-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Tα διλήμματα αυτά αποτελούν κουΪζ: 'βρείτε το προφίλ του μέλους που ρωτάει'
-Αν ο φίλος Τιβέτ δεν έχει παιδιά, τι να την κάνει την κακάσχημη, ασήκωτη και τεράστια Παναμέρα; (άσε που αν του τύχει εν τω μεταξύ, δύο παιδάκια χωράνε πίσω στην 911, και τα καρότσια τους στην εργοστασιακή σχάρα οροφής)
-Αν λοιπόν συζητάει οικονομικώς για -προφανώς καινούργια- Παναμέρα, γιατί όχι και καινούργια 911 που ουδεμία σχέση έχει οδηγικώς (και σε δυσκολία επίσης αλλά εκεί είναι η χάρη να την διδάσκεσαι για χρόνια), αισθητικώς, συναισθηματικώς κλπ;
-Τα δύο συγκεκριμένα αμάξια δεν μου αρέσουν από πλευράς χρωματικών επιλογών ως σύνολα, αλλά περί ορέξεως ουδείς λόγος.
-Αν είναι κατασταλαγμένος για τετρακίνηση, τότε από τις 2 την Τούρμπο (με άλλες ζάντες όμως ). Ερχόμενος από 50 τόνους ροπής, η Καρρέρα S θα του φανεί βαρετά αργή, ως αίσθηση, κι ας μην είναι στην πραγματικότητα. Απότομες σπρωξιές δεν δίνουν τα ατμοσφαιρικά, όσο δυνατά και να είναι.
-Και εφ' όσον μιλάμε για μεταχειρισμένο, να απαιτήσει να βγει το αμάξι porsche approved με έλεγχο και επέκταση εγγύησης από την αντιπροσωπεία. Αλλιώς, εγώ προσωπικώς δεν θα έπαιρνα μεταχειρισμένο τέτοιας αξίας.διαφωτιστικότατος!
/g -
Επειδή κάθε φορά που δημοσιεύεται για κάποια παλιά Porsche σε γήινη τιμή, μπαίνει ο αντίλογος του υπέρογκου κόστου συντήρησης. Πρόσφατα έμαθα ότι συνάδελφος μου έχει μια 968 του '95, η οποία για συντήρηση του κοστίζει όσο και ένα Audi S3 πχ. Δεν το πάει στη sportscar αλλά σε εξουσιοδοτημένο κάπου στα β.προάστεια. Μήπως τα περί υπέρογκου κόστους συντήρησης έχουν να κάνουν με τον τιμοκατάλογο της αντιπροσωπείας;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είναι έτσι για τα ατμοσφαιρικά Coyot. Είναι θέμα στροφών στις οποίες βρίσκεσαι, γραναζώματος (που δίνει την τελικη ροπή στους τροχούς) και φυσικά κινητήρα... Πολλά ατμοσφαιρικά είναι καταπέλτες!Αν προσέξεις, δεν είπα για την ουσία, αλλά για την (ψευδ)αίσθηση της αρχικής στιγμιαίας σπρωξιάς των τούρμπο / τουρμποντήζελ. Το χρονόμετρο δεν δικαιώνει κατ' ανάγκην αυτήν την (ψευδ)αίσθηση, αλλά θεώρησα καλό να προειδοποιήσω το φίλο Τιβέτ, ως κακομαθημένο
-
Η αρχική σπρωξιά στις μεσαίες είναι άχρηστη όμως αν δεν συνοδεύεται από βάθος ως τα κόκκινα - και εκεί υπερέχει η ατμόσφαιρα καθώς δεν ξεψυχάει ψηλά. Άσε που υπάρχουν ατμοσφαιρικα μοτερ που το κάνουν κι αυτό το σπρώξιμο στις μεσαίες (αλλά μιλάμε για supercars). Η κλωτσιά ψηλά (αν π.χ. δώσεις τέρμα γκάζι με 5000-6000 στροφές) είναι ούτως ή άλλως εξασφαλισμένη σε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα επιδόσεων.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η αρχική σπρωξιά στις μεσαίες είναι άχρηστη όμως αν δεν συνοδεύεται από βάθος ως τα κόκκιναΑυτό λέμε, ντε. Αλλά μπορεί να είναι θέμα γούστου.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Επειδή κάθε φορά που δημοσιεύεται για κάποια παλιά Porsche σε γήινη τιμή, μπαίνει ο αντίλογος του υπέρογκου κόστου συντήρησης. Πρόσφατα έμαθα ότι συνάδελφος μου έχει μια 968 του '95, η οποία για συντήρηση του κοστίζει όσο και ένα Audi S3 πχ. Δεν το πάει στη sportscar αλλά σε εξουσιοδοτημένο κάπου στα β.προάστεια. Μήπως τα περί υπέρογκου κόστους συντήρησης έχουν να κάνουν με τον τιμοκατάλογο της αντιπροσωπείας;
Και η αντιπροσωπεία λογικές τιμές έχει...
Τότε γιατί μιλάνε όλοι για υπερβολικό κόστος συντήρησης σε Porsche; Ειδικά σε 911.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Τότε γιατί μιλάνε όλοι για υπερβολικό κόστος συντήρησης σε Porsche; Ειδικά σε 911.
Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας υπερβολικό. Ο SV2 που ξέρει τι σημαίνει πραγματικά υπερβολικό από την Ferrari του, λογικό είναι να θεωρεί χαμηλό το κόστος μιας Porsche...
-
Και εγώ θα συμφωνήσω με τον SV2. Το κόστος συντήρησης της 911 είναι λογικό, τα αξεσουάρ και σιγουρα τα ανταλλακτικά (κυρίως επισκευές από τρακάρισμα) είναι που είναι αρκετά πιο ακριβά, αλλά αυτό ισχύει σε όλες τις εταιρίες. Φανταστείτε μου έκλεψαν την κεραία από το Rav4 και πλήρωσα 39 Ευρώ στην Toyota για το ανταλλακτικό...
Αντιθέτως θα έλεγα ότι το κόστος συντήρησης σε VW & Audi είναι υπερβολικό!!! Τα σέρβις των S3 & ΤΤ τα πλήρωνα υπερβολικά (για την εποχή τους '02-'05) και τα σέρβις του MkV Gti DSG τα χρυσοπληρώνω ακόμη...
Νίκος.
-
Tibet χτυπα τη νεα καρερα με το PDK κατοχος μαυρης 911 τουρμπο αυτοματης μου ειπε οτι ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο απο το προηγουμενο και παρα πολυ γρηγορο.
Για μενα τετρακινητη για να δεις και τη γλυκα της μονιμης προσφυσης μιας και με την τοση ροπη πισω που διαθετεις πρεπει να σπιναρεις συνεχεια, η μαλλον πρεπει το DTC να σε κοβει καθε τρεις και λιγο.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Tibet χτυπα τη νεα καρερα με το PDK κατοχος μαυρης 911 τουρμπο αυτοματης μου ειπε οτι ειναι πολυ καλυτερο αυτοκινητο απο το προηγουμενο και παρα πολυ γρηγορο.Για μενα τετρακινητη για να δεις και τη γλυκα της μονιμης προσφυσης μιας και με την τοση ροπη πισω που διαθετεις πρεπει να σπιναρεις συνεχεια, η μαλλον πρεπει το DTC να σε κοβει καθε τρεις και λιγο.
πού χαθηκες εσυ ?
welcome back
-
εγινε η παρουσιαση την παρασκευη
-
Ο γιατρός μου είπε ότι έχει να κάνει με κάτι που συνέβη στην παιδική μου ηλικία αλλά παρ' όλα αυτά μου αρέσει...
Ειδικά το εμπρός μέρος νομίζω ότι θα πρέπει να χαρακτηρίζει και τη νέα γενιά 911...sv έκανες παραγγελία;
-
Για Cayman S με 18αρες τι λαστιχα προτεινετε?Τωρα φοραει τα Potenza τα οποια με τις τελευταιες βροχες δε μας τα λενε πολυ καλα...
-
Ξανά τα POTENZA...αλλά το RE050A αν φόραγες τα 040 θα δείς μεγάλη διαφορά ειδικά στο βρεγμένο. Τα 040 στο βρεγμένο ειδικά... είναι παναγιά μου βόηθα αλλα στο στεγνό αν ζεσταθούν δεν υπάρχει καλύτερο!!!
-
Τα RE50 φοραει...Μηπως να πηγαιναμε σε SportContact 3 ή Pzero?
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
To VW Golf της μανας μου καθε φορα που παει για γερο service στην Καρεντα στοιχιζει περισσοτερο και πο το Cayenne και απο το 911...
Μεσα στο κοστος συντηρησης ομως λογικα βαζεις και τις ασφαλειες, και τα λαστιχα κτλ τα οποια φυσικα στοιχιζουν πολλα!
-
Για Παναμερα παραδωση εδω στη Ντοχα εχει αναμονη 2 μηνων.... κοστος με τωρινες ισοτιμιες... 87000 η S και 140000 ηTurbo.Η 997 turbo εχει περιπου 96000 ετοιμοπαραδοτη....
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Τα RE50 φοραει...Μηπως να πηγαιναμε σε SportContact 3 ή Pzero?Το pzero ειναι το αγαπημενο 'νορμαλ' λαστιχο των δοκιμαστων οταν μπαινουν σε πιστα
παντως. Εχει καλη αισθηση και 'κραταει' αρκετα και σε επιπεδο φυγοκεντρου ,
αλλα και σε διαρκεια...
Σε αυτα που λες θα προσθετα και τα Pilotsport2. Τα φοραει στανταρ η Μ3, η 997S και
ειναι πολυ καλο, μαλακο βεβαια αλλα με καλη αισθηση λαστιχο... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Τα RE50 φοραει...Μηπως να πηγαιναμε σε SportContact 3 ή Pzero?
Το pzero ειναι το αγαπημενο 'νορμαλ' λαστιχο των δοκιμαστων οταν μπαινουν σε πιστα
παντως. Εχει καλη αισθηση και 'κραταει' αρκετα και σε επιπεδο φυγοκεντρου ,
αλλα και σε διαρκεια...
Σε αυτα που λες θα προσθετα και τα Pilotsport2. Τα φοραει στανταρ η Μ3, η 997S και
ειναι πολυ καλο, μαλακο βεβαια αλλα με καλη αισθηση λαστιχο...pzero και pilot sport ειναι μια κλαση πανω απο τα conti sc3
επισης οταν κοιτουσα τον καταλογο των michelin θυμαμαι οτι στη δικη μου διασταση 225 40 18 XL Y ειχε απο πανω ενα το οποιο δεν ηταν extra load και ειχε κωδικο για porsche ( N3) προφανως για να μπει σε καποια πιο ελαφρια boxter ή cayman..
παντως εχει δικιο σε αυτο που λεει ο Γρηγορης ,το συγκεκριμενο λαστιχο μπαινει ως πρωτη τοποθετηση σε πορσικα.Δες τον παρακατω καταλογο που παραθετω .
τα λαστιχα για porsche εχουν διπλα κωδικους ,Ν0,Ν1,Ν2,Ν3,Ν4...(και στην τερμα δεξια στηλη ενα 'Ρ' )βρες τη διασταση σου αν ενδιαφερεσαιhttp://www.michelinman.ca/specs/pilot-s ... /2958.html
ενδεχομενως να ειναι πιο καταλληλα για τα συγκεκριμενα αυτοκινητα απο τη στιγμη που υπαρχει επισημη συνεργασια μεταξυ των 2 εταιρειων.
στο βρεγμενο παντως αν σε απασχολει τα συγκεκριμενα λαστιχα ειναι αστερια
(τα δοκιμασα πριν λιγες μερες) -
Ευχαριστω πολυ παιδια!
Porsche Forum