, συν 17 αλογα απο την τελευταια 2.7 / 986, καλυτερο, πιο προσεγμενο εσωτερικο. Τα 18αρια που εχει ειναι το λιγοτερο. Δεν σου κανουν, τα αλλαζεις με 17αρια... -
H ασφάλεια για Boxster 986 10ετίας+ πόσο πηγαίνει περίπου? Για χαμηλή ασφαλιζόμενη αξία, ας πούμε 10.000
Τα πάντα εκτός μεικτής. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
H ασφάλεια για Boxster 986 10ετίας+ πόσο πηγαίνει περίπου? Για χαμηλή ασφαλιζόμενη αξία, ας πούμε 10.000
Τα πάντα εκτός μεικτής.Μια ιδέα θα πάρεις εδώ : http://www.asfalizomai-online.gr/asfale ... 5%D5%D1%D9
Φυσικά λόγω ανοικτού και μάρκας υπολόγιζε ένα +15-20% επί των τιμών που βλέπεις. Φυσικά, παίζει ρόλο και η ηλικία του οδηγού (αν είναι κάτω από 24 ετών ή/και έχει δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο) αλλά μια εικόνα παίρνεις. -
Δεν ειναι μεγαλη η ασφαλεια της υποθετω. Και σε συγκριση με το Νισαν ειναι φορολογικα πιο κατω. Και ειναι και πιο ομορφη ακομα και η 986 απ αυτο το γλειωδες αντικειμενο.
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Δεν ειναι μεγαλη η ασφαλεια της υποθετω. Και σε συγκριση με το Νισαν ειναι φορολογικα πιο κατω. Και ειναι και πιο ομορφη ακομα και η 986 απ αυτο το γλειωδες αντικειμενο.Τα χιλιόμετρά της είναι 150χιλιάδες, τη βγάζεις μια καλή βόλτα και στο γυρισμό, αφού την έχεις ζορίσει λίγο όταν σου κόλλησε ένα polo gt 1400, αρχίζει να σφυρίζει το διαφορικό της επειδή ο προηγούμενος γουσταρε παντiλίκια με το μωρό...η επισκευή μαζί με κάτι βάσεις που ήταν λιωμένες, δυο silentblock επειδή ο προηγούμενος δε μασαγε, δυο ρουλεμαν τροχών και τέλος τα μπροστινά φρένα που είχανε γίνει 2 χιλιοστά σε πάχος οι δίσκοι, σου πάνε 8 χιλιάρικα με τις υγείες σου και πάς χαρούμενος πίσω σπίτι σου! Και ακόμα θα έχεις να ξεκαθαρίσεις το πρόβλημα που μερικές φορές κολλάει στη δευτέρα και πρέπει να τη σβήσεις και να την ξανανάψεις για να επιλέξει νεκρά. Και αυτό γιατί το μεταχειρισμένο σασμάν που έβαλες (δε σε έπαιρνε να φτιάξεις διαφορικό) είχε μείνει ακινητοποιημένο 4 χρόνια και όλα έχουν κολλήσει μέσα... πρέπει να το βγάλεις να του κάνεις ένα καλο καθαρισμα και να του βάλεις καινούργια τσιμουχάκια και φίλτρο ενώ τώρα που γύρναγες σπίτι παραλίγο να τη φέρεις και δυο σβούρες... είναι άραγε τα αμορτισέρ που είναι για πέταμα ή τα κωλολάστιχα που τα φοράει από το 2004; ίσως είναι και μια καλή ευκαιρία να αλλάξεις τα τσιμουχάκια της οροφής γιατί το χειμώνα που πέρασε είχες μονίμως μια πετσέτα στο χέρι και δε λέει...Άλλο ένα πεντοχίλιαρο σε περιμένει να το σπρώξεις... Αυτό που δεν ξέρεις ότι σε περιμένει είναι ότι σύντομα θα θέλεις ψυγείο γιατί ο προηγούμενος είχε κοπανήσει ένα σκύλο στην εθνική και το είχε μπαλώσει όπως όπως...δυστυχώς το πρόβλημα πήγε και στην αντλία οπότε πρέπει να κατεβάσεις μοτέρ σύντομα, προτού έρθει για τα καλά το καλοκαίρι...
Κάτσε λίγο... σύνολο ήδη σου έχει πάει 25 χιλιάρικα το ρημάδι και ακόμα το χρώμα του είναι κομμένο, το εσωτερικό του ξεσκισμένο (δεν είχε και ποτέ τη φοβερή ποιότητα το boxster) ενώ σε λίγο θα αρχίσει να σου χάνει και συμπίεση το ρημάδι και θα σε περνάνε και τα tsi.... μήπως δεν έκανες και πολύ καλή επιλογή;
Συμπέρασμα:
Αν ρωτάτε πόσο είναι η ασφάλεια για ένα τέτοιο αυτοκίνητο ΔΕΝ μπορείτε να το κυκλοφορήσετε... -
η υπερβολη σ ολο της το μεγαλειο
περαν του οτι ειναι σχεδον απιθανο να συμβουν ολα αυτα σ ενα μτχ (εκτος αν το παρει καποιος γουρουνι στο σακι χωρις καν να μπει μεσα), υπαρχουν και μτχ ανταλλακτικα εδω και απ εξω και πολλα εξειδικευμενα συνεργεια που μετριαζουν κατα πολυ το κοστος (πρεπει να ναι καποιος χαζος για να παει 11-12 χρονων αμαξι στην αντιπροσωπεια)
και οταν ενα boxster βρισκεται σημερα με 10κ ασφαλως και καποιος που εχει το ποσο και το απωθημενο αν θελεις να το παρει τωρα, δεν ειναι ακυρο να ρωταει για την ασφαλεια
ακυρο θα ηταν αν ρωταγε καποιος που θα δωσει 100κ για να το παρει καινουριο
-
Υπάρχουν πολλοί που πάνε μόνο στην αντιπροσωπεία και βάζουν μόνο καινούργια και ορίτζιναλ ανταλλακτικά, ότι αμάξι και να έχουν. Ε, αυτοί θα τα στάξουν. Είναι απόφασή τους όμως, και αυτοί είναι υπόλογοι.Δεν θα τους χλευάσω, δεν θα τους λυπηθώ, δεν θα τους επαινέσω, είναι προσωπική επιλογή τους.
Εκτός πάντως από τα εναλλακτικά συνεργεία, και τα μετάχειρα ανταλλακτικά υπάρχουν και οι εξής τρεις επιλογές που επίσης μετριάζουν σοβαρώς το κόστος χρήσης και δεν αναφέρθηκαν :α. ορίτζιναλ ανταλλακτικά που έρχονται σημαντικά φθηνότερα από έξω χωρίς φυσικά την παρεμβολή του αντιπροσώπου
β. άφτερ σε φαιδρό κόστος π.χ. αισθητήρας φθοράς φρένων για το προαναφερθέν Μπόξτερ με ...12 ευρέους με τα μεταφορικά (έδωσα 18 χτες από ιμπέη για το δικό μου ...Ρόβερ ), τακάκια με 60 ευρά, ψυγείο με 170, ρουλμάν πλύμνης τροχού με 38 (85 πέρισυ σε ...Στάρλετ) κ.ο.κ., δείτε λινκ και
γ. βασικές εργασίες συντήρησης από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, αν φυσικά έχει χρόνο, ενδιαφέρον και μεράκι.http://www.ebay.co.uk/sch/Car-Parts-/14239/i.html?_nkw=porsche+boxter&_catref=1&_trksid=p3286.c0.m1538
(και που να ζητήσετε ανταλλακτικά για τις τζιπούρες της εταιρείας, Ο ΧΑΜΟΣ). -
Εγω συμφωνω μαζι σου dstou
Nα προσθεσω και την προσωπικη μου εμπειρια καθως φερνει πολυ στο παραπανω...προ 6μηνου αγορασα 2λιτρο μτχ σχεδον 15ετιας εναντι 4,5κ που στα νειατα του θεωρουνταν ''premium'' καθοτι εκανε 17-18 εκατ δρχ (ασχετα αν στη δοξα του χρηματιστηριου το πηρε και η κουτση μαρια)
Το ελεγξα, εκανα μια ερευνα πριν σε ελληνικα και ξενα φορα για τη διαθεσιμοτητα και το κοστος σερβις και ανταλλακτικων και προχωρησα. Μεχρι τωρα δεν μου χει βγαλει τιποτα και το κυκλοφορω ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ χωρις το εισοδημα μου να υπερβαινει το βασικο μισθο. Το σερβις που εκανα στο συνοικιακο μου συνεργειο που εμπιστευομαι χρονια δεν ξεπερασε το κοστος του 1600αριου που ειχα πριν (για να μην πω του σαξοραλλου που ειχα πριν πολλα χρονια)
Η δε ασφαλεια του που επισης ρωτησα πριν το παρω ειναι ενα 50αρικο μονο πανω σε σχεση με το προηγουμενο 1600αρι μουΑς μου πει λοιπον καποιος γιατι ΔΕΝ πρεπει να το κυκλοφορω
Porsche Forum