-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σχεδόν ίδια αναλογία kg/ps έχουν.
Αν το S3 είναι και S-tronic είναι σίγουρα μπροστά. Βάλε και τη χάλια αεροδυναμική.Απέναντι στην καινούρια S με τα 400; Δε νομίζω Τάκη...
Την παλιά την έχει και χωρίς S-Tronic.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν το S3 είναι και S-tronic είναι σίγουρα μπροστά. Βάλε και τη χάλια αεροδυναμική.Απέναντι στην καινούρια S με τα 400; Δε νομίζω Τάκη...
Η παλιά η S πάει κόπιες με Q5...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δηλαδή στην ευθεία το ήπιες το Lipton σου;Κανενα λιπτον ξεκινησα απο πισω του και η διαφορα ηταν αμεταβλητη ουσιαστικα, μειωνα πολυ αργα τη διαφορα
Απλα το παλιο το μαζευα για πλακα ( για αυτο και το αφησα να φυγει λιγο μπροστα για να τον μαζεψω, αλλα δε μου βγηκε ρε γαμωτο ) το καινουριο μου κανε εντυπωση,τεραστια η διαφορα απο τον προκατοχο
Βεβαια αμα πηγαιναμε κοντα στα 200 ή παραπανω απο αυτα θα ειχε τρελο προβλημα στην αεροδυναμικη, στα 160+ περιπου που φτασαμε ηδη φαινοταν να πεφτει αρκετα η επιταχυνση του η οποια στα χαμηλα χλμ (μεχρι 120 ) ηταν πολυ καλη
Sent from my LG-P500 using the enemies of Pyongyang
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η παλιά η S πάει κόπιες με Q5...
Με το 3.2, μπορει, με το 2λιτρο, ουτε και αν η S ειναι φορτωμενη...
-
...για την ιστορια παντως, πραγματι η pre fl Cayenne, 'δεν το εχει' το S3 σε καμμια περιπτωση, αφου στις τυπικες μετρησεις
των 0-100km/h , 0-160km/h, 0-1000m, τα οργανα των 4τροχων, εδειξαν 7,7sec , 18,5sec και 28,2sec αντιστοιχα.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=10468
(οι αντιστοιχες τιμες του S3 ειναι: 6,3sec , 13,8sec , 25,7sec , 4τροχοι Φεβρουαριος 2008)
Για την fl Cayenne S παντως τα πραγματα ειναι λιγο διαφορετικα. (http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11997)
Τα 6,7sec για το 0-100km/h και τα 26,6sec για τα 1000m, δειχνουν σε πρωτο επιπεδο, οτι τα δυο αυτοκινητα ειναι αρκετα κοντα, και η όποια διαφοροποιηση, μπορει να προκυψει απο μικρολεπτομερειες, ειτε στην εκκινηση/αλλαγες ταχυτητων του S3/ποσοτητα βενζινης στο ρεζερβουαρ, κ.α -
βλεποντας και τα νουμερα οπως τα ειπα ειναι.. μικροδιαφορες στα χαμηλα και στα πολλα χλμ αρχιζει και καθαριζει το τοπιο (1 δευτερολεπτο στο χιλιομετρο δεν το λες ασημαντη διαφορα ) οπου προφανως αρχιζει και παιζει ρολο η αεροδυναμικη
(στα 24-κατι δευτερα εγω ειμαι στα 200 να καταλαβεις)οπως και να χει αυτο που μου κανε εντυπωση εμενα και αυτο θελω κυριως να σχολιασω ειναι οτι η porsche s ειναι πολυ πολυ πιο γρηγορη απο την προκατοχο της δεν εχουμε ενα απλο μικρο f/l και λιγα παραπανω αλογα, εχουμε μια ουσιαστικη αναβαθμιση σε επιταχυνση
επισης στις στροφες που την ειδα λιγο στα λιμανακια ειναι σχετικα μαχιμη για suv και οπως και να το κανουμε ολα αυτα ειναι εντυπωσιακα μιας και μιλαμε για ενα κινουμενο 'σπιτι'
βεβαια ζητουν και τα αναλογα λεφτα για να καταπολεμησουν οσο γινεται τους νομους της φυσικηςΟ χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
η παλια s συγκρινεται με ενα gti ή μια brera 3.2 (πανω κατω με το ματι ολα αυτα, δεν εχω βγαλει και οργανα στο περιπου εκτιμησεις κανω, αλλα και οι μετρησεις που βλεπω γενικα επαληθευονται στο δρομο..)
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ξεροκέφαλος είσαι πάντως!! Σου λέω με τη παλιά την S πάμε τα ίδια μέχρι 110-120 μετά μου ανοίγει...αν βάλω πρόγραμμα θα την έχω άνετα. Επίσης τα 3λιτρα X5 (παλιό και νέο) τα κάνω πλάκα...για να μη μιλήσω για 2.0Τ XC60 που άνοιξα σήμερα και τον στεναχώρησα τον άνθρωπο... damn έπρεπε να πάρω audi για να χαρώ κεράσματα...
@qsis: με 60 άλογα παραπάνω λογικό είναι φίλε μου να έχουν τέτοιες διαφορές τα κακάσχημα Cayenne...
-
και δεν είναι μόνο ότι το q5 μοιράζει κεράσματα . . . Είναι και ο απάτηλος τροπος που το κάνει μπορείς να έχεις μέσα την κυρία (να κοιμάται ) και να μην ενοχλήσεις τον ύπνο της !
-
Kαλα κοντρες με Καγιεν κανετε?Πηγαινετε για κανα κυνηγι καλυτερα
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αν πιστέψουμε τις εργοστασιακές μετρήσεις, η προηγούμενη f/l είναι λίγο πιο αργή από το S3 και η σημερινή γρηγορότερη.
Πάντως τέτοιου είδους πατήματα είναι ελαφρώς άκυρα γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία ο εκάστοτε Πορσάκιας δεν ανοίγει και αντίστοιχα χαίρεται ο δεύτερος της μονομαχίας. Πρόσφατα πέτυχα στην Κατεχάκη ένα παιδάκι με Golf GTi V που κυνηγούσε την προ f/l Cayenne S. Ο 'πορσάς' είχε μέσα γεμάτο το όχημα και πήγαινε στα τέτοια του, ο τζιτιάης σε κάθε φανάρι το σκιζε. Οπότε στο φανάρι του ΓΝΑ έβαλε μπρος τον καταπέλτη ο Πορσάς και τέλειωσε το παραμύθι.
Δε το λέω για σένα Κιούση αλλά έχω βαρεθεί να ακούω περίπτώσεις που 'πάτησαν' 911...Πριν 2-3 χρόνια βρέθηκα σε φανάρι πίσω από RX-8 και 350Ζ που μαρσάρανε έτοιμοι για την κόντρα.Εγώ από πίσω με το Cayenne Turbo.Ξεκινάνε σπιναριστοί και οι δύο ,σανιδώνω και εγώ αλλά πέφτω στα φρένα για να μην τους πατήσω .Συνεχίζω σε απόσταση 2-3 καρότσες και στα 120-130 χλμ αναβοσβήνω τα φώτα και τούς πέρασα από ανάμεσα.....Στα 200 χλμ στο κοντέρ ήταν περίπου 50 μέτρα πίσω...
Η φάση όμως ήταν στο επόμενο φανάρι...ο ένας μιλούσε στο κινητό και ό άλλος κάτι έψαχνε στο ντουλαπάκι....
δεν τους χαλασε....
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
και δεν είναι μόνο ότι το q5 μοιράζει κεράσματα . . . Είναι και ο απάτηλος τροπος που το κάνει μπορείς να έχεις μέσα την κυρία (να κοιμάται ) και να μην ενοχλήσεις τον ύπνο της !Ευτυχία να έχεις μέσα κυρία που κοιμάται...εγώ βάζω μόνο δεσποινίδες που επειδή είναι ξεκούραστες κάνουν τον Van Buuren στο ΜΜΙ και αρχίζουν τις τσιρίδες αν ξεπεράσω τις 4.000σαλ!
Kαλα κοντρες με Καγιεν κανετε?Πηγαινετε για κανα κυνηγι καλυτερα
Ξέρεις τι προκλητικοί είναι οι καγιεκάκηδες των βορείων προαστείων?? Καθημερινές ειδικά μετά τις 2-3 τα ξημερώματα σου κολλάνε σα βδέλες...άσε που είναι κυρίως πιτσιρικάδες και γι' αυτό είναι και τέτοια ώρα έξω...πάω στοίχημα ότι το επόμενο πρωί πάνε στο μπαμπά και του λένε 'γέρο πάρε άλλο γιατί τώρα με περνάνε και κάτι μικρά audi...'
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
.
Δε το λέω για σένα Κιούση αλλά έχω βαρεθεί να ακούω περίπτώσεις που 'πάτησαν' 911...μα δεν εχω γραψει ποτε κατι τετοιο
ισα ισα εχω αναφερει τι εγινε με 911 turbo (που δεν ανοιγε μαζι μου , απλα γουσταρε μονος του και η διαφορα ηταν καμια 20αρια αυτοκινητα )
το τσαγακι μου το πινω χαλαρα απο τις 911 (και με απλη ακομα μπορει να ειμαι σχετικα κοντα της μεχρι τα 120 μετα ανοιγει παρα πολυ , με s δεν υπαρχει ελπιδα), μεχρι boxter s με τα 296 φτανει η χαρη μου, οπου κι εκει αμα κανω το παραμικρο λαθος την εκατσα
(και φυσικα ελπιζω σε ανοιχτη κουκουλα που τους πηδαει στα πολλα)αλλα οπως εξηγησα παραπανω πιο πολυ το ανεφερα για να τονισω τη μεγαλη διαφορα που εχει η καινουρια cayenne s με τη προηγουμενη
@sv2 με turbo δεν εχω δοκιμασει φιλε μου, αλλα αν το εκανα θα το εκανα για τη πλακα φυσικα και δεν προκειται να εχω καποια ελπιδα
Ξέρεις τι προκλητικοί είναι οι καγιεκάκηδες των βορείων προαστείων?? Καθημερινές ειδικά μετά τις 2-3 τα ξημερώματα σου κολλάνε σα βδέλες...άσε που είναι κυρίως πιτσιρικάδες και γι' αυτό είναι και τέτοια ώρα έξω...πάω στοίχημα ότι το επόμενο πρωί πάνε στο μπαμπά και του λένε 'γέρο πάρε άλλο γιατί τώρα με περνάνε και κάτι μικρά audi...'
πες τα ρε στεφανε
εμενα αυτος μου κολλησε, τον αφησα να με περασει για να μην κανει καμια βλακεια με το φορτηγο του (δε ξερω και με ποιον εχω να κανω) και μετα απλα εμεινα κολλημενος πισω του ωστε να ελεγχω τη κατασταση
οι καγιενακηδες ειναι κ@υλωμενοι , τι να κανουμε τωρα και ο χθεσινος ηταν πιτσιρικας , την αλλη φορα μου κολλαγε 50αρης+ με τη γυναικα του μεσα
-
Εγώ άμα βλέπω καμια turbo σφυράω αδιάφορα, κοιτάω τα δόντια μου για μαρούλια στον καθρέφτη, ψαχουλεύω το ΜΜΙ και εύχομαι μην ανοίξει ο δεινόσαυρός και από τα απόνερα βρεθώ πανω σε κάνα διάζωμα...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Ξεροκέφαλος είσαι πάντως!! Σου λέω με τη παλιά την S πάμε τα ίδια μέχρι 110-120 μετά μου ανοίγει...αν βάλω πρόγραμμα θα την έχω άνετα. Επίσης τα 3λιτρα X5 (παλιό και νέο) τα κάνω πλάκα...για να μη μιλήσω για 2.0Τ XC60 που άνοιξα σήμερα και τον στεναχώρησα τον άνθρωπο... damn έπρεπε να πάρω audi για να χαρώ κεράσματα...
Aμα παρακολουθουσες λιγο πιο προσεκτικα, πως ξεκινησε αυτη η κουβεντα...
Αναφερομαι στην Cayenne S **fl ** . -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
.Αυτό το πέταγμα που κάνει αν κρατήσεις και το φρένο πατημένο στην εκίνηση και ανεβάσεις 2000+ στροφές είναι εκτόξευσις.......πιο πολλες στροφες θελει η 4κινηση
(αν και με τοσα αλογα δε ξερω τι θα μπορουσε να συμβει στο δισκο )
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Aμα παρακολουθουσες λιγο πιο προσεκτικα, πως ξεκινησε αυτη η κουβεντα...
Αναφερομαι στην Cayenne S **fl ** .Άμα είναι έτσι πάω πάσο...>
.Αυτό το πέταγμα που κάνει αν κρατήσεις και το φρένο πατημένο στην εκίνηση και ανεβάσεις 2000+ στροφές είναι εκτόξευσις.......
Από μέσα πολύ ωραία είναι η αίσθηση...απ' έξω είναι το πρόβλημα γιατί προκαλούνται άλλου είδους εκτοξεύσεις λιγότερο ευχάριστες...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πριν 2-3 χρόνια βρέθηκα σε φανάρι πίσω από RX-8 και 350Ζ που μαρσάρανε έτοιμοι για την κόντρα.Εγώ από πίσω με το Cayenne Turbo.Ξεκινάνε σπιναριστοί και οι δύο ,σανιδώνω και εγώ αλλά πέφτω στα φρένα για να μην τους πατήσω .Συνεχίζω σε απόσταση 2-3 καρότσες και στα 120-130 χλμ αναβοσβήνω τα φώτα και τούς πέρασα από ανάμεσα.....Στα 200 χλμ στο κοντέρ ήταν περίπου 50 μέτρα πίσω...
Η φάση όμως ήταν στο επόμενο φανάρι...ο ένας μιλούσε στο κινητό και ό άλλος κάτι έψαχνε στο ντουλαπάκι....
Έτυχε και σε εμένα μια τέτοια σκηνή όπου μαζί με ένα φίλο ιδιοκτήτη Q car( Ποιο Q δεν γίνεται) ζήσαμε αυτά που λες από την ανάποδη.
Εμείς σε μια παλιοκορόλλα και κάποιος άλλος σε μια Cayenne Turbo.
Bράδυ Σαββάτου πέρυσι το καλοκαίρι, άδειος δρόμος, επιστροφή από Αγ Θεοδώρους ανοίξαμε από 80 χιλιόμετρα. Όντως φεύγει αρχικά η Cayenne αλλά μετά είχε πολύ πλάκα. Μα πάρα πολύ πλάκα
Και αφού ήπιε το τσάι που ζήταγε η ψυχή του, μας χάρισε και άλλες στιγμές γέλιου, όταν στα διόδια της Ελευσίνας πλησίασε και ρώτησε πόσα κυβικά είναι η Κορόλλα.
Όταν πήρε την απάντηση 1600, μας είπε με ύφος αγέλαστο και ψιλοαγανακτισμένο, 'Εγώ μιλάω σοβαρά και σεις λέτε μαλακίες' . Γκάζωσε τσαντισμένος και έφυγε από Αττική Οδό.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση, από τα ξυνισμένα μούτρα νεόπλουτου διαστημόβλαχου με τέτοιου τύπου αυτοκίνητα, που δεν καταλαβαίνουν πως ένας λευκός κουβάς 18 χρόνων βρίσκεται καθαρά μπροστά τους σε άνοιγμα. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
μπλα μπλα μπλα τουοτα μπλα μπλαΕσυ ύπνο τώρα!
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
φίλο ιδιοκτήτη Q car( Ποιο Q δεν γίνεται)Τι είναι αυτό ?
-
Καλα ρε SV2, τοσες γνωσεις πανω στα αυτοκινητα, το Q car δεν ηξερες τι ειναι ;
Προσεχτε με τα καγιεν τουρμπο, γιατι εχουν αρχισει να βαζουν προγραμματακια και κλεινουν σπιτια σαν αυτο καποτε... 12.6 400αρι !
Porsche Forum